Şimdi Ara

Analiz: PC üreticileri Windows 8 konusunda yanıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz: PC üreticileri Windows 8 konusunda yanıldı






    Windows 8 işletim sisteminin lisans satışları iyi gitse de PC tarafında satışların beklentilerin altında kaldığı yönünde eleştiriler gelmeye devam ediyor.



    Japonya'nın PC devi Fujitsu, Windows 8 yüklü PC ürünlerine olan düşük talep nedeniyle yıl sonu sevkiyat hedeflerine erişemediklerini açıkladı. Firmanın patronu Masami Yamamoto, Avrupa'daki ekonomik krizin de etkisiyle yazılıma olan başlangıç talebinin zayıf olduğunu bildirdi. Fujitsu, 31 Mart tarihinde bitecek mali yıl bitiminde daha önce 7 milyon PC sevkiyatı tahmin ederken, şimdi bu rakam 6 milyona düşmüş durumda.



    Analiz uzmanları ise PC endüstrisi konusunda iyimser olunamayacağını belirtiyor. Ucuz tabletlerin tüketici ilgisini kendi üzerine çekmesi nedeniyle PC üreticileri Windows 8 hakkındaki iddialarında yanıldı.



    Bilgi teknolojileri sektörüne de odaklanan Fujitsu'nun PC ve mobil cihaz satışları toplam gelirin yüzde 20'sini oluşturuyor. Firma bu bakımdan PC ürünlerinde fiyat kırmak istemiyor. Bunun yerine ürün odaklı yaklaşımdan hizmet odaklı yaklaşıma geçiş planlanıyor.



    Fujitsu, K süper bilgisayarının üreticisi olmasına rağmen, 31 Mart itibariyle yonga üretim bölümünde yeniden yapılanmaya gidecek. Firma bu sayede 3 yılda 11 milyar dolar tasarruf hedefliyor.










  • Hazır PC üreticileri tahminlerinde yanılmış olabilirler.. Çünkü windows 8 farklı bir arayüz ile geliyordu ve farklı reklamlar ve pazarlama kampanyaları ile daha çok satabileceklerini düşündüler.. Bu yüzden beklentilerini yüksek tutunca bu hedeflerine ulaşamadılar. Dikkat edin zaten PC satışlarında azalma oldu demiyor. hedefleri tutturamadıklarını söylüyorlar. Bu ikisi farklıdır. PC satışları yine her zamanki gibi seyrederken windows 8 ile daha çok satış bekleyen üreticiler hayal kırıklığı yaşadılar. çünkü satışlar aynen devam edecekti windows 8in satış grafiğinde yukarı doğru bir ivme yaratması bekleniyordu ama yeni windows ile tüketicilerin satın alma tercihlerinde bir değişme yaşanmadı, olan budur. Sadece firmaların beklentilerini fazla yüksek tutup ona göre hareket etmemeleri gerekiyordu.. beklentilerini karşılayamayınca sanki suç windows 8deymiş gibi göstermeleri onu görece başarısızmış gibi göstermekten başka bir işe yarayamadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 29 Aralık 2012; 15:47:33 >




  • Satislar aynen devam etmiyor, bilakis surekli dusuyor. PC satislari son 11 senede ilk kez 2012 senesinde dususe gecti (IDC ve Gartner'a gore ortalama %8 dustu). Windows 8'den once ureticiler iyimser yaklasip "insanlar Windows 8'i bekledigi icin simdi PC satin almiyorlar" diye dusunduler ama beklenenin aksine Windows 8 de satislari artirmaya bir etki gosteremedi. 2013 senesi PC ureticileri icin daha da zorlu gececege benziyor.

  • Aslında yanılma yok, Microsoft duyurusunda Windows8 arm işlemcili bilgisayarlara da kurulabilecek demişti, bundan dönüp arm desteğini WindowsRT olarak bölünce işler karıştı.
    Olay yanılgı değil, Microsoftun üretici ve kullanıcılara yanlış bilgi vermesidir.

  • Masaüstü piyasası zaten ölüyor sadece oyun ve ekipman değişimini seven kullanıcılar takip ediyor.
    Onun haricinde genellikle notebook piyasası artıyordu son yıllarda fakat şimdi her kesime hitap eden tabletler çıktı ve notebook piyasası da ölmeye başladı, ölmekten kastım gerilemek.
    Tablet ve mobil cihazlar konsol deneyiminde oyun veriyor uzun pil ömrü sunuyor hızlı taşınabilir grafiksel anlamda yeterli ve ebat olarak da kullanıcıyı tatmin ediyor.

