Şimdi Ara

Anakart ATX 24-pin Power Connector??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Forumdan 2. el anakart aldım ama anakart ATX 24-pin Power Connector'lü. Benim PSU da eski olduğundan 20 pin'li güç kablosuna sahip ama +4 şeklinde harici bir kablosu da mevcut.Ben 20+4 şeklinde 24'e tamamlayabliyoruz diye biliyorum (zaten 20+4 şeklinde birleşebilmeleri için kenarları birbirine takılabilecek şekilde yapılmış) ama yinede emin olamadım ve sizlere sormak istedim :)

    ATX 24-pin Power Connector
     Anakart ATX 24-pin Power Connector??

     Anakart ATX 24-pin Power Connector??

     Anakart ATX 24-pin Power Connector??

     Anakart ATX 24-pin Power Connector??

    Ayrıca sormuşken bir soru daha soraym :) RAM channel ları farklı olmak üzere 1 - 3 veya 2 - 4 şeklinde takmanın performans farkı olur mu? Anakart açıklama bölmünde böyle bir bilgi söylenmemiş ama emin olamadım.

    Şimdiden teşekkür ederim :)







  • SkEfSaNe kullanıcısına yanıt
    Evet kabloyu o kenardaki 4 pin ile birleştirip 24'E tamamlayıp takacaksınız. Aynen son resimde olduğu gibi olacak.

    Bellekler için de dediğiniz doğru. 1-3 veya 2-4 şeklinde olmalı. Böyle takarsanız bellekler çift kanal olarak çalışıyor ve performans artıyor. Tabi belleklerin aynı kapasitede olması şart. Birisi 1 GB, diğeri 2 GB olursa çift kanal çalışmaz. Ama yanlış hatırlamıyorsam bazı anakart üreticileri nadiren 1-3 veya 2-4 kombinasyonunu 1-2 ve 3-4 şeklinde ayarlayabiliyor. Bu konuyu çözmek için ise anakartınızdaki bellek slotlarının renklendirmesine bakın. Resimden gördüğüm kadarıyla sizde lacivert ve siyah olarak renklendirilmiş. Siz aynı renkte olan yerlere takacaksınız. İşlemciye yakın olması iyi olacağından siyah slotları kullanmanızı öneririm. Dual kanal yerleşiminin nasıl yapıldığını öğrenmek için anakartınızın kitapçığına bakabilirsiniz. Orada iki tane bellek olması durumunda hangilerinin doldurulması gerektiği yazıyordur.




  • Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum :) Zaten bende 24 takılabilir diye biliyordum biraz daha da araştırınca sıkıntı olmayacağını anladığımdan taktım zaten RAM lerim de 1-2 saat önce geldi ve 24 pin olarak sitemi çalıştırdım bir sıkıntı yok :) RAM ler aynı marka-model 2x2 GB 1333 MHZ şeklinde. Anakartın açıklamasını okumuştum Dual Channel öneriliyordu.Ama siyah mı lacivert mi karar verememiştim :) Yorumunuzu okuduktan sonra tekrar bir inceledim de küçük bir information dip notunu kaçırmışım.Dediğiniz gibi siyahı önermişler.Bende öyle takmıştım iç güdüsel bir sıkıntı yok şimdilik :) Tekrar teşekkür ediyorum iyi ramazanlar dilerim




  • SkEfSaNe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Size de hayırlı Ramazanlar. :)

    Sisteminiz hayırlı olsun. Güzel günlerde ve sorunsuz bir şekilde kullanın.

    Bu arada merak ettim; diğer parçalarınız neler?
  • İyi değil ya yeni dediysem de :D 2. el

    İşlemci Core 2 Duo E6300 1.86Ghz
    Anakart MSI P43-C51 DDR3 (1600 O.C) şeklinde
    Ram 2x2 GB Gskill Ripjaws DDR3 1333 Mhz CL7 1.5V

    Diğerleri zaten önemsiz :D 190 civarı tuttu üçü :)
  • SkEfSaNe kullanıcısına yanıt
    Çok oyun oynamayacaksanız idare edecektir yine de. Ben de bu yıla kadar AMD Athlon 64 3000+ tek çekirdekli işlemci, FX 5200 128 MB ekran kartı ve 1,25 GB DDR Ram ile idare etmiştim. :)
  • Ben de Pentium 4 3.2 Ghz ile bu günlere geldim Ekran kartım da 9500 GT idi ki hala öyle :D Ah eskiler ah
  • SkEfSaNe kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam sanki yeni parçalarda eskilerin dayanıklılığı yok gibi geliyor bana. Üzerinde doğru dürüst soğutucu olmamasına rağmen MSI K8N Neo2 Platinum kartım taş gibi çalışırdı.(Gerçi hala çalışıyor.) İşlemci ve ekran kartı da bir kez olsun bozulmadı, yanmadı. Keza harddisk de 8 senedir bad sektör vermedi. Bir tek güç kaynağı iflas etti 7. yıla girişte ve değiştirdim. 150 watt bile çekemeyecek sistemi aylarca 620 watt Seasonic ile beslemiştim. Yeni sisteme geçişte yeni güç kaynağı almadım. Ama eski sisteme bir 80+ Highpower aldım. Şimdi hala çalışır vaziyette arka odada yatıyor.

    Vay bee. 5000TL verseler yine satmam o sistemi herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.