Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (293. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: aytekin57
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (6 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
6.150
Cevap
132
Favori
1.627.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • emr0n kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. İnsaniyet namına bir faydamız olursa ne mutlu.

    Hocam makat hastalıklarında doktorun tecrübesi ve yeteneği inanılmaz derecede önemli. Yanlış işlemler tekrar ameliyat, makat darlığı gibi olaylara sebebiyet verebiliyor. Bu konuda uzman sayısı çok çok az.

    Doktorumuza Amerikadan, Almanyadan ve Avustralyadan gelen insan yorumlarına rastladım. Ve bir dolu başka yerde ameliyat olup hocaya gelen hasta yorumları var.

    Makat konusunda nokta atışı hekim seçilmeli. Bazı doktorlar gerçekten olayı aşmış. Yeniden hayata döndürüyorlar. Uzman ellerde tedavi edilmez ise fistül tekrarlayabilen bir hastalık.

    Fistülde bildiğim kadarıyla işlem yapılırken kaslara en az müdahale edilmesi çok önemliymiş. Birde kanaldaki intihap tam kurutulamaz ise işler sıkıntıya giriyormuş.

    Bahsettiğiniz gibi aslında ameliyat değil. Siğil yada beze aldırmak gibi bir şey.

    Siz doktor seçiminde en iyilerden birini buldunuz. Bana güvenin. Ne gerekiyorsa yapacaktır. Anneniz çok çok büyük ihtimal bir daha bu konuda sıkıntı yaşamayacaktır.


    Şimdi tekrar eder mi şüphesini yenin ve annenizi ikna etmeye çalışın. Çünkü ikinci kritik süreç hastanın operasyona ikna edilmesi.

    Kendisine doktorun Google da bulunan 650 yorumunu okumasını tavsiye edin. Zaman içinde insanların oğlunun kızının babasının aile boyu ameliyat edildiği durumları görecektir.


    Ben gayet konforlu bir ameliyat geçirdim. İlk tuvalet dahil müthiş rahattım. Operasyonun ilk sabahı eski ağrılarım buharlaşıp gitti. Kuş gibi oldum.


    Hatta her şey yoluna girmişken 5. ayda ciddi bir kabızlık yaşadım. Eski çatlak ağrısının yarısı kadar bir ağrı 5 gün sürünce hocaya telefon ettim. Sağolsun bana ameliyatlı dokuların 1-1,5 yıl hassasiyetinin olacağını söyledi. Tuvalet sonrası acıtırsam 7-10 gün sürebilecek orta şiddetli ağrılar yaşayabilirsin dedi. Gerçektende 10. gün bahsettiğim ağrı bıçak gibi kesildi.


    Hocanın işi şansa bırakmayan biri olduğunu şu örnekle açıklayayım. Ben fissür için ameliyat masasına yatmıştım. Meğer o muayenede bana 2. derecede hemoroidlerim olduğunuda söylemiş. Sonradan hatırladım.

    2. derece hemoroidlerime arter ligasyon yapmış. Bu işleme rağmen küçülmeyen 1 iç 1 de dış hemoroidi legaşure ile kesmiş.

    Yoksa ilerleyen yıllarda iç hemoroidler risk teşkil edecekti. Dış hemoroid ise zaten hassas bir doku. En ufak kabızlıkta yanma yapıyordu. Kaşınıyordu.

    Tüm derlerimden aynı anda kurtulmuş oldum. Bir daha yolumun düşeceğini sanmıyorum. İnşallah yolum düşmesin zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tcebeci Hocam, daha önce kaşıntı var diye biraz bahsetmiştim sanırım azda olsa tekrar açıldı çatlak ne güzel 2 aydır herhangi bir problem yaşamıyordum düzelmişti tamamen, fakat dün sanki yara tekrar açılmış gibi hissediyorum. Kabızlık vs de yaşamadım fakat neden böyle oldu anlamadım gerçekten, canımı sıkıyor bu durum açıkçası, sizce tekrar oturma banyosuna geri dönmeli miyim. Kremi ise bırakmıştım bir süredir arada bir sürüyordum sanırım yine sürmem gerekecek bir süre daha.

