Şimdi Ara

Anlık FPS Düşüşü ve Verimsizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Asus X550JX bilgisayar kullanıyorum sistem özelliklerim şu şekilde:

    Intel i7 4720HQ 2.6Ghz
    Nvidia GTX950M 4GB DDR3
    Ram 12GB
    250 GB Samsung SSD
    1TB Toshiba HDD

    İşletim Sistemi : Windows 8.1 Pro


    Laptop çok tozlanmıştı daha önce yaptığım gibi içerisini açıp bir güzel temizledim fan, anakart üstü, işlemci ve ekran kartı termal macunlarını temizledim fakat elimde termal macun kalmadığını fark ettim bende yarın alırım ve tekrar açıp sürerim diyerek laptop u geri topladım ardından test amaçlı LoL' ü açtım normalde temizlemeden takım savaşlarında 80 90 fps alırken ( Dikey senkronizasyon ve anti-aliasing açık halde) normal şekilde yürürken bile oyun başında sabit 60 olan fps anında 20 10 gibi düşüyor ve takım savaşlarında 3 6 10 gibi değerler aldım. Bunun sebebini anlamış değilim acaba ekran kartına veya anakartın belli bir yerine zarar mı verdim merak içerisindeyim. Bilgisayar gayet normal bir şekilde açıldı işleyişte herhangi bir problem görmedim ilk başta.

    Oyun ayarlarıyla oynadım tamamen düşürdüm hatta her şeyi en düşüğe almama rağmen aynıydı acaba sorun LoL' den mi kaynaklanıyor diyerek CS: GO'da da denedim fakat aynı problemi yaşadım.
    Sonra aklıma Intel' in ekran kartı geldi nvidia denetim masasına girerek sadece nvidia yı kullanması şeklinde ayarladım fakat hiç bir şey değişmedi gene fps aynı yani eskiden aldığım performansı alamıyorum ne yazık ki.

    Lütfen düzeltilebilecek bir hata olduğunu söyleyin :(

    Şimdiden teşekkürler.







  • Termal macun sürmeden mi yaptin bunlari !?



    termal macun olmazsa islemciyi sogutamazsin. İslemci de isindigi icin hizini dusurur veya kendini kapatir. (yanmamak icin)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal, termal macunsuz ne bekliyordun ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 31 Ağustos 2017; 1:52:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ResVR

    Termal macun sürmeden mi yaptin bunlari !?



    termal macun olmazsa islemciyi sogutamazsin. İslemci de isindigi icin hizini dusurur veya kendini kapatir. (yanmamak icin)





    Toplu alıntı yapmayı ne yazık ki bulamadım :(

    Fakat cevaplarınız için ikinize de teşekkür ederim bugün gidip uzun arayışlardan sonra termal macun aldım ve sürdükten sonra temizlikte yaptığım için GPU ve CPU sıcaklıklarının 45-55 derece arasında full ayarlarda LOL oynarken değiştiğini fark ettim :) Termal macunun bu kadar etkili olduğunu bilseydim aylar önce yenilerdim :D

    Fakat aklıma takılan bir soru var GPU-Z indirdim fakat Intel'in onboard ekran kartının sıcaklık vb. tüm değerlerini görebilirken Nvidia yı ne yazık ki göremiyorum nadiren anlık olarak gözüküyor ve kayboluyor.Bunun sebebi ne olabilir ? Programda mı problem var acaba.

    Anlık FPS Düşüşü ve VerimsizlikAnlık FPS Düşüşü ve VerimsizlikAnlık FPS Düşüşü ve Verimsizlik




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.