Şimdi Ara

anakarttan gelen cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI FM2-A55M-E33 (MS-7721 ver2.3) bu anakarttan bazen beni deli edecek şekilde cızırtı sesi geliyor ses işlemcinin yanında ses konektorlerine yakın bir yerden geliyor ses yaptığım işlere tepki veriyor powerdan gelmiyor sistemde ekran kartı yok sorunu çok araştırdım çözüm yok gıgabyte ile msı da var diye gördüm bu sorun sistem 2 aylık kulanıma sorun teşkil etmiyor ama programcıyım bu ses dikkatimin içine edip beni delirtiyor işlemci A6 5400k (powerdan gelmiyor denendi ses hdd sürtmesi gibişimdi hdd demeyin ssd var sadece sistemdefandan geliyor demeyin denendi ) yardımlarınızı bekliyorum



  • Cızırtı dendiğinde benım aklıma sadece fab geldi çünkü eski bilgisayarımda fandan cızırtı geliyorda fakat sen denedim diyorsun bence bir bilgisayarcıya getirmen iyi olur.
  • Mkaniksel bir ses değil ise ses çıkartabilecek çok fazla kompanent mevcut değil bence suçlu kondansatör olabilir. Anakartınızın üzerindeki kondansatörleri göz ile muayene edin, genelde şişerek, bombeleşerek veya sıvı sızdırarak kendilerini bellli ederler ancak hepsi bu şekilde belirti vermiyor, birde bura da bobinler vs oluyor bunlarda da arıza olabilir zaten bunalr haricinde elektronik anlamda ses çıkartabilecek bir kompanent olduğunu pek zannetmiyorum.. Kondasatörler sonuç vermez ise bir elektronikçi sizin için bunları ölçüp kontrol edebilir. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 18 Haziran 2014; 22:10:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimkara37

    Cızırtı dendiğinde benım aklıma sadece fab geldi çünkü eski bilgisayarımda fandan cızırtı geliyorda fakat sen denedim diyorsun bence bir bilgisayarcıya getirmen iyi olur.

    burdaki bilgisarcılar sadece format biliyor ve eke ve ukalaca konuşuyorlar örnek ya msı berbat diğeri asus beşpara etmez hepsi birbiririn yaptığı işi beğenmiyor küçücük erzurumda 350 den fazla bilgisayarcı var hepsi düşman başına köyden tarla satıp dükkan almış hepsi bilgisayarı sevmişler bilgisayarcı dükkanı açmışlar 3 yıl önce eski sistemimi götürmüştüm en iyi bilgisayarcıya burdaki anakart arızası vardı yapsın diye verdim bana sormadan foxconn marka kart takmış bendende 200 tl istiyor değeri 70 liralık karta üstleik yaptım diyor beynime kan sıçaradı basdım tokadı yüzüne sonra rezillik çıktı millet bastı dükkanı ben gine saldırdım o arada kartı çıkardım gittim buranın esnafı başa bela rüarkadaşın laptobunu açmışlar menteşe çatlatmış herif biri birinin attığı formatı beğenmiyor 2. el almaya gelince 10 lira satmaya gelincede 100 lira ben kime götüriyim burda hem cihazımın garantisi var ama buna sebeb ne dir beyler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Mkaniksel bir ses değil ise ses çıkartabilecek çok fazla kompanent mevcut değil bence suçlu kondansatör olabilir. Anakartınızın üzerindeki kondansatörleri göz ile muayene edin, genelde şişerek, bombeleşerek veya sıvı sızdırarak kendilerini bellli ederler ancak hepsi bu şekilde belirti vermiyor, belki bir elektronikçi arkadaşınız var ise sizin için bunları ölçüp kontrol edebilir. Kolay gelsin.

    mekanik ses değil çok dikkatliyimdir bütün sesleri susturdum sdd yi çıkardım poweri çıkardım kulağımla bizzat dinledim sonra live linux ile başlattım ses tam olarak anakartın işlemcinin yanında ses konökterlerine yakın bir yerden geliyor bu olay fareye tepki veriyor kapasitörler katı kapasitor akma olmaz sıvı bileşen bulunmaz bileşenlere iyi baktım çok iyiler hem ses, ses konektolerini arkasında işlemcinin yanında bir yerden geliyor kulaklıkla dinledim orda bileşen bile yok bir tane metal bir şey var o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 25FURKAN -- 18 Haziran 2014; 22:18:18 >




  • Garantisi var ise servise gönderip bu işi çözmeyi onlara bırakabilirsiniz. Erzurum'da olmanız içinse herhangi bir çözüm yok maalesef. Allah yardımcınız olsun.
  • Sizde çipset kaynaklı bir problem var gibi görünmekte, az önce internet camiasına baktım sizin şikayetinize benzer pek çok şikayet vakkası mevcut. Genelde ucuz çipsetlerden kaynaklı görünüyor. Umarım teknik servis çözüm getirebilir.

    EDIT: Bildiğim her şeyi sizinle paylaştım, çok fazla yapılabilecek bir durum söz konusu değil maalesef. Umuyorum sıkıntınızı çözebilirsiniz zira daha fazla bilgim yok bu konuda. Selametle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 19 Haziran 2014; 1:03:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Sizde çipset kaynaklı bir problem var gibi görünmekte, az önce internet camiasına baktım sizin şikayetinize benzer pek çok şikayet vakkası mevcut. Genelde ucuz çipsetlerden kaynaklı görünüyor. Umarım teknik servis çözüm getirebilir.

    bu konuyu bende çok araştırdım kapasitolerde sorun veya sistemde bir aksalık meydana geldiğinde bu durumdan en çok ses entegresi etkilenir lider markaların üst düzey kartları bu durumu önlemek için ses entegresini sistem bilşenlerinde ayrımıştır bağımsız çalışır etkilenmez
    benimki en alt seviye kart olduğu halde bende hoperlörde cızırtı yok ses yonga setinden gelmiyor işlemcinin yanında ses konöktörlerinin arkasından geliyor servise yollayan insanlar sesin yine geldiğini söylüyorlar ama takmıyoruz dediler yonga setinin düşüklüğü ile alakası yok üst seviye yongalardada bu sorun çok görülmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 25FURKAN -- 18 Haziran 2014; 22:57:02 >




  • 25FURKAN 2 kullanıcısına yanıt
    emin misiniz ? belkide ekran kartından geliyordur o ses. bende sürtünme sesi gibi ses geliyordu. son zamanlarda iyice artmıştı. ekran kartının pervanesi iyice tozlanmış açtım temizledim bir iki damla makine yağı damlattım. yağladıktan sonra ilk 2 gün ekran kartı pervanesinin sesi farkedilir derecede geliyordu fakat sonradan bilgisayar normal sesine kendi kendine geri döndü. eğer ekran kartını 3-4 seneden fazla kullanıyorsan bir içini aç makine yağı damlat derim.
  • melo06 kullanıcısına yanıt
    belirttiğim gibi ekran kartım yok amd apu kullanorum benden gelen ses hddnin kafasısnın diske sürtünmesi gibi bir ses fandan gelmiyor dedim sen olmayan donamımın fan sesini söyledin mesajı okumadınmı birader hiç okumamışsın aslında metin 2 değil burasıı mesaj kasmaya çalışıyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 25FURKAN -- 18 Haziran 2014; 23:36:23 >
  • 25FURKAN 2 kullanıcısına yanıt
    açıkçası okumadım ama bir gün işine yararsa bilgin olur. sen en iyisi teknik servisi ara oradan daha iyi sonuç alırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.