  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Hocam krem ve oturma banyosuna kesinlikle devam etmenizi öneririm. Makat bölgesi yaraları maalesef kolay iyileşmiyor. Bölgenin kapalı ve sürekli kullanımda olması. Ve iç sfinker kasının oluşturduğu gerginlik ve spazm gibi etkenler ile sebebi ile yara olumsuz şartlar altında bulunuyor.


    Yani siz kabız olmasanız bile mevcut çatlak sfinker kasının baskısı altında. Bu spazmın giderilip yaranın iki yakasının birleştirilmesi lazım.


    Taze bir ağaç dalı parçasını yay şeklinde eğip, gergin nokta üzerine bıçak ile çizik attığınızı düşünün. Sfinker kası kılcal çatlağınızı bu şekilde gerdirip çatlağın büyümesine zorluyor.


    Kendi LİS ameliyatımdan sonra, intihabın azalıp tamamen bitmesi 3 ay sürmüştü. Buradan hesap edin iyileşmenin ne denli süre aldığını.


    Allah korusun, çatlak kronikleşebilmek için sizi zorluyor. 15 yıl önceki ilk çatlak sürecimi hatırladım.


    Kanama oluyor mu?

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Hocam, tuvalet esnasında herhangi bir kanama ya da tuvalet kağıdında bir kanama damla şeklinde,gaita üzerinde herhangi bir kanama,zorlanma,ıkınma gibi kabızlık gibi dediğim gibibu tarz problemler yok,şiddetli bir ağrı yada normal bir ağrı,sızı gibi tuvalet sonrasında devam eden yada tuvalet esnasında olan bahsettiğim durumlar söz konusu değil tabi sadece tuvalet sırasında bir hafif ve ondan sonra hemen geçen bir kaşıntı gibi şu anda, hatta ilk doktora gittiğimde hapşurduktan,öksürdükten sonra bile bir acıma söz konusuydu hafifte olsa, şu anda böyle bir şey yok fakat neden birden yine böyle oldu anlayamadım gerçekten sizin bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu sanırım geç iyileşecek gibi görünüyor. Umarım kronikleşmez çünkü bu konuda gerçekten hassasım ve böyle bir durumdan dolayı ameliyatlık olmak istemiyorum şahsen kimse olmaz istemez zor durumda kalmadıkça dayanılmayacak boyuta gelmedikçe tabi. Tekrar oturma banyolarına ve kreme geri döneceğim bir süre daha devam edeceğim artık ne kadar olursa krem bitene kadar devam ederim büyük olasılık.

  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Kanama olmaması çok iyi. Kronikleşmeye giden bir çatlak olsaydı arada sırada kan damlatırdı. Sadece o bölgede oluşan doku hassasiyetide olabilir.


    Ameliyat gerçekten son çözüm olmalı. İyileşseniz bile hiç bir zaman normal biri olamıyorsunuz. Çatlak veya hemoroid iyileşiyor fakat ameliyat yaralarının hassasiyeti çok uzun zaman sürüyor.