  • İnsanların alım gücünü başka şeylere yönlendirmesi burada sözkonusu bence ve tabletlerden çok akıllı telefon benzeri cihazlar ve internet üzerinden içerik alımı artık insanların alım gücünde etkili.

    Çoğumuzda bir pc var (laptop, masaüstü vs) 3000 Tl param varsa yeni özellikli bir pc alacağıma bir akıllı telefon tablet benzeri bir şey alırım diye düşünüyor insalar. Tabi asıl akıllı telefon tabi ki...

  • Tabletlerin iyice yaygın hale gelmesinin etkisi büyük bence. Çoğu kişi bizim gibi kullanmıyor ki PC'yi. Normal bir kullanıcı için önemli olan şeyler İnternet, Facebook ve Twitter. Bunları tabletler iyi bir şekilde yapabiliyor.

    PC piyasası artık değişecek.Umarım "Convertible" cihazlar iyice yaygınlaşır. Ultrabook ve tablet melezleri fikri bana çok mantıklı geliyor. Surface Pro'yu merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Hazır PC üreticileri tahminlerinde yanılmış olabilirler.. Çünkü windows 8 farklı bir arayüz ile geliyordu ve farklı reklamlar ve pazarlama kampanyaları ile daha çok satabileceklerini düşündüler.. Bu yüzden beklentilerini yüksek tutunca bu hedeflerine ulaşamadılar. Dikkat edin zaten PC satışlarında azalma oldu demiyor. hedefleri tutturamadıklarını söylüyorlar. Bu ikisi farklıdır. PC satışları yine her zamanki gibi seyrederken windows 8 ile daha çok satış bekleyen üreticiler hayal kırıklığı yaşadılar. çünkü satışlar aynen devam edecekti windows 8in satış grafiğinde yukarı doğru bir ivme yaratması bekleniyordu ama yeni windows ile tüketicilerin satın alma tercihlerinde bir değişme yaşanmadı, olan budur. Sadece firmaların beklentilerini fazla yüksek tutup ona göre hareket etmemeleri gerekiyordu.. beklentilerini karşılayamayınca sanki suç windows 8deymiş gibi göstermeleri onu görece başarısızmış gibi göstermekten başka bir işe yarayamadı.

    Harika bir açıklama olmuş.





  • PC alımına engel bir kaç sebep var, dokunmatik monitörleri uygun fiyata bulmak zor, toptancılar Bluray Diskler konusunda insanlara ellerindeki boş DVD'leri tüketmeleri konusunu dayatmaya çalışıyorlar, SSD fiyatları indi derken çıkıyor, sadece bu 3 muğlak konu bile en ihtiyaç sahibini bile ya beklemeye, ya tablet almaya itiyor.

  • kim nederse desin windows 98
  • Şimdi şirketleri düşünelim çoğu windows 8 ile neler olacak bilmiyorlar zaten halihazırda win7 ile düzgün bir sistemi olan firma işini riske atmak istemez.
    Daha büyük sıkıntı insanlar alışmadıkları bir sistemle karşılaşinca bocalıyorlar.Geçiş süreci sıkıntısı yaşıyor win8.

  • Bana PC işim gereği lazım, boş BD almak için Ankara'dan kalkıp Eskişehir'e gitmem gerekecek, sonra da adamlar PC satışlarından şikayet edecekler, Yalan dünya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    İnsanların alım gücünü başka şeylere yönlendirmesi burada sözkonusu bence ve tabletlerden çok akıllı telefon benzeri cihazlar ve internet üzerinden içerik alımı artık insanların alım gücünde etkili. Çoğumuzda bir pc var (laptop, masaüstü vs) 3000 Tl param varsa yeni özellikli bir pc alacağıma bir akıllı telefon tablet benzeri bir şey alırım diye düşünüyor insalar. Tabi asıl akıllı telefon tabi ki...


