Şimdi Ara

Android cihazlardaki kötü amaçlı yazılımlar yapay zekayla tespit edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android cihazlardaki kötü amaçlı yazılımlar yapay zekayla tespit edilecek

    Android, son zamanlarda kötü amaçlı yazılımlar (malware) için bir numaralı hedef haline gelmiş durumda. Dünya genelinde 2 milyardan fazla aktif Android cihaz bulunduğunu göz önüne aldığımızda bunun pek şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.

     

    Android'in ana şirketi Google, ekosisteminde yer alan cihazlara yönelik malware saldırılarını çok ciddiye alıyor ve bunların önüne geçmek için büyük çaba sarf ediyor. Google Play Hizmetleri'ne ve Google Play Store'a entegre bir tarama motoru olan Google Play Protect'in devreye alınmasının temel nedeni de bu.

     

    Google'ın kötü amaçlı yazılım savaşındaki en son girişimi, kendi kendini eğitmek için Android cihazlardan veri toplayan yapay zeka (AI) destekli bir makine öğrenme algoritması oldu. Toplanan veriler arasında, hangi uygulamaların yüklendiği veya kaldırıldığı, uygulamanın davranışı vb. gibi bilgiler yer alıyor.

     

    Ayrıca Bkz.Türk bilim insanından devrimsel proje
    Android Güvenlik sorumlusu Adrian Ludwig, San Francisco'daki Structure Security konferansında asıl amaçlarının uygulama kodunun davranışına dayalı olarak cihazlardaki kötü amaçlı yazılımı otomatik olarak tespit edip kaldırabilecek yapay zeka tabanlı bir sistem yaratmak olduğunu belirtti.

     

    Ludwig'e göre, AI tabanlı öğrenim sistemi hızla gelişiyor ve artık test örneğindeki kötü amaçlı yazılımların yaklaşık %55'ini tespit edebilecek seviyeye gelmiş durumda. Altı ay önce, test örneklerinden sadece %5 zararlı yazılım tespit edebiliyormuş. Sistemin genel kullanıma sunulmadan önce daha da iyileşmesi bekleniyor.







  • Nedendir bilinmez s7 kullandığım halde androide bir gram güvenim yok.

  • yüklenen her uygulama ram haritası üzerinde çengel bulmaca misali ; "exploid" (yetkisiz erişim açıkları) oluşturur. bu açığın en büyük nedeni standart programlamanın yanı sıra program içinde asm ve makine dili erişimine izin veren alt tabir edilen kök programlama dillerinin kullanılmasıdır. özetle program C++ da yazılsa bile içinde asm ve makine dili içeren ifadeler var ise %90 ihtimalle yetkisiz erişime sisteme açar ! özetle sizin yapamadığınız ROOT işlemini anlık olarak başlatır ve bitirir. yani engellenilmek istenilseydi daha önceden yapılacak olan bir şey bu ama niyet burada farklı ki aradan geçen onca yıl sonra yeni yeni uygulama aşamasına geliyo !

  • valla yıllardır android kullanıyorum.pcimde virüs olmamasına rağmen netflix ve spotify hesabım çalınabiliyor :d

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.