Şimdi Ara

ANTİVİRÜS PROGRAMI KULLANILMALI MIDIR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hiçbir ülkeyi alakadar etmeyen basit özel hayatınızın verilerinin reklam amaçlı olarak toplanması mı daha kötü yoksa bilgisayarınızdaki tüm verilerinizin her an uçabilmesi veya kredi kartı bilgilerinizin çalınması mı?

    günümüzde antivirüs programları bile tek başına yetersiz hale gelmişken hiçbir önlem alınmadan bilgisayar kullanmaya kalkmak için ciddi cesarete sahip olmak lazım ya da riski en aza indirecek şekilde linux kullanacaksınız
  • Windows Defender yeterli bence, zaten sistem ile beraber geliyor. Ben devredışı bırakmıyorum eski laptop olsa bile.
  • moneyTalks_ kullanıcısına yanıt
    yazacak birsey birakmamizssiniz hocam aynen dediginiz gibi ama kimse anlamiyor zaman degisti hackerlikta degisti
  • Çok güzel cevaplar vermişsiniz, teşekkürler.

    Peki hangi antivirüs kurulmalı, hangisi en iyisi? Pcyi korumak için hangi malware programları kurulmalı? Tarayıcıya hangi eklentiler eklenmeli?

    Bunlar hakkında pcyi korumak için neler yapılmalıdır? Biraz bunlardan bahsederseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 yılından bu yana antivirüs kullanmıyorum, önceleri formattan sonra ilk yaptığım işti antivirüs yüklemek.

    Bunun yerine hdd bir tarafına küçük bir linux dağıtımı kurarak bankacılık ve ödeme işlemlerini ordan hallediyorum, yada mobil bankacılık kullanıyorum.

    Windows 10 üzerine gelen defender zaten günlük kullanımı karşılayacağını düşünüyorum.
  • PC´nizi dikkatli kullanırsanız antivirus yazılımı kullanmanıza gerek yoktur.
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    Yani Size göre Defender Antivirüs değil mi?
  • Standart kullanicilarin olmazsa olmazidir bence . Tecrubeli, ne yaptigini bilen kullanicilar bile an geliyor farkinda olmadan zararli yazilimlari calistirabiliyor. Bu tur dalginliklar icin ek bir onlem bu.

    Ancak geldigimiz noktada virusler de form degistirmeye basladi. Artik bilgisayarda calisip durduk yere sistem kaynaklarini harcayan virusler yerine. veri hirsizligi,saldiri,mining amacli kullanan yazilimlara donustu. Hal boyle olunca ciddi bir mali degeri olan pazar oluverdi birden bire. Para olan yerde ise parali gelistirciler devreye giriyor. Boylece orgutler surekli olarak saldiri yazilimlarini guncel tutarak her zaman antivirus firmalarindan 1 adim onde ilerliyorlar ve sifir zaman ataklari ile islerini buyuterek devam ettiriyorlar.

    Oyle oluyorki bazan virusun imzasi antivirusun veritabanina dusmeden guncellenmis halini tekrar gonderiyorlar. ortalama 12 saatlik bir taninmama suresi zaten adamlarin tum istedigi sey. bu sure icinde antivirusun olasi tehdit algilama mekanizmalarindan da gecen programlar sistemi geri donusu olmayacak sekilde degistirebiliyor ve kendini gizleyebiliyorlar.

    Tek secenek farkindalik. malesef bundan artik bir kacis yok. ne yaptigini bilmeyen insanin bilgisayarina bir notkada muhakkak zararli yazilim bulasiyor.




  • tabiki kullanılmalı yeni bilgisayarımı alalı 20 gün oldu buna rağmen avast antivirüs ile gerek oynlar için türkçe yama ararken trojen buldu gerek bazı sitelere girdiğim gibi engellediği oldu. böyle kullanmayınca 2 ay sonra bilgisayar çöplüğe dönüyor virüs girmez demeyin giriyor
  • Bilinçli ve güvenli bir internet kullanıcısıysanız gerek olmayabilir.

    Ancak torrent şu bu indirmeler yapan birisiyseniz Kaspersky kesinlikle öneririm. En iyisidir Kaspersky.
  • Arkadaşlar peki windows bilgisayarlarda yüklü gelen windows defender yeterli bir program mı? Başka bir program yüklemeli miyiz?
  • 20 yıldır pc kullanıyorum 1 kere yüklemedim ihtiyacım olmadı, bir iki bulaştırdım fakat onları kendi çabalarımla sildim ağır hasarsız sonra aklım başıma geldi.
    Antivürüs normal kullanıcı için çok da gerekli bir şey değil, şirketsen paranı bilgisayardan kazanıyorsan yükle.
    Normal kullanıcı için ne yaptığını bilirsen bulaştırmazsın.
  • Defender son zamanlarda çok iyi oldu. Sizce kaspersky mi yoksa defender mı? Ben şahsen defenderı tercij ederim çünkü pc kaynaklarını çok tüketmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kolonyali

    Defender son zamanlarda çok iyi oldu. Sizce kaspersky mi yoksa defender mı? Ben şahsen defenderı tercij ederim çünkü pc kaynaklarını çok tüketmiyor.
    hocam tabiki kasperskyallah askina su antivirus gereksiz diyen tiplere inanmayin suandaki virusler 2010 yilindan daha cok herkes anlasada anlamasada yaziyor
  • Yıl olmuş 2020, insanlar halen bana bir şey olmaz ben bilinçli kullanıcıyım diyor.

    Aids hastalığı gündemde iken bir TV kanalı gizli çekimle bir kadın elemanını sahaya sürüyor.
    Araba durduğunda kendisine teklifte bulunan erkeklere "Bende Aids var, bilesiniz" dediğinde bizim yiğitler'in cevabı: "Bize aids neyim işlemez"

    Hiç olmazsa, son yıllarda büyük gelişme gösteren Windows Defender kullanmakta fayda var, en iyimser tahminle "Zombi Bilgisayar" olmaktansa..
  • Uzun zamandır 8-10 yıldır bir AV programı kullanmıyorum. Zamanında çok kullanırdım birçok AV programının PC donanımlarını fena halde kastırdığını görünce ve bir işe yaramadıklarına ikna olunca AV programlarını bıraktım. Sadece bir şey taratacağım zaman -o da dosyadan şüpheleniyorsam ve dosya boyutu büyükse- taratma amaçlı yükleyip işim bitince AV programını siliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Haziran 2020; 13:21:49 >
  • detista D kullanıcısına yanıt
    Aha yine aynı tipten geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık spesifik bir hedef iseniz sadece exe'leri açmamak kurtarmıyor. Firmalar onbinlerce dolar verip server'lara sandbox kişisel PC'lere antivirüsü boşa almıyor. Ve bunların yanına günlük veya haftalık yedekleri boşa almıyorlar.

    Daha yeni büyük gıda firmalarından birisinde çok büyük boyutlu bir saldırı oldu. Yedeği olmayan sistemleri sil baştan yapıp büyük zarar verdi. Biri EXE dosyası açtı diye olmadı bu olay, hacker tüm sistemlere sızıp hepsini kapsayınca hepsini kitledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş ve özel bir iş yapıyorsan gereklidir ama normal kullanım için gereksiz bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki gereklidir. Önerim Norton

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.