Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (301. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: aytekin57
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
6.206
Cevap
133
Favori
1.631.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
86. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    İnşaallah ama benim cok catlagım var bakalım ne olucak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Bende 15 yıllık çok derin çatlak varmış. O iyileştiyse sizinkiler haydi haydi iyileşir.

    Ağrının 6. günündeyseniz, 10. gün iyice azalması beklenir.

    4 gün daha sabredin.

    LİS öncesinde çatlaklarınız bildiğiniz ağızlarını açmış bekleşiyorlardı. Şimdi midye gibi hepsi ağızlarını kapattılar.

    Tam yapışmış olmasalar bile eskiden olduğu gibi ağızları açık beklemiyorlar.

    Dolayısıyla sizde tuvalet sonrası çok uzun süreler acı çekmiyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun hocam, bakalım yarın gittikten memlekete dönünce süreci adım adım elimden geldiğince yazmaya çalışacağım ki diğer hastalarda faydalanabilsin inşallah.


    Herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum.

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Söyledim ben söylemeden bana birşey demedi ben 3 yıl önce gebelikte böyle böyle oldu diye anlattım hatta bu kas ne kdr kesilmiştir nasıl bilebilirim bunu falan dedim Lis işlemi yapılmıştır dedi geçiştirdi. Çok böyle alel acele bir muayene oldu zaten anlayamadım bende 🙄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Merhaba serçe parmagim girmiyor lafiniza istinaden bende hep kendimde darlık hissederim kesin derim bende darlık var sıkıntı var vs vs bugün dr afedersiniz parmak muayenesinde darlık vs yok söz konusu değil dedi şaşırdım kaldım. Mutlu da oldum şöyle düşünüyorum ordaki rahatsızlıklardan dolayı rahat tuvalet yapamıyoruz bu da bize darmis gibi bir hissiyat veriyor bence. Bizler çok imini cimini düşünüyoruz sanırım ben bugün kendimi mesela kesin ameliyatliktir halim diye beklerken Dr şuan ameliyatlık değilsin dedi 😁🙈 tabiki hastalığı çeken bilir birbirimizi çok iyi anlayabiliriz ama sanırım ciddi manada psikolojimizi alt üst eden bir hastalık. Kendinize zaman tanıyın derim bu sürede de kabız olmamaya calisin en azından ki yaralar rahatlasın çatlak hastalığının belası kabızlık malesef benim atagim olduğunda normal abdest yaparken sancım olmazdı basur atağı öyle değilmiş ama mesela. Normal çıktığım halde sancılar çekiyorum illet bişi çıktı. Kafanızı rahatlatın zaman tanıyın kendinize magnezyum takviyeleri de kabızlık sorununa iyi geliyor şase olanlar sitrat formları vs gibi inşallah oh be dediğiniz gunleriniz olur 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    3 yıl önce LİS ameliyatı ile iyileşmiş çatlak yüzeylerini, “uyuyan çatlak” olarak tanımlamış.

    Durum hepimiz için vahim demektir. LİS olanların iyileşen çatlak dokusu her zaman farklı görünüyor demek ki.

    Hepimiz için tedirgin edici bir durum açıkçası.

    Tamam ameliyat yarası fakat yinede diğer normal dokular gibi olmasını beklerdim.


    Hocanın başı kalabalık anladığım kadarıyla. Bu pek hoşuma gitmedi. Gerçi kalabalık olması hocanın çok tutulduğunun göstergesi.

    İnşallah dikkat dağınıklığına veya uğraşmak istememe gibi olumsuzluklara dönüşmez.


    Siz 10 günlük tedaviyi tamamlayın bakalım. Olay nereye gidecek. Tedavi olumlu sonuç vermez ise yeniden tartışırız son durumu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Zaten Lis olunsa da o dokular orda kalmıyor mu catlaga mudahele edilmiyor zaten liste. Yani ben muayene için bayıldım harika Dr çok ilgilendi vs diyemicem açıkçası geçiştirdi ne soru sorduysam hani bir an önce bitsin sıradaki gelsin iş bitsin artık modundaydi sanki bilemiyorum ama gerçekten yoğundu. Ben yine de böyle alel acele işleri sevmiyorum sonuçta oraya bir sikayetle gidiyorum ve özel hastanelere fazlasıyla da para ödüyoruz devlet hastanesindeki Dr muayenesi gibiydi kısacası 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Üretim baskısı genelde kaliteyi düşürür.

    Fakat yinede ben ümitliyim. Çünkü işi bilen doktorun dakikalarca içerisini gözlemlemesine gerek yok.

    Benim muayenem kamera ile 20 saniye sürmüştü. Hoca ezberlemiş artık. Ne yapacağını anlattı ve beni 3 dakika içinde şutladı.

    Kendimi bankadan ameliyat parası çekip yardımcısına teslim ederken bulmuştum  

    Sayın kardeşim benim gözüm korktu. Sanırım biz ömrümüzün sonuna kadar bu yara iziyle yaşayacağız. Hiç bir zaman iz geçmeyecek. Filmlerdeki kılıç yarası gibi.


