Şimdi Ara

anti virüs programı!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buyrun buda İspatI ...


     anti virüs programı!!!!




    @Richy of Istanbul Arkadaşımızdan Alıntıdır...
  • kullanıyorum gayet iyi Panda Titanium 2006 AV+Antispyware
  • Büyük dosyaların ayıklama işlemi zaten normalde de bilgisayarı bir miktar kasar. Bir de anlık virüs taraması olursa o anda bilgisayarında çalışman mümkün olmaz. Kaspersky'nin tarama süresi zaten uzun sürer. Bu tür bir işlemde Kaspersky yapabileceği maksimum zorlamayı yapacaktır. Büyük dosyalar ile uğraşırken Kaspersky ile önceden tararsın, daha sonra disable edip dosyayı ayıklayabilirsin. Veya zip arşivlerini taramasını iptal edersin. Böyle bir işlemde Kaspersky'nin kasmamasını asla bekleme!

    Ona bakarsan örneğin 3dsmax8 de ayrıntılı bir modelde render işlemi yaparken ram 190MB'ın üzerinde, işlemci de uzun süre %100 bile olur. Hatta kilitlenme bile olabilir. Ben böyle bir durumda Kaspersky dahil hiçbir güvenlik programını ve çalışan bazı programları açık tutmam. Bu yaptığın işin zorlama derecesine de bağlı. Böyle durumlarda zaten bilgisayar bu işler dışında hiçbirşey yapamaz. Bu tür özel durumlarda bilgisayarın zorlanmaması için senin bazı şeyler yapman gerekir. Dediğim uç bir örnek. Ama daha hafif bir antivirüs programında bu kasmayı yaşamayabilirsin. Birinci önceliğin güvenlik değilse Kaspersky kullanmamanı öneririm!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: *TeknO*

    Arkadaşlar, hiç bir antivirüs yazılım tek başına her anlamda yeterli veya çok süper bir güvenlik sağlayamaz.

    Farklı alanlarda iyi olan antivirüs yazılımlarını birlikte ama biri ön planda diğer arka planda olacak şekilde kullanarak çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

    Örneğin;

    NOD32 bilinmeyen (proaktif/heuristic) zararlılara karşı başarısı çok yüksek olan bir antivirüstür, ilk üçün içindedir ve çoğu zaman birinci konumdadır. ANCAAK!!! bilinen zararlılara karşı başarısı ise bu kadar iyi değildir, özellikle bulduğu zararlıları "orjinal dosyaya zarar vermeden temizleme" konusunda oldukça da vasattır. Dikkat edin burada iki farklı durum var, ikisini birbirinden "çok dikkatlice" ayırmamız lazım; biri "orjinal dosya içindeki zararlıyı/virüsü temizleme, bu durumda orjinal dosyayı temizledikten sonra kullanmaya devam edebiliyoruz" ve diğeri ise "zararlı/virüs bulaşmış dosyayı komple silme, bu durumda dosya komple siliniyor, kullanamıyorsunuz" !!!... Ama NOD32 bilgisayar kaynaklarını (işlemci ve bellek) kullanmada da çok başarılı olduğundan, çok ideal bir ön plan (on-access) antivirüs yazılımıdır. Ama onun bu söylediğim açıklarını kapatmamız için bir başka antivirüs yazılımı ile takviye etmemiz gerekecek.

    Kaspersky ise; bilinen zararlılara karşı başarısı çok yüksektir, ilk üçün içindedir ve çoğu zaman birinci konumdadır. ANCAAK!!! bilinmeyen zararlılara karşı güvenlikte NOD32 kadar başarılı değildir ve bu alanda her zaman ilk üç arasında göremediğimiz bir antivirüstür. Bulduğu zararlıları "orjinal dosyaya zarar vermeden temizleme" konusunda da oldukça başarılıdır. Ancak, bilgisayar kaynaklarını (işlemci ve bellek) kullanma konusunda da başarılı bir antivirüs yazılımı değildir.

    Öncelikle, hepimizin "OBJEKTİF" olup kullandığımız antivirüs yazılımının artı ve eksi yönlerini bilmemiz lazım. Kullandığımız ve övdüğümüz antivirüs yazılımının olumsuz veya eksi yönlerine gözlerimizi kapayıp, onu göklere çıkarmamızın başkalarına ve daha önemlisi KENDİMİZE hiçbir faydası olmaz.

    Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak, farklı bir bakış ile; kendi konusunda iki farklı antivirüs yazılımını kullanarak çok daha iyi bir güvenlik sağlayabilirsiniz. Bu iki antivirüsün başarılı oldukları yönleri bir araya getirip, birinin zayıf olduğu yönü diğer antivirüs ile kapatabilirsiniz. Yani, Voltran gücü burda işe yarayacaktır. Yani kısaca; NOD32'ye karşı Kaspersky'ı övmek veya Kaspersky'a karşı NOD32'yi övmek yerine ben size burada NOD32 ve Kaspersky kardeşliğinden bahsediyorum.

    Benim önerim; ön planda (on-access) NOD32 kullanmak, arka planda (on-demand) KAV (Kaspersky AntiVirüs) kullanmaktır. KAV önplanda çalışmayacağı için bilgisayar kaynaklarını kullanma konusunda sıkıntı yaşamazsınız, NOD32 önplanda gayet başarılı çalışacaktır. Ancak, NOD32 ile disk üzerinde tarama yapmak yerine, ve de NOD32'nin gözden kaçırabileceklerini de yakalamak için, en az haftada bir kere Kaspersky Antivirüs'ü el ile güncelleyip disk üzerinde genel bir tarama yapmak çok daha iyi olacaktır. Böylelikle güçler birleşecek.