    Kremi bitene kadar kullanmak ve bazen oturma banyosu yapmak faydalı olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt
    Kronikleşme durumunda sanırım dediğiniz gibi kan gelmesi kaçınılmaz hocam ,çünkü internet üzerinde genelde yaptığım araştırmalarda hep kanama sıklığının, çatlak derinleştiği için daha da arttığına dair belirtisi oluyormuş genelde bunun yanında bir de uzun süren ağrılar, çok şükür öyle bir problemim yok dilerim olmazda. Ayrıca dikkate alıp yardımcı olduğunuz ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Sağolun varolun. Kendinize iyi bakın. İnşaallah tamamen iyileşmiş bir şekilde mesajı tekrar alıntılayacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Acil şifalar dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gragas kizil G kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin anal fissur ne durumda. Botoks yaptırmıştıniz sanirim sizde nurullah hocaya. Bende bugün muayene oldum bana da botoks yaptıralım dedi kendisi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Guest-8AEEEA137 G kullanıcısına yanıt
    bende ayhan cağlayana makat darlığı icin gitim beni mahveti eskisinden daha beter oldum bide gözümün icine baka baka bana botoks makat darlığında kesin tedavi diye yuturdu anal dilarasyon gecedek dedi eskiwinden bin kat kötü oldum suan fistül cıktı zaten calişamıyordum şimdi artık hic calişamıyorum aklı olan anoplasti yok su bu direk lis ben eskisinden beter oldum işimiİzide kaybetik hayatımı karartı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guest-8AEEEA137 G kullanıcısına yanıt
    Büyük umutlarla gitiğim ve daha kötü oldum tam bir hayal kırıklığı yaşadım bundan 13 sene once hemeroid ve fistür amelyatı oldum fakat zamanla makat darlığı oluştu lis amelyatı olmak istemedim ve araştırmalarım sonucu op dr ayhan çağılcıya gitmeye karar verdim.ucak biletleri aldım ve gitim orda muayne oldum ve benim makatımda girişte sıkıtı olamadığını ve botoksla tedavi edeceğini soyledi defalarca soylememe ve sormama rağmen bunun kesin bir tedavi olduğunu kendisine güvenmem gerektiğini soyledi ve haberim olmadan aniden anüsüme anal dilatasyon yaptı oyle bir canım yanında anlatamam ve bunun kesin tedavi olduğunu her gün daha cok rahatlayacağımı merak etmem gerektiğini soyledi geldiğim ilk gün rahag cıktım fakat sonradan 2. gün gitiğimde eskisinden daha kötü cıkmaya başladım işi gücü artık bırakmak zorunda kaldım cünkü yaptığı botoks hemoroid amelyatlarını ortaya cıkarmıs 1.5 ay boyunca yatalak kaldım ne oturamıyordum işi bırakmak zorunda kaldım ve sürekli ordan sarı bir akıntı kan dışkım eskisinden daha cok inceldi ve artık zorla cıkmaya başladın ve kontrole gitmeye karar verdim.yaptığı muaynede anüsümde sıktın yok bende bağırsak temebeliği olduğu fistül fissür bişey olamadığını enfeksiyon olmadığını sarı akıtı ney diye sorduğumda gececeğini soyledi ama her gecen daha kötüye gidiyordum,kendilerine cok güvendiğim icin başka dr gitmedim bir sabbah uyanınca kuyruk sokumumda ağrı hisetim ve şişkinlik vardı hemen dr gitim makat yerim apse olmus yani anal fistül baktıklarında bunun yeni olmadığını sarı akıntı makat kaslarından başlaması ve orda kası eritiği sarı akıntı sebebi enfeksiyon olduğunu ayhan bey muayane ederken hic bişey olmadığını defalrca sormama rağmen geciştirici cevap verdiler ve botoksta kesin tedavi değil 2 ay sonra etkisi gececeğini soylediler yanı bildiğiniz resmen kandırıldım 45 bin tl param giti suan calışamıyorum ve amelyat olmak icin baska dr bakıyorum burda suna kimse inanmasın botoksla kimse iyleşmez,kendilerine mesaj atım basımdan gecen olayaları yazdım fakat bir cevap alamadım resmen bana yalan soyledi kesin tedavi diye ama hakkımı helal etmiyorum allaha havale ediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kronik makat çatlaklarında altın tedavi LİS tir arkadaşlar.
    Benim gibi 15 yıl makat çatlağı ve 2. derece hemoroidle yaşayan insanlar için kesinlikle LİS ve hemoroidler içinde arterligasyon öneririm. Arterligasyona rağmen küçülmeyen iç ve dış hemoroidlerin legaşure ile alınması çok güzel sonuç veriyor.
    Dış hemoroid varsa bu tuvalet sonrası yangılara ve kaşıntılara yol açıp insan hayatını kötü yönde etkiler. Dış hemoroidlerinde legaşure ile kesilmesi yerinde olur.

    Tabi bütün hepsinden önemlisi bu işlerin artık zirvesi olmuş doktorların bulunup tercih edilmesi gerekir.
    El becerisi ve tecrübe çok önemli. Örneğin çatlak veya hemoroidlerin derin kesilmesi, çoğu anal darlığın sebebidir. Ameliyat sonrası olabilecek ağrıyı saymıyorum bile.

    Yine bir başka detay, tedavi edilmeyen/edilemeyen fistür etrafındaki kasları eritir.

    Tekrar ekleme ihtiyacı duydum. Benim gibi 15 yıllık kronik çatlaklar için yazdım. Çatlattığınız anda hemen ameliyata niyetlenmeyin yani. Doktor kontrolünde ilaçlar ile geçeceği varsa hızla iyileşirsiniz.

