Şimdi Ara

Apple iPad Air [ANA KONU] (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.442
Cevap
135
Favori
222.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • josh-r J kullanıcısına yanıt

    İçimi rahatlattınız hocam şarj konusunda vallahi. Şarjı fulledikten sonra kullanım süresine baktınız mı hiç kaç saat değerleri görüyorsunuz? Ben şimdi şarjı sıfırladım fulleyip bi deneyeceğim.. Aslında M1 işlemcide daha fazla tasarruf yapması gerek ama garip şekilde fazla harcıyor gibi geldi bana. Kasma olayı da animasyonlar bayağı düşük fps veriyor gibi. Takıla takıla gidiyor çoğu kez. Telefondaki iOS akıcılığı yok resmen.

  • peocawe kullanıcısına yanıt

    Hocam ipad 9 dan %99 pil sağlıklı air4 e geçtim ben de şarj konusunda hissedilir bir azalma hissettim. ki ipad 5 muhtemelen ekran ve cpu sebebiyle air4 den fazla tüketim yapıyor olabilir. düz ipadler kadar başarılı değil air serisi pil konusunda.

  • momenty kullanıcısına yanıt
    O zaman durum gayet normal gibi hocam. Cok garipsemistim. Peki şarjdayken hem adaptorde hem de ipadde ciddi bir isinma gozlemliyor musunuz siz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peocawe kullanıcısına yanıt

    Şöyle tarif edebilirim; normalde ipad 9 da da 20w adaptör vardı fakat bana (sanki) 12-15w şarj ediyormuş gibi geliyordu hem ısınma hem hız açısından. Fakat air4 de 20w tamemen kullanılıyormuş gibi hem farkedilir derecede hızlı şarj oluyor hem de daha fazla ısınıyor. hele şarjda kullanmak zorunda kalırsam ciddi ısınıyor.

  • momenty kullanıcısına yanıt
    Bende hem cok hizli doldurmuyor gibi hem de sarjda kullanmiyorken bile fazla isiniyor gibi geliyor. Şimdi sifirlayip taktim sarja bi tam dolum yapacagim. O esnada isisina tekrar bakmis olurum. İsinirsa iphone 11'in sarj aletiyle deneyecegim bakalim adaptor kaynakli mi sorun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peocawe kullanıcısına yanıt

    Yeni güncelleme falan yaptıysanız belki indexleme vs yapıyor diyorlar 1 hafta boyunca ya da otomatik güncelleme veya icloud fotoğraflarınız açıksa onları güncelliyor olabilir şarja taktığınızda. Şarjda kullanmadığımda air4 ısınmıyor. Sadece adaptör ısınıyor

  • momenty kullanıcısına yanıt
    Arka tarafinda kalem tutturulan kisma dogru isinma oluyor bende hocam. Dün itunes uzerinden ipsw ile shift+restore yaptim 16.3 sürümünü. Belki bir süre kullaninca normale dönebilir dediginiz gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peocawe kullanıcısına yanıt

    bahsettiğiniz kısımdaki 2 parmaklık kısımda anakart var zaten diğer taraf pil tamamen. İşlemciniz ısınıyor gibi görünüyor pilden ziyade muhtemelen dediğimiz gibi güncelleme raporları vs kaynaklı. İphone 14 plus da da güncelleme sonrası 1 hafta boyunca geceden sabaha %5-6 şarj azalma sorunu yaşamıştım şu an düzeldi %1-2 azalıyor.

  • momenty kullanıcısına yanıt

    İkinci el aldığım için bendeki adaptörün sahte olma ihtimali de var galiba. Bendeki adaptör ile şarj edince hem dokunmatik hassasiyeti hem de trackpad hassasiyeti düşüyor, orijinal olduğundan emin olduğum adaptörle deniyorum hem dokunmatik ve trackpad sorunu olmuyor hem de benim adaptör kadar fazla ısınmıyor.

  • peocawe kullanıcısına yanıt

    Onu mutlaka kontrol edin o zaman pahalı cihazlar riske atmaya değmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • momenty kullanıcısına yanıt

    Çakma gibi duruyor hocam bendeki. Diğer adaptörde problem yaşamıyorum. Bugün yeni bir adaptör alacağım. Teşekkür ederim fikirleriniz için.

  • Apple Zorludan Air 5 64GB + 2. Nesil kalemi 16.178’e aldım. Aranıza katılmış oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, 2.el ipad air 4 mü yoksa ipad 9 mu ne dersiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beyler acil yardım talep ediyorum..


    Bir arkadaşla buluşarak ikinci el air 4 ve kalem aldım. Kasa pırıl pırıl, kalem pırıl pırıl ekstra kalem ucu verdi şarj aletleri vs. orjinal kutular tam içerik. Sevindim de baya.


    Neyse eve gittim yazı yazarken daha önce lamine olmayan ipad 9 vardı o yüzden his çok daha güzel geldi kalem ekrana tam yapışıyor gibi derkeen.. ekranın bazı yerlerinde bir şey yazarken hafif baskı yapınca yuvarlak şeklinde dalgalanmalar oluyor ekranda.. bunu araştırdım normal diyenleri gördüm.


