Şimdi Ara

Anksiyetem nasil gecer yardim edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben ilk kez gecen sene panik atak gecirdim ve sonrasinda anksiyete bozuklugu ile devam etti süreç. Defalarca kardiyolojiye gittim ama hala yıne kalbime odakliyim, elimde degil. Huzursuzum stresliyim ıstahim azaldı cinsel istek zaten nerdeyse sıfır. Ilaci sorarsanız yaklaşık 2 ay lustral 50mg kullandim şu anda zedprex e geçirdi doktorum ama eskisinden de kötü hissediyorum. Acaba bendeki sorun ne, namazlarimi bile kilamiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • anksiyeten var bunun yanında kardiyolojik sorun mu yaşıyorsun tam olarak nedir

  • axelfoly kullanıcısına yanıt

    Hocam sanki kalbimde ağrı oluyor ya da kalp krizinden ve kalp durmasindan korkuyorum doktorlar birsey olmadığını söylüyorlar ama için rahat degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyazayimki N kullanıcısına yanıt

    Öncelikle panik atak durumu ilk olarak yoğunlaşmanız gereken konu. Kalp çarpıntısı Kalp krizi ve sanki ölecekmişsiniz gibi sizi rahatsız eden düşünceler ve panik hali panik atak kaynaklı olarak gelişiyor. Anksiyete bozukluğu ise başlı başına ayrı bir problem olabilmekle birlikte panik atak kaynaklı olarak da düzeyi artmış ve iyice belirgin hale gelmiş olabilir.


    Yani aslında sizin sormanız gereken soru anksiyetem nasıl geçer değil,panik atak sorunu ile nasıl baş edebilirim olmalı. Panik atak ile mücadele ederken sonuç aldığınızda zaten büyük ihtimalle anksiyete probleminiz de büyük oranda azalacaktır.


    Doktorunuzun reçete ettiği lustral isimli ilaç panik atak bozukluğu ile doğrudan ilgili bir ilaç değildir. Söz konusu ilaç daha çok basit depresyon tedavisinde ve ciddi düzeyde olmayan anksiyete bozuklukları için reçete edilen yaygın kullanımı olan çok da ağır olmayan bir ilaçtır. Tabiri caizse peynir ekmek gibi satılan kullanılan bir ilaçtır,


    uzun lafın kısası anlattıklarınızdan yola çıkarsak sizin panik atak bozukluğunuz ele alınması gereken önemli bir seviyeye ulaşmış. Öncelikle bu konu üzerinde bir uzman ile görüşmeniz gerekir. Anksiyete ise daha sonrasında gerekirse ele alınabilir. Yani doktora danışırken anksiyete bozukluğundan ziyade yaşadığınız kalp çarpıntısı kalbinizde sıkışma hissi ve ölüm korkusu gibi konuları ön planda tutarak görüşmenizi gerçekleştirin ve tedavi protokolünü bu doğrultuda hazırlayın. Bu şekilde ilerlerseniz daha kısa sürede daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Umarım en kısa sürede kendinizi daha iyi hissedersiniz. Sağlıkla kalın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 10 Aralık 2020; 6:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • surfer kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Peki lustral 100 mg a geçsem daha iyi olur mu, cunku 50 mg kullanıyordum. Psikiyatrist benim depresyonda olduğumu belirtti. Ve evet acikcasi kalbime odakli biri olduğumdan bahsedemedim biraz kısa sürdü görüşme. Sadece sürekli mutsuz olduğumdan vs bahsettim. Tek isteğim eski hayatıma geri dönmek, inanın oyun bile oynayamiyorum ya da aksiyon filmi izleyemiyorum çünkü hemen stres oluyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyazayimki N kullanıcısına yanıt

    Öncelikle unutmayın ki sorunun çözümü yalnızca kullanılan ilaçlar değil, sizin terapiye olan inancınız ve uyumunuza bağlıdır.


    Kullanmanız gereken ilaç veya ilaçlar ve bunların hangi dozda ne şekilde kullanılabileceği ancak bir psikiyatrist hekimin sizi özel olarak değerlendirdikten sonra karar verebileceği bir konu.


    Unutmayın ki her sağlık problemi her hasta için aynı tedaviyi uygulayarak düzelmez. Sağlık problemleri (özellikle psikiyatrik konular) her hasta için farklı şekilde seyredebilir ve kullanılması gereken doğru ilaçlara ancak bir psikiyatr hekim karar verebilir.


    Kendi başınıza ilaç ve dozaj kararları almayınız. Bunu yapmanız durumunuzu daha kötüye götürebilir , üstelik ciddi yan etkilere de maruz kalabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 10 Aralık 2020; 12:5:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.