Şimdi Ara

Apple'ın oyun portlama aracı güncellendi: FPS biraz yükseldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın oyun portlama aracı güncellendi: FPS biraz yükseldi!
    Apple'ın macOS Sonoma ile tanıttığı oyun portlama aracı sayesinde geliştiriciler PC oyunlarını daha kolay bir şekilde Mac’e taşıyabilecek. Hâlâ beta aşamasında olan araç, ilk güncellemesini aldı. Popüler AAA oyunlarında FPS artışı gözlemlendi.



    Ayrıca Bkz.Binlerce Windows oyunu Mac yolcusu olabilir: Nasıl mı?



    Apple'ın oyun portlama aracı güncellendi



    Apple’ın oyun portlama aracı DirectX 12’yi gerçek zamanlı olarak Metal 3’e çeviriyor. 1.0.2 beta sürümde olan Gaming Porting Tool, yalnızca MacOS’te Windows oyunlarını test etmek isteyen geliştiricilere yönelik değil, aynı zamanda Mac’te Windows oyunları oynamak isteyen kullanıcıların da indirebileceği bir araç.



    Yapılan testlere göre, Apple M2 Ultra ve M1 Ultra işlemcili Mac bilgisayarlarda araç daha düşük performans verirken, M1 Max gibi eski işlemcili Mac’lerde daha verimli çalışıyor. Örneğin; Cyberpunk oyununda M2 Ultra işlemcili Mac’te 18 FPS alırken, M1 Max işlemcili Mac’te 40 FPS alınıyor. Bir başka popüler oyun Elder Ring, 32 FPS'de (güncellemeden önce 26 FPS) çalışıyor. Horizon Zero Dawn ve Residen Evil 2 gibi araçla uyumlu olmayan birkaç oyun da oynanabilecek düzeyde performans gösteriyor.



    Geliştiricilerin oyunlarını test etmeleri ve Mac platformuna taşıyıp taşımayacaklarını belirlemeleri için tasarlanan Apple oyun portlama aracı, Apple Developer sitesi üzerinden indirilebiliyor. Yüklemek için Terminal komutlarını kullanılıyor ve yalnızca macOS Sonoma beta sürüm yüklü Apple silicon işlemcili Mac’lerde çalışıyor.






    Kaynak:
    https://9to5mac.com/2023/07/04/apple-game-porting-tool-macos-update/







  • ben neden bu kadar cok tepki verdiginizi anlamadim. apple urunleri alternatifsiz urunler degiller yani bir musteri olarak zaten satin almama hakkina sahipsiniz, farkli markalarin benzer urunlerini satin almakta yine sizin elinizde. Marka savunuculugu yapmakla marka dusmanligi yapmak ayni paranin iki farkli yuzu sadece.
    Paranın kokusunu alan abıl gaminge yönelmiş, hani apple da oyun olmazdı, amaç ekosisteme hapsedip %30 u cukkalamak mı, çürük elma, tasarım ayağına 4 tekerleği 700 dolada kaktıran firmadan ne beklenir, 3500 dolar vr gözlük tepki çekince, 2 gün sonra ucuzunu da yapacaz ellam moduna geçtiler, vr gözlüğün birim maliyet 1500 dolar, birim satış fiyat 3500 dolar, neyse ki abıl e tapacak bolca fanboy kitlesi var dünyada. 🤡 Yakında abıl macbook pro gaming ultra limited super uber edition da çıkar, daha sonra abıl gaming plus, steam epic alternatifi çıkarırlar 👍👍📈📉👍👍🗿
  • Paranın kokusunu alan abıl gaminge yönelmiş, hani apple da oyun olmazdı, amaç ekosisteme hapsedip %30 u cukkalamak mı, çürük elma, tasarım ayağına 4 tekerleği 700 dolada kaktıran firmadan ne beklenir, 3500 dolar vr gözlük tepki çekince, 2 gün sonra ucuzunu da yapacaz ellam moduna geçtiler, vr gözlüğün birim maliyet 1500 dolar, birim satış fiyat 3500 dolar, neyse ki abıl e tapacak bolca fanboy kitlesi var dünyada. 🤡 Yakında abıl macbook pro gaming ultra limited super uber edition da çıkar, daha sonra abıl gaming plus, steam epic alternatifi çıkarırlar 👍👍📈📉👍👍🗿



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YakopsObiWan -- 5 Temmuz 2023; 12:23:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt
    ben neden bu kadar cok tepki verdiginizi anlamadim. apple urunleri alternatifsiz urunler degiller yani bir musteri olarak zaten satin almama hakkina sahipsiniz, farkli markalarin benzer urunlerini satin almakta yine sizin elinizde. Marka savunuculugu yapmakla marka dusmanligi yapmak ayni paranin iki farkli yuzu sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 5 Temmuz 2023; 13:09:13 >
  • Yahu fps arttırıyor, oyunu oynatıyor diye girdim 18 fps gördüm. Apple ben de severim de ne kadar abartıyorsunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 30fps oyun oynamaya çalışıp hem gözüme hem pcye eziyet edip üstüne low+++ ayarlar ile oyunu aşağılayacağıma oynamam daha iyi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.