    NOD32 veya Kaspersky'ı ayrı ayrı ele alınca haklarında söylenebilecek olumlu ve olumsuz çok şey bulunabilir. Ancak, bu ikisinin artı ve eksi yönlerini bilip, başarılı oldukları alanlarda daha etkili olabilecekleri şekilde kullanabilirsiniz. Böylelikle, olumsuz noktalarını da ortadan kaldırabilirsiniz.

    Benim bugünkü halleri ile önerim; NOD32 2.51.26 (on-access) + KAV 4.5.0.97 (on-demand) şeklinde olacaktır. Bu şu an çok ideal bir kombinasyondur ve bu ikilinin gücüne denk başka bir alternatif bulabileceğinizi pek sanmıyorum.

    Sevgi ve saygılarımla....


    Katılıyorum, ön planda Nod32 çalışsında, on-demand kullanılan yazılımla (böle bi durumda en ideali tabiki Kaspersky) haftada bir mesela tarama yaptırılabilir içimizin rahat etmesi bakımından, zaten bende o şekilde yaparım genelde, maalesef arada Nod32 ninde kaçırdığı bazı şeyler oluyo tabi, ancak burda sürekli Nod32 yi övüyorum ve güvenliğine önem veren tüm pc kullanıcılarını Nod32 kullanmaya davet ediyorum, bunun benim için en geçerli ve kesin sebebide sistem kaynaklarının kullanımı, yani sistem ne kadar ii olursa olsun, Nod32 hep ön planda çalışmalı derim,(benim kendi fikrimdir, değişmez)çünkü Kaspersky nin kullanım kısıtlaması can sıkıcı bi durum benim için,
    Ama en sıkı güvenliğinde kullanıcının kendisinin olduğunu unutmamak lazım, yani alınan mailler, girip-çıkılan warez siteler, gelen dosyalar, peer to peer programları bunlara dikkat edildiği takdirde zaten hiç bi güvenlik sorunu meydana gelmez bi kullanıcı için,

    Önemli Not32 :
    Ayrıca bu forumdada Nod32 le ilgili yapmış olduğum yorumlar tamamen tavsiye niteliğindedir, zaten hiç kullanmamış olan, yada ilk defa kullanan bi kullanıcıda kurulumdan sonraki bi kaç saat içinde farkını anlar, tabi herkesin seçimi, güvenlik anlayışı farklıdır.Hiç bir Antivirüs Yazılımını kötüleme, yada kötü gösterme gibi bi gaye sözkonusu diildir(Norton hariç).Sölenenler tamamen kendi başıma gelenler yada denediklerimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mTm -- 15 Nisan 2006; 16:02:03 >




  • Niye kimse Mcafee düşünmüyor. Halbuki ben hem firewall,hem antivirus hem de antispyware inden oldukça memnunum Üstelik sistemi de pek kastırmıyor. Hem de çok başarılı ürünler.
  • bende nod32 kullanıyorum hiç bişi yapmıyo diyodum ama bu yazılanları okuduktan sonra içim rahatladı bi arkadaş tavsiye etmişti inşallah format atmak zorunda kalmam...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BJKKKKK

    Niye kimse Mcafee düşünmüyor. Halbuki ben hem firewall,hem antivirus hem de antispyware inden oldukça memnunum Üstelik sistemi de pek kastırmıyor. Hem de çok başarılı ürünler.

    McAfee Virusscan Enterprise yazılımıda oldukça başarılı bir yazılım. NOD32'ye çok yakın proaktif güvenliği olan ve Kaspersky ile başabaş bilinen zararlılara karşı güvenliği olan bir ürün. Bence gözardı edilebilecek bir ürün kesinlikle değil. Eğer memnun iseniz bence hiç kafanızı başka şeyler ile karıştırıp, bilgisayarınızı deneme tahtasına çevirmeyin.

    Aslında olay sizin söylediğiniz ile şu hale geliyor;

    - NOD32 (on-access) + Kaspersky (on-demand) + Ad-Aware Ad-Watch (on-access) olarak ortaya bir üçlü çıkıyor. (anti-spy için destek olduğundan ad-watch koydum)
    - McAfee Virusscan Enterprise (on-access+on-demand) + McAfee Antispyware Enterprise (on-access+on-demand)

    Bu iki alternatif'de diğeri öbürküsüne kolaylıkla tercih edilemeyecek, çok doğru alternatifler "bence"....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ercans

    bende nod32 kullanıyorum hiç bişi yapmıyo diyodum ama bu yazılanları okuduktan sonra içim rahatladı bi arkadaş tavsiye etmişti inşallah format atmak zorunda kalmam...

    NOD32'nin kurulduktan sonra "default" ayarları çok yetersizdir, bunu özellikle belirtmek isterim. Bu şekilde kullanırsanız ciddi risk altındasınız demektir. Hemen ilk işiniz NOD32 ayarlarını değiştirmek olmalı, ancak o zaman yeterli bir güvenlik sağlayabilirsiniz.

