Şimdi Ara

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kazası (9 ölü, 86 yaralı) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
1
Favori
51.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
202 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hazır makinistler de rahmetli olmuş, onlara kalır bu iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: er.ay88

    Gevşek koltuk, montaj hatası falan değil üstad. Vagonu delmis. Tabi yine de siz bilirsiniz.

    https://www.google.com/amp/m.milliyet.com.tr/amp/metroda-beline-demir-saplandi--gundem-1947868/
    İşte bu da muhtemelen teker probleminden.

    Trenlerde gördüğümüz dev tekerler aynı jant-lastik gibidir. Tekerin jant olduğunu düşünün, raya değen kısmında sarılı bir demir parça daha vardır. Bazen bu atabiliyor. Tahriğin olduğu tekerde olursa, bu parça bir yere fırlatılabiliyor. Veya, bu parça atıyor, bir parçası yere saplanıyor, kalan kısmı jantın üzerinde kalıyor. Jantı kilitliyor. Tren durana kadar da yeri kazıyor. O sırada kazıdığı yere monte ne varsa trenin tabanına fırlatıyor.

    Bunun yeni bir trende yaşanması üretim hatasını akla getirir. Normalde treni aldığın firmayı öttürmen gerekir. Ama bizimkiler kimbilir ne alicengiz oyunları oynamıştır da üreticiye saldıramıyorlardır... Gene iyi niyetli düşünelim, belki de üreticiyi öttürmüşlerdir? (Hahaha, hiç güleceğim yoktu)

    Tren eskidiğinde yaşanması da bakım aksaklıkları olduğunu gösterir. Şimdilik konumuz değil.




  • Niye kitlesin şuan açık boş boş küfür edenleride engelliyor.

    Bakan olmuş adama twitter'dan iş mi öğreteceksiniz gerçekten.

    Hem müdür istifa edecek hem bakan ee sonra ne olacak herşey düzelecek mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 13 Aralık 2018; 12:25:42 >
  • Makinist kurslarında öğretilen demiryollarında bir kaza veya olay meydana geliyorsa, en az 3 hata üst üste işlenmiştir bende bugüne kadar gördüğüm kazalarda hep öyle oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enizam

    Liyakat olmazsa, trenle de çarpışır, uçakla da. Ben daha yeni havalimanı haberlerini bekliyorum.
    Bekliyorsan ellerini de avuçluyorsundur, düşünerek yazın bazı şeyleri de.. Bu nasıl vicdandır.. Neymiş bekliyormuş olmasın diye dua edeceğine bekliyorum yazık yazık neyle besleniyor insanlık..
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    sakin ol abduşçum.
    provakasyonlarını başka yerde yap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Her ülkede yaşanan bir olay sanki sadece Türkiye'de oluyormuş gibi yazmayın buraya olacağı varmış yapacak bişey yok malesef.
    Şimdi, ben mal bir şoförüm diyelim. Trafiği beklememek için şark kurnazlığı yapıp karşı şeride geçtim, çünkü 20 araç ileride ışıklar var ve ben sola döneceğim. Sen de karşı şeritten gelen zavallısın. Son dakikada beni görüyor, frene basıyor, duramıyorsun. Ben arabadan iniyorum. Sen de iniyorsun. "Arkadaşım ne yaptın yahu?" diyorsun. Ben de sana "Gaza gardaşım gaza adı üstünde!" diyorum.

    Çorlu'da yaşanan kaza değildi kardeşim. Üç kuruş için insanların canını hiçe saydıklarının kanıtı idi. Yarım metrelik temeli atmayı maliyet görenlerin zihniyetinin ürünü. Cebe daha az para atsınlar, işi düzgün yapsınlar. Ya da hiç yapmasınlar, o da olur lan. Ama o zaman yiyemezler doğru...

    Bu işlerde normal sayılabilecek kaza istatistikleri belli. Almanya'nın, japonya'nın, Kore'nin, Çin'in kaza oranları belli. Sizden Almanya ile yarışmanızı da beklemiyoruz ha, o beceri sizde yok, biliyoruz. Bizim istediğimiz net, açık. Yunanistan'ın, Rusya'nın, İtalya'nın sahip olduğu istatistiğe niye giremiyoruz biz? Mukadderat mı yani bu? Sanmıyorum. Bunun Allah'la, kaderle bir ilgisi alakası yok.

    Almanya'da son ölümlü tren kazası 15 yıl önce oldu. Bizimkinin 45 katı büyüklüğünde bir trenyolu ağları var. Alman demiryollarının müdürü istifa etti. Bir dolu insan da yargılandı. Hakikaten, Çorlu'da ne oldu ya? Mukadderat oldu Çorlu'da. Türk mukadderatı. Ölen öldüğü ile kaldı. Yiyen yemeye devam ediyor.

