Şimdi Ara

Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
181 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mersin'de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çamlıyayla Ülkü Ocakları’nın okullarda dağıtmak istediği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk dağıtımına skandal ifadelerle onay vermemesi TBMM gündemine taşındı




    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bir skandala imza attı. Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, Çamlıyayla Ülkü Ocakları’nın okullarda dağıtmak istediği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk dağıtımına skandal ifadelerle onay vermedi.




    Mersin Portal'da yer alan haber göre Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Bakkal, ret gerekçesi olarak şok edici ifadeler kullandı. Mustafa Bakkal imzasıyla yayınlanan cevapta, “Mavi Çatı Yayınlarına ait “Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk” adlı kitap için izin isteğine, “Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak’ ve dönemin Osmanlı Hükümeti’ne yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak’ ifadeleri kullanıldığı… ‘Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara gösterilerek’ öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiği” gerekçesiyle ret verildiğini kaydetti.




    Mustafa Bakkal’ın bu cevabı şok yarattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesini anlattığı Türk Milletinin başucu kitabının dağıtımının engellenmesi TBMM gündemine de taşındı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bakan Selçuk’a “Nutuk’ta geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine gerekçe göstererek dağıtımına izin vermeyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınacak mıdır? Alınmayacaksa gerekçeleri nelerdir?” diye sordu.



    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)



    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/andimizdan-sonra-nutuku-yasakladilar-gerekce-tam-bir-skandal-bu-mu-yerlilik-ve-millilik-447429h.htm




    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın, 'Nutuk' eserinin okullarda dağıtılmasına izin vermediği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yöneticilik görevinden alındığını duyurdu.



    Bakanlık, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nca Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' kitabının okullarda dağıtılmasına izin vermediği iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Mersin ili Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' eserinin okullarda dağıtımıyla ilgili medyaya da yansıyan yazışmasına ilişkin olarak bakanlığımız maarif müfettişleri tarafından inceleme/soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir" denildi.


    Bakanlık, soruşturma kapsamında Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın yöneticilik görevinden alındığını duyurdu. (DHA)


    NE OLMUŞTU?


    Çamlıyayla'da okullarda Nutuk'un dağıtımı "uygun" bulunmamış, buna gerekçe olarak Vahdettin'e yönelik kullanılan "haysiyetsiz, aciz ve korkak" ifadeleri gösterilmişti.



    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/nutuku-yasaklayan-camliyayla-milli-egitim-muduru-gorevden-alindi-447614h.htm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 21 Nisan 2021; 14:10:1 >







  • Bir yandan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk diyor bir yandan yine Ulu önder Atatürk'ün Vahdettin ve dönemin osmanlı hükümetleri için söylediği sözleri sakıncalı bularak kitabı yasaklıyor.


    Acaba bu şahıs hayatında Nutuk'u bir kere bile olsun okumuş mudur merak ediyorum.Nutuk doğrundan bu ülkenin kurucusu ve milli mücadelenin başkomutanı tarafından kaleme alınmış bir ibret vesikasıdır.Türk gençliğine bu ülkenin ne koşullar altında ve kimlere rağmen ne fedakarlıklarla kurulduğunu anlatan baş ucu eseridir.Bu eserden rahatsız olan birisi içten içe vahdettin ve dönemin osmanlı hükümetlerinin zihniyetine sahiptir.


    Sözüm ona ortalıkta milliyetçi geçinen küççük ortağa gelince...Küççük ortak muhtemelen bunu da yatağın altına süpürür,gıkını çıkarmaz,üç maymunu oynamaya devam eder.


    Sahi hala daha küççük ortağı Türk milliyetçisi bir parti olarak gören var mı?

    Andımız yasaklanır ses etmez,

    Atatürk'ün kabartmaları madalyalardan çıkartılır ses etmez,

    Devlet görevlerinde Atatürk'e kin kusanların atanmasına ses etmez


    Sahi bu parti neyin Türkçülüğünü yapıyor çok merak ediyorum.Malum kişi artık bu partinin başından ayrılıp layık olduğu floresan partisine geçmeli ve orada siyaset yapmalıdır.Belki kainat lideri bu sadakatinden ötürü kendisini Osmaniye'deki floresan partisinin il başkanlığına atar.

