Şimdi Ara

Android Kullanıcısına Tavsiyeleriniz, Deneyimleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Öncelikle şunu yazayım, lütfen gözü kapalı marka-yazılım önerecek "şahıslar" konuya dahil olmasın, akıllı mantıklı cevaplar arıyorum.

    Değerli arkadaşlar,
    Kendimi bildim bileli Android kullanırım. Motorola'dan, HTC'ye, Samsung'dan LG'ye pek çok cihaz kullandım. Son 2 yıldır da -fazlasıyla memnun olduğum- Nexus 6p kullanıyordum. Ta ki cihazı bozana kadar. -Nasıl olduğu önemli değil-
    Cihaz bozulunca yedek olarak arkadaşımdan aldığım bir Apple cihazı kullanmaya başladım. Cihaz eski ve küçük duruyordu. Açıkcası işimi göreceğimi dahi düşünmüyordum. Ama fark ettim ki gayet güzel çalışıyor. Sonrasında kullandığım uygulamaları yükledim. Instagram, Twitter, Strava, Tapatalk, Donanımhaber Google Uygulamaları vs. Sonra çocuğumun fotoğraflarını falan çektim, baktım güzel de çekiyor. Uygulamalar gayet stabil çalışıyor, batarya iyi ama muhtemelen küçük ekran olduğu içindir çünkü iPhone'larda en büyük problemin batarya olduğunu biliyorum. Neyse, açıkası telefonu hala kullanıyorum ve herhangi bir problem de yaşamadım. Donma, kasılma vs. Sadece, ekranı açarken hafif bir kasılma oluyor ama uygulamaları kullanırken, uygulamalar arasında geçip yaparken vs. çok iyi. İtiraf ediyorum, çok şaşırdım. Sonrasında cihazın modelini yılını merak edip baktım ve 5s 2013 yılı diyor. Baktım telefonun ayarlarda iOS 11.3 güncellemesi bekliyor. Yıl 2018 ve Apple'ın bu cihaza hala güncelleme gönderiyor olması gerçekten çok iyi. Android tarafında, en güncel cihazlar Nexus-Pixel vs. olmasına rağmen, 2-3 yıl sonunda güncelleme olayı bitiyor. (Nexus 6p cihazımda bitti.)
    Tüm bu kısa süre deneyimlerimden yola çıkarak, acaba bir iPhone 6s veya 7 alıp, bir denesem mi diye düşündüm. Sonra 6s ve 7'nin ana konularını okuyunca, milletin baya bir dertli olduğunu gördüm. Batarya, güncelleme sonrası problemler vs.
    Kafam karıştı. Elimde kullandığım cihaza bakıyorum, bir de daha iyi ve daha güncel olan cihazların konularındaki yorumlara bakıyorum ve kafam daha da karışyor. Hiç bulaşma diyor bir yanım... Ama dediğim gibi, elimdeki cihazın stabilitesi, sorunsuzluğu şaşırttı. Özellikle, iki işletim sistemini de kullanmış arkadaşlara soruyorum, ne düşünüyorusunuz? Yanlış mı düşünüyorum? Ne öneriyorsunuz?



    Edit 3.05.2018
    Cihaz aldıktan sonra görüşlerim:
    Buradan bakabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/android-den-iphone-a-gecis-sonrasi-deneyimlerim--132663809#132663809



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 3 Mayıs 2018; 14:23:0 >







  • Bende senelerce htc den samsunga ,Çinli dostlarımızın telefonlarına ordan general mobile gibi firmaların cihazlarını kullandım. En son galaxy s2 kullanıyordum, bu boyutlarda bir tel alıyım dedim baktım Se gayet güzel aldım. 2 seneye yakındırda kullanıyorum gayette memnunum ama androidi özlüyorum devamlı. Şu an yeni bir tel alsam iphone almam.

    Güncelleme işi güzel ama malum bilerek isteyerek cihazları yavaşlattıkları ortaya çıktı. Bu olaydan sonra güvenim kalmadı açıkçası.



    Benim düşüncem budur hiç bulaşmayın derim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetteki yorumlara bakarak karar verme. Zira sorun yaşayan yardım bulmak için yazıyor. Memnun olan adam niye yazı yazmakla uğraşsın ki ?

