Şimdi Ara

Ani ping çıkışı ve ping fazlalığı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 24 mbps TTNET internet kullanıyorum. Speed testten ölçtüğüm zaman pingim sürekli olarak bir dalgalanma halinde. Bazen 100 oluyor bazen 150 bazen de 80 oluyor. Ben eski evimde turkcell superonline kullanıyordum. Hem de 24 değil 16mbpslik pakette pingim sabit 60 65 arası değişiyordu. Oyun oynarken ping 80 civarında seyrederken direk 300e çıkıp ordan 200e çıkıp ordan tekrar 400lere çıkabiliyor. Bunu yetkililere hızı 35mbpsye yükseltip de denedi ancak gene dalgalanmalar oldu. Yani internet hızıyla alakalı bir sorunum yok. fakat kimse de sorunun kaynağını çözebilmiş değil. pingimi nasıl düşürürüm ve pingimi düşük haliyle nasıl sabitlerim?


    Bu sıkıntımı şimdiye kadar kimse çözemedi. Acaba bu neden böyle oluyor?



  • Selamlar,

    Öncelikle ping bir paketin karşı tarafa iletilme süresidir. Bu hızla alakalı değildir iletilen paket 16 yada 32kb dir. Bu dalgalanma bir çok sebepten olabilir. Öncelikle adsl ise kablolarda sıkıntı olma olasılığı çok fazla çünkü çok eskiler ve band genişlikleri çok az. Bunu modem arayüzünden değerlere bakarak az çok anlayabilirsiniz. snr değerleri önemlidir. SNR gürültü oranıdır eğer bu değer normal değilse ilk başta Splitter kontrol edilmelidir. Splitter normal ise bu durumda kablo yapısı ve iç dış hatların kontrolu sağlanmalıdır. Bir çok hat kopması dalgalanma splitter bozulmasından kaynaklanmakta. Bu cihaz data verilerini süzer ve diğer sinyalleri flitreler böylece temiz bir data alış verişini sağlar. Diğer yandan türkiyede dns ler ortaktır. Bu nedenle dns serverların yorulduğu saatlerde ulaşmaya çalıştığınız ip site vs gibi şeyler geç çözümlenir buda size ping olarak geri döner. Dns değiştirmekte bazen çözüm olabiliyor. Dış hatlarda yoğunluk olduğu zamanlarda ping artışı gözlemlemekte mümkündür. Bu durumda servis sağlayıcısı ile alaklı durumlardır. Örneğin iç hatlarda ping oranı düşükken herhangi bir avrupa sunucusunda pinginiz dalgalanabilir bunun nedeni avrupa sunusunun siz kullandığınız sırada çok kullanılması olabilir.

    Bunları aşmak için bazı programlar yapılmış wtfast gibi bu programlar atıyorum avrupa sunusuna turkiyeden bağlanınca 150ms veriyorsa wtfast amsterdam sunucusuna bağlayıp amsterdam avrupa sunucusuna bağlanarak 60ms almanız olası bu tip programlar kulağı biraz tersten tutmak gibi görünse de amaca hizmet etmektedir. İhtiyaçtan dolayı doğmuştur. Ayrıca bu programları yaptığı ve pingi sabit kalmasını sürekli paket göndererek çözer normalde bir oyun yada bir siteye giriş yaparken interneti kullanır ve bağlantı kullanılmadığı için bağlantı düşer bu tür programlar o boş olan yada boşta kalan sürelerde bağlantı 0 a inmemesi yeniden bağlanma süresindeki ping oluşmaması için sürekli bağlantıya ping gönderir ve açık kalmasını sağlar bu nedenle bazı serverlar da bu programları kullanmak yasaktır. Çünkü hattın sürekli bir servera bağlanması server için gereksiz iş yüküdür.

    Yukarıda yazdığım öneriler sadece yazdığınız sorun ile ilgili ilk aklıma gelenlerdir. Umarım sorununuzu çözer.

    Kolay Gelsin..




  • Hocam wifi ile bağlanıyorsan aradaki duvar, eşya, diğer elektronik cihazlar vs. gibi sebeplerle wifi sinyalinin zayıflaması pingi artırıyor.

    Modem pcnin dibinde diyorsan veya Ethernet ile bağlıysan kabloları, splitter'ı, eve gelen internet kablolarını kontrol etmekte fayda var.

    Ha bi de şu var, eğer oyun sırasında neti kullanan başka bir cihaz varsa veya pc'de o anda neti kullanan bir program varsa (indirme işlemi, güncelleme, youtube filan) ping yükselir. Buna karşı çıkanlar var ama en azından bende böyle oluyor.

    Bunların dışında, arkadaşın dediği gibi oyun server'ından, bulunduğunuz bölgedeki yoğun saatlerden veya internetin yurtdışı çıkışlarından kaynaklanan ping dalgalanması da olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.