    Bu konuda başka bir forumda gereken açıklama verilmişti. NOD32 kullanan arkadaşların bu yazıları dikkatlice okuyarak gereken değişiklikleri yapmasını "şiddetle" öneririm.
    Nod32'yi Doğru Ayarlarla Kullanın! [Resimli]




  • Öncelikle herkese merhaba.Formunuzu incelerken antivirus konusunda çok tartışıldığını ve de genel olarak herkesin kendi kullandığı antivirüsü teknik yönden eksik bilgilerle savunduğunu farkettim.Bence yazdıklarımızın inandırıcılığını arttırmak için herkes kendi kullandığı ürünü tüm özellikleriyle (objektif) yazsın.Böylece bu konu her açıldığında, tarama yapıldığında elimizde bir çeşit döküman bulunmuş olur.Ve de gerçek kullanıcılar olarak dezavantajlarını ve de avantajlarını öğrenebiliriz.Ben bir BitDefender kullanıcısıyım.Öncelikle belirtmeliyim ki BitDefender Romanya çıkışlı bir üründür.

    Windows 98'den itibaren tüm Windows işletim sistemlerinde çalışır.Ayrıca Linux mail server üzerinde de antivirüs koruması sağlar.Bkz:DORUKNET (gelen maillerde yazıyor) ve SAKARYA ÜNİVERSİTESİ:http://av.sakarya.edu.tr/.

    İçinde neler vardır:
    Firewall
    AntiVirüs
    AntiSpam

    Neden kullanılmalı:

    HIVE Technology/ Heuristic in Virtual Envoirements (Sanal Ortamda Sezgisel Tarama): Hepiniz heuristic teknolojiden bahsetmişsiniz ama nasıl çalışır?BitDefender bu teknolojiyi kullanarak bilgisayarınıza giren şüpheli uygulamalar karşısında sabit diskinizde sanal bir PC oluşturur ve de uygulamanın burada nasıl hareket edeceğine bakar.Sistem dosyalarına mı gidiyor, bir dosyayı mı silmeye çalışıyor kontrol eder.Örneğin ben ve arkadaşlarım Zotop virüsünden haberdar bile olmadık, bu teknoloji sayesinde Bitdefender da ne bir upgrade ne de bir update çıkardı.

    Response Time (Virüs Güncelleme): BitDefender son 18 aydır her tabloda 2-4 saat arası başarısıyla Karspersky ile sürekli yer değiştiriyor.http://www.av-test.org/ bu sitenin yayınları da gayet güvenilir olduğundan siz de inceleyebilirsiniz.Yeni çıkan virüslere karşı en kısa sürede tepki veren üründür desem pek yanlış olmıyacaktır.

    Güncelleme: Bitdefender standart olarak hergün en az 3 kere güncelleme alır, bunlar otomatik olarak gerçekleşir ve de yeni bir virüs bulunduğunda yapılması geren bir güncelleme var ise BitDefender bunu çıkardığında size hemen iletir.İstediğiniz anda o güncellemeyi alabilirsiniz.

    Tarama: BitDefender'ın en sevdiğim özelliklerinden biri de tarama yaparken eğer siz bilgisayarda bir işlem gerçekleştiriyorsanız BitDefender hemen kendini geri çeker, belli bir bekleme süresi vardır eğer bu süre içersinde bir işlem gerçekleşmezse taramaya ful performans devam ediyor.Bunu da CPU grafiğinize bakarak test edebilirsiniz.

    Yukarıda saydığım özellikler bence bir antivirüs programının alımında dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerdir.Tabi bu herkes için değişebilir.

    Tüm bunları nerden bildiğime gelicek olursak, yalnızca biraz araştırmak yeterli oluyor.İşim gereği bilgisayarımda çok önemli bilgileri tutmak durumundayım, bu yüzden de en ince ayrıntısına kadar anntivirüs programlarını inceledim.

    Tüm bunların yanında bana göre bir de dezavantajı var, örneğin tarama esnasında siz bir işlem gerçekleştirirken kendini geri çektiğinden dolayı tarama zamanı uzuyor.




  • ben avast kullanıyorum hiç makineyi kasmıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: marmeid

    Öncelikle herkese merhaba.Formunuzu incelerken antivirus konusunda çok tartışıldığını ve de Bence yazdıklarımızın inandırıcılığını arttırmak için herkes kendi kullandığı ürünü tüm özellikleriyle (objektif) yazsın.Böylece bu konu her açıldığında, tarama yapıldığında elimizde bir çeşit döküman bulunmuş olur.Ve de gerçek kullanıcılar olarak dezavantajlarını ve de avantajlarını öğrenebiliriz.Ben bir BitDefender kullanıcısıyım.Öncelikle belirtmeliyim ki BitDefender Romanya çıkışlı bir üründür.

    Windows 98'den itibaren tüm Windows işletim sistemlerinde çalışır.Ayrıca Linux mail server üzerinde de antivirüs koruması sağlar.Bkz:DORUKNET (gelen maillerde yazıyor) ve SAKARYA ÜNİVERSİTESİ:http://av.sakarya.edu.tr/.

    İçinde neler vardır:
    Firewall
    AntiVirüs
    AntiSpam

    Neden kullanılmalı:

    HIVE Technology/ Heuristic in Virtual Envoirements (Sanal Ortamda Sezgisel Tarama): Hepiniz heuristic teknolojiden bahsetmişsiniz ama nasıl çalışır?BitDefender bu teknolojiyi kullanarak bilgisayarınıza giren şüpheli uygulamalar karşısında sabit diskinizde sanal bir PC oluşturur ve de uygulamanın burada nasıl hareket edeceğine bakar.Sistem dosyalarına mı gidiyor, bir dosyayı mı silmeye çalışıyor kontrol eder.Örneğin ben ve arkadaşlarım Zotop virüsünden haberdar bile olmadık, bu teknoloji sayesinde Bitdefender da ne bir upgrade ne de bir update çıkardı.

