Şimdi Ara

Ankara'da BRC Lpg ayarını nereye yaptırıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2009 Honda Civic aracıma kasım2012 başında yetkili BRC servisinde my11 takıldı. Taktırdıktan 1000km sonra gel ayar yapacağız dediler. Baktım çok yakıyor 500km civarında gittim çok yakıyor dedim. Ustalar çok yakması normal ayar yapalım ama geçiş döneminde çok yakar ama bu ayardan sonra biraz düzelir dediler. neyse 1100km civarında tekrar gittim ayar yapılsın diye ayar yapıldı bundan sonra az yakar denildi. neyse akşama kadar gezdim akşama doğru motor arza lambası yandı. Akşam mecbur geri gittim. başka bi usta baktı. manifoldda hava kaçagı var dediler. Bu durumda ertesi gün tekrar gittim tamirat için pipo tipini çıkartmışlar manifoldu delerek yapmışlar. arabamı aldığımda dediler bukez artık az yakar hem performansıda iyi olur.

    Sonuç: şehir içi halen ortalama 100km de 15-16litre gaz yakıyorum. 10 litre benzin yakarken de 15 litre gaz yakmak tasarruf olarak degerlendirilecek gibi değil. Şimdilik yaptırdığım servisin adını vermek istemiyorum. bu hafta sonu tekrar gideceğim. ama artık daha olmazsa bu da son. çünkü hafta sonu gezelim diye tüp taktık hafta sonu servise ugramaktan gezemedik...

    Neyse Ankarada beni ugraştırmadan adam akıllı ayar yapacak düzgün bi Lpg ustası tanıyorsanız benimle paylaşırsanız sevinirim. Umarım benim ankaranın en iyisi sanarak gittiğim servisi önermezsiniz:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 31 Aralık 2012; 9:59:31 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrfj

    2009 Honda Civic aracıma kasım2012 başında yetkili BRC servisinde my11 takıldı. Taktırdıktan 1000km sonra gel ayar yapacağız dediler. Baktım çok yakıyor 500km civarında gittim çok yakıyor dedim. Ustalar çok yakması normal ayar yapalım ama geçiş döneminde çok yakar ama bu ayardan sonra biraz düzelir dediler. neyse 1100km civarında tekrar gittim ayar yapılsın diye ayar yapıldı bundan sonra az yakar denildi. neyse akşama kadar gezdim akşama doğru motor arza lambası yandı. Akşam mecbur geri gittim. başka bi usta baktı. manifoldda hava kaçagı var dediler. Bu durumda ertesi gün tekrar gittim tamirat için pipo tipini çıkartmışlar manifoldu delerek yapmışlar. arabamı aldığımda dediler bukez artık az yakar hem performansıda iyi olur.

    Sonuç: şehir içi halen ortalama 100km de 15-16litre gaz yakıyorum. 10 litre benzin yakarken de 15 litre gaz yakmak tasarruf olarak degerlendirilecek gibi değil. Şimdilik yaptırdığım servisin adını vermek istemiyorum. bu hafta sonu tekrar gideceğim. ama artık daha olmazsa bu da son. çünkü hafta sonu gezelim diye tüp taktık hafta sonu servise ugramaktan gezemedik...

    Neyse Ankarada beni ugraştırmadan adam akıllı ayar yapacak düzgün bi Lpg ustası tanıyorsanız benimle paylaşırsanız sevinirim. Umarım benim ankaranın en iyisi sanarak gittiğim servisi önermezsiniz:)
    Özel mesaj gönderip 2 ayrı BRC servisini tavsiye ettim.

    Normalde HONDA CIVIC manuel vites araçların benzinde şehir içi yakıt tüketimi fabrika verilerine göre manuel viteslerde 9,1 litre tiptronik viteslilerde ise 10 litre civarı...

    Eğer aracınız reel olarak benzinde 10 litre yakarken aynı şartlarda 15 litre LPG yakıyorsa burada kesinlikle bir anormallik var. Hadi litre bazında benzin/LPG arasında %20 oynar. Öyle olsa bile 12 litre eder. 15 litre kesinlikle anormal!
    Acaba montajda hata mı var yoksa motorun LPG ile uyumunda mı problem var? Hani VW grubunun FSI motorlarındaki LPG verimsizliği gibi...

    Bir de umarım LPG'den sayıp DemirÖren Milangaz almıyorsunuzdur. Benim ve arkadaşın aracında bu gaz litre bazında verimsiz. Fiyatı ucuz ama kilometre başına düşen maliyet hemen hemen SHELL/AYGAZ ile aynı.




  • Ben yarın dediğin yerlere bi gidip gösteriyim. Dediğim gibi manifolddan hava alıyordı ama onu fark edip pipoları çıkarttılar. manifoldu delerek yaptılar şimdi hem yakıt hemde performans olarak iyi oldu dediler. Ama performans hadi iyi de yakıt çok acımasız. Bu arada denemeleri sadece opetten aygaz alarak yapıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrfj

    Ben yarın dediğin yerlere bi gidip gösteriyim. Dediğim gibi manifolddan hava alıyordı ama onu fark edip pipoları çıkarttılar. manifoldu delerek yaptılar şimdi hem yakıt hemde performans olarak iyi oldu dediler. Ama performans hadi iyi de yakıt çok acımasız. Bu arada denemeleri sadece opetten aygaz alarak yapıyorum.

    Manifoldu da motor üzerindeyken deldilerse tam acemi/üşengeç işi olmuş!

    Manifold metal değil petrol bazlı plastik alaşım olsa bile motor üstündeyken delinince ciddi zararlar verebilir. Piston yataklarını çizebilir, hatta sübapların bir ya da bir kaçıyla motor kapağı arasına sıkışıp kalabilir ve böylelikle o pistonlardan gelen gücü büyük oranda kaybedersiniz, aşırı yakıt tüketimi başlar, motor titrer vs.

    Şu an motorunuzda LPG montajından önceki döneme göre titreşim var mı? Güç düşüşü var mı? (Benzin ile LPG arasında güç farkı var mı demiyorum, LPG kiti takılmadan öncesine göre hem benzinde hem LPG'de güç düşüşü var mı diyorum)




  • Güç düşüşü hissetmiyorum. ama tabi bunu zaman gösterir. ya bilemiyorum pipo tipinde bir süre sonra manifold hava kaçağı yapıyormuş. o nedenle sanki bu şekilde yapılması daha iyimişgibi geldi. ama ben konuya hakim birisi değilim. zaten adamlar önce manifoldu delmeden yapmışlardı kaçaktan sonra manifoldu delerek yaptılar. bi götürüyüm farklı bi usta daha görsün. ozman bazı şeyleri daha ent anlarım gibi.
  • Özel mesajda yazdığın yetkili servisin ustasına bu sabah gittim. ilgi alaka iyidi. bazı işlemler yaptı. bana oldukça güven verdi ama net bişey söylemek için çok erken bi kaç gün deneyim. eger sıkıntı yoksa ustanın adını yerini heryerde duyuracağım. bakalım zaman gösterecek. umarım sıkınıt kalmamıştır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 1 Aralık 2012; 18:22:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrfj

    Güç düşüşü hissetmiyorum. ama tabi bunu zaman gösterir. ya bilemiyorum pipo tipinde bir süre sonra manifold hava kaçağı yapıyormuş. o nedenle sanki bu şekilde yapılması daha iyimişgibi geldi. ama ben konuya hakim birisi değilim. zaten adamlar önce manifoldu delmeden yapmışlardı kaçaktan sonra manifoldu delerek yaptılar. bi götürüyüm farklı bi usta daha görsün. ozman bazı şeyleri daha ent anlarım gibi.

    merhabalar;
    Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın,
    Bu Pipo Safsatasına daha öncede değindim Brc'ciler yazdığım mesajları hep sildirdiler, Ama gördüğümüz duyduğumuz kadarı ile pipolar takılıyor ardından sökülüyor,
    diyeceksinizki bunda ne var ? Var bunda çok şey var en başta müşteriye işte bizde honda kiti var manifoltu delmeden montaj yapıyoruz, kablo kesmiyoruz, diyerek
    diğer lpg firmalarına karşı avantaj sağlayarak kendi malının taktırılmasını sağlıyorlar ondan sonra yok hava kaçağı yapıyorda onun için manifoltu deliyorlar diğer firmaların dürüst olarak baştan belirttikleri hususu baştan gizliyorlar ve sonra uyguluyorlar aslında pipo denilen pazarlama parçası benim kanaatime göre tehlike arzeden
    bir luzumsuz parçadır. fakat her ne hikmetse bir allahın kulu buna sizde dahilsiniz?
    Kardeşim bana montajdan önce manifoltu delmeyeceğiz dediniz ? problem olmayacak dediniz ? honda kiti ürettik dediniz ? e peki neden benim manifoltumu deldiniz ?
    ve tüketici olarak beni kandırdınız alın kitinizi arabamıda eski haline getirin bana teslim edin diyememektedir.!! bilinçli tüketici konuşulan ve vaadedilen uygulamaların arkasında takipçisi olmak zorundadır. yoksa 1600 lira yerine 1050 lira vererek lpg dönüşümünüz yapılacaktı. neticede size ve diğer lpg firmalarına karşı haksız rekabet uygulanmıştır bu konu gayet bellidir tüketicilerin bilgilendirilmesi açısından gerekli eleştirilerinizi çekinmeden açık olarak yapmanız dileklerimle Metin Usta

