Şimdi Ara

Anadolu lisesi-düz lise arasındaki fark, geçiş yapsammı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
22.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baştan söylüyorum, salak saçma yorumlar yapacak olanlar girmesin konuya, şikayet ederim. Konu benim için gerçekten önemli. Ben size daha sonra dalga geçilcek konu açarım

    Arkadaşlar ben şuan bir anadolu lisesinde okuyorum ( lise 3). Fakat bazı sebeplerden dolayı ( o sebepleri açıklayacağım ) düz liseye gitmek istiyorum.

    Şuan okuduğum anadolu lisesi ilçe dışında, günlük 110-120 dakikam yolda harcanıyor.

    Anadolu ve düz lisenin sosyal açımdan farklılıkları şunlar;

    -Anadolu lisesine gidiyorum günde 120 dk kaybım var, ayrıca haftada 37 ders gereksiz dersler çok, düz lisede sanırım 30 ders olması lazım ( Extradan bi zaman kaybı ). Düz lisede aynı ilçede olduğum için daha rahat gidip gelicem, yol derdi olmadığı için daha az yorulucam ve dikkatim daha toplu olucak.

    Ayrıca anadolu lisesinin kasıntı hocalarından ve öğrencilerinden kurtulmuş olucam, fakat şöyle bir durum var, düz lisedeki öğrenciler daha seviyesiz insanlar anadolu lisesine göre fakat alışabilirim. 1.5 sene dişimi sıkarım. Ayrıca şuan okuduğum okul düz liseye göre epey pahalı, günde 2 tl yol paramla kitap alsam bile daha faydalı olur diye düşünüyorum.

    Daha bir çok sebep var

    Anadolu ve düz lisenin eğitim açısından farklılıkları;

    -Şuan okuduğum anadolu lisesinde eğitim kaliteli gibi dursada gerçekten bana faydası yok, bana faydası olmayan "kaliteli" eğitimi ben alsam nolur almasam nolur. Hocalar baştan savma anlatıyor dersi, yani düz liseyle tek farkı şu; sınavlarda daha zor sorular sorarak, öğrencinin çalışmasını sağlıyorlar. Zaten anadolu lisesine gelen bir öğrencide boş öğrenci değildir.

    Evet arkadaşlar sorum şu; 2. dönem düz liseye geçmek istiyorum, geçmem yararımamı olur, zararımamı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k Maj. -- 3 Ocak 2010; 15:33:18 >







  • güncel arkadaşlar
  • 1.si düz lisedeki ortam senin açından oldukça kötü olacaktır.
    2.si 1.5 sene daha dayanabilirsin diye düşünüyorum
    3.sü zaman kaybı demişsin.Benim görüşüm düz lise ye gitmektense zaman kaybı daha yararlı olacaktır.
    Bunlar tabi benim fikirlerim .
    Bu arada bende anadolu lisesi 4.sınıfım ve anadolu lisesinin sana nasıl hiçbir katkısı olmadığınıda anlamadım doğrusu
  • sakın düz liseye gitmek gibi bi aptallığa düşmee sakınn. