Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (172. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.101
Cevap
131
Favori
1.620.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reguse

    Kesinlikle... O yüzden locafen, bepanthen, duphalac gibi ilaç ismi yazmadım.

    Örneğin benim kullanmaya başladığım ilacın 3 dozluk olanı var tek hap şeklinde, onu kullanan bir hasta intihara niyetlenmiş falan...

    Dolayısıyla psikiyatrik ilaç tavsiyesi veya ismi vermem mümkün değil. Locafen’e, daflona benzemez. Sadece tuvalette “yine yırtılacak mı acaba” ve sürekli aklına gelip “istemsizce spazm” geçiren kişiler psikiyatrik tedavi alabilir.

    Tabi gerekli anal tedavi yapıldıktan sonraki süreç bu. Benim botokstan sonra makatta hala spazm devam etmesi veya kasın gevşemeye direnmesi ve tuvalette korkudan kendimi kasmam psikolojik olarak yorumlandı.
    O durum psikolojik değil, bende de var kasma durumu Anismus olarak geçiyor hastalık, küçük yaşlardan beri var ben de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Profeson

    O durum psikolojik değil, bende de var kasma durumu Anismus olarak geçiyor hastalık, küçük yaşlardan beri var ben de

    Alıntıları Göster
    Anismus bambaşka bir şey. 34 yaşındayım, bu yaşa kadar anismus rahatsızlığım olmadı.

    Bendeki sorun anal fissür varlığına bağlı olarak iç sfinkterin kasılmasıydı, o da şiddetli ağrı yapıyordu. Ağrım azaldığı zamanlarda bile korkudan dışkı gelirken makatımı sıkıyordum. Bu sefer dışkı zorlanarak çıkınca yine yırtıyordu. Bu da anal fissürün yarattığı geçici darlık olarak tanımlanıyor, anismus değil yani.

    Şu an sanırım hem botoks hem de psikolojik destek ile o spazm ortadan kalkmış görünüyor. Tuvalet yaparken yaklaşık 15-20 gündür cam kesiği hissi veya kanama yaşamıyordum ama sonrasında makatta kramp ağrısı yani spazm vardı. Onu atlattım şu an.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profeson kullanıcısına yanıt
    Bir kimsenin anismusu olsa emin olun farkında olur aynen sizde olduğu gibi. Anismusta dışkıyı çıkarmakta surekli zorlanır kimse.

    Bizlerde oluşabilen sorun; fissure bağlı istemli kasmak suretiyle kendi yaramıza zarar vermektir ve en fazla geçici darlık oluşumudur bence. Döngü kırıldığında bir süre sonra düzeliyor. Rahatsızlık elbette fiziksel, sonuçta organik bir yara var orada. Psikolojik kısmı ise, belki de botox bile yapılmış büyük oranda ic kasını kasma yetisi geçici olarak durdurulmuş kimselerin psikolojik olarak kaygıya kapılıp dış kasını kasmak suretiyle sorununu tetiklemesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine nüksetti 1 haftadır
    Niye ben niye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay anasını be. Bu kadar insan bu durumdan muzdarip ama çaresi hemoroid kremleri.
  • Merhaba arkadaşlar cuma botoks oldum bülent hocaya uyuttular 20 dakka filan sürdü taburcu oldum. Botoks sonrası extreme bi rahatlama hissetmedim ağrı iğnenin ağrı sancısınıda yaşamadım sanki uyudum uyandım herşey aynı gibi geldi. Bilemiyorum sonradan etkisini gösterirmi ama bende bi değişiklik olmadı. Ama daha evvel muayene esnasında doktara sorduğumda hemen etkisini göstermez demişti. 3 ay dikkat ediceksin demişti.3 ay sonra tekrar kontrole gideceğm. Burda botoks olan arkadaşlar dan deneyimlerini bekliyorum zamanlamı etki gösteriyor anındamı sonradan bi değşiklik oluyormu. Botoks ücreti 2000 tl ödedim olmadan evvel 3000 demşlerdi o gün 2000 dediler onu ödedim muayene bülent hocaya 550 tl totem 2550 arkadaşlar yaptırmayı düşünenler varsa bilgi olur size memorial ankara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Fiyat neden değişik diye sormadın mı abi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Anında etki etmez, 10-15 gün içerisinde etkisini göstermeye başlıyor. Maks etkisini 1. ayda gösteriyor. Ortalama 3-4 ay etkisi var, 6 ay’a kadar da çıkabiliyor.

