Şimdi Ara

Android Studio ile mobil oyun geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Android Studio'da Java ile mobile oyun geliştirmek için küçük bir ekip topladık. Ancak Android Studio'ya vs. çok alışık olmadığımız için aklımızda bir sürü soru işaretleri var. Android Studio ile karakter veya herhangi bir obje animasyonu nasıl oluşturulur, nasıl parmağımızı ekranda kaydırınca buna bir işlem atarız bilmiyoruz. Örneğin parmağımızı ekranda sağa doğru kaydırınca karakter bir saldırı yapacak ve bir animasyon devreye girecek, bu animasyon esnasında ise karşı tarafın can değişkenini azaltacağız. Aynı zamanda nasıl düşman yapay zekası yapılır gibi konuları araştırmamıza rağmen çok bir kaynak bulamadık. Bu konularda yardımcı olabilecek videolar veya yardımcı olabilecek kaynaklar verebilirseniz çok seviniriz. Aynı zamanda kodlarla çok haşır neşir olan arkadaşlar bu konu hakkında yazılı olarak kısaca bir anlatım yapar, ne yapmamızı ve nasıl bir yol izlememiz gerektiğini de anlatırsa çok seviniriz. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler. Bu arada LibGDX kütüphanesi ile çalışmayı düşünüyoruz. Ama eğer sizin başka bir öneriniz olursa öğrenmek isteriz :)








  • Kardeş merak ettim. Libgdx den anlayan arkadaslar varmi içinizde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yani hevesinizi anliyorum da, cok basit bir seyi bile yapamadan nasil oluyor da boyle bir yola cikiyorsunuz?

    android studio bir ide, libgdx ile ilgisi alakasi yok. android studio'nun neyini bileceksin de oyuna bir faydasi olacak? buyuk kavram kargasalariniz var.


    birakin libgdx'i unity ile ugrasin.
  • Burası doğru cevapların yeri değil. Burası sadece popüler cevaplara cevaz veren bir yer. Çok tipik bir örnek dün yaşandı.
    Dün birisi 30 yaşında diploma alsam iş durumum ne olur diye bir konu açtı.
    Yaman01 rumuzlu birisi çok güzel bir çift cevap verdi, ben de giriş yapıp o cevapları teyit ettim, takdir ettim. Fakat konuyu açan kişi bunlardan rahatsız oldu, kavga çıkarmaya çalıştı.
    Şimdi o konu silinmiş halde. Niye? Çünkü doğruyu söyledik, yaranamadık. Çünkü doğrular kişileri bu ortamdan uzaklaştırır, halbuk DH reklamlarını gösterecek adam bulmak zorunda. Bu konuyu da mutemelen silecekler.
    Yanlışları düzeltmeye çalışmakla kendinizi heder etmeyin, burası böyle gelmiş böyle gider.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş ve hayat tecrübesinden kaynaklanan algılama farkı var. Her şeye rağmen burası Türkiye'nin en seviyeli popüler teknoloji portalı. Bir zamanlar ceviz.net vardı, sanırım üyeleri yaşlanıp diğer tarafa göçtü ve artık kaynak olarak bile yok.
  • Algıyla izah edilecek bir durum yok, herşey kabak gibi ortada, ha sen kavrayamıyorsundur bilgin eğitimin yetmediği için...o başka.
    Burası mı seviyeli? Sen ne anlıyorsun seviyeden? Burası teknik bir forum değil mi? Doğru ve kaliteli teknik bilgi seviye katar, burada öyle bir durum sözkonusu değil. Ama sen "hocam", "rica ederim", "teşekkürler saygılar", "yanlış yere konuyu açtıysam affola", "çok makbule geçer" gibi uslupla seviyeyi ölçüyorsan zaten senin derdin başkadır. Daha önce yazdım: kibarca, nazikçe, medeni bir şekilde ZIRVALAYAN, SAÇMALAYAN bir sürü insan var burada... bu bence seviyesizliğin dik alasıdır. Hele biri var, daha hayatında bir vize alıp yurtdışına çıkmamış ama yabancı ülkelerdeki işlerden, hayat şartlarından ahkam kesiyor, bazı yazdıları benim geçen senelerde yazdığım cevaplardan alınma cümlelerin aynısı.. Bu mu seviye? Seviye katabilecek insanların artık böyle yerlere ihtiyacı yok, hepsi işine gücüne bakıyor diyorum. (ha ben emekliliği bekliyorum artık, zamanım bol)
    Bilgi paylaştıkça çoğalır iddiası artık geçersiz çünkü bilgi heryerde, en basit örnek: Microsoft'un sitesine giriyorum, muhteşem dokümanlar, 20 yıl önce yoktu, ha sen tabii anlayamazsın o sayfaları o başka...
    Visual Studio desen bedava, 20 yıl önce korsan indirmek zorundaydık, bulabilirsek.Kitap yoktu, kaliteli open source frameworkler yoktu, mecburen sağa sola danışmak durumunda kalıyorduk.
    Artık o sıkıntıların hiçbiri kalmadı, böyle yerlere de inatla takılmaya devam edenlerin itibarlı bilgili olabileceklerine dair hiçbir ihtimal kalmadı.
    Bu şartlar altında kimler burayı savunur? Nedir amacınız eğer DH'nin gizli elemanları değilseniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diğer bölümlerle ilgilenmiyorum Programlama bölümünde bilgili insanlarında var olması benim için seviyeyi artırıyor.

    Başka yerlerle kıyaslıyorum ve günde üç kez "ben şimdi nerden başlamalıyım" sorusu ile karşılaşıyorum. Burada en azından ders soruları soruluyor. Onlarla da yine başka öğrenciler ilgileniyor.

    Türkiyede İnterneti çoluk çocuğun işgal etmesini engelleyemeyiz, çünkü orta yaş Facebook takılıyor, ileri yaştakiler hiç kullanamıyor ve meydan boş kalıyor.

    Ben de emekli olduğum için sıkıntıdan takılıyorum. En ucuz hobi bu arada. Yazarlar da bir şey kazansın diye bir kaç yazılı kitap almasaydım, hepten bedava.
  • Çok aradık ama kaynak bulamadık yazmışsın.

    Basit bir kaç google aramasıyla yazdığın bütün sorulara cevap bulunur.

    İngilizce var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.