    ( Bu mesajıda sildirin !! Brc teşkilatı hadi hayırlı işler)




  • Ben şuanda sadece deneme aşamasındayım ve tam denemeden de ne iyi nede kötü bişey yazmayacağım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 4 Aralık 2012; 7:05:45 >
  • tekrar merhaba;
    Konuya yazma sebebim , tamda pipo meselesinin yeri geldiği içindir, böylesi daha güzel tabi sizin canınızı sıkmak içinde yazmadım, brc de kötü bir kit değil zaten,
    marka belirtmede bir sakınca olmaz .ayrı başlıkta açtık ama hep sildirdiler. onun için görünce konuya bir sızma yapayım dedim belki bir kaç kişi okursa faydalı olabilir?
    esas meseleyi çıkaran zaten pipo aldatmacasıdır. yoksa herkes manifoltu delerek yapıyor ama ben manifoltu delmeden yaparım deyip 2 gün sonra delmek daha iyi deyip delersen ? bu etik bir uygulama değildir. hesap sormaya tamda bu noktadan başlamak lazım bana göre !! avukata falanda gerek yok forumdanda sorabilirsiniz.
    neyse size hayırlı geceler , canınızı sıktımsa özür dilerim.
  • Pipolar, sübap yağlama(!) sistemleri, LPG tasarrufu yaptırdığını iddia eden mıknatıslı oyuncaklar... Kim bilir daha ne avutucular çıkacak?

    İçlerinde göreceli olarak en masum olanı pipolar, ama şu da bir gerçek: Hepsi de pahalı oyuncaklar!

    Umut dünyası işte! Her sektörün kendine göre birer "müşteri avutgaç'ı" var.
  • Vallahi ben pipo mipo bilmiyorum. brc yi iyi marka olduğunu düşünerek taktırdım. ve şu anda sadece deneme aşamasındayım. o nedenle bişey diyemiyorum. iyi yada kötü servis veya ustaların her sektörde olduğunun bilincindeyim. benim için önemli olan nasılı nedeni değil sonucu.
  • Merhaba mrfj ;

    BRC Gaz pipoları yıllardır Hyundai ,Honda,Ford,Chewrolet,Renault araçlarında kullandığımız patentli bir ürünümüzdür.Gaz pipoları ile lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan en doğru açı ile gönderilir ,emme manifoltu delinmediği için motora çapak kaçma riski de %100 önlenmiş olur. Her işte olduğu gibi pipo montajı da tecrübe gerektirir.Yanlış yapılan her işlemde sorun çıkabiliyor.Gaz piposu yerine emme manıfoltu sökülerek benzin enjektörüne en yakın yerden yapılan gaz nipeli işlemi de aynı sonucu verecektir.
    Aracınızdaki yakıt sorunu devam ederse lütfen bizimle iletişime geçiniz ,sizi yetkili servisimize yönlendirip aracınızın tüm yol şartlarında test edip lpg kalibrasyonunu baştan yaptıralım.BRC yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

    Merhaba mrfj ;

    BRC Gaz pipoları yıllardır Hyundai ,Honda,Ford,Chewrolet,Renault araçlarında kullandığımız patentli bir ürünümüzdür.Gaz pipoları ile lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan en doğru açı ile gönderilir ,emme manifoltu delinmediği için motora çapak kaçma riski de %100 önlenmiş olur. Her işte olduğu gibi pipo montajı da tecrübe gerektirir.Yanlış yapılan her işlemde sorun çıkabiliyor.Gaz piposu yerine emme manıfoltu sökülerek benzin enjektörüne en yakın yerden yapılan gaz nipeli işlemi de aynı sonucu verecektir.
    Aracınızdaki yakıt sorunu devam ederse lütfen bizimle iletişime geçiniz ,sizi yetkili servisimize yönlendirip aracınızın tüm yol şartlarında test edip lpg kalibrasyonunu baştan yaptıralım.BRC yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.


    Bu konuda ilginiz için teşekkür ediyorum. Ben zaten sadece brc yetkili servislere gidiyorum. Gitmeden öncede formlarda en iyiler arasında isimleri geçenleri seçiyorum. En son yapılan işlemden sonra deneme aşamasındayım. O nedenle daha henüz sonuç belirtemiyorum.




