Şimdi Ara

Android 15 ile NFC Kablosuz Şarj desteği gelebilir: NFC Kablosuz Şarj nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 15 ile NFC Kablosuz Şarj desteği gelebilir: NFC Kablosuz Şarj nedir?
    Günümüzde telefonları kablosuz olarak şarj etmek için genellikle Qi standardı kullanılıyor. Ancak gelecekte Android 15 ile beraber NFC Kablosuz Şarj desteği gelerek yeni bir alternatif yaygınlaşabilir.



    NFC Kablosuz Şarj nedir?



    NFC Wireless Charging (WLC) özelliği, 2020 yılında duyuruldu. NFC temassız ödeme çipini temel alan teknolojiyle, çok daha küçük donanımlar kullanılarak telefonlar ve aksesuarlar şarj edilebiliyor. Ancak şarj hızı Qi standardına göre düşük olduğu için bugüne kadar fazla benimsenmedi. WLC, 1 cm'ye kadar küçülen antenler ile 2 cm mesafeden 1 Watt şarj hızı sunabiliyor. Bu da teknolojiyi, akıllı saatler, kablosuz kulaklıklar ve Bluetooth takip etiketleri gibi cihazlar için elverişli hale getiriyor.



    Ayrıca Bkz.Google Pixel 9, Apple benzeri uydu iletişim özelliğine sahip olabilir



    Android Authority'nin haberine göre Android 15'nin ilk beta sürümünde, işletim sisteminin NFC API'lerinde WLC desteğiyle ilgili eklemeler bulunuyor. Haberde Google'ın, 2021'in sonlarında WLC desteğini getirmeye çalıştığı, ancak daha sonra vazgeçtiği belirtiliyor.



    Görünüşe göre Google yeniden WLC desteğini yeniden gündeme getiriyor. Bu sayede kablosuz aksesuarların daha kolay şarj edilmesi mümkün hale gelebilir. Ancak sadece yazılım tarafında değil, donanım tarafında da desteğin gelmesi ve teknolojinin yaygınlaşması gerekiyor.



     




    Kaynak:https://www.androidauthority.com/android-15-nfc-wireless-charging-3434289/







  • İki Android telefonda Nfc sayesinde bluetooth eşleşmesi yapılabilse ve bu telefonlardaki aynı uygulamayla gerçek zamanlı sesli tercüme yapılabilse, yabancı biriyle iletişim ve anlaşma sorununun büyük oranda ortadan kalkacağını düşünüyorum.
  • Bu teknolojinin insan sağlığına etkileri dehşet derecede olabilir. Bilim insanlarıda dediğime hak verecektir sonuçta elektriği hava yoluyla iletirseniz arada kablo olmazsa bu elektrik yayılıp sonra insan vücuduna etki ederek şok dalgası yayabilir.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Biraz araştırmanı dilerim. Dediğin gibi yayılma yok yalnızca zararsız parazit olur o da wifi da bile var. Yani rahatça yaşa.

  • Kablosuz şarj çok pratik, özellikle araçlardaki bu özelliği sürekli kullanıyorum ama uzun süre kullanımda telefonu aşırı ısıtıyor ve bu da paralel olarak pil sağlığı için çok büyük dezavantaj oluşturuyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.