    İngilizler mi Mustafa Kemal Paşa'nın Doğuda rahat hareket etmesine izin vermiş?Hem de bunu Vahdettin istediği için mi yapmışlar?Ciddi ciddi buna inanan var mı?


    Mustafa Kemal paşa'nın Doğuda rahat hareket edebilmesinin tek nedeni o dönem 15.Kolordu komutanı olan Kazım Karabekir Paşadır.Bunu kısaca izah etmek gerekirse;Vahdettin ve onun hükümeti Mustafa Kemal Paşa Samsunda karaya çıktığı andan itibaren ona cephe almıştır.Zira Mustafa Kemal Paşa Samsuna çıktığı andan itibaren bölgedeki Türkleri örgütlemeye,silahlandırmaya ve dağıtılmaya başlanılan askeri birlikleri yeniden toparlamaya başlamıştır.İngilizlerde Mustafa Kemal Paşa'nın bölgede sıkıntı yaratacağını görerek Vahdettinden onu geri çağırmalarını istemiştir.Mustafa Kemal Paşa 19 Mayıs 1919'dan 9 Temmuz 1919'a kadar Vahdettinin ve onun hükümetinin çeşitli engellemeleriyle ve geriye dönmesi yönündeki çağrılarıyla uğraşmak zorunda kalmıştır.En sonunda Vahdettinin geriye dönmesini emretmesi üzerine 9 Temmuz 1919'da askerlikten ve dokuzuncu ordu müfettişliğinden istifa ederek sivil bir pozisyona geçmiştir.Yani Mustafa Kemal Paşa sadece 19 Mayıs 1919-09 Temmuz 1919 tarihleri arasında 52 gün boyunca İstanbuldan aldığı yetkilerle hareket edebilmiştir.Ondan sonrada Vahdettinin baskısı üzerine istifa etmek zorunda kalmıştır.


    Peki Mustafa Kemal Paşa istifa ettikten sonra ne oldu?Vahdettin ve onun İstanbul hükümeti derhal tutuklanması yönünde o dönem Erzurumda konuşlandırılmış olan 15.Kolordu komutanı Kazım Karabekir Paşaya emir gönderdi.Kazım Karabekir paşa ise bizzat Vahdettinin vermiş olduğu tutuklama emrini yok sayarak askerlikten istifa etmiş ve hiçbir resmi görevi olmayan Mustafa Kemal paşa'nın emri altına girdi.Kazım Karabekir paşanın bu tutumu açıkça padişaha bir meydan okumadır.O andan itibaren Mustafa Kemal Paşa 15.Kolordu komutanı Kazım Karabekir Paşanın koruması altında Doğuda faaliyetlerde bulunmaya başladı.Hemen ardından 23 Temmuz 1919'da toplanan Erzurum kongresinde kurulan Temsili Heyetin reisi olarak mevcut durumunu yasal bir zemine oturttu.


    Yani 23 Temmuz 1919'dan sonra alınan Erzurum kongresi kararları sonucunda kendisine verilen yetkiler çerçevesinde Mustafa Kemal Paşa Anadoluda hareket etti.Burada ne Vahdettinin ne de onun hükümetinin bir etkisi ya da yardımı yoktur.Bilakis Vahdettin ve İstanbul hükümeti onun faaliyetlerini engellemek ve tutuklamak maksadıyla o dönem Elazığ'da vali olan Ali Galip bey'e Sivas'a giden Temsili heyeti yakalaması ve İstanbul'a göndermesi konusunda emir verdi.Sivas valiliğine de Mustafa Kemal Paşa ve onunla gelen heyeti şehre sokmaması yönünde emirler verdi.Ancak bu durum anlaşılınca bölgedeki askeri birlikler ve Kuvay-ı Milliye milisleri ile bölgede devlete sadık bazı Kürt aşiretlerinin de desteği alınarak bu girişim boşa çıkartıldı.Ali Galip kaçarken onunla beraber hareket eden İngiliz Binbaşı Noel ise tutuklandı.


