Şimdi Ara

Antalyada İçki Yasağı :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
2
Favori
17.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı arkadaşlar amsterdam, londra, paris'te uygulandığını söylüyor ne kadar doğru araştırmak lazım gerçi avrupa ile bizide kıyaslamamak lazım. Bizim getirme nedenimiz tamamen din yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar neden her şeyden nem kapar hale geldiniz? Ben de alkol kullanan biriyim ve bir piknik alanına gittiğimde hayvan gibi içip bağıran, oynayan birbirlerine küfür edip kavga eden hayvanları görmek istemiyorum. İnsanların zevk için gittiği yerde böyle iğrenç görüntülere sebebiyet vermeye kimsenin hakkı yok, onlar masalarda o şekilde vakit geçirirken ben annemi ablamı gözlemek zorunda kalıyorum ve rahatsız oluyorum. Zaten orada açıkça belirtmiş çevreyi rahatsız eden kişiler diye, o kadar abartmanın bir manası yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eric Cartman. kullanıcısına yanıt
    Tamam, söyledikleriniz mantıklı. Peki bir de çevreye zararsız olan insan gözünden bakar mısınız olaya? Empati kurun yani. Dediklerinize katılıyorum lütfen beni yanlış anlamayın. Ben de ailemle piknik yaparken 3-5 tane sarhoşun bize takılmasını hiç istemem. Fakat bu işin çözümü içkiyi yasaklamak yerine örneğin bu tür işe kalkışanlara ağır hapis cezaları, para cezaları olabilir.


    Sırf 3-5 kendini bilmez, içip içip sarhoş olup sonrasında ise oradaki sivil halka tehdit oluşturuyor diye bu işi zararsız yapanların önünü kesmeye ne gerek var?


    Ha bu arada şunu da ekleyeyim. Bazı atasözleri birbirini desteklerken bazı atasözleri de birbiriyle çelişir.

    Örnek veriyorum.

    1. Atasözümüz: İyilik eden, iyilik bulur.
    2. Atasözümüz: İyiliğe iyilik olsaydı koca öküze bıçak kalkmazdı.

    Gördüğünüz üzere bunların ikisi de Türk atasözü ve birbiriyle çelişiyor. Diyorsunuz ki bunu bana neden söylüyorsunuz? Şunun için söylüyorum: Bir adamın söylediklerine körü körüne inanmak gibi bir atasözünü de körü körüne inanmamalısınız. Düşünmeli ve atasözünün anlamına göre verdiği mesajı değerlendirip sonrasında desteklemeli ve desteklememelisiniz.

    Kurunun yanında yaş da yanar. Bence bu atasözü bir saptama içeriyor. Verdiği mesaj doğru olsa da bu olayın olmaması gerekir. Yaş kişilerin özgürlüğüne kısıtlamadır bu nihayetinde. Sırf içinde bulunduğu toplulukta birileri bir şeyleri yanlış yapıyor diye bu kişilerin de canının yanmasına gerek var mı? Tabi ki yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 28 Nisan 2017; 10:21:17 >




  • Polonya dayım burda dışarıda içmek yasak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşmayın kardeşim. X kişisinin kıldığı namaz kimseye zarar vermez ama içki içen insanlar sarhoş olup çevrelerindekini rahatsız edebilir , alkollü araç kullanıp adam öldürebilir , kavgaya karışıp cinayet işleyebilir , kafası uçukken birine tecavüz edebilir. Boş boş konuşup her haltta dine laf etmeyin.