    Bıktık bu düzenden. Susmayacağız o yüzden. Keyfin kaçıyorsa git başka konuda takıl. Yapacak da çok şey var. İşe ağbabalarınızı mabatlarından japonla yapıştırdıkları koltuklardan indirmekle başlayabiliriz. Koltuğa yapışıklarsa koltuğu değiştiririz. Yettiniz artık. Bu işler de abidik gubidik işlerin çok olduğu ülkelerde daha fazla, abidik gubidik işlerin az olduğu ülkelerde daha az. Hah! Biz abidik gubidiklikleri, onun için de abidik gubidikleri ortadan kaldıracağız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Adı üstünde KAZA olmuş KAZA anlayamıyon mu yukarıda yazdığımı.
    Makinistin yapmış olduğu bir hata olsa kaza deriz tamam. Ancak Bursa aynı raydan birbirine gelen tren var. Böyle kaza mı olur? Bu ihmal'dir. İşten anlamayan adamlar sürüsünü yönetici yaparak teknik ekibe doldurursan böyle olur.

    Teknolojinin öyle geliştiği bir çağdayız ki? Sensörler sayesinde raylar santim santim takip edilebilirlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Personel hatası gibi görünüyor. Başkentray projesini sinyalizasyonsuz açtıkları için TMİ sistemiyle yani telsiz telefon ile trenler idare ediliyor. Lokomotifle hızlı treni aynı yola soktular veya makasta manevra yaparken çarpıştılar muhtemelen. Ha özünde personel hatası gibi görünse de ilk sorgulanması gereken bu hattın neden sinyalsiz olarak hizmete açıldığıdır.
  • Karada yurutemezken uzayda nasil yurutecegiz..saka gibi..olen kisilere allahtan rahmet dilerim.bu is turkiye mahkemeleelrine kalirsa ustu kapanir.olenlerin yakinlari dava etmeli ucu her kime dokunuyorsa aihm e..ama onuda sallamiyorlar ya..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinisti fetöcü ilan ederler olur biter kazada yakınlarını yaşamlarfını kaybedenler de 1 2 seneye unutulur. Böyle iğrenç ve rezil bir ülkeye döndük maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Adı üstünde KAZA olmuş KAZA anlayamıyon mu yukarıda yazdığımı.
    Bu ne demek ya ? Trollük yapayım diye embesil embesil konuşuyorsunuz. Kaza olmuş ne demek ? O hatta sinyalizasyon YOK. Trenler telsizle işletiliyor. Koskoca Ankara'nın demiryolu hattında sinyal sistemi YOK.

    Sen reklam olsun bir an önce açılsın diye işini yarımyamalak yapıp demiryolu gibi ciddi bir yatırımı bitmeden açarsan tabi kaza olur. Yok kaza olmuş yok her ülkede oluyor yok bakan istifa etse ne olacak. Benim babam mı sorumlu tren hatlarından kim sorumlu ? Japonya'da seferler 30 saniye erken kalksa yada gecikse tüm yolculardan özür dileniyor bizde 40 küsür kişi ilgili kişilerin sorumsuzluğu yüzünden hayatını kaybediyor senin yazdığın mesajlara bak. Tabi istifa edecek. Gerizekalı mısınız nesiniz çekin gidin şu forumdan ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 13 Aralık 2018; 12:37:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elma

    Bu mesaj silindi.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/turkiyede-yasanan-buyuk-tren-kazalari-2792823/

    Tarihte 2001 'e kadar olan tren kazaları sonucu bela okuyanların yüzünden belaları tuttuğu için akp 16 yıldır başta değil mi!! Sizin zihniyetinizi ben, sırf rahatlamak için gaz almak için nefes alan kitle olduktan sonra bu ülke de..

    Şunu unutmayalım ki istediği kadar bela okusa da insanoğlu bu belanın bir de haksız edilmesinin belanın sahibine geri döneceğinin olması insanı rahatlatıyor..




  • Kaza değil cinayet.

    Torpille aldıkları mühendisler, hile hurdayla yaptırdıkları ihaleler ve sonuç olarak sonu gelmeyen ihmaller zinciri.



    Kılavuz tren her gün rayları kontrol eder ve bir sapma olup olmadığı hesaplar, 2 trende de çarpışma önleyen tam otomatik sistemler bulunur.



    Ancak Avrupa'da 1 tane tren kazası olmazken, biz imkansızı başarıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Birader profil fotografini degistir bari senin gibi biri Osmanliyi Abdulhamidi agzina almasin ne menfaatin var acaba o menfaat iliskin bitince cikar sokakta aglarsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıne tırpılle kopyayala vs yandasları ıse almışlardır adam ısı bılmez ve boyle kazalar yasanır normaldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tesellim bölücü terör örgütünün propagandasını yapan leşin gebermesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim hiçbir menfaatim yok sizde kafanızda fazla kuruyorsunuz.
  • hocam yine tribünlere oynarken rezil olmuşsunuz.

    hızlı tren rayları 0dan temel atılarak döşenir, 200+ km/s hızlarda çalışmaya uygun setler ile kullanılır.



    Trenler ispanya ve Almanya'dan alındı, sinyalizasyon ve güvenlik kontrolüde ithal gelmişti ve Avrupa birliği ile uyumluydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 yılından bugüne tren kazalarında 79 kişi yaşamını yitirdi en az 407 kişi yaralandı.

    En güvenilir ulaşım aracında, başka bir ülkede böyle bir sicil var mı aceba?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.