    Response Time (Virüs Güncelleme): BitDefender son 18 aydır her tabloda 2-4 saat arası başarısıyla Karspersky ile sürekli yer değiştiriyor.http://www.av-test.org/ bu sitenin yayınları da gayet güvenilir olduğundan siz de inceleyebilirsiniz.Yeni çıkan virüslere karşı en kısa sürede tepki veren üründür desem pek yanlış olmıyacaktır.

    Güncelleme: Bitdefender standart olarak hergün en az 3 kere güncelleme alır, bunlar otomatik olarak gerçekleşir ve de yeni bir virüs bulunduğunda yapılması geren bir güncelleme var ise BitDefender bunu çıkardığında size hemen iletir.İstediğiniz anda o güncellemeyi alabilirsiniz.

    Tarama: BitDefender'ın en sevdiğim özelliklerinden biri de tarama yaparken eğer siz bilgisayarda bir işlem gerçekleştiriyorsanız BitDefender hemen kendini geri çeker, belli bir bekleme süresi vardır eğer bu süre içersinde bir işlem gerçekleşmezse taramaya ful performans devam ediyor.Bunu da CPU grafiğinize bakarak test edebilirsiniz.

    Yukarıda saydığım özellikler bence bir antivirüs programının alımında dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerdir.Tabi bu herkes için değişebilir.

    Tüm bunları nerden bildiğime gelicek olursak, yalnızca biraz araştırmak yeterli oluyor.İşim gereği bilgisayarımda çok önemli bilgileri tutmak durumundayım, bu yüzden de en ince ayrıntısına kadar anntivirüs programlarını inceledim.

    Tüm bunların yanında bana göre bir de dezavantajı var, örneğin tarama esnasında siz bir işlem gerçekleştirirken kendini geri çektiğinden dolayı tarama zamanı uzuyor.



    Arkadaşım öncelikle bu güzel anlatımından dolayı Teşekkürler, ancak tüm bunları anlatırken sanki Nod32 yi anlatıyo gibisin, bilmem bunun farkındamıydın yazarken, çünkü BitDefender daki bu saydıklarının hepsi Nod32 de zaten var,

    Gelelim Win32/Zotob Virüsü ve varyantları konusunda BitDefender ın başarısına!! Nod32 nin Zotob türevleri konusundaki başarısı, konunun takipçilerince zaten bilinmekte, aşağıdaki tabloya bakmanı öneririm, ben dikkatlice bakmama rağmen BitDefender ı göremedim.

    />

    Konu ile geniş bilgiyi Nod32 Türkiye Resmi Web Sitesinden alabilirsin, ben fazla uzatmak istemiyorum.

    Gelelim yazının içinde geçen ve sıradan bi genelleme yaptığın (@marmeid -genel olarak herkesin kendi kullandığı antivirüsü teknik yönden eksik bilgilerle savunduğunu farkettim.-) kısmına, Arkadaşım burası insanların bilgisayar donanım ve yazılımı ile ilgili her türlü bilgi alışverişinde bulunduğu, zengin, faydalı ve faydalı olduğu kadarda renkli bi forum yani burda her Antivirüs Kullanıcısından kullandığı yazılımla birlikte Teknik Bilgilerini vermesini bekleyemezsin, böle bişi çok saçma olur, ama bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar zaten gereken bilgileri veriyolar, Ben şimdi burda isim vermicem sen forumu biraz karıştırırsan hemen hemen tüm Antivirüs Yazılımları ile ilgili ayrıntılı, resimli ve her kullanıcı kılavuz niteliğindeki anlatımlara ulaşabilirsin.

    Sonuç olarak bu yazdıklarımın hepsinin çıkış noktası aslında son yazdıklarımda, ayrıca bunları yazarken hiç bir yazılımı kötülemek, bir dierini övmek veya forumdan birileri ile anlamsız dialoglara girmek amacındada olmadığımı bilmeni isterim...

    İyi çalışmalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mTm -- 16 Nisan 2006; 3:28:00 >




  • Sevgili @Da®ksiDe©, "Gelelim Win32/Zotob Virüsü ve varyantları konusunda BitDefender ın başarısına!! Nod32 nin Zotob türevleri konusundaki başarısı, konunun takipçilerince zaten bilinmekte, aşağıdaki tabloya bakmanı öneririm, ben dikkatlice bakmama rağmen BitDefender ı göremedim." demişsiniz. O nedenle aklıma gelen birde şöyle bir test var;

    http://www.av-test.org/index.php3?lang=en
    2005-08-22
    Reaction Times of the latest MS05-039-based Worm Attacks
    You can find the information how fast the AV companies have reacted with a solution against Bozari.A/B, Drudgebot.B, IRCBot!Var and Zotob.A/B in this Excel sheet (18 KB). Furthermore we have checked how many AV products haven't required an update in order to deal with these threats. All times in GMT.



    Testler ile ilgili detay dökümanları aşağıdaki linklerden açıp inceleyebilirsiniz.
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av12fc.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av23ui.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av39so.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av40gf.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av53cn.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av64wq.gif

    Bir yabancı forumda testi yapan Andreas Marx ve Eset NOD32 firması yetkilileri ile bunu tartışmıştık, sonuçlar doğrulanmıştır.
    http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=94934

    Ayrıca bu testi referans alarak "PC Magazine dergisi Security Watch başlığı" altında verilen bir haber;
    http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1850851,00.asp

    Product - Score
    BitDefender - 6 of 6
    Fortinet - 6 of 6
    Nod32 - 5 of 6
    eSafe - 3 of 6
    F-Prot - 3 of 6
    Panda - 3 of 6
    QuickHeal - 3 of 6
    McAfee - 2 of 6
    Norman - 2 of 6
    AntiVir - 1 of 6
    ClamAV - 1 of 6

