Şimdi Ara

Anakartın AM3 desteği ve muhtemel boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar.
    Pazartesi günü BIOS update'i yaparken @BIOS (Gigabyte'ın Windows tabanlı BIOS update aracı) kullanma hatasına düştüğüm için anakartın BIOS'unu yaktım. Bilgisayar açılmıyor. Garanti kapsamına girip girmediğini, girse bile kaç günde geri vereceklerini bilmediğim, ve 30 Eylül'de KDV indirimi sona erdiği için yeni bir anakart ve işlemci almaya karar verdim.
    Alacağım anakart şu:
    GIGABYTE GA-MA790X-UD3P AMD 790X DDR2 AMD AM3 16x
    İşlemci bu:
    Athlon II X4 620 AM3 2.6GHz 2MB Cache 45nm

    Sorum şu (merak etmeyin, "Bu sistem beni idare eder mi?" sorusu sormayacağım):
    Anakartın Gigabyte'ın sitesindeki sayfasında (Link) BIOS update'leri kısmına girdiğimde en son çıkan update'in (F4) Athlon II AM3 desteği verdiği gördüm.

    quote:

    F4 - Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)


    Anladığım kadarıyla anakart BIOS update'i yapılmadığı sürece Athlon II AM3 işlemci desteklemiyor. Ama linkte de göreceğiniz gibi benim alacağım işlemci Athlon II X4 AM3. Ben bu işlemciyi anakarta taktığımda anakart işlemciyi update'siz desteklemediği için açılmama gibi bir problem yaşar mıyım? Yoksa update'siz desteklemese bile sistem açılır mı?
    Benim aklımdan geçen en kötü ihtimal sistemin açılmaması, ve benim anakartın update'siz desteklediği bir işlemci bulup, onunla sistemi açıp BIOS'u update ettikten sonra tekrar kendi işlemcimi takmak zorunda kalmam. Ve bu gerçekten çok kötü bir ihtimal çünkü başka bir AMD işlemci bulmamın imkanı yok bunu yapabilmem için.

    Ne dersiniz? Sistem açılır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judassem -- 23 Eylül 2009; 12:22:30 >







  • Dediğin gibi sistem açılmayabilir. Ama genelde bu tarz bios update ler takılacak işlemcinin Unknown CPU vs gibi tanımlamalara düşmemesi için yapılır. Yani sistem açılır ama sen update etmedikçe işlemcin doğru gözükmez. Ancak dediğim gibi bazı anakart incelemelerinde de bunları görüyoruz, yeni işlemci takınca açmıyor eski cpu taklılıp bios update yapılıyor sonra açılıyor. Yinede sen sor.

    http://www.gigabyte.com.tr/wtb/?classification_key=1
  • Asus M3a78-t ile eski bios'a (2008) dönünce x3 720'yi tanımamış va açılmamıştı. Sadece sesli uyarı veriyordu, setup'a girme ya da biosu güncelleme imkanı yoktu. Allah'tan satmak için ilanını açtığım 7750 duruyorduda onun sayesinde yeni bios'a dönebildim.
  • GIGABYTE GA-MA790X-UD3P AMD 790X DDR2 AMD AM3 16x

    Bu anakart AM3 direk destekliyor. Mevcut gelen bios ile AM3 işlemcileri tanıyacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.