    LİS ameliyatından önce genelde eski çatlak yüzeyleri yıllanmış, dolayısıyla nasırlaşmış oluyor. Ameliyat sonrası şöyle kanlı canlı güzelce birbirine kaynaması için yüzeyleri temizliyorlar. Yani ölü çatlak yüzeylerini kesiyorlar. En azından benim doktor bu şekilde yaptığını söylemişti.

    Arabanızın lastik tamirini yaptırırken farketmişsinizdir. Yapışkan sürmeden önce freze ile lastik yüzeyini biraz temizlerler. Daha iyi yapışır. Aynı mantık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Size rahatsızlık vermeyip ağrı sızı yapmayacaksa hiç kafaya bile takmayın valla yara izini vs yi 😁 bosverin hayatiniza bakın gerçekten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Hocam binlerce kez şükürler olsun.

    O dertten kurtuldum ya. Varsın iz kalsın, hiç sorun değil. Çekilir dert değildi.

    Sizde hemen iyi olun inşallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yanıtınız için cok düşünmemeye çalışıyorum fakat insanın elinde değil nestlenin lif takviyesini sipariş verdim duruma göre bakalım umarım ii gelir bana da hepimiz iyileşiriz inşallah.. siz lis olmussunuz ya hani catlak agrılarınız yokmu yani basur icin migitmstnz doktora


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Bende şahsen hayatım boyunca bununla yasayacgıma inanıyorum :( sizinde agrıdan sonra kas ağrısı oluyormuydu bu kasın yarısı kesildi ama tuvaletten sonra yine kas agrısı yasıyorum tabi önceki kdar şiddetli değil fakat dün gece agrı yüzünden uyuyamadım bile kasım cok ağırıyodu galibakeske yine kasın tamamını kesseydi düşüncelerine girdim ..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Gece uyutmayacak kadar kas ağrısı varsa yaralar baya açılmış demek ki.

    Benimde 5. ayda acımıştı fakat uyutmayacak kadar bir acı yoktu. Ve 10. gün acı bıçak gibi kesildi.

    Bekleyelim bakalım sizin nasıl olacak.

    Ben düzeleceğine hala inanıyorum. Fakat sürekli başa dönmek gerçekten sinir bozucu. Sizi çok iyi anlıyorum.

    İnsan bir an önce bu dertten yakayı kurtarmak istiyor.


    İşte henüz çok yeni ameliyat oldunuz. Şöyle 3-4 ay geçmiş olsa ve hala iyileşmemiş olsanız anlarım. Fakat yaralar henüz çok yeni.


    3-4 ay içinde iyileşmezseniz, eşinizle birlik olup sizi zorla İzmire Burhan hocaya göndereceğim. Fakat artık dere geçerken at değiştirilmez. Acılı ameliyatı tercih ettiniz. Şimdi biraz sabretmek gerekiyor.

    Her şey çok iyi olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilllllll H kullanıcısına yanıt

    Tuvalet düzene girmeden bu hastalıklarin tedavisi zor malesef tuvaleti düzeltin uzunca bir süre sonra etki görmeye başlarsınız. Bana da kısmi Lis uygulandi ne kdr kesildi bilmiyorum aslında kesildi mi onu da bilmiyorum bu forumda gittiğim Dr hakkında şikayetler de oluşmuştu. Ne yapıldı bilemiyorum sorduğum zaman yarısından fazlasını kestigini söylemişti ama ben yaklaşık 3 senedir kabızlık yaşamadım. Geçen yaz bir rahatsizliktan dolayı tekrar başladı kabizliklar yeri geldi çok zorlandigim anlar oldu ama o şekilde berbat bir hale getirmedi beni çok şükür. Bende düşündüm hocanın yaptığı işlem iyi geldi heralde diye. Bir de bu hastalıkta peşpeşe kabizliklar sıkıntı üst üste yaşanan zorlamalar mahvediyor o yüzden bir yolunu bulun tuvaletinizi düzeltmeye çalışın. Probiyotik içeren gıdalar takviyeler kullanmanızı öneririm bana çok iyi gelmişlerdi ev yapımı sadece kaya tuzuyla yapilan fermente turşular kefirler ev yogurtlari gibi. Hemen gelişme beklemeyin aylar içerisinde olumlu sonuçlar veriyor probiyotik kullanımı. Sizin sadece kas kesildiyse ölçerek neden rahatlama yaşayamadıniz orayı anlayamadım flep vs de mi yapıldı çatlaklara. Benim suanki sıkıntım hemoroidden dolayı hemoroid kan toplamış şişti beni mahvetti catlaktan değil suanki sikintim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski9 -- 16 Nisan 2024; 21:8:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Ben bugün yakın akrabamla konuştum o da çok uzun zaman önce belki 20-30 yıl önce hemoroid ameliyatı olmuş çok kötü durumdaymis bir daha bir sıkıntım olmadı arada zorlanırim ama bir daha öyle olmadım diyor. Ki o zaman ameliyatlar daha zor tampon durumları vs şimdi herşey daha fazla gelişti ameliyat sonrası biraz sıkıntı yaşadım zor geçti ama bitti gitti dedi mesela. Benim kuzenim abim vs de oldu hatta abim lazerle olmuş sanırım şuan bir sikayetleri yok olmasın da dilerim. Zamanla düzelir inşallah tüm şikayetleriniz hepinizin. Acele ediyoruz bence bir kaç sene geçsin belki aklınıza dahi gelmez inşallah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Benim birazda psikolojik oldu aslında. 15 yıl gereksiz yere çatlak acısı ile yaşadığım için, Allah korusun uzuv kaybeden insanların bir süre o uzuvları hala hissetmeleri gibi üstüne düştüm.