    Ailemizle birlikte rahat rahat piknik yapamıyoruz içenler yüzünden. Gidin evinizde için şu mereti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turizme nasıl etki eder acaba? tabii öyle bir şey kaldıysa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeriat is coming.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Godrilla G kullanıcısına yanıt
    Sizce nasıl etki eder? Dünyanın cennet coğrafyasına gelip 1-2 hafta veya 1 ay ailenizle ve sevdiklerinizle tatil yapmak istiyorsunuz. Bulunduğunuz şehrin tarihi yerlerini gezmeyi, hikayelerini veya destanlarını dinlemeyi, konserlerine gitmeyi, fuarlarını gezmeyi ve yemeklerini yemek istiyorsunuz. Amacınız tatil yapmak. Bedeninizi ve zihninizi dinlendirmek. Orada bulunduğunuz sürece hayattan keyif almak. Belki 1-2 içki içmek. Akşamleyin arkadaşınız, sevgiliniz veya eşinizle denize doğru oturup sohbet etmek. Bunları yaparken eğer elinizde bir bira şişesi görürlerse size o tatili zehir edecekler işte. Gayet anlaşılır oldu sanırım?


    Zaten booking.com'un kapatılması da turizme bir darbe olmuştu. Halen doymadı ve devam ediyorlar.
  • İçki içerim ve Antalyalıyım. Yani konun tam içindeyim. Ve destelediğim bir yasak. Çünkü herkes ne yazık ki ağzıyla içmiyor ve herhangi bir yere gidince yan tarafınızda içki içen bi grubu görünce karınızla kızınızla çocuğunuzla keyiflice bir saniye oturamıyorsunuz. Ve bunları bekar biri olarak söylüyorum.

    Malesef ki herkes içmeyi bilmiyor ve dünyada var olan bir yasak. Yani işte şeriat getircekler geyiğine bu hususta gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen yerde yaşıyorum. Öncelikle içki bedeninizi dinlendirmez bunu belirtmek isterim. Daha sonra Antalya da çok güzel içkili mekanlar var, hizmet kaliteleri gayet iyidir ve keyiflidir. Hatta bir çok mekan sahibi içkiyi fazla kaçıran müşterisini taksiyle gitmeye ikna edecek veya kendisi bırakacak kadarda ilgilidir. Ve kimse siz sahilde oturup bir bira içerken ihbar etmez.

    Ve içip sapıtan sağa sola rahatsızlık veren kitleyse ne yazık ki azınlık değil çoğunluk oluyor. Bunu o çoğrafyada yaşayan birisi olarak söylüyorum. Ve bunu arkadaşlarımla içmeyi seven birisi olarakta söylüyorum. Bizim 12 ay yaşadığımız yerde rahatsız olmuyorsak turist olarak geleninde rahatsız olmasına gerek yok. Zira daha önce belirttiğim gibi çok güzel ve kaliteli içkili mekanlar mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidiyorlar ıssız ücra köşeye 3 kişi içip aralarından birini öldürüp eve dönüyorlar sonra müge anlı uğraşıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 28 Nisan 2017; 10:48:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RX 480

    Saçma sapan konuşmayın kardeşim. X kişisinin kıldığı namaz kimseye zarar vermez ama içki içen insanlar sarhoş olup çevrelerindekini rahatsız edebilir , alkollü araç kullanıp adam öldürebilir , kavgaya karışıp cinayet işleyebilir , kafası uçukken birine tecavüz edebilir. Boş boş konuşup her haltta dine laf etmeyin.



    Ailemizle birlikte rahat rahat piknik yapamıyoruz içenler yüzünden. Gidin evinizde için şu mereti

    Fazla derecede içki problem çıkardığı gibi fazla derecede din de yobazlık çıkarıyor. Dolayısıyla kendi yapmadıkları şeyleri başkalarının da yapmamalarını istiyorlar ve direk hakka tecavüz oluyor bu. Söyleyeyim dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yeri geldiğinde alkol alan birisiyim ama bu kararı destekliyorum.

    Çünkü alkolü ağzıyla içen bir millet değiliz. Normalde can ciğer kuzu sarması olan 2 arkadaş biraz içince birbirini tartaklayıp bıçaklıyorlar vs. İyi olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları genellemeyin lütfen her içen sapıtmıyor sapıtanda var isterseniz onları şikayet edebilirsiniz polis de gelir görevini yapar sorun çözülür ama sırf bu tür insanlar yüzünden tüm içenleri aynı kefeye koyup yasaklamak saçmalıkdan ibaret kurunun yanında yaş da yanıyor misali sapıtan insanları şikayet ederseniz çözülüyor sorun ama sapıtmayanın özgürlüğünü alıyorsunuz elinden bu çok daha kötü bir durum bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalyada yaşamayan bilmez de o konyaaltı sahile inen yolda aracları park edip içiyorlar deliler gibi. Yanlarından geçerken insan tırsmıyor değil.