    Sevgi ve saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *TeknO* -- 16 Nisan 2006; 3:40:45 >




  • bir kaspersky kullanıcısı olarak kafam karıştı
    avast ile nortonu kafadan sildim ama .. kaspersky ile nod32 arsında bi terettüde düştüm diyebilirim ..
    ama karar verdimki kaspersky ile yoluma devam edecem .. tamam yavaş tarıyor uzantı koyuyor ama genel olarak yorumlara baktığımda kasperskyin daha güvenilir olduğuna karar verdim..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: *TeknO*

    Sevgili @Da®ksiDe©, "Gelelim Win32/Zotob Virüsü ve varyantları konusunda BitDefender ın başarısına!! Nod32 nin Zotob türevleri konusundaki başarısı, konunun takipçilerince zaten bilinmekte, aşağıdaki tabloya bakmanı öneririm, ben dikkatlice bakmama rağmen BitDefender ı göremedim." demişsiniz. O nedenle aklıma gelen birde şöyle bir test var;

    http://www.av-test.org/index.php3?lang=en
    2005-08-22
    Reaction Times of the latest MS05-039-based Worm Attacks
    You can find the information how fast the AV companies have reacted with a solution against Bozari.A/B, Drudgebot.B, IRCBot!Var and Zotob.A/B in this Excel sheet (18 KB). Furthermore we have checked how many AV products haven't required an update in order to deal with these threats. All times in GMT.

    Testler ile ilgili detay dökümanları aşağıdaki linklerden açıp inceleyebilirsiniz.
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av12fc.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av23ui.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av39so.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av40gf.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av53cn.gif
    http://img387.imageshack.us/my.php?image=av64wq.gif

    Bir yabancı forumda Eset firması yetkilileri ile bunu tartışmıştık, sonuçlar doğrulanmıştır.
    http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=94934

    Ayrıca bu testi referans alarak "PC Magazine dergisi Security Watch başlığı" altında verilen bir haber;
    http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1850851,00.asp

    Product - Score
    BitDefender - 6 of 6
    Fortinet - 6 of 6
    Nod32 - 5 of 6
    eSafe - 3 of 6
    F-Prot - 3 of 6
    Panda - 3 of 6
    QuickHeal - 3 of 6
    McAfee - 2 of 6
    Norman - 2 of 6
    AntiVir - 1 of 6
    ClamAV - 1 of 6

    Sevgi ve saygılarımla...



    Sevgili *Tekn0* öncelikle bilgi için Teşekkürler, fazla yer tutmaması bakımından vermiş olduğun tabloyu almadım alıntıya herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın...

    Eğer dikkat ettiysen her iki tablodada kaynak olarak,http://www.av-test.org gösterilmiş, ve her iki tablodada verilen zotob türevleri aynı, sadece isimleri (Zotob bazı firmalarca BOZARI olarakda adlandırılıyor) farklı, ben tabloyu yukarıdada belirttiğim gibi Nod32 Türkiye Resmi Web sitesinden aldım, ama bu durum benimde kafamı karıştırdı. Ama bu incelemelerin güvenilirliği kalmıyo benim gözümde, Nod32 içinse söylicek zaten fazla bi sözüm yok, en ii incelemeyi ben yapıyorum makinemde onunla ilgili




  • Sevgili arkadaşım ve Sevgili arkadaşlar,

    Hepimizin aslında antivirüs konusunda kafamız karışık. Çünkü biz toplum olarak hep "en iyinin" peşindeyiz nedense.
    Antivirüs yazılımları içinde de maalesef en iyisi yok !!!
    En iyisini arayan birisi iseniz ve ortada en iyisi yok ise, elbette kafanız karışır.
    Her antivirüs yazılımının iyi olduğu ve kötü olduğu yönler vardır, herşeyi ile mükemmel bir antivirüs yok.
    Siz kendi ihtiyaç ve şartlarınıza göre "en doğru" olanı araştırın. Tabii ki önce kendi ihtiyaç ve şartlarınızı bilmelisiniz.

    Sonuçta, "en iyi" peşinde koşmaz, kendi ihtiyaç ve şartlarınızı bilir ve buna göre "en doğrusunu" araştırırsanız kafanız karışmaz.

    Sevgi ve saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *TeknO* -- 16 Nisan 2006; 11:55:39 >
  • Sevgili @Da®ksiDe©,

    Ben sizin Zotob varyantı virüsler ile yapılan bir testi örnek göstererek Bitdefender'ın durumunu merak etmeniz üzerine bu testi verdim. Amacım sadece bilgilendirmektir. Yoksa herhangi bir antivirüs yazılımını yüceltmek veya yerin dibine sokmak gibi bir niyetim yoktur.

    Antivirüs yazılımları ile ilgili olarak yapılmış tonlarca test vardır. Bunlardan sadece birini gözönüne alarak doğru sonuçlara varamayız. Hele ki, bu test objektifliğinden şüphe duymamıza sebep olabilecek birileri tarafından yayınlanıyor ve çok kısıtlı bir örnek ile yapılmış ise buna bakarak karar verenler yanılacaklardır. Çok daha fazla sayıda ve "tarafsız" kişilerce yapılmış testleri gözönüne almamız gerekir.

    Bildiğiniz gibi şu an 180.000'den fazla virüs, trojan, solucan, spy ve benzeri zararlı mevcuttur. Bunların içinden 3'ünü veya 5'ini alıp ve bir test yapıp genel bir sonuç üretmek ve buna dayanarak şu antivirüs en iyisidir dememiz hiç doğru olmaz.

