Şimdi Ara

Apartman yönetimi genel kurul kararı ve oylaması olmadan burnumun dibine çardak dikiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar değerli fikirlerinize ihtiyacım var.


    bir blokta 64 daire olmak üzere 128 daireli iki bloktan oluşan sitemizin tam ortasın da peyzaj alanı var. burada bir havuz ve iki çardak bulunuyor. ve yeşil alan.


    bina yönetimi bu iki çardağın simetriğinde iki adet daha çardak inşaatına başladı.


    iki çardaktan da kömürlü semaver ve gürültü için şikayetçi iken bu dörde çıkacak ki yeni çardaklar evimize daha da yakın.


    yönetime gittim çardakla ilgili bir genel kurul kararının olmadığını çoğunluk oylaması yapılmadığını kaldırılmasını istedim. 

    yönetici kararla site menfaatleri için almaya,satmaya,yaptırmaya verilmiş genel bir karar olduğunu buna istinaden yaptıklarını söyledi ve karar defterini gösterebileceğini söyledi.

    ben bunun için yani yeni çardak yapılabilmesi için sadece buna ilişkin bir oylama gerektiğini yukarıda da belirttiğim gibi bir kararın bunun için yeterli olmadığını mevcut kararın amacını çok aştığını belirttim.

    ayrıca bu şekilde "almaya,satmaya, yaptırmaya" şeklinde bir kararla yönetimin o zaman ortak alanı bile satabileceğini, onay almadan havuz, büfe gibi anormal tasarruflarda da bulunabileceğini, bütün bunların ancak genel kurul kararı ile yapılabileceğini, bu şekilde genel kurulun tüm yetkilerini yöneticiye devredemeyeceğini, aslen zaten böyle bir niyetlede böyle bir kararın çıkmadığını söyledim.

    bir diğer konu acaba bu peyzaj alanın değişimi için belediyeye bir itiraz hakkı var mı? yani imar müdürlüğüne bir itirazda bulunulabilir mi? yeşil alan bozularak önceden onaylanmış bir plana karşı çardak ilave ediliyor.

    yukarıda ki konular için ne şekilde bir mücadele verebilirim?

    çardak yapılmasını nasıl önleyebilirim?

    direk çardak konusunda bir genel kurul kararının olması gerekmez mi?

    dava açabilir miyim ?

    belediyeye müraacat edebilir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 1 Eylül 2020; 17:18:37 >







  • Ortak alanlardaki bu tür değişiklikleri yönetici kendi kendine yapamaz
  • 128 dairenin 65 daire sahibinin imzasını almak zorunda fazlasının imzasını alırsa her türlü yapabilir ama bu sefer de belediye ye ek proje çizdirmek onaylattırmak zorunda iskanlarınız bile tehlikeye girer bir sıkıntıda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 7 Eylül 2020; 15:11:49 >
  • Geçen yapı kontrol müdürlüğüne gittim. Peyzaj planını istedim. korona dolayısıyla hes koduyla ancak içeri aldılar. zor oldu yetkili birini bulmak.

    peyzaj planında değil dört çardak bir tane bile yok. yani çardak konulmamış. planlar da hep ağaç, yeşil alanlar ve basket sahası var.

    durumu anlattım. dilekçe ver biz gereğini yaparız dediler. çardakların dikilmesini bekleyeceğim. zira gelseler şu an çardak yok sadece betonlarını attılar. çardak yapmıyoruz demelerine fırsat vermek istemiyorum.

    bakalım ne olacak. Nasıl böyle keyfi karalar veriyorlar anlamıyorum. isteyen olur, istemeyen olur. bari bir oylama yapta herkes razı olmak zorunda kalsın.

    dedim kendi dairenin önüne yaptırsana çok istiyorsan. yok orası müsait değilmiş. tabii kendi rahatsız olacak onu da istemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 23 Eylül 2020; 9:17:55 >
  • Ne oldu durum nedir?
  • farezehiri kullanıcısına yanıt

    hocam çardakları diktiler. toplantıda yaptıkları kulis çalışmalarıyla çoğunluğu sağladılar. Belediyeyede gitmedim. korona dolayısıyla adam bile bulamıyorsun konuşacak. çokta ilgili değiller zaten. öylece kaldı yani.

  • Mimara binlerce lira ödeyip projede tadilat yapıp belediyeden onay almak zorundalar.Aksi taktirde oy birliğiyle bile olsa kaçak yapıya girer. Yani istemiyorsan belediyeye şikayette bulun gereğini yaparlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.