Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (291. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.221
Cevap
133
Favori
1.632.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Hocam benim düşüncem o bölge için sizin fiziksel yapınızda bir sorun yok. Şanssız bir şekilde çatlattınız fakat iç sflinker kasınızın gerginliği normal olduğu için vücut kendini tamir edebiliyor.

    Fakat bir kez yaralandı ve tuvalet esnasında sürekli olumsuz şartlara maruz kalıyor. Bizim ameliyattan sonraki durumunuzu siz ameliyata gerek olmadan atlatıyorsunuz.

    Şu sıralarda çok fazla kabız olmamaya çalışmak çok iyi olur.

    İster istemez biraz rahatsız edecek fakat geçecek. Gönlünüzü ferah tutun.


    Ekleme: Sizin doktor kontrolünde krem tedavisine devam ettiğinizi belirtmem iyi olur. Okuyucular benim size yanlış bilgilendirme yaptığımı sanmasınlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 11 Mart 2024; 23:35:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt
    İçime su serptiniz açıkçası hocam,çünkü gerçekten korkutuyor beni bu tarz durumlar sağlık konusunda oldum olası biraz pimpirikliyimdir. Elimle kremi sürmek istediğim zaman bile kaşınıyor özellikle iç tarafa doğrudan hafif şekilde kremi sürdüğümde sanki sağ tarafa doğru oluyor bu kaşıntı bir yara olurda kaşırsınız ya gerçekten öyle insanın kaşıyası geliyor. Kremi genelde iç kısımdan dış kısıma doğru masaj yaparak sürmeye çalışıyorum. Bu süreç anladım ki gerçekten uzun sürüyor sabırla beklemek lazım ilacın prospektüsünde bile iyileşme 8 haftaya kadar sürebilir ifadesi var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LIS ameliyatı olalı 3 ay oldu. Bazı arkadaşlar doktor adı sormuştu ama süreci görmeden doktor adı vermek istememiştim. 1 seneden fazla çektiğim o fissür acılarının, hemoroid acılarının geçeceğine inancım yoktu. Psikolojim o derecelerdeydi artık. Şu anda dahi sanki her an fissür ya da hemoroid tekrarlayacakmış gibi bir korku hep var aklımın bir köşesinde.


    Lakin şimdiye kadar ameliyat ve sonrası süreçle ilgili bir şikayetim olmadı. Bundan sonra da olmasın inşallah. Ameliyat çıkışı dahil, bugüne kadar hiç fissür dönemimdeki kadar acı hissetmedim. Tabii ilk 20 gün, günde 4 kez ağrı kesici ve günde 4 kez antibiyotikli ve ağrı kesicili kremimi aksatmadan aldım, uyguladım. 20 gün sonra ağrı kesiciyi bıraktım, kremli gazlı bezi hala uyguluyorum ama krem varla yok arası ve günde 2 kez. Aslında ihtiyaç yok da, ben evhamdan ötürü koyuyorum.


    İlk hafta hafif, sonraki iki hafta çok hafif kanama oldu ve sonra bitti. Hiç iltihap olmadı. Magnesie kullandım ameliyat sonrası. İlk 2 ay sabah akşam yarımşar çay kaşığı. Şu an sabahları yarım çay kaşığı kullanıyorum sadece. Magnesie’yi bırakınca ne olur, göreceğiz.


    Ameliyat sonrası diyetime dikkat ettim. Hala dikkat ediyorum. Günde en az 2,5 litre su içiyorum. Sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi şeylerle destekliyorum. Çok aşırı hareket edemiyorum. Aslında hareket çok mühim. Tuvaletimi düzenli yapmaya gayret ediyorum. Kabız olmamak için bunları yapıyorum.


    LIS ameliyatımda kasın tamamı değil, ölçülerek bir kısmı kesildi. Hemoroid ve fissürlerden kalan et parçaları alındı. İçeriye dokunulmadı. Sadece kasın bir bölümü kesilerek kendi haline bırakıldı. Öncesinde ilaçlı tedavi ve botox denendi, sonuç alınamadı. Doktor hemen ameliyat etme taraftarı değil. Bu arada çok yoğun bir temposu var. Aşırı ilgiden ziyade neyse onu anlatıp çözümünü söylüyor. Elbette 2 dakikada odadan çıkmıyorsunuz ama hani bazı özel doktorlar gibi 20 dakika sohbet tadında bir bilgi alışverişi her zaman alamayabilirsiniz.


    Velhasıl şimdiye kadar doktorumdan memnun kaldım. İsmini soranlar için yazmak istedim:

    Başkent Üniversitesi (İstanbul) Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Feza Yarbuğ Karakayalı. Kendisi proktolog.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yngwiemalmsteen1 -- 12 Mart 2024; 13:17:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Cok gecmis olsun hocam ameliyat ucretinizi ogrenebilir miyim . Benim cift tarafli fistulum var . ozelde cok pahali . devlet ve unv hastanesinde isin ehli olan doktor yokmu hic .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fistulmagdru F kullanıcısına yanıt

    Hocam size de çok geçmiş olsun. Yazılarınızı gördüm ama fistülle ilgili hiç bilgim olmadığı için cevap yazmamıştım.


