Şimdi Ara

Anakart montajı hakkında ACİL yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • montaj konusunda ilk deneyimim.. ve şuan hafiften cuvallama yönünde gidiyor...

    anakartı kasanın içerisine alıyorum fakat anakartın arka yüzeyinin kasa ile temasını engelleyen bir şey bulamadım.. mevcut kasamda bunlar temas etmiyorken, şuan kurmaya calıştığımda sorun yaşıyorum..Lütfen yardım edin.. uzaktan ne kadar edebilirsiniz muamma fakat bi deneyelim en azından..

    edit: galiba cözdüm işi, haber vericem =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkavian -- 14 Nisan 2011; 1:52:06 >



  • ufak sarı vidalar
  • o işi hallettim.. başka dertler cıktı..

    ekran kartını pcıex16 ya taksam diye düşünüyorum.. ya işlemcinin yakınıında olup fanların önünde geniş alan olucak.. yada işlemciden uzak olup power ile fanlar arasında 1slotluk yer kalıcak.. sanırım işlemcinin yakınına takıcam..

    sonra güç bağlantıları falan...kasanın mik,kulak,usb ve power reset tuşlarını hala kara kara düşünüyorum.. bi sigara molası verdim kendime..

    gecenin özeti..;

    ik ram bir ekran kartı cıkartıp takmak ile sıfırtan montaja girmek arasındaki fark iyi belleyin öyle girin bu işe =) neyse tecrübe olucak... (eğer kurduktan sonra pc calışırsa =) )
  • Eğer tek ekran kartı kullanıyorsanız, her zaman 1 nolu pci-ex slotuna takmalısınız ki, o da çoğu zaman işlemciye en yakın oılan slottur. Anakartınızın kitapçığında da yazar zaten. Kasa bağlantıları (power,reset,hdd ve power led) zaten anakart üzerinde yerleri belirtilmiştir, o nedenle heyecan yapacak birşey yok

    Eğer bu konulara uzaksanız, bir bilenden yardım almakta fayda var. Ya da internette araştırıp, neyin nereye girdiğini öğrenebilirsiniz. Bilgisayar kurmak çok zor olmasa da, ilk deneyim her zaman dertli olabilir
    Bu arada, ufak bir hatırlatma, eğer iki parça ram kullanıyorsanız, ve anakartınızda 4 ram slotu varsa, anakartın kitapçığından ramleri hangi slotlara takmanız gerektiğinizi öğrenin. Aksi halde hem çift kanal özelliğini kullanamazsınız, nadir durumlarda da bilgisayarınız çalışmaz.

    Kolay gelsin




  • cok saolun..

    bir tek kablolar kaldı ama bendede kafa kalmadı... yarın okuldan gelince devam edicem artık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkavian -- 14 Nisan 2011; 4:08:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.