    Botoksun saklanma koşulları, yapılan doz miktarı, hastanın sinir hücrelerinin yenilenme süresi, doktorun doğru kasa enjeksiyon uygulaması vb etkenler etki süresini değiştirebiliyor.

    Geçmiş olsun. Umarım etkisini görür, kurtulursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, en kısa zamanda etkisini görürsün umarım. 3 ila 10 arasında etki gösterir denilmişti biz yaptırırken ama bizde 20 gün sonra etki göstermeye başladı. Bünyeden bünyeye fark olabilir. Uyutularak yapılması çok iyi olmuş. Fiyatı da uygun Ankaraya, Bülent hoca gibi isim yapmış bir hocaya ve isimli bir hastahaneye göre. Botox sonrası doktorun tavsiyesi , ilaç ya da krem önerisi oldu mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 haftadır şiddetli kabızlık var. Bugün öyle zorladı ki tüm makat bölgesi komple acıdı. Yanma gibi hafif bir acı oldu ama saatlerce devam etti. Locafen sürdüm öyle geçti. Yırtık yok ama kabızlık ve darlık ciddi acı veriyor. Bu darlık nasıl geçer bilen yok mu? Son 1 haftadır kabızlık ve kaşıntı var diye kremlere de geri döndüm. Kremler bitene kadar süreceğim.

    Hastalığa yeni yakalananlara veya yeni iyileşenlere tavsiyem; hastalık geçse bile eskisi gibi olamıyorsunuz bunu unutmayın. Ameliyat nasıl bilmem ama kendiliğinden yani kremlerle sıcak suyla geçen fissür geri dönmek için pusuda yatıyor. Yırtığı akut dönemde geçirdiğim için ve ameliyatlık duruma gelmediğim için mutluyum ama o bölgenin artık eskisi gibi olmayacağını ve tekrar yırtılma ihtimalinin olduğunu biliyorum. O kas bir defa yırtılınca iyileşse bile artık hep yaralı sayılır. Kabız olunmadığı sürece sıkıntı yapmaz ama kabızlık önlenmezse yine yırtılır. Ben iyileştim diyip kabızlık diyetini bozmayın. Ömür boyu kabızlığa dikkat etmek lazım. Bu arada bu kabızlıkla birlikte suyun önemini anladım suyu günde 3-4 litre için. Günde 2-3 litre içerken kabızlık yoktu son 1 haftadır yarım litreye falan düştüm ve kabızlık başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle mesela benim yırtık geçti ama tekrar yırtılma korkusu devam ediyor. O cam kesiği acısı tekrar olacak diye korkudan kendimi kasıyorum ve buna engel olamıyorum. Darlık ve kabızlık da var ama bence psikolojik kasılma iyileşmesi en zor olanı. Şu kendini kasma olayı olmasa aslında yırtık bile 2 güne geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben o gün işi bilmeyen birinden sormuşum, cuma günü ilgilenen sekreter direk dedi yanlış söylemişler botoks 2000 dedi ameliyat haneyi aradı orayı geleceğimi filan söyledi, o gün fiyat veren bilmiyordı direk demedi fiyatı bilgisayarı açtı biryerlere girdi bi 5 dakka uğraştı.hoş yani ben 3 e razıydım bulmuşa geçti :) hiç ses etmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canrush C kullanıcısına yanıt
    Diyet e devam dedi 3 ay daha sonra kontrole geliceksin bana dedi, işlem çok iyi geçti merak etme iyi olacaksın v.s dedi. Krem ilaç herhangi birşey vermedi, zaten ilk muayenede sormuştu neler kullandın fayda gördünmü diye bende kremler söyledim fayda etmedi dedim. Yani farklı olarak ne yazacakk bizim gibi hastaya :) ısırgan kürüne kadar blmediğmiz hap krem karışım yok. Size bi ilerleyen günlerde bi müjdem olablir ameliyat olma niyetinde olanlar varsa şimdilk ertelesin 1 hafta beni beklemeye alın, bir doktor varmış kayseride ameliyatsız bu işi çözüyormuş dün haber geldi ama netleştiremedim tam işin aslını faslını bi öğrenim doğruysa tam detay vericem burdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    En kısa zamanda iyileşiriz hepimiz umarım. Botox un etkisini hissedeceksiniz yakında. İşlemi çok profesyonelce yapmislar, cok hosuma gitti anlattiklariniz. Kayseri den gelecek haberi bekliyoruz dört gözle. Bazı hastanelerin birkaç gün içinde eski pandemi dönemine dönüp sadece acil ameliyatları yapacağı duyumumu aldım. Hakkımızda hayırlısı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Kabızlık bizde de bir dönem çok sıkıntı oldu. Hemen Botox yaptirdigimizin ardına şiddetli kabızlık oldu. Lif ağırlıklı beslenme , su tüketimi, kabızlıga iyi gelen meyveler vs. İşe yaramadi. Hatta magnesie calsie ( yanlış yazmış olabilirim ) 1 hafta sonra başladık o bile tam etkili olmadı. Kefir falan aklına ne gelirse.
    Bizimkinin psikolojik olduğuna karar verdik, kabızlık hakkında daha az konuştuk, beslenmeye o kadar abartmadan dikkat ettik, yetişkin probiyotik takviyesi aldık , evde sporu ve aktifligi artirdik sonra kabızlık da geçti.