  • tavsiyem ostim san sit üstünoto servet bey veya sistem mühendislik ekrem toprak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Florya Otogaz

    tekrar merhaba;
    Konuya yazma sebebim , tamda pipo meselesinin yeri geldiği içindir, böylesi daha güzel tabi sizin canınızı sıkmak içinde yazmadım, brc de kötü bir kit değil zaten,
    marka belirtmede bir sakınca olmaz .ayrı başlıkta açtık ama hep sildirdiler. onun için görünce konuya bir sızma yapayım dedim belki bir kaç kişi okursa faydalı olabilir?
    esas meseleyi çıkaran zaten pipo aldatmacasıdır. yoksa herkes manifoltu delerek yapıyor ama ben manifoltu delmeden yaparım deyip 2 gün sonra delmek daha iyi deyip delersen ? bu etik bir uygulama değildir. hesap sormaya tamda bu noktadan başlamak lazım bana göre !! avukata falanda gerek yok forumdanda sorabilirsiniz.
    neyse size hayırlı geceler , canınızı sıktımsa özür dilerim.

    Sayın Florya Otogaz;
    Pipo uygulaması yeni kullanılmağa başlanan bir ekipman değil.2009 yılından beri Ford,Hyundaı,Honda,Wolksvogen v.s araçların montajında sorunsuz bir şekilde kullanılmıştır.Ankarada BRC!li binleri aşkın pipo yöntemiyle yapılan araç montajı var.Zaten araca pipo uygulanırken hiçbir BRC kullanıcısından ekstra ücret talebi olmamıştır.Bunu aldatmaca olarak nitelendirmek haksız ve yanlış bir yaklaşım.
    Nasıl lpg kullanıcısı aracının tamponunun delinmesini istemiyorsa manifoldda'da böyle bir obsiyonu varsa her kullanıcı ister.Altını çizerek söylüyorum ayrıca ücret talep etmeden.
    Binlerce araç içerisinden 3-5 araçtan sökülmesi ürünün kullanılamaz yada yanlış bir yöntem demek çok acımasızca bir yaklaşım olur.
    İyi günleri dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2A-ANKARA

    quote:

    Orijinalden alıntı: Florya Otogaz

    tekrar merhaba;
    Konuya yazma sebebim , tamda pipo meselesinin yeri geldiği içindir, böylesi daha güzel tabi sizin canınızı sıkmak içinde yazmadım, brc de kötü bir kit değil zaten,
    marka belirtmede bir sakınca olmaz .ayrı başlıkta açtık ama hep sildirdiler. onun için görünce konuya bir sızma yapayım dedim belki bir kaç kişi okursa faydalı olabilir?
    esas meseleyi çıkaran zaten pipo aldatmacasıdır. yoksa herkes manifoltu delerek yapıyor ama ben manifoltu delmeden yaparım deyip 2 gün sonra delmek daha iyi deyip delersen ? bu etik bir uygulama değildir. hesap sormaya tamda bu noktadan başlamak lazım bana göre !! avukata falanda gerek yok forumdanda sorabilirsiniz.
    neyse size hayırlı geceler , canınızı sıktımsa özür dilerim.

    Sayın Florya Otogaz;
    Pipo uygulaması yeni kullanılmağa başlanan bir ekipman değil.2009 yılından beri Ford,Hyundaı,Honda,Wolksvogen v.s araçların montajında sorunsuz bir şekilde kullanılmıştır.Ankarada BRC!li binleri aşkın pipo yöntemiyle yapılan araç montajı var.Zaten araca pipo uygulanırken hiçbir BRC kullanıcısından ekstra ücret talebi olmamıştır.Bunu aldatmaca olarak nitelendirmek haksız ve yanlış bir yaklaşım.
    Nasıl lpg kullanıcısı aracının tamponunun delinmesini istemiyorsa manifoldda'da böyle bir obsiyonu varsa her kullanıcı ister.Altını çizerek söylüyorum ayrıca ücret talep etmeden.
    Binlerce araç içerisinden 3-5 araçtan sökülmesi ürünün kullanılamaz yada yanlış bir yöntem demek çok acımasızca bir yaklaşım olur.
    İyi günleri dilerim.

    Durumun düzelip düzelmediği konusunda pek emin değilim henüz tekrar deneme ve ölçüm için zaman bulamadım ancak diyeceğim o ki.
    Eğer 2A-ANKARA gibi bir servis ve ordaki sorumlu kişi Hasan bey gibi bir esnaf varsa gözünüz arkada kalmaz. Kısaca şu anda düzelmişse düzelmiştir. Düzelmemişse de 2A-ANKARA kesin çözüm bulana kadar arkamda. Daha detaylı verileri ve yapılan işlemleri denemeler yaptıktan sonra detaylıca yazacağım. Ancak 2A-ANKARA ya duyduğum güveni şimdiden belirtmeden edemedim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.