Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (302. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.110
Cevap
131
Favori
1.622.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet dediğiniz gibi peşpeşe kabızlık ve sonrasında korkudan ilacın fazla alınımı sonucu ishal durum da 1haftadır her tuvalette acı.. düzelteceğim inşallah yarın kontrolum var bakalım umarım sizde kurtulursunuz hemoroid sıkıntısından acı baharatlı gıdalar hic tüketmemeye çalışın annemde tüketince cok kötü olurdu.. @tcebeci dediği gibi ailede makat hastalıgı ile uğraşan varsa maalesef bize de sıçrıyor.. ben 3yıldır bu forumu takip ediyorum umutla her zaman okuyordum yazılanları bebeğim yeni doğmuştu çok zor bir bebekti tüm günüm onunla geçiyordu odadan cıksam cıglık cıglıga eşimde devamlı görevlerdeydi tek basıma olduğum için ameliyattan hep kacmak durumunda kaldım belkide bu yüzden yaraları iyice derinleştirdim diye düşünüyorum ve bıcak kemiğe dayandı yeter artık dedim gittim oldum ama şimdide yine aynı acılar falan yoruyor insanı zaten psikoloji falan kalmadı bilirsiniz tavsiyeleriniz icin saolun bakalım sonumuz ne olur

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Bu arada o dediğiniz doktor sacı kısa olan sanırım bir ara bende ona kafayı takmıstım ama sonucu kökten çözüyor diye tabi epeyde masraflı vazgectimm

  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Ben tam tersi ishal olduğumda çok rahatlamış hissediyorum kendimi 😁😁 bende üç yıl önce gebelikte çok çektim o çatlağı Allah yaşatmasın kimseye çok zor. Çocuklar küçük olunca da zor hep erteledim bende anneler hastalanmasın dilerim

  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Evet tam olarak kısa saçlı doktor  

    Aydına giderken zaten iyileşmiş olacağınız için Burhan hocaya falan ihtiyacınız kalmamış olacak.

    Ben espiri olsun diye söylemiştim.

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Bugün eve geldik, dün ameliyat oldu. Fakat annem ameliyatın adını unutmuş biraz uzun bir şey söyledi dedi. Fakat lazer falan değil, ve dediğiniz gibi 5-10 dakika süren kısa bir operasyon.


    Önce muayene saatinde gidip muayeneyi oldu. Ondan sonra aynı gün içerisinde Basmane garına yakın olan su hastanesine gitmemizi söylediler (Etrafta da çok yabancı uyruklu insan vardı atm den para çekmeye diye gitmiştim, bir de yemek yiyeyim dedim fakat hiç bir yere güvenemedim, 5 yıl İzmirde okumuş biri olarak, İzmir çok değişmiş :)). Oraya gidip işlemler, imzalar atıldı ve odaya geçtik. Ondan sonra ameliyat saatini bekledik. Sakinleştirici falan teklif ettiler, annem de kabul etti. Sizi aldıkları gibi ameliyata götürmüyorlar öncesinde bi 1-1.30 saat falan süreç sürüyor bu ağrı kesici iğneler, sakinleştirici vs.


    Ameliyatta da hasarlı bölgeyi yakmışlar, kronik anal fissür varmış (mr da fistül diyordu ve bizde hep fistül sanmıştık). Makatta derin yarık ve ucunda da memecik varmış (skin tag) vardı, ameliyat gayet başarılı geçtiğini ameliyattan bir kaç saat sonra gelip güzel güzel izah etti, ne yapmamız gerekiyor, neler yapıldı ne oldu bitti gibisinden.


    Sabahta tekrar gelip bu sefer bundan sonra neler yapılacak, ilaçlar vs. süreçleri anlatıyor ve taburcu ediyor pansuman yapıp. Kendi yanında çalışan kişilerde gayet güler yüzlü ve gerçekten ilgili kişilerdi, hepsine sonsuz kere teşekkür ediyorum tekrardan.


    2 gün içinde bol bol kafein tüketmesini söyledi, sizin dediğiniz gibi anesteziden dolayı baş ağrısı vs. yapmaması için.


    Ameliyat sonrası hiç bir ağrı sızı vs. şu anlık yok. Zaten ilerleyen günlerde durumdan yine haberdar ederim, eğer böyle bir hastalığınız varsa bence hiç daha fazla süreyi uzatmadan gidip uzman ellere kendinizi bırakın derim. Muhtemelen başlada bu kadar kötü değildi zaman geçtikçe kronikleşti bu hastalık.


    Ara ara yine gelip yorum yapmaya çalışacağım, ameliyat sonrası süreçten bahsedip bu hastalıktan dert yanan kişilere bir nebze de olsa yardımcı olabilmek adına. Sorusu olan varsa yine dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.