    Bağırsaklar ikinci Beyin gibi diyorlar ya kafaya takınca çabuk etkileniyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >





  • Bunlar hocanım verdiği öneriler beslenme şekli v s eksiği olan tamamlasın burdan ekleme çıkarsın yapsın kendine göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Alaturka tuvalet ( squatting ) tavsiye edilmiş.

    Ancak gel gör ki artık evlere konulmuyor bile, umumi yerlere bile klozet konuluyor insaf be.

    Ben kimi görsem alaturka tuvaleti kullanmasını söylüyorum , bu işi çok ciddiye alıyorum. Çocuklarımızı ve genç nesli alıştırmalıyız.

    Allah şifa versin hepinize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    O konuda ben çok sinirliyim petrole gidiyorsun klozet umimi tuvalete gidiyorsun klozet heryer klozete döndü bugune kadar yaşafıpıö bütün nüksler hep gittiğim yerlerde klozet kullanmak zorunda kaldığım için oldu. Batının neyi bize yaramışkı bu yarasın insanlar nasıl özeniyor imreniyor böyle şeylere aklım almıyor. Nefret ediyorum klozetten. Hastalığın olur oturamassın çömelemessin ozaman ihtiyaç üzre koydurursun yada umimi yerlerde bir tane olur onu kullanmak isteyen ona gider ama hertaraf klozete döndü alaturka bitti nerdeyse. Ne hijyen ne temizlik birisi geliyor ayakta idrar yapıyor sen gidiyorsun oraya oturuyorsun. Direk temas halindesin.ayrıca bağırsak düzenini bozuyor diğer hastalıkları tetikliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler paylaşım için hocam, ustunu cizmissin soğan da mı yenmeyecek ? Kabuklu elma ve kabuklu salatalık kabuklami yemeli dedi hoca ? Klozet kullanmak zorundaysak ya da tercih ediyorsak ayak altına Tabure alınmalı ise yarıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Benim de aklım almıyor hocam. Sorgusuz sualsiz hayatımıza girdi bu meret...

    Düşünsenize insanlık tarihi boyunca çömelerek ihtiyacını giderdi, son 10 yılda değişti.

    Ben konusunu bile açtım konu dışında, “ sağlığınız için klozet kullanmayın “ diye.

    Kimi dalga geçti, kimi konuyu dine çekti. İnşallah hatalarının farkına varırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.