    Dahası Vahdettinin ve onun hükümetinin Mustafa Kemal Paşa'yı durdurmak ve Anadoludaki milli direnişi söndürmek maksadıyla birçok iç isyanıda doğrudan tertiplemişlerdir.İstanbul'un kışkırtması nedeniyle 1919-1921 başlarına kadar Anadoluda Ankara'ya ve Mustafa Kemal Paşa'ya karşı 20'den fazla iç isyan çıkmıştır.Bu iç isyanlar bazen Ankara'ya yaklaşmış ve Ankaranın telgraf hatları bile isyancılar tarafından kesilir hale gelmişti.İstanbul'un kışkırtması ile ayaklanan isyancılar Ankara'ya bağlı birçok subayı vahşice katlettikleri gibi bulundukları bölgelerdeki ahaliyide isyana teşvik etmişlerdir.


    Vahdettin ve İstanbul hükümeti Anadoluda ayaklandırdıklarıyla yetinmemiş doğrudan İstanbuldan finanse edilen 'Hilafet Ordusu' ve 'Kuvay-ı İnzibat' gibi oluşumları kurdurmuşlardır.Yani Vahdettinin ve İstanbul hükümetinin bu tutumu nedeniyle aslında 1919-1921 yılları arasında Anadoluda bir iç savaş yaşanmıştır.Yunanlıların Ankara/Polatlılaya kadar gelebilmelerinin en büyük nedeni iç isyanların bastırılması içinde askeri kuvvetlerin ayrılmasıdır.Ankara bir yandan cephede düzenli düşman ordusuyla savaşırken cephe gerisinde İstanbulun kışkırtması nedeniyle ayaklananlara karşıda mücadele etmiştir.


    Vahdettin bununla da yetinmemiş.Anadolu ahalisini Ankara hükümetine iyice düşman edebilmek için Ankara hükümetini ve Mustafa Kemal Paşa'yı dinsiz ilan etmiştir.Emri altındaki şeyhülislamın Mustafa Kemal Paşa ve Ankara hükümeti destekçilerine yönelik vermiş olduğu idam kararlarına da göz yummuştur.


    Vahdettinin ve onun hükümetlerinin yaptıkları saymakla bitmez.Türk ordusu I.ve II.İnönü ile Sakarya ve Büyük Tarruzda zafer kazandığı halde Türk ordusunu bir kere bile olsun tebrik etmemiştir.En sonunda da 17 Kasım 1922'de İstanbul İşgal Kuvvetleri komutanı İngiliz general Harringtona yazılı bir şekilde sığınma talebinde bulunmuş ve bir İngiliz zırhlısı olan Malaya'ya binerek İstanbuldan kaçmıştır.


    Vahdettin'in milli mücadele boyunca böyle işlerin içine girmesinin nedeni hem tahtını hem de hanedanını korumak istemesidir.Zira Vahdettin tahtta çıktığında Almanyada Hohanzeller hanedanlığı ve Avusturya-Macaristanda hüküm süren Hasburg hanedanlığı yıkılmış,bu yerlerde 'cumhuriyet' iian edilmişti.Osmanlının en büyük düşmanlarından olan Çarlık Rusyası'da 1917'de devrilmiş ve Rus Romanov hanedan üyeleri bolşevikler tarafından kurşuna dizilerek tümden katledilmişti.Vahdettinde İtilaf devletlerinin Osmanlı hanedanını tahttan indirmesinden çekinmiş ve tahtı ile hanedanı'nın geleceğini garanti altına almak için İtilaflarla işbirliğine gitmiştir.


    Kısacası ortada gizli saklı hiçbir şey yoktur.Vahdettinin ve onun hükümetlerinin bu devlete ve millete nasıl zararlar verdiğini tarih kaydetmiştir.

  • yerliyiz milliyiz lafını yutturdukları kitle belli. neyin derdindesiniz. o kitleye ne dersler yutuyor kitle.

  • Ülkü ocakları ile Atatürk ne alaka.

    Haberdeki en ilginç kısım bu. Bahçeli kulaklarını çeker. Türk milliyetçisi değil Arap milliyetçisi ümmetçisiniz artık halen anlayamamaları enteresan.