  • emr0n kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.


    Sanırım 5 dakika önce annenizin Google yorumunu da okudum 


    Bir hafta içinde yaşadığım ilçeden 3 kişi daha hocada ameliyat olmuş. Fotoğraflarından tanıdım hepsini. Çarşıda dükkanlarını ziyaret edip geçmiş olsun diyeceğim hepsine. Bir taneside benim yaşıma yakın eski bir öğrencim  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 18 Nisan 2024; 0:41:21 >
  • "kronik anal fissür varmış (mr da fistül diyordu ve bizde hep fistül sanmıştık)."


    Googledan bu sayfaları okuyan arkadaşların yukarıdaki cümleyi dikkatlice okumalarını rica ediyorum.

    Tecrübe ve MR cihazının arasındaki fark.

    Sürekli anlatmaya çalıştığım olay bu.

  • Ronaldo-9 kullanıcısına yanıt

    Bekçi Meme dedigimiz şey makat çatlagı ile birlikte seyredebilir. Kesin tanı için Doktora gitmelisiniz kronik hale gelmeden ilaç tedavisine başlamanız gerekiyor

  • Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben de kendi hikayemi anlatmak istiyorum.

    2015 yılında askere gittiğim zaman sağlıksız ve kuru beslenmeden dolayı başıma bu illet geldi. Aylar yıllar birbirini kovaladı. Çoğu zaman kendi kendine geçiriyordum daha doğrusu geçtiğini sanıyordum ama her defasında ataklar halinde 6 ayda bir beni tekrardan yakalıyordu.her atak sonrası şiddetli ağrı sancı kalp atışı hissi.yeri geldi kötü kokulu akıntı da oldu. Gel zaman git zaman artık 10 sene olucak onunla yaşamayı öğrendim. Procto krem ve fitil kullandım. Çok tavsiye etmiyorum ben çünkü her kremi kullandığımda sanki oradaki çatlağı yeniden açıyordu. En son çareyi sarı kantaron yağında buldum. Ve neredeyse 1 seneye yakındır atak geçirmiyorum. Kesinlikle tuvalette ıkınmayın hergün mümkünse aynı saatlerde çıkmaya çalışın ama yoksa da gidip yapmayı denemeyin o da ayrı sıkıntılı durum yarım kalmış hissi oluşturuyor ve rahatsız ediyor.iyice bastırdıktan sonra gidin.Hergün aynı saatte gidilemeyebiliyor. Baharat ekmek acı kesinlikle uzak durun.Sabır çok önemli pes etmeyin.

  • mustitrg92 M kullanıcısına yanıt

    Hocam burası Fissur konusu. Sizin söylediginiz şey Fistur anal fıstur'de akıntı olmaz.

  • emr0n kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun annenizin kasının tamamını mı kestiler acaba

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    bugün kontrole gittim makatımda yeni bi catlak olusmus doktorun deyimiyle saat 8yönünde artık ne kadar doğru hiç bilmiyorum makatım aşırı derece de darmış senin makatına ellemeye korkuyorum hemen yırtılıyor dedi ne yapabiliriz ne yapmak gerekir artık dedim kasın tamamını kesersem tuvaletini tutamayacaksın seni iiyilesştireyim derken daha da kötü etmem dedi anal dilatasyonu önerdi ondan da korkuyorum yaraların acılacak bu sefer ama kısa sürede iyileşecek bilmem ne dedi lokal altında makatı genişletme operasyonuymus, ona da kesin çözüm vermedi her insanım vucudu farklıdır dedi durdu, benide proktoloji merkezine gidersen makatına bi alet var onunla kası ölçecekler ne kadar diye bende dedimki siz zaten ölçerek kestiginizi söylemiştiniz ben sizin dogru orantıda kestiginizi düşünüyorum deyince biz cok kesmeyiz bakarız gerekli genisşeleme oldugunda dururuz falan yaa bu makat işlerindem o kadar bunaldımki , locafen anrecta yazmış bekarken kullandıgım kremler biri bas ağrısı yapıyor zaten , allah sonumuzu hayır etsin artık illet hastalık ömür boyu bnmle birlikte yasayacak allah hepimize güc kuvvet versin sabır metanet versin ne diyeyim

  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, çok üzüldüm açıkçası.


    Ameliyatın üzerinden bu kadar gün geçtikten sonra makat darlığı teşhisi koyması gerçekten akıllara zarar.


    Kardeşim beni dinleyecek olursan sen biraz daha sabret. Tavsiye ettiğim çözmü en başından beri biliyorsun zaten.


    Paranı biriktir, git kurtul. Böyle bu çekilmez.