    Ben ameliyatı aralık ayının ortalarında oldum. O zaman SGK’lı hasta için 23 bin TL idi. Lazer kullanılırsa ekstra 7500 gibi bir hesap çıkıyordu ama bende lazer kullanılmadı zaten. Sanırım 1 gün oda bu paranın içinde ama daha fazla kalırsanız ekstra oda parası da çıkabilir. Fakat zaten 1 gün yetiyor. Bazısı ameliyat günü bile çıkıyormuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilgilendirmeler için çok teşekkürler. İstanbul bölgesindeki hasta arkadaşlarımız için çok güzel oldu.


    Tabi ücretler özel proktologlar ile yarışıyor.


    Bende özel progtologta tedavi oldum. Fakat kendisi de bana çok vakit ayırmadı açıkçası. Doktorun odasına girmemin 3. dakikasında popomda kamera "acıdı mı? acımadı mı?" sorularıyla buldum kendimi.


    Proktologlar pek konuşmayı sevmiyorlar, direk olaya dalıyorlar 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 12 Mart 2024; 15:13:16 >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Hocam düzeltme yapayım; İstanbul Altunizade’de hoca. Ben kendi mesajımı da düzenleyeyim, kafa karışıklığı olmasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aytekin57 A kullanıcısına yanıt

    Hocam, özel mesaj atmışsınız sanırım. Özel mesajları göremiyorum sitenin kuralları yüzünden. Fiyat sormuşsunuz sanırım. Bir-iki gönderi üstte cevapladım. Bilginiz olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Sizin hemoroidiniz de vardı sanırsam hemoroid acısı neye benziyor acaba tuvaletimi yaparken sancılar basıyo bi anda o bölgeyi taki ayaga kalkana kadar geçmiyor lis bölgesi mi yaratıyor bu acıyı yoksa komplikasyon mu yaşıyorum:( inşaallah değildir birde makat dısında saat 12yönünde bir şişlik var meme falan değilde o ödemmidir ameliyattan sonra olustu bu dediklerm inşaallah kim vurduya gitmemisimdir hayallerim yıkılırsa kahrolurum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    Hocam sgkli icin indirimmi yapiliyor . Feyza hoca ozel muayenehanesi var . ben daha yuksek bir ucret olur diye dusunmustum . tabi hastanin durumuna gore fiyat degisiyordur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fistulmagdru F kullanıcısına yanıt

    Yok hocam, extra indirim değil, hastane özel hastane ve SGK yoksa normal ücret alıyor, SGK varsa da SGK’lı parası alıyor. Feza Hocanın özel muayenehanesi var mı, bilmiyorum. Ben Altunizade’deki Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne gittim hep.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hillllllllllll H kullanıcısına yanıt

    Ameliyatta, çatlak için LİS işlemi yapıldı.


    2. derece 1 adet iç hemorod alındı.


    2. derece 1 adet dış hemoroid alındı.


    * Ameliyattan sonra makat dışında LİS işleminin yapıldığı noktada şişlik oluştu. Doktorun iç kasa ulaşılabilmek için makatın 2 cm. dışında kesilen nokta. Sizin 12 yönünde dediğiniz şişlik. Açıkçası bu noktada ağrı olmadı çünkü hassas bölgeden uzak. Bu noktada oluşan şişlik 2 ay içinde indi. Artık bu şişlik yok.


    * Çatlağın olduğu nokta ve kesilen dış hemoroidin acıları birbirine eşit miktardaydı.


    * Kesilen iç hemoroidin acısını hiç hissetmedim.


    Makat dışındaki yara yani iç kası çekip kestikleri nokta 2 ay içinde şişliği inip kaybolacak. Ve o bölge acıma yapmaz.


    Sizi rahatsız eden kısım, şu anda iyileşmekte olan çatlak yüzeyleriniz acıyor. Birbirine yapışıp kaynamaya çalışan çatlak yüzeylerini, her tuvalette tekrar tekrar ikiye ayırıyorsunuz. O yüzden yara iyileşemiyor.


    Peki iyileşme nasıl olacak?


    Aslında çatlak yüzeyleri her gün biraz daha, dipten dipten yavaş yavaş kaynıyor. Yani çatlağın en derinlerindeki kısımlar kaynamayı başardı. Bu süreç dış yüzeylerin kaynamasına kadar devam edecek. Fakat işte bu 4 ay sürüyor.


    Hayal yıkılması falan yok. Biraz acı çekilecek. Öyle hemen geçivermiyor.


    Sizin bu hallerinize gülüyorum. Hastalıktan kurtuluyorsunuz fakat gereksiz panik diz boyu devam etmekte.  