    Ama yok sizin zevkü sefanız yüzünden aileler rahatsız olmalı.

    Yoksa çağdaş olunmuyor :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahilde ve parkta içmek serbest olmalı araç içi yasaklanabilir. Alkol alınca zarar veriyorlar mantığıyla yarın evde yasaklanır kardeşim. Mekanda içmek bir sürü para demek maksimum üç bira içecek sahilde az sohbet edecek adama da karışılırsa yarın o birayı sana evinde de içirmezler. Müstakil apartman ayrımı bile yaparlar nede olsa parası çok olana serbest her şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum, iyi olmuş çokta güzel olmuş..

    Ülkedeki içki içenlerin büyük bir bölümünün içerken ağzını kullanamamasından kaynaklı bir yasak.

    Andaval sürüleri yüzünden, ailemizle,eşimizle,sevgilimizle,kardeşimizle,dostumuzla eğlenmek amaçlı gittiğimiz pikniklerde rahatsız olmaktansa bu yasağın getirilmesi mükemmel..
  • senmahmut S kullanıcısına yanıt
    Azizim içki tabi ki bedeni dinlendirmez. İçki neden içilir? Cevap basit. Zevk için. Kişinin neyden dolayı içtiğini bilemezsiniz. İstediği bir sebepten dolayı içebilir. Benim demek istediğim şey sizin dediğinizle çelişen bir durum değil.


    Böyle bir uygulama yerine, aynı sizin dediğiniz gibi piknik alanlarında, sokaklarda, kısacası insanların çok olduğu yerlerde içip içip insanları rahatsız eden tiplere büyük cezai yaptırımlar uygulansın. Eğer ben sevdiklerimle birlikteyken bana rahatsızlık veriyorlarsa bunun cezasını neden ben çekiyorum? Bana bunu yapan kişi veya kişilerin cezasını çekmesi lazım. Özgürlük budur. Benim haklarımı kısıtlamak değil, başkalarının benim haklarımı kısıtlamadan istediğini yapmasıdır.

    Olay şu tarafa doğru gidiyor. Yavaş yavaş insanlarımızı uyutacaklar. Bugün içki içmeyi yasaklarlar. Yarın insanların el ele tutmalarını yasaklarlar. Ertesi gün sarılmayı yasaklarlar. Bunların zihniyeti bu işte.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slyvia

    Arkadaşlar neden her şeyden nem kapar hale geldiniz? Ben de alkol kullanan biriyim ve bir piknik alanına gittiğimde hayvan gibi içip bağıran, oynayan birbirlerine küfür edip kavga eden hayvanları görmek istemiyorum. İnsanların zevk için gittiği yerde böyle iğrenç görüntülere sebebiyet vermeye kimsenin hakkı yok, onlar masalarda o şekilde vakit geçirirken ben annemi ablamı gözlemek zorunda kalıyorum ve rahatsız oluyorum. Zaten orada açıkça belirtmiş çevreyi rahatsız eden kişiler diye, o kadar abartmanın bir manası yok bence.

    Neden nem kapıyoruz biliyo musun? Yakında alkol ve içki satışı da yasaklanacak. Adım adım geliyor her şey biz bunun derdindeyiz.



    Bir kaç yıl sonra ben de içki içiyorum diyemeyeceksin yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İçen adam gitsin evinde içsin. Sokakta naralar atarak kimselere zarar vermesin. Arabasında içip içip zurna olduktan sonra diğer insanların hayatını tehlikeye atmasın. Ne halt yiyorsa gitsin evinde yesin. Harika bir uygulama çok büyük para cezaları getirilmeli hatta hapis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.