    hillll arkadaşımızın kasının yaklaşık 3 te 2 sini kesmiş doktor. Hatta kendisi “ keşke hepsini kesseydi” diye sitem ediyor.


    Kasın tamamını kesmek bazı doktorların kolayına geliyor. Bu sayede yaralar daha çabuk iyileşiyor fakat sıkıntı yaşlılık zamanlarında çamaşır kitletme sorunları oluşabiliyor.


    Örneğin hemoroid ameliyatında başlıca en ağrılı ve uzun süreli iyileşme gösteren yöntem olan Milligan-Morgan yöntemidir. Fakat hala bazı doktorlar tarafından kullanılan bir yöntem.

    M-M yöntemi en eski yöntemlerden biridir. Tabi tıbbın o yıllarında morfin içerikli ağrı kesicilere kolaylıkla ulaşılabiliyordu. İnsanlarda bu ilaçları içince popo acısı falan hissetmiyorlardı.


    Günümüz insanı acı eşiği düşük. Birde ağrı kesiciler o kadar limitlenmiş durumdalar ki tavuklara bile iyi gelmiyor diyebiliriz.


    Ameliyat sonrası verilen gerçek kuvvetli ağrı kesicilere bizlerin ulaşması çok zor.


    Doktor çatlak yüzeylerini makas ile kesip sonra dikiş ile birleştirmiş.

    Fakat klasik LİS ameliyatlarında dikiş atmak pek seçilen bir yöntem değil. Bu olay biraz düşündürdü beni.


    Hatırlayabildiklerim bunlar. Kendisi gelince daha detaylı yazacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 16 Nisan 2024; 21:55:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Evet normal Lis ameliyatinda çatlak hiç ellenmiyor zaten sadece kas kesiliyor o kdr komple kesilince büyük bir rahatlama hisseder ama insan heralde 😁 ne baş belası bir kas bu böyle ya hepsini kessen sıkıntı bıraksan sıkıntı zor gerçekten. Daha önce de söylemiştim bu benim için de geçerli inanın yarın ameliyat olsam bu psikolojiden çıkmam öyle uzun sürer ki o niye öyle bu niye böyle diye didikler dururum eminim çünkü insana gerçekten büyük bir korku şok ve travma yaratıyor bunu atmak da kolay olmaz bence zamana ihtiyacınız var bende uzun yıllardır çekiyorum 6-7 yıl oldu en kotu halinden bu yana ilk çatlağım 10-12 sene önce olmuştu onda bı sıkıntı yaşamamıştım psikolojiyi yoruyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski9 E kullanıcısına yanıt

    Bu kas vücudun bazı yerlerinde de var. Örneğin idrar kesesinin çıkışında.

    Otomatik conta gibi sıktığı için idrarımızı tutabiliyoruz. Geceleri de altımızı ıslatmıyoruz.


    Fakat işte sizin, benim gibi aile genlerinde makat sorunları olan insanlarda işler yolunda gitmiyor. Kaslarımız mı daha dardır? Nedir anlamak zor. Zaten hemoroid davulcu ise çatlakta zurnacı.


    Bi doktor var youtuba da görüyorum ( isim vermeyelim) kasın tamamını küt diye kesiyor. Ondan sonra hastalar mutlu, doktor mutlu. Sonrasında ne var tuvalet yapmaya. Oturduğu saniye bütün kötülüklerden kurtulur insan  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk sıkım keten tohumu yağının kabızlığa ve basura iyi geldiğini okudum.

    Her gün sabah aç karnına bir yemek kaşığı soğuk sıkım keten tohumu yağı tavsiye ediliyor.

    Hamilelerin ve çocuklarda doktora danışması gerekiyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Bende her zaman umutluyum bunuda atlatıcam eger ilerleyen zamanlarda durumumda bir değişiklik olmadığını gözlemlersem aydına gittigimde ailem orda izmirde burhan hocaya ugrayıp bilgi almaya çalışacağım fakat ücreti biraz fazla galiba bildiğim kadar .. tekrar moral verdiğiniz için cok cok tesekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.