    Size verdiğim diğer testte de benzeri bir durum vardır. Ve lütfenwww.wilderssecurity.com forumundaki ilgili tartışmaları dikkatlice inceleyiniz. Testi yapan kişi "Adreas Marx" virüs ve antivirüs konusunda bilgisinden şüphe duyulamayacak kadar bilgili, tanınmış ve yaptığı testlere güvenilen biridir. Hatta yine aynı forumda Andreas Marx foruma davet edilmiş, test metodunu ve sonuçlarını açıklamıştır. Buna karşılık olarakta Eset NOD32 yetkililerinin verdiği cevaplarda bulunmaktadır. Ve bu forumdaki tartışmanın sonunda; Eset firmasının sitesinde aynı test referans verilerek açıklanan 6'da 6 başarı ifadesinde bir yanlışlık olduğu, Eset'in kullandığı örneklerin farklı olduğu bahsedilmiştir. Sonunda yanlış bir anlamanın olduğu ifade edilmiştir. Bu test sonucunda, firmaların kendi ürünlerinin pazarlamak için farklı argümanları kullandıkları ve bir pazarlama taktiği sonucunda insanların kafasının karışabildiği görülmüştür. Elbette bu testin Eset veya NOD32 ile direkt bir ilgisi yoktur. Bir sürü test olmasına rağmen, bunların bir tanesinin bile kimi zaman yanlış anlaşılabildiği veya yanlış anlaşılmasına neden olacak yorumlar yapılabildiği bu tartışma sonunda ortaya çıkmıştır. Yani, yayınlanan testler tarafsızlığından ve objektifliğinden şüphe duyulabilecek kanallarda yayınlanıyor ise, insanları yanıltabilir, bunu gözönüne alınız. !!!

    Ben sizler gibi tarafsız bir insanım ve bilgi güvenliği ile senelerdir mesleğim gereği ilgiliyim. Amacım sizlere objektif bilgi verebilmektedir. Çünkü görüyorumki, bilgi güvenliği ve özellikle antivirüs kavramları hala tam olarak anlaşılabilmiş, kavranabilmiş konular değildir ve bazı çevrelerde özellikle insanları yanıltmak adına çeşitli yanıltıcı, gerçek olmayan yorumlar yapabilmektedir.

    Benim amacım, bir antivirüs yazılımının bir testte çok iyi çıkarken başka bir testte vasat çıkabileceğini göstermektir. Yani, sürekli en iyisi olabilmiş bir antivirüs yoktur. Olmaması da normaldir. Çünkü bilgi güvenliği sektörü sürekli değişim göstermektedir. Antivirüs firmaları sürekli kendilerini yeniler iken, zararlı kod yazan çevrelerde boş durmamakta her gün yeni teknikleri denemektedirler. Bu böyle devam edecektir.

    Bizlerin yapması gereken, öncelikle çok sayıda "tarafsız" ve "objektif" testi incelememiz ve daha önemlisi kendi ihtiyaçlarımızı iyi bilmektir. En iyisi peşinde koşmadan, kendi ihtiyaç ve şartlarımıza göre, "en doğru" olanı bulabiliyorsak ne mutlu bize. Mesela; Pentium 3 işlemci kullanan ve yetersiz belleği olan bir bilgisayar için bilgisayar kaynaklarını başarılı olarak kullanan bir antivirüs kullanmak daha önemlidir. Daha üst performanslara sahip bir bilgisayarda ise, birkaç güvenlik yazılımını birarada kullanarak güvenlik düzeyinizi daha da arttırabilirsiniz. Aslında bunların hepsi bir yerde kendimizi manevi olarak rahat ettirmekten başka birşey de değildir, eğer "Bilgi Güvenliği" bilincimiz yok ise.....

    Aslında daha önemlisi şudur; %100 güvenlik yoktur ve olmayacaktır da. Güvenlik için gerekli olan süper yazılımlar değildir, bunun için yeterli bir "Güvenlik Bilincinin" olması çok daha önemlidir. Bilgisayarında kurulu olan işletim sistemi ve diğer kritk yazılım güncellemelerini dikkatlice takip edip uygulayan, güvenilir şifreleme ve yetkilendirme metodlarını kullanan, riskli sitelerde dolaşmayan, riskli yazılımları bilgisayarına indirip kurmayan, gelen elektronik postalar içinde kendisi ile ilgili olmayan ve yollayanı tanınmadığı elektronik postaları açmadan silen ve bunun benzeri "bilgi güvenliği temel kavramlarını bilen ve uygulayan" biri için güvenlik riski minimumdur. Bu kişi süper güvenlik yazılımları kullanmasa da olur, ama tam tersi bu saydığımız güvenlik prensiplerine uymayan biri istediği kadar en süper güvenlik yazılımlarını kullansa boşunadır.

    Bu açıdan baktığımızda, kullandığınız güvenlik yazılımının ne kadar iyi olduğu aslında hiç önemli değildir, sizin güvenlik bilinciniz ve yaklaşımınızın ne olduğu çok daha önemlidir. Yani, "gerçek güvenlik" kullanılan yazılımlar ile değil, kullanılan "beyin" ve "bilinç" ile sağlanır.

    Benim aslında vermek istediğim mesaj budur.

    Sevgi ve saygılarımla.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: *TeknO*

    Sevgili @Da®ksiDe©,

    Ben sizin Zotob varyantı virüsler ile yapılan bir testi örnek göstererek Bitdefender'ın durumunu merak etmeniz üzerine bu testi verdim. Amacım sadece bilgilendirmektir. Yoksa herhangi bir antivirüs yazılımını yüceltmek veya yerin dibine sokmak gibi bir niyetim yoktur.

