Şimdi Ara

Anakart Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bilgisayarım gayet normal çalışırken bir anda görüntü dondu. Herhangi bir şekilde düzelmeyince bilgisayara restart attım ve olan oldu. Tüm bileşenler (ekran kartı, işlemci fanı, HDD, anakart led ışıkları) çalışmasına rağmen bilgisayara görüntü gelmedi. Buzzer da bir ses vermedi. Beklememe ve kapatıp açmalarıma rağmen değişen bir şey olmadı. RAM leri çıkartmama rağmen buzzer uyarı mesajı vermiyor. Diğer tüm bileşenleri harici denedim. Onlarda bir problem yok. Anakartta bir problem olduğu aşikar gibi. Ayrıca 1-2 gün öncesinde elektrikler 3-4 defa gelgit yaptı ama herhangi bir problemde olmamıştı. Çözüm fikri veya önerisi olan var mı? En son çare olarak fırınlamayı deneyeceğim. Bozuk bir ekran kartımı bu şekilde uzun vaideli kullanmıştım. İlginiz için teşekkürler.

    Anakart Model: MSI P43-C51

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende benzer bir durumu yaşıyorum.Bilgisayar normal internette de olsa ,oyun oynarkende olsa bir anda kitlenip kalıyor.İşlemci çalışmayı kesiyor.Kapatıp açtığımda bazen görüntü gelmiyor.5-10 dk sonra açtığımda açılıyor fakat yine donma sorunu oluyor.Anakarttan süpeleniyorum.İşlemci olsa reset atar,ekran kartı olsa görüntü gider.Ram olsa mavi ekran gelirdi.Psu yeterli güçte.Anakartın neresinde sorun olabilir bilmiyorum.Fikri olan varsa ona göre garantiye göndereceğim.Teşekkürler.
    MSI 970A-g46
    amd 7790
    amd fx4100
    psu 600w
    Benzer durum elektrik kesintisiyle alakası olabilir diye söylüyorum 1 senede yaklaşık 15-20 defa fişinden direk çekilerek kapatıldı.Belki de şimdi etkisi görülüyor
  • Bizim sorunu yaşayan bir arkadaş macunla çözmüş sorunu

    http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/305453-pc-donup-kaliyor.html
  • Hocam ilginiz için teşekkür ettim. Benim anakart bildiğiniz bozulmuş :) Sizin sorununuz ise termal bir nedenden kaynaklanıyor gibi. Önerim bilgisayarınız açıldıktan sonra aidata64 vb programlardan ekran kartı ve işlemcinizin sıcaklıklarını ve fan hızlarını bilgisayar hata verene kadar takip etmeniz. Fan arızasından devirdi az olup kapanıyor olabilir. Termal maçının ticari ömrü dolmuş olabilir. Ekran kartı genelde sistemi kilitlemez görüntü gidip gelir ama istisnaları yok değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkEfSaNe kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam umarım bozulmamıştır sizinkide basit bir sorundur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.