     

  • Hillllllllllll H kullanıcısına yanıt

    Birde kesilen dış hemoroid yarasını görebiliyordum. O bölgeyi ikiye ayırdığımda, üst dersi yüzülmüş şekilde ve nohut tanesi genişliğinde kıpkırmızı görüyordum.


    Hatta "1 yıldan önce hayatta geçmez bu yara" demiştim kendi kendime. Şükürler olsun kapandı gitti.


    En büyük avantajımız, çok zor bir bölge olsa bile inanılmaz kan yoğunluğuna sahip. Kan iyileşmeyi iyi yönde etkiliyor. Bildiğiniz kendi kendine doğal PRP yapıyor vücutlarımız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 13 Mart 2024; 13:41:27 >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Ya evet annemde dyor stresten düşünmekten kafayı yedin sal artık diyor ama yıllarca mücadele ettigim acılar şimdide yasanınca istemsizce düşüncelere girmemem elimde değil, normalde hic bu kadar panik bir insanda deglim ama bu makat hastalıgı dogum yaptıgımdan beri hayatımı mahffetti yani karnım 7kat kesildi dogumda onun acısı 5günde gecti bu illet insanın beyin hücrelerine kadar giriyor . Ya ameliyatın yapıldıgı yer de acıyor da orası sol taraf benim 12yönü şişliğim var ödemse orda neden olsun dimi valla magnesiasız tuvalete gidemiyorum resmen bagırsaklarım fabrika ayarlarını bozdu ilacı içnedigimde sebze dahi yedem kabızım şaka gibi :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Sizin sancı olmadıı hic lis kesisi olan yerde 20günü gecti ameliyat olalı normalde de veya tuvaletteyken daha önce bunu yasamamıstım balkonda bile çömelerek aldıgım pozisyonda bile sancılar basıyo burda yasayan kimse olmamış yorumlardan gördüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hillllllllllll H kullanıcısına yanıt

    Günaydın,


    Karışmak gibi olmasın ama eğer böyle bir çekinceniz varsa bence doktora sormanızda fayda olabilir. Tekrar geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaralarda ödem oluşmuş olabilir. 20 günden sonra nispeten huzura ulaşmış olmalıydınız. @yngwiemalmsteen1 hocamızın yazdığı gibi, kontrole gitmiştiniz fakat tekrar bir görünseniz çok iyi olacak.


    Doktor çatlak bölgesine dikiş atmıştı, bu durum biraz beni kaygılandırdı. Normalde LİS ten sonra çatlağa dikiş pek tercih edilmiyor. Açık yara kendi haline iyileşmeye bırakılıyor. İyileşme dipten itibaren yüzeye doğru olurken, oluşan intihap dışarı akabilmek için yol bulmuş oluyor.


    Sürekli ağrı sancının olması intihaplanma şüphesi oluşturdu bende.


    Şimdiye kadar yazdıklarınızdan ben tuvalet anını ve 15-20 dakika sonrasını algılıyordum. Sizi gün içinde oturup kalkarkende rahatsız ediyormuş. Pek normal değil 20 gün sonra bu kadar rahatsızlık.

  • tcebeci kullanıcısına yanıt

    Ya ben iltihap gibi az akıntı var dedim o iltihap değildir cok temiz bakmıssın 1 dikişin kalmıs 10 güne düşer dedi oda hala 10gün gecti düşmedi , benim lis yerine dikiş atmıs oraya gazlı bez koydgmda serce parmagın tırnagı kadar bi leke görüyorum iltihap deglse dıskı olabilirmi? Ordan dıskı bulaşması mümkünmü haftaya kontrole gidecegim inş bişi yoktur :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yngwiemalmsteen1 Y kullanıcısına yanıt

    tskr ederim hftya gidip sorucam inş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hillllllllllll H kullanıcısına yanıt

    LİS noktasına dikiş atılmış. Oraya dikiş atılabiliyor. Makattan nispeten uzak bir bölge olduğu için çok acıma yapmaz.

    Benim ameliyat bölgesinde 1,5-2 ay kadar intihap geldi. Sonra kesildi.

    Doktorunuz intihap değildir dese bile bence yaranızdan intihap akıyor. Gazlı bez kullanıp kontrol altında tuttuğunuz için akması iyi bir şey.

    Birde bu tarz ameliyatlardan sonra ödem, şişlik ve yaraların geç kapanması olası şeyler.

    Doktora kesinlikle gösterin fakat “yaralarınız iyileşiyor” diyecektir size.

    Moral bozukluğu, uykusuzluk, yorgunluk ve alkol vücut direncini düşürüp yaraların geç kapanmasına neden olurmuş. Doktorum söylemişti.

    Stresten uzak durmaya çalışın ve rahat olun.

    Bir yorumunuzda yazmıştınız, çatlak acılarınız eskisi gibi değildi. Bu iyileştiğinizin en büyük göstergesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.