    Çatlak ile 2-3 yıldır yaka paça mücadele ediyorsanız ve hala bir sonuç alınamadıysa LİS tavsiye etmesem bile kişi ile göz göze gelirim.

    Zaten geçeceği yoksa ve yakayı kaptırdıysanız işin sonu LİS e gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 23 Mart 2024; 16:43:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize merhaba,


    Benim de yaklasim 1.5 yildir gecmeyen bir anal fissure problemim var, agrisi dayanilmaz durumda ve hayatimi etkiliyor. LIS olmak istiyorum ve biliyorum her ameliyatta komplikasyon riski var ve her kisinin iyilesme sureci digerinden farklidir.


    Fakat ameliyattan sonra ortalama ne surede iyilesip isime donebilirim? Deneyimlerinizi paylasabilirmisiniz? Simdiden tesekkur ediyorum.

  • mindtrap M kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun.

    Ben Temmuz ayında 15 yıllık çatlak için LİS ameliyatı oldum.

    Ameliyattan sonra 1 gece yatıp sabah işinize dönebiliyorsunuz. Tabi ağır spor vb bir süreliğine yasaklanıyor.

    Bunun yanında ilk 20 gün intihap ve tuvalet sonrası 2-3 damla kan oluyor. 20 günden sonra hızla azalmaya başlıyor.

    Tam iyileşme yani intihapsız ve hiç kan damlası olmayan hayat 4 ayı buluyor.

    Ciddi kabızlık yaşarsanız 7-10 günlük orta şiddetli bir ağrı olabiliyor. 5. Ayda karşılaştığım bu olayın sebebini doktora sorduğumda, 1-1,5 yıl ameliyat yaralarındaki hassasiyetin süreceğini belirtti.

    Bilmiyorum ileride düzelir mi fakat 8 ay sonrasında çok çok nadirde olsa kilotta kirlenme izi olabiliyor.

    Gerçi ben LİS ile beraber iç ve dış hemoroidde kestirdim.

    Fakat çatlak acısıyla ilgili bir sıkıntım kalmadı.

    Toplamda yeniden doğmuş gibiyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Lis Ameliyatı çözüm değil çok fazla lis ameliyatı olup 2. Ameliyata girip bu sefer tamamen kötü duruma gelip dışkı kaçırma yaşayan var ve bu işin yaşlılıgıda var. bu hastalıkta farklı ameliyat yöntemleri var ama uygulayan hekim sayısı bir elin parmaklarını geçmez Tr de herkes kesip biçmeye çok meraklar Diaomond flep ameliyatını araştırın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 26 Mart 2024; 4:14:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Oncelikle tesekkur ederim bu kadar hizli yazdiginiz icin ne yazik ki benim isimde fiziksel efor var, hem yurumem hem arac kullanmam gerekiyor. Bir 15 gun dinlenme sonrasinda umarim eski yasantima donebilirim. Sizin obursu gun isine donebilirsiniz dediginiz sanirim beyaz yaka icin soylediniz. Buradan ben de deneyimimi paylasirim bu arada diger arkadaslara attiginiz mesajlara da baktim gercekten emek harcamissiniz, herkesi cevaplamissiniz Allah razi olsundan baska bir sey diyemiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

    Son 1.5 senedir farkli tedavi yontemlerini izliyorum, yurtdisinda yasadigim icin bir kac farkli cerrahtan da fikir alma sansim oldu. Botox yapmayi teklif eden oldu, o bolgeye botox yapip sonrasinda kan plazmasi enejekte ederek tedavi edebilecegini soyleyen oldu, lazerle hemen tedavi edebilecegini soyleyen oldu fakat medical yayinlara baktigimda lis’in bu is icin altin tedavi oldugunu soyluyorlar.


    Cerrah olan dostlarimla konustugumda da bu flap olayini, eger bir komplikasyon olursa duzeltmek icin flap yaptiklarini, %8 gibi bir komplikasyon riski oldugunu vs. anlattilar. Cok siddetli agrisi var. Flap ile ameliyat olanlarin reviewlerinde de bir dolu sifa bulamadigini soyleyen insan var. O nedenle basari orani yuksek Turk bir cerrahla Lis ameliyatinda karar kildim


    Hayirlisi olsun, tekrar cevapladiginiz icin tesekkur ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mindtrap M kullanıcısına yanıt

    Allah sizden de razı olsun kardeşim. Ben bildiklerimi ve yaşadığım süreci paylaşmaktan keyif alıyorum.