    Ekranın daha çok nerelerine baskı yapınca çıkıyor diye kasayı incelerken ne göreyim kasa yamuk.. ekranın üstüne düz zemine koyunca sağ üst tarafı havada kalıyor. Ya da ekran üstte yere koyunca dört köşesi yere değiyor ama orta kısım havada kalıyor. Alırken aklımın ucuna gelmedi onu incelemek. Tertemiz göründüğü için aldım geçtim.


    Dalgalanma olayının bükülmüş kasa ile ilgisi var mı sizce? Çünkü dalgalanmanın normal olduğunu okudum. Normal mi?

    Dalgalanmayı geçtim ben bu bükük kasayı ne yapıcam? Adama yazdım cevap vermedi daha ama büyük ihtimal harcadım diyecek borcum var diyip duruyordu.. 2 ay garantisi var ama kullanıcı hatası diyecekler sanırım.. çok üzgünüm şu an..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFormul -- 31 Ocak 2023; 1:51:23 >




  • TheFormul kullanıcısına yanıt

    Air 5 kullanıyorum ve ekrandaki dalgalanma sorunu bende de var. Yani sorun demek güç aslında, bu tarz ekranların hemen hemen hepsinde yaşanan bir durum. Yamukluk konusunda satın aldığınız kişi olumlu dönüş yaparsa iade edebilirsiniz ancak çok ciddi bir yamulma değilse (ki olduğunu düşünmüyorum çünkü fark etmek için düz zemine koymanız gerekmiş) kullanmaya devam edebilirsiniz. Dalgalanmayı kafanıza takmanıza gerek yok.


    Peki iPad 9’dan gelmiş biri olarak size sormak istiyorum hocam, ipad 9 ve air 4’ü kıyasladığınızda animasyonlardaki akıcılık hangisinde daha iyiydi sizce?

  • peocawe kullanıcısına yanıt

    Yani çok fark edilmiyor evet kılıfına takınca hatta hiçbir sorun yok gibi ama ne biliyim nihayetinde yamuk alet aldım :( ilk dalgalanmanın sebebini yamukluk zannettim ekran bozuldu sandım o yüzden çok daha üzülmüştüm. Dalgalanma normalse biraz daha sakinim şu an en kötü önemsememeye çalışıp kullanmaya devam ederim kılıfla. Kadıköyde bir telefoncu buldum düzelttiğini iddia ediyor ekranı sökerek, ona götüreyim diyorum ama ekranı sökünce bu sefer kalan 2 aylık garanti de iptal olacak galiba dimi? değer mi bilemedim.


    Hocam iPad 9 da şu an karşımda satacağı onu daha satmadım. Yan yana koyuyorum uygulama açılma hızı air 4 daha hızlı. Ancak enteresan bir şekilde ana ekrandaki geçişler, kaydırmalar bana iPad 9'da daha sorunsuz gibi geliyor ama psikolojik de olabilir bilmiyorum. Air 4 ekranı sanki bazen sağ sol kaydırmalarda bug'a giriyor gibi geliyor ama ne biliyim ekran koruyucu mu dandik yoksa ben hepten kıllandım da bana mı öyle geliyor anlayamadım:)


    ama özet olarak iPad 9 gerçekten çok kral alet ya. O fiyata muazzam yani. Her şeyi yapıyor alet. Tasarım da ikonik aslında tuşu falan var. Çok müthiş alet. Satmasam mı diye düşünüyorum hatta.





  • TheFormul kullanıcısına yanıt

    Dalgalanma konusunda içiniz rahat olsun hocam. Büyük ve lamine ekran olduğu için daha fazla hissettiriyor kendini. Oled panel olsa bu sorun yaşanmazdı. Hiç düzelltirmeye falan çalışmayın bence, boş yere cihazla oynatmış olursunuz. Belli bile değilse kullanın gitsin.


    Evet, Air serisi ne alakaysa diğer ipad modellerine göre kasıyor gibi geliyor bana da. M1 işlemciye rağmen sanki ara model bir cihaz kullanıyormuşum gibi hissettiriyor. Hareketleri azalt ile bu sorunu çözüyorum bi şekilde.

  • iPad Air 4 var dalgalanma bende de mevcut . Arkadaşın dediği gibi tanıklık abartılı olduğunu zannetmiyorum . Tabi yine görsel ekleyebilirsen bı bakarız . Masaya koyunca bariz sallanmiyordur umarım .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim iPad Air 5 modelinde de dalgalanma var. Apple'dan değişim bile yaptırmıştım aldığım ilk hafta ama yeni gelen modelde de var olunca en son demek ki normal dedim geçtim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Ketmut -- 31 Ocak 2023; 9:31:54 >
  • ipadi yatayda vs kullanırken dokunmatik problemi yaşıyor musunuz? Bazen ana ekrana dönemiyorum ya da bazı yerleri algılamıyor.

  • 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.