    Antivirüs yazılımları ile ilgili olarak yapılmış tonlarca test vardır. Bunlardan sadece birini gözönüne alarak doğru sonuçlara varamayız. Hele ki, bu test objektifliğinden şüphe duymamıza sebep olabilecek birileri tarafından yayınlanıyor ve çok kısıtlı bir örnek ile yapılmış ise buna bakarak karar verenler yanılacaklardır. Çok daha fazla sayıda ve "tarafsız" kişilerce yapılmış testleri gözönüne almamız gerekir.

    Bildiğiniz gibi şu an 180.000'den fazla virüs, trojan, solucan, spy ve benzeri zararlı mevcuttur. Bunların içinden 3'ünü veya 5'ini alıp ve bir test yapıp genel bir sonuç üretmek ve buna dayanarak şu antivirüs en iyisidir dememiz hiç doğru olmaz.

    Size verdiğim diğer testte de benzeri bir durum vardır. Ve lütfenwww.wilderssecurity.com forumundaki ilgili tartışmaları dikkatlice inceleyiniz. Testi yapan kişi "Adreas Marx" virüs ve antivirüs konusunda bilgisinden şüphe duyulamayacak kadar bilgili, tanınmış ve yaptığı testlere güvenilen biridir. Hatta yine aynı forumda Andreas Marx foruma davet edilmiş, test metodunu ve sonuçlarını açıklamıştır. Buna karşılık olarakta Eset NOD32 yetkililerinin verdiği cevaplarda bulunmaktadır. Ve bu forumdaki tartışmanın sonunda; Eset firmasının sitesinde aynı test referans verilerek açıklanan 6'da 6 başarı ifadesinde bir yanlışlık olduğu, Eset'in kullandığı örneklerin farklı olduğu bahsedilmiştir. Sonunda yanlış bir anlamanın olduğu ifade edilmiştir. Bu test sonucunda, firmaların kendi ürünlerinin pazarlamak için farklı argümanları kullandıkları ve bir pazarlama taktiği sonucunda insanların kafasının karışabildiği görülmüştür. Elbette bu testin Eset veya NOD32 ile direkt bir ilgisi yoktur. Bir sürü test olmasına rağmen, bunların bir tanesinin bile kimi zaman yanlış anlaşılabildiği veya yanlış anlaşılmasına neden olacak yorumlar yapılabildiği bu tartışma sonunda ortaya çıkmıştır. Yani, yayınlanan testler tarafsızlığından ve objektifliğinden şüphe duyulabilecek kanallarda yayınlanıyor ise, insanları yanıltabilir, bunu gözönüne alınız. !!!

    Ben sizler gibi tarafsız bir insanım ve bilgi güvenliği ile senelerdir mesleğim gereği ilgiliyim. Amacım sizlere objektif bilgi verebilmektedir. Çünkü görüyorumki, bilgi güvenliği ve özellikle antivirüs kavramları hala tam olarak anlaşılabilmiş, kavranabilmiş konular değildir ve bazı çevrelerde özellikle insanları yanıltmak adına çeşitli yanıltıcı, gerçek olmayan yorumlar yapabilmektedir.

    Benim amacım, bir antivirüs yazılımının bir testte çok iyi çıkarken başka bir testte vasat çıkabileceğini göstermektir. Yani, sürekli en iyisi olabilmiş bir antivirüs yoktur. Olmaması da normaldir. Çünkü bilgi güvenliği sektörü sürekli değişim göstermektedir. Antivirüs firmaları sürekli kendilerini yeniler iken, zararlı kod yazan çevrelerde boş durmamakta her gün yeni teknikleri denemektedirler. Bu böyle devam edecektir.

    Bizlerin yapması gereken, öncelikle çok sayıda "tarafsız" ve "objektif" testi incelememiz ve daha önemlisi kendi ihtiyaçlarımızı iyi bilmektir. En iyisi peşinde koşmadan, kendi ihtiyaç ve şartlarımıza göre, "en doğru" olanı bulabiliyorsak ne mutlu bize. Mesela; Pentium 3 işlemci kullanan ve yetersiz belleği olan bir bilgisayar için bilgisayar kaynaklarını başarılı olarak kullanan bir antivirüs kullanmak daha önemlidir. Daha üst performanslara sahip bir bilgisayarda ise, birkaç güvenlik yazılımını birarada kullanarak güvenlik düzeyinizi daha da arttırabilirsiniz. Aslında bunların hepsi bir yerde kendimizi manevi olarak rahat ettirmekten başka birşey de değildir, eğer "Bilgi Güvenliği" bilincimiz yok ise.....

    Aslında daha önemlisi şudur; %100 güvenlik yoktur ve olmayacaktır da. Güvenlik için gerekli olan süper yazılımlar değildir, bunun için yeterli bir "Güvenlik Bilincinin" olması çok daha önemlidir. Bilgisayarında kurulu olan işletim sistemi ve diğer kritk yazılım güncellemelerini dikkatlice takip edip uygulayan, güvenilir şifreleme ve yetkilendirme metodlarını kullanan, riskli sitelerde dolaşmayan, riskli yazılımları bilgisayarına indirip kurmayan, gelen elektronik postalar içinde kendisi ile ilgili olmayan ve yollayanı tanınmadığı elektronik postaları açmadan silen ve bunun benzeri "bilgi güvenliği temel kavramlarını bilen ve uygulayan" biri için güvenlik riski minimumdur. Bu kişi süper güvenlik yazılımları kullanmasa da olur, ama tam tersi bu saydığımız güvenlik prensiplerine uymayan biri istediği kadar en süper güvenlik yazılımlarını kullansa boşunadır.