    Sizde konuyu baya araştırmışsınız. Umarım çok güzel bir doktor bulup acilen şifa bulursunuz. Doktor seçimine çok dikkat etmenizi tavsiye ederim.

    Tahmin ettiğiniz gibi ben masa başı çalışan biriyim. Fakat doktorun bana tavsiye etmediği aktiviteler şunlar oldu;

    1. Bisiklete binmek
    2. Halter gibi ağır sporlarla uğraşmak
    3. 4 hafta havuza, 3 hafta denize girmemek
    4. İlk 20 gün popoyu dikkatlice yıkamak


    Yürümeyle ilgili uyarı yapılmadı. Hatta ameliyatın sabahı evime yürüyerek ve araba kullanarak gittim.


    Basınç ayarlamalı LİS ameliyatı oldum. İç kasın bir kısmını kesip içeriye mastar sokuyorlarmış. Makatta Yeterli genişlik yakalanırsa kasın tamamını kesmiyorlar. Bunu bir araştırın derim.


    Ameliyat kesinlikle son çare olmalı. Zaman içinde tüm mücadeleler başarısızlık ile sonuçlanırsa, zaten çatlak sizi elinizden tutup LİS ameliyatına götürüyor.


    15 yılın sonunda beni hayattan bezdiren o çatlak acısı bitti ya, artık gözüm bir şey görmüyor. İyi ki ameliyat olmuşum diyorum.

    Dayanılır acı değildi. Ailemden bile kaçar olmuştum. Kendimi yanlızlığa tecrit ettiren müthiş acılar ve yanmalar yaşıyordum.


    Süreç içerisinde bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Hepimiz aynı hastalığın mağdurlarıyız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    15 sene bir insan bu agriyla nasil yasayabilir, ben babam vefat ettigimde aglamistim bir de bu hastalikta agliyorum oyle bir agrisi var.


    Basinc ayarlama isini bir cerraha soracagim nedir ne degildir, ben de duydum fakat benim cerrahim nasil bir yol izleyecek bilmiyorum henuz, oncelikle kolonoskopi yapip bakmamiz gerek genelde ic hemoroid de oluyor bu hastalikta dedi bana bakalim cok korkuyorum hakikaten, hakkimda hayirlisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mindtrap M kullanıcısına yanıt

    Tıp dergilerimden okuduğum kadarıyla fissürü olan hastaların %35 inde hemoroidde oluyormuş.

    Zaten fiziksel olarak hemoroid demek kanalda ilave darlık ve tuvalet esnasında daha fazla zorlanma demek.

    Basınç ayarlamalı LİS te iç kasın en fazla 3 te 2 sini kesiyorlarmış. Geri kalan kas, yaşlılıkta istemsiz kaçakları bir nebze engelliyormuş.

    Bahsetmedim fakat bende de LİS ile beraber 2. derece hemoroidler için operasyon ve hatta hemoroid kesme işlemleri yapıldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mindtrap M kullanıcısına yanıt

    Gençliğin etkisi ile ilk başlarda yılda 1-2 dönem çok acıyor ve etkisi azalıyordu. Son yıllarda artık iyice laçka olmuştu. Tuvalet sonrası 1 haftayı bulan acıma ve yanmalara dönüşmüştü. Yani tahammül edilir tarafı kalmadı. Doktor bile derin çatlak var bu çok can yakar demişti.

    LİS ameliyatı sonrası iyileşememe durumu %3 civarında oluyormuş. 800 fissür hastasında LİS ameliyatı sonrası tedavi sürecini izlemeye alan bir hastanenin araştırmasında okumuştum.

    Bu hastaların %35 inde aynı zamanda hemoroid sorunlarıda olduğu yazılmış.

    Tamam ameliyatında bir takım götürüleri oluyor fakat çok fazla tedirgin olmanıza gerek yok. Acılarınız bitip yeniden doğmuş gibi olacaksınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 26 Mart 2024; 8:21:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.