    Her şeyinle maddi manevi hazır olduğunda, "hazırım" diye yaz ben seni yönlendiririm. En azından muayene olursun. Hoca size yapılması gerekeni söyler.


    Üzülme bakalım, her şeyin çözümü var. Tekrardan geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 18 Nisan 2024; 19:16:24 >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Amin inşaallah sizin kesi tammı olmsfu

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Sanırım öyle yapacağım muayene ücretinden bilginiz varmı acaba sanırım birikim yapsam ne kadar zamana kadar biriktirebilirim bilmiyorum 😄

  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Muayene ücreti Temmuz ayında 1000 TL idi. Telefon edip güncel fiyatını öğrenebilirsiniz. Sekreteri bilgilendiriyor.

    Temmuz 2023 te ameliyat fiyatları 10 bin- 50 bin arası değişiyor demişlerdi. Bana muayene sonrası 35 bin dediler, pazarlıkla muayene dahil 30 bine oldum.


    Acele etmeyin fakat artık normal hastenelerde kurcalatmayın bence. Allah korusun başınıza iş alırsınız. Sakat bir organ.

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Fistül zaman geçtikçe fissür'e dönüşmesi gibi bir durum olabilir mi bilmiyorum.


    Bu MR'ı ameliyattan 10 ay önce çektirmiştik, yani 10 ay içerisinde çok şeyler değişmiş olabilir, o yüzden yine de tedbirli olmakta fayda var.


    Zaten kronikleşmiş artık botox vs. bir şey işe yaramaz demişti Burhan hoca, belki ilk olduğu zamanla gitsek daha kolay bir yöntem ile halledilebilirdi ya da botox vs. işe yarayabilirdi. O yüzden çokta geciktirmemek gerekiyor bence.


    Güncel muayene ücreti de 1500 TL demişti, bizim ameliyatta muayene dahil 35K olmuştu. Belki üye olmadan yorumları okuyanlar vardır bir bilgi olmuş olsun. Ama tabii ki bu ameliyat ücreti yapılacak işleme göre değişkenlik gösteriyor, sabit bir şey yok. En azından annemin hastalığı için muayene dahil 35k ödedik tabii ki bu nakit olarak, kartla sorduğumuzda 40k demişlerdi.

  • emr0n kullanıcısına yanıt

    Fiyatlar yukarı yönlü güncellenmiş. Benim hemoroid+fissür 30 bin tutmuştu. Bu hesapla benim ameliyat 50 bin TL rahat olmuştur.


    Hoca vergi kayıtlarının tutulduğu yıllarda sağlık sektöründe, İzmirin 2. vergi rekortmeni oluyormuş.


    Çok iyi para kazanıyorlar.


    Fistülden fissüre bahsettiğiniz dönüşüm olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 18 Nisan 2024; 21:0:50 >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Evet bende okumuştum o haberleri açıklandığı bir yılda doktorlar arasında en çok vergi veren kişi olmuştu, ama gerçekten çok dehşet paralar dönüyor. Bizim gittiğimiz günde 3 kişi ameliyat olmuştu sanırım. Bu süreç sürekli böyle dönüyor ise hesaplaması zor paralar da kazanılıyordur, aman iyileşelim de verdiğimiz para son kuruşuna kadar helal olsun, problem değil :)


    Sizde hocam kabızlık problemi var mıydı? Onun için bir ilaç falan kullandınız mı? Annemde ışın tedavisine bağlı bağırsak floraları falan ölmüş sanırım, ya da çok zayıf kalmışlar o yüzden ara ara kabızlık problemi yaşıyordu zaten o yüzden de bu kadar kötü etkiliyordu. Çünkü en ufacık katı bir dışkılama da sanki her şey sil baştan başlıyordu, saatlerce geçmeyen ağrılar, sızılar hemen baş gösteriyordu. Mesela 15-20 gün hiç problem yok hasta değil sanki, ama en ufak bi kabız olunca ya da zorladığı zaman wc'de direkt ağrılar başlıyordu ve 15-20 gün de geçmiyordu. Çok değişik bir süreçti açıkçası, inşallah bunları bir daha yaşamayız. Doktor ne ishal ne de kabız olmanı istemiyorum dedi, kabızlık problemi olduğundan bize bir ilaç yazdı, umarım işe yarar da bir daha tekrarlamaz bu kabızlık falanda çünkü çok etkisi var, zorlamaya gelmiyordu hiç.

  • Merhabalar 2 haftadır yaklaşık çekiyorum dün randevuya gidip ilaç yazıldı 3 tane anrecta dahil ilaç verdiler iyleşebiliceğini söylediler ama şiddetli ağrı yaşıyorum ve durmuyor nerdeyse bu kremi kullandıktan sonra aşırı derecede yanma oluştu lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

  • 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.