    Gerçi teknolojik aletler bir çeşit kumar. Adam gidiyor tonla para verip iPhone alıyor kutudan bozuk çıkıyor, gidiyor en ucuz telefonu alıyor senelerce sorunsuz kullanıyor. Hiç belli olmuyor yani.
  • Xiaomi al kardeş süpr süprrrr









    7 Plus alabilirsiniz. İkinci el ve yurt dışı fiyatları çok makul. Uzun süre götürecek bir cihaz. Fakat siz de benim gibiyseniz, Android'i özleyeceksiniz. Ben o yüzden Xiaomi Mi A1 aldım, vanilla Android'e General Mobile'dan alışmıştım, baya memnunum. Fiyatı da gayet makul. Android'in açık kaynsk olmasının avantajıyla da cihaza Pixel 'lerdeki portre modunu yükledim, %90 aynı çalışıyor. Yine de param olsa Pixel 2 XL almak isterdim.



    iPhone'larla ilgili görüşümü açıklayayım, bence iPhone kullanan kişinin bir Mac'i ve/veya iPad'i de olmalı ki ekosistemin rahatlığından yararlanılabilsin. AirDrop, iCloud, Continuity (diğer cihazlardan arama ve mesaj yanıtlama, kopyala yapıştır yapma) gibi şeyler iPhone'un gerçek gücünü ortaya çıkarıyor. Ha tabii tek başına da iPhone kullanabilirsiniz, fakat çoğu insanın (sırf hava için alan Türkler dışında) iPhone tercih etmesinin sebebi bu.



    Ben yine de Android'in rahatlığından vazgeçemiyorum. Android P ile de geniş çaplı animasyon ve arayüz yenilemesi geleceği için de daha heyecanlıyım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende 7 yıllık android kullanicisi olarak ios platformuna gecmek istiyorum amiral gemisi kullanmasamda fiyat performans cihazlarini kullandım hep ama ne kadar o şekilde kullansamda android amiral gemiside alsan Abi android kasıp donuyor ve sırf bu yüzden applen stabilesi icin ve güncelleme için paraya kıyıp geçmeyi düşünüyorum ama iphone 7 plus la 8 plus arasında kaldım birde şu aralar doların tavan yapmasından dolayı bekliyorum çok kararsizim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Apple'dan androide geçtim. Keşke çok önceden geçseymişim diyorum. Bence geçmeden iyi düşünün. Apple eski Apple değil. Çok eskiden bir Apple hayranı olarak söylüyorum iyi ki androide geçmişim.

    Tabi, son karar sizin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
    Anlaşılan iPhone kullanıcıları çok dertli :)
  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonu ne amaçla kullanacaksınız? Öncelikle bunu bilmeniz gerekir. İos’un yavaşlatılması meselesi kötü bir şey değil tam tersi iyi bir şey çünkü %85 batarya sağlığına kadar telefon da herhangi bir yavaşlama olmuyor %70 lere düşerse telefonun kendiliğinden kapanması vs. durumlar için
    İşlemci yavaşlatılıyor. (2 yılda batarya sağlığım %89) gram yavaşlama yok.

    İos dediğiniz gibi yavaşlamaz internette gezinmek, oyun, telefon kullanılabilirliği ve stabilizesi konusunda üstüne yoktur. Lakin Android’de otg desteği vs. gibi biraz daha rahat ve geliştirilebilir platforma sahip o yüzden telefon kullanım amacı önemli. Ben de 3-4 aylığına Androide geçmiştim yapamadım özellikle internette gezinme konusunda ios’un farkı var ve kullanılabilirlik açısından. Ama androidde de otg çok işimi görmüştü ve geliştirilebilirlik. Ben kullanılabilirliğe ve hıza önem verdim iPhone’a geri döndüm. Karar sizin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • iphone 7 aldım.
    Yakında görüşlerimi yazarım.
    Özellikle Android’den iPhone’a geçmeye çekinen veya iPhone’dan Android’e geçmeyi düşünenlere güzel bir rehber olur :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BackConnect

    iphone 7 aldım.
    Yakında görüşlerimi yazarım.
    Özellikle Android’den iPhone’a geçmeye çekinen veya iPhone’dan Android’e geçmeyi düşünenlere güzel bir rehber olur :)
    Bekliyoruz hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekliyorum hocam yorumlarinizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 den 2018 e kadar android kullandım.
    geçen hafta cumartesi günü iphone 7 plus aldım.
    "şimdiye kadar niye iphone denemedim niye iphone almadım bu benim en büyük hatam" dedirtti bana.
    "bu kadar mükemmel bir telefon bu kadar rahat bir telefon olamaz" dedirtti bana
    bidaha android e dönermisin diye soru gelirse bana. verebileceğim en kısa cevabım ASLA :) androidi hayatımdan çıkardım.

    Performans, Internet, Kullanım kolaylığı, Stabil, Hız, Batarya, Kamera ve Klavye olarak IOS un üstüne tanınmam.
    tek eksiği Hızlı şarj özelliği olmaması. oda çok önemli değil diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPeople -- 30 Nisan 2018; 1:58:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.