    Elimde eğer 3000 tl param olsaydı 5 yıllık pc'yi değiştirmeyi daha bir elzem görürdüö. Ancak onun dışında yinede elimde 3000 tl olsa bir telefona veya tablete 1500- 2500 tl arası para vermem. 3000 tl parası olan adamın daha iyi bir oyun oynama mantığıyla Masaüstü PC'lere 3000 tl kadar para yatırması bir yerde makul gözükebilir bir yerde oha dedirtebilir. Her şey kullanıma göre değişir. Ama bu kadar para vermek zorunda kalmasaydık diyorum. İyi demeyelim ortalama bir telefonun S3, lumia,xperia, iphone 4s veya 5 olmasın S2 türevleri olsun, iphone 3 diğerlerinin 2 nesil öncesi olsun bunların bile fiyatı 600-1000 lira arası bir fiyat. Fiyat olarak haklılar çünkü 4 çekirdekli bir telefondan bahsediyoruz. Bugün notebook işlemcilerinde bile pek rastlanmayan 4 çekirdek var. Ama ne kadar etkili orası ayrı bir konu. Tabletleri yanlışım olmasın incelediğimde en düşük 1000 tl'den başladığı en iyisinin 2000 tl ile ifade edildiği bir durum var. 3000tl bir masaüstüne harcama yapmanın hiç yoktan bir avantajı 4 sene arkama bakmadan çatır çatır kullanabiliyor olman ve tadına varabilmektir önemli olan. Bugün iyi denen tabletler, akıllı telefonlara kimse kolay kolay 1-500 ile 2000 tl arası para vermek istemiyor. Almak istermi elbette o telefonları almak ister insanlar. Anlattıklarımın, Windows 8 ile ne alakası var der iseniz bence bu konuda windows 8'in bile bir alakası yok diyebilirim satış piyasasında Ancak, anlatılanlara bakılırsa windows 8'e güvenenleri windows 8 üreticileri çok pis satışa getirmiş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba_mustafa

    PC alımına engel bir kaç sebep var, dokunmatik monitörleri uygun fiyata bulmak zor, toptancılar Bluray Diskler konusunda insanlara ellerindeki boş DVDleri tüketmeleri konusunu dayatmaya çalışıyorlar, SSD fiyatları indi derken çıkıyor, sadece bu 3 muğlak konu bile en ihtiyaç sahibini bile ya beklemeye, ya tablet almaya itiyor.

    Yanıldığınız konu dokunmatik monitörün fiyatı değil gereksizliği, PC kullanıcısının dokunmatik monitör almak için hiçbir nedeni yok. Masa üstünde dokunmatik kullanmak ergonomik de değil.

  • Eğer ki yeni bir pc alıcak olsam , aldığım gün win 7 ye dönerim.

  • aslında iyi birşey üst seviye laptoplar çok pahalı birkaç sene içinde düşer umarım bana göre laptoplar hem tabletlerden hemde masaüstülerden daha da iyi.

  • PC ÜRETİCİLERİ;

    Analiz: PC üreticileri Windows 8 konusunda yanıldı
  • Urunler cok pahali. Millet ucuz tablet yaparken anlamsiz win8 fiyatlari var. 2700 samsung tablet satmak istiyor ver 1700 bak bakalim ipad aliniyormu. 1000 tl civari klavyeli asus tablet var. Ayni ekran ayni islemci ile rt tablst sat. Yada pro yu 1700 ver hemen alayim. 2700 lira cok para.

  • Ben beğenmedim yeni arayüzünü.
  • PC dönemi sona eriyor, yaşananlar bu gerçeğin ilk ayak sesleri. Microsoft'un PC ile tableti bir araya getiren hibrit işletim sistemi fikri de çökecek. Yani Microsoft'un dediği gibi PC+ çağına falan girmedik. Steve Jobs'ın dediği gibi post PC çağına giriş yapıyoruz.

    Günlük bütün işlerimi, iPad ile yapabiliyorsam ağır, hantal, itici PC'ye neden ihtiyaç duyayım.

    En iyi internet deneyimi, yüksek grafik kalitesinesahip oyunlar, akıcı bir işletim sistemi, fotoğraf yakalama - düzenleme, video yakalama - düzenleme -izleme, sosyal ağ entegrasyonu, sürekli iletişim, blog yazarlığı, müzik düzenleme vs..

    Bunların hepsini 10 saatten fazla prize ihtiyaç duymayan bir cihazla yapıyorsam PC'ye neden ihtiyaç duyayım.

    PC dönemi bitiyor, PC yok olmayacak ama artık profesyonel ve iş odaklı farklı bir konuma oturacak.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.