    Özellikle Adana Mersin civarında azda olsa İyi parti'ye geçmemiş bir iki Atatürk milliyetçisi kaldı bu olayla birlikte geçiş hızlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nutuk'u uygunsuz bulan birinin Türk eğitim sisteminde yeri olamaz, olmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pyramidhead52

    Nutuk'u uygunsuz bulan birinin Türk eğitim sisteminde yeri olamaz, olmamalı.

    İl milli eğitim müdürlerinin tamamı ve devlet okulu müdürlerinin yüzde 80'i.


    AKP gitmediği sürece durum bu.

    Ve halen yanlışlıkla Atatürk diye bağıran kimi mhp'lilerin vatan partisi veryansın TV tayfasının 3 kuruş için üstünü örtmeye çalıştığı gerçek na bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yandan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk diyor bir yandan yine Ulu önder Atatürk'ün Vahdettin ve dönemin osmanlı hükümetleri için söylediği sözleri sakıncalı bularak kitabı yasaklıyor.


    Acaba bu şahıs hayatında Nutuk'u bir kere bile olsun okumuş mudur merak ediyorum.Nutuk doğrundan bu ülkenin kurucusu ve milli mücadelenin başkomutanı tarafından kaleme alınmış bir ibret vesikasıdır.Türk gençliğine bu ülkenin ne koşullar altında ve kimlere rağmen ne fedakarlıklarla kurulduğunu anlatan baş ucu eseridir.Bu eserden rahatsız olan birisi içten içe vahdettin ve dönemin osmanlı hükümetlerinin zihniyetine sahiptir.


    Sözüm ona ortalıkta milliyetçi geçinen küççük ortağa gelince...Küççük ortak muhtemelen bunu da yatağın altına süpürür,gıkını çıkarmaz,üç maymunu oynamaya devam eder.


    Sahi hala daha küççük ortağı Türk milliyetçisi bir parti olarak gören var mı?

    Andımız yasaklanır ses etmez,

    Atatürk'ün kabartmaları madalyalardan çıkartılır ses etmez,

    Devlet görevlerinde Atatürk'e kin kusanların atanmasına ses etmez


    Sahi bu parti neyin Türkçülüğünü yapıyor çok merak ediyorum.Malum kişi artık bu partinin başından ayrılıp layık olduğu floresan partisine geçmeli ve orada siyaset yapmalıdır.Belki kainat lideri bu sadakatinden ötürü kendisini Osmaniye'deki floresan partisinin il başkanlığına atar.





  • Kendi adamlari lux arabalarda koko cekerken pardon pudra sekeri cekerken sikinti yok ama nutuk kotu ornek oluyormus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun adı ideolojik öc alma ve karşı devrimdir. Atatürk ve cumhuriyetin ne kadar değeri varsa hepsini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bu yeni olan bir şey değil 15 yıldır var.

    Bunların iktidar ortağı olan malum milliyetçi partide bakıp sevinsin!

  • Rezillik

  • MHP Nutuk'ları stantlarda dağıtsın ve bu olayın PR'ını iyi yapsın, AKP'de kalan 3-5 merkez sağ seçmeni kendine çeker.


    Sonrasında Cumhur'dan da ayrılsa AKP tamamen biter, ama en azından kısa vadede Cumhur'un dağılması zor gözüküyor maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 20 Nisan 2021; 21:43:11 >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    Mhp iktidarın parçası sonuçta.


    Bunun pr'ını nasıl yapacak anlamadım.


    Ne dersek yapan iktidar ne kadar şeriatçı, tarikatçı varsa yönetim kademesine koydu.

    Nutuk'u bunların atadığı yasakladı.


    Bizde stand koyduk dağıtıyoruz. Bu şekilde mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 20 Nisan 2021; 22:2:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Mhp iktidarın parçası sonuçta.


    Bunun pr'ını nasıl yapacak anlamadım.


    Ne dersek yapan iktidar ne kadar şeriatçı, tarikatçı varsa yönetim kademesine koydu.

    Nutuk'u bunların atadığı yasakladı.