    Bu açıdan baktığımızda, kullandığınız güvenlik yazılımının ne kadar iyi olduğu aslında hiç önemli değildir, sizin güvenlik bilinciniz ve yaklaşımınızın ne olduğu çok daha önemlidir. Yani, "gerçek güvenlik" kullanılan yazılımlar ile değil, kullanılan "beyin" ve "bilinç" ile sağlanır.

    Benim aslında vermek istediğim mesaj budur.

    Sevgi ve saygılarımla.


    Sevgili @Tekn0* öncelikle zaman ayırıp bu yazıyı ben ve tüm DH Forum kullanıcıları için hazıladığından ötürü sana çok Teşekkür ederim, Benimde şu an yazdıklarımın hiç bir şekilde diğer forum kullanıcılarını her hangi bir ürüne ya da kendi kullandığım ürüne yönlendirme/tavsiye niteliğinde olmadığının, tamamen senin yazına, bana hitaben yazmış olduğun için vermem gereken bi cevap olduğunun bilinmesini isterim.

    Fikirlerimiz hemen hemen tamamen örtüşüyor seninle, benim forumda Nod32 tavsiyelerimin yanında, aynen senin söylemiş olduğun gibi, asıl güvenliğin kullanıcının kendi beyninde olduğu, dikkatli internet kullanımın hiç bir güvenlik yazılımının kapatamayacağı açıkları kapattığını bende belirli zamanlarda dilim döndüğünce söylemeye çalıştım, daha sonraki mesajlarımdada bunlar olacaktır.

    Bu Antivirüs testi olayına gelince konuyla ilgili olarak, söylenecek fazla bi sözüm olmadığını düşünüyorum, çünkü tablolar ortada, yani Güvenlik konusunda fazlada bilgi sahibi olmayan ancak kullanabileceği ürünler konusunda web ten bilgi toplayan, toplamaya çalışan pc kullanıcılarına yapılmış büyük bir yanlış olduğu görüşündeyim, yani resmen Antivirüs firmaları rekabet halinde oldukları diğer firmaları karalamaya çalışıyolar benim anladığım kadarıyla, bu da bize DH forumun ve diğer PC forumların bu konuda kullanıcılar için ne derece faydalı bir kaynak olduğunu göstermekte, çünkü kullanıcılar en azından bu şekilde bir ticari rekabet kaygısından uzakta, sadece kendi kullandıkları yazılım yada donanımları yine kendi gözlemlerinden edindikleri tecrübeyi paylaşıyolar. Bu bence tüm testlerden daha güvenilesi ve inanılası bi durum...

    Sonuç olarak söylemek istediğim konu, her ne kadar bazen işi eğlenceye vurduğumuz olsada bu alanın bir paylaşım ve fikir alışverişi alanı olduğu, evinde yada işyerinde pc kullanımı esnasında karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri almak için ilk olarak bu forumdaki kullanıcılara danışan ve burdan aldığı yardımlarla makinesindeki (yada diğer herhangi bir elektronik üründe) sorunları gideren üyelerin çoğunlukta olduğunun unutulmamasıdır.Tabiiki kullanıcı kendi kullandığı donanım yada yazılımın daha ii olduğunu düşündüğü için, kendisine danışıldığında bunu tavsiye etmek isteyecektir.
    Ben yukarıdada söylemiştim şimdi tekrar söylüyorum, mesajlarımı yazarken, hiç bir kullanıcıyla anlamsız tartışmalar içeren dialoglara girmeden, sadece yardım ve paylaşım amaçlı DH Forum üyesiyim, fazlasıyla faydalanıyorum da buradan, yazdığım mesajlar veya verdiğim önerilerde bu temelde çok düşünülerek, ince eleyip sık dokunarak yazılmıştır veya tavsiye edilmiştir.

    Konunun daha fazla uzaması taraftarıda değilim açıkçası, çünkü topici bu tarz karşılıklı mesajlaşmalar neticesinde kirlettiğimizin ve yardım bekleyen bi çok üyeninde işini geciktirdiğimizin farkındayım. umarım kimseye bi zararı olmamıştır, bu son mesajlarımın...

    Bilginize...




  • Arkadaşlar benim zaten herkes teknik bilgi vermelidir diye bir düşüncem yok, yalnızca bu işe gerçekten meraklı arkadaşların daha fazla bilgi araştırıp bulabileceğini belirtmeye çalıştım.Sonuç olarak hepimiz son kullanıcıyız bizim tecrübelerimizden daha doğru başka bir şey olamaz diye düşünüyorum.Çünkü önemli olanın ürünün ne ismi ne de markası yalnızca performansı.Bu forumda yazan herkesin de böyle düşündüğünü düşündüğümden dolayı o şekilde yazmıştım.
  • Olay tatlıya bağlandığına ve herşey anlaşıldığına göre bende bi Nod32 tavsiyesi yapiim, makineler bayram etsin bari...

    Nod32 kullanın, Nod32 yi doğru ayarlarıyla kullanın, pişman olmazsınız...
  • Ya ben burada bir olay görmedim ki, ne güzel karşılıklı fikirler söylendi (uzun uzun olsa da ). Kasmayın kendinizi arkadaşlar! Ne tartışmalar gördük!

    @Da®ksiDe©
    Bunlar reklam kokan hareketler mayk! "NOD32 NOD32" diye ağlama sonra mayk...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.