    Bizde stand koyduk dağıtıyoruz. Bu şekilde mi?

    Ben yapması gerekeni yazdım, nasıl yaparlar/yapabilirler mi kendi düşünecekleri iş.


    Hala Türk milliyetçisi, vatansever olduklarını iddia ediyorlarsa yapmak zorundalar.


    AKP'nin "siyasal islamcı, enternasyonal" çizgisinin içine hapsolurlarsa erimeye devam ederler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 20 Nisan 2021; 22:3:55 >
  • daha seçime 2 yıl var bu hızla ne kadar dayanırsınız merak konusu...

    saptırmaya dikkat...dagıtımı yasaklanan nutuk degil böyle şey zaten olmaz yasaklanan bu kadar nutuk versiyonundan birinin sözde yazdığı mustafa kemal ataturk gençler ve nutuk kitabı bu aynı şey degil.hangisi en doğru anlatmışsa hangisinde ekstra resimler ifadeler eklenmemişse onu alırsınız biter...zeki olmayan yer denmiş ama bu bölümde böyle gerdirme konular çok..hadi diyelim biri gerçekten haksız dağıtılmasın demiş..bu ülkede adalet var incelenir bir kişinin yaptığını koca milletten bilmek moda degil şu ara....dikkat edin.ben nutuk ta böyle ifadeler hatırlamıyorum..o değil mi ki insanlar kendi menfaatleri için kutsal kitapları bile değiştirdiler şimdi tek değiştirilmeyeni okumadan yok diyorlar.

    nutuk kitabı buyrun



    https://www.google.com.tr/search?q=nutuk+sat%C4%B1n+al&client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&prmd=sinv&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwi6_IevzY3wAhWpPOwKHcUuCRwQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=600&bih=1024

    bir çok yayın evi yayınladı seçin..evinize kadar gelsin.o versiyon da sakınca bulunmuş olabilir binlerce basım var yoksa zaten öğrencilere uygun derler..bu konulardan fırsat çıkarmak abes.umarız yokturda bu versiyonda incelenir o da yayınlanır bakın kaç yayın evi yayınlamış.
    en iyi kitap değiştirilmemiş eklenmemiş olandır.

    eveyt arkadaşlaaağr andımızı yasaklamışlar yürüyün arkadaşlaaağr laiklik elden gidiyor atatürke saygı kalmamış yürüyün arkadsşlaaağr kızlarımıza çarşaf giydirilecek mini etekleri uzatılacak makyajları silineceeek z kuşağı onları bilmeeez sevmiyorlar bizi yürüyün sadece bize verin arkadaşlaaar.

    feto buradayken menfaat için namaz bile kılanlar şimdi biz müslüman değiliz dünya tesadüf ateizm kurtuluş diyorlar.

    yahu siz menfaat için sokaktaki kedileri yer akp toplattı dersinizhani chp li istanbul belediyesi hepsini toplatıp yok etti ya onun gibi..sizde çalışma olsa izmir e çivi çakılır..zenginler uçmuş halkı görmez fakirler batmış hizmet bulamaz.

    gerici bunllaaar namaz yok tanrı yok...kim var ooğlum...chp var....e sadece şiilere mi çalışacak.yok onlar hdp ile ortak..kiminle şu sağa sola mayın döşeyenlerle mi...evet.

    iyiymiş....

    patates soğan dağıtıyor bunlar arkadaşlar uzaya gitmiyceklermiş yaptıkları hizmetler yalanmış her gün külliyede tavuklu pilav yiyiyorlarmış yerli araba yalan yerli drone un içi boş muş 128 milyar dolarla döviz alınmamış dansözlerle yemişler püüüüü

    damat vatana en büyük hizmeti vermiyormuş burada hizmet eden bizmişiz burada 24 saat millete devleti kötülemek sevapmış ateist cennetinde paralardan çarşafta uyuyacakmışız.

    VALLA ÇOĞUNUZ MUHALEFET İLE VATAN DÜŞMANLIĞI ARASINDA GİDİP GELİYORSUNUZ..

    MUHALEFET AYRI ŞEY MENFAAT UĞRUNA VATAN DÜŞMANLIĞI AYRI ŞEYDİR.

    HA TABİİ BAŞA GELİP MALI GÖTÜRECEKSİNİZ..AMA ŞU ARA DEĞİL.

    hani arada yazarım tarih tekerrürdür diye hatırlatayım...

    1960 ta tüm bunlar aynen olmuştu.,.o zaman internet yoktu..sizinkiler atatürk ün evine bomba koymuşlar diye haber yapıp olaylar çıkarıp milletin 10 yıl aralıksız seçip indiremediğiniz vatanına hizmet eden başbakana halkın gözünden düşürmek için türlü iftiralar atıp asmıştınız ve yaptığınız ilk iş ülkeyi amerikaya satmak olmuştu...bu olaylar böyle geldi böyle gider..dünyada vatanını satmaya meraklı bu kadar adamı başka ülkede bulamazsınız.


    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)

    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)

    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)

    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)

    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)

    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)
    sevin de antalyada beraber girelim denize.


    VATANINI SEVEN BAŞTA KİM OLURSA OLSUN SEÇİME KADAR ARKASINDA DURUR KONUŞACAKSA SEÇİMDE KONUŞUR...ARADA KONUŞMAK SADECE KAKOFONİ YARATIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 20 Nisan 2021; 23:2:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    daha seçime 2 yıl var bu hızla ne kadar dayanırsınız merak konusu...

    saptırmaya dikkat...dagıtımı yasaklanan nutuk degil böyle şey zaten olmaz yasaklanan bu kadar nutuk versiyonundan birinin sözde yazdığı mustafa kemal ataturk gençler ve nutuk kitabı bu aynı şey degil.hangisi en doğru anlatmışsa hangisinde ekstra resimler ifadeler eklenmemişse onu alırsınız biter...zeki olmayan yer denmiş ama bu bölümde böyle gerdirme konular çok..hadi diyelim biri gerçekten haksız dağıtılmasın demiş..bu ülkede adalet var incelenir bir kişinin yaptığını koca milletten bilmek moda degil şu ara....dikkat edin.ben nutuk ta böyle ifadeler hatırlamıyorum..o değil mi ki insanlar kendi menfaatleri için kutsal kitapları bile değiştirdiler şimdi tek değiştirilmeyeni okumadan yok diyorlar.

    nutuk kitabı buyrun



    https://www.google.com.tr/search?q=nutuk+sat%C4%B1n+al&client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&prmd=sinv&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwi6_IevzY3wAhWpPOwKHcUuCRwQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=600&bih=1024

    bir çok yayın evi yayınladı seçin..evinize kadar gelsin.o versiyon da sakınca bulunmuş olabilir binlerce basım var yoksa zaten öğrencilere uygun derler..bu konulardan fırsat çıkarmak abes.umarız yokturda bu versiyonda incelenir o da yayınlanır bakın kaç yayın evi yayınlamış.
    en iyi kitap değiştirilmemiş eklenmemiş olandır.

    eveyt arkadaşlaaağr andımızı yasaklamışlar yürüyün arkadaşlaaağr laiklik elden gidiyor atatürke saygı kalmamış yürüyün arkadsşlaaağr kızlarımıza çarşaf giydirilecek mini etekleri uzatılacak makyajları silineceeek z kuşağı onları bilmeeez sevmiyorlar bizi yürüyün sadece bize verin arkadaşlaaar.

    feto buradayken menfaat için namaz bile kılanlar şimdi biz müslüman değiliz dünya tesadüf ateizm kurtuluş diyorlar.

    yahu siz menfaat için sokaktaki kedileri yer akp toplattı dersinizhani chp li istanbul belediyesi hepsini toplatıp yok etti ya onun gibi..sizde çalışma olsa izmir e çivi çakılır..zenginler uçmuş halkı görmez fakirler batmış hizmet bulamaz.

    gerici bunllaaar namaz yok tanrı yok...kim var ooğlum...chp var....e sadece şiilere mi çalışacak.yok onlar hdp ile ortak..kiminle şu sağa sola mayın döşeyenlerle mi...evet.

    iyiymiş....

    patates soğan dağıtıyor bunlar arkadaşlar uzaya gitmiyceklermiş yaptıkları hizmetler yalanmış her gün külliyede tavuklu pilav yiyiyorlarmış yerli araba yalan yerli drone un içi boş muş 128 milyar dolarla döviz alınmamış dansözlerle yemişler püüüüü

    damat vatana en büyük hizmeti vermiyormuş burada hizmet eden bizmişiz burada 24 saat millete devleti kötülemek sevapmış ateist cennetinde paralardan çarşafta uyuyacakmışız.

    VALLA ÇOĞUNUZ MUHALEFET İLE VATAN DÜŞMANLIĞI ARASINDA GİDİP GELİYORSUNUZ..

    MUHALEFET AYRI ŞEY MENFAAT UĞRUNA VATAN DÜŞMANLIĞI AYRI ŞEYDİR.

    HA TABİİ BAŞA GELİP MALI GÖTÜRECEKSİNİZ..AMA ŞU ARA DEĞİL.

    hani arada yazarım tarih tekerrürdür diye hatırlatayım...

    1960 ta tüm bunlar aynen olmuştu.,.o zaman internet yoktu..sizinkiler atatürk ün evine bomba koymuşlar diye haber yapıp olaylar çıkarıp milletin 10 yıl aralıksız seçip indiremediğiniz vatanına hizmet eden başbakana halkın gözünden düşürmek için türlü iftiralar atıp asmıştınız ve yaptığınız ilk iş ülkeyi amerikaya satmak olmuştu...bu olaylar böyle geldi böyle gider..dünyada vatanını satmaya meraklı bu kadar adamı başka ülkede bulamazsınız.













    sevin de antalyada beraber girelim denize.


    VATANINI SEVEN BAŞTA KİM OLURSA OLSUN SEÇİME KADAR ARKASINDA DURUR KONUŞACAKSA SEÇİMDE KONUŞUR...ARADA KONUŞMAK SADECE KAKOFONİ YARATIR.

    feto buradayken menfaat için namaz bile kılanlar şimdi biz müslüman değiliz dünya tesadüf ateizm kurtuluş diyorlar.



    Bu yazdıkların çok tehlikeli şeyler amacin ne açık açık konuş. Bilelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sistemsistem7042 S kullanıcısına yanıt

    Cevaplamayın şunu ya.


    Amaçları konuyu dağıtmak ve bomboş bir kavga çıkarmak.


    Bırakın bağırsın boş boş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alınma




    provokasyonun sonu yok...allah şahit ataturkçüyüm diyenlerin hiç biri gerçek ataturkçu değil.en iyi o bilirdi bunu...tarih okuyun.

    insanları müslüman atatürkçü diye ayırmak en büyük tehlike..

    o atatürk ki yureginde allah ve vatan sevgisi olmasa ne için mucadele edecekti..

    yeter ki kitap nutuk olsun...okumadınız ya okudum deyin alttaki paranın kitabına inanmanızdan iyidir.


    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)

    Andımız'dan sonra Nutuk'u yasakladılar. (Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı)


    sanırım bu da inceleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 20 Nisan 2021; 23:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bahçeli bakalım buna ne diyecek.Akp için ülkü ocagindakileri mi karsisina alacak yoksa ocaktakiler icin akp yi mi? birinci olan cok olasi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bahçeli dediğin adamın ülkücülük ile ne ilgisi var ki.


    Ne kadar eski ülkü ocağı başkanı varsa saldırıya uğrayıp duruyor. Ülkü ocaklarının bir iki yer dışında son hali ise daha acayip.


    En son bekçilik kadrosu için birbirine pkk'lı diyerek kavga ediyorlardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan yazıp yazıp siliyorum. Pislik bu ülkenin damarlarına kadar işlemiş artık. İlçe millî eğitim müdürü bu adam üstelik.

    Soysuz, alçak deyince ilçe milli eğitim müdürü kendinden bahsediliyor sanmış galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roumiruez -- 20 Nisan 2021; 21:23:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Ülkü ocakları mhp demek oldugundan ve bahceli de mhp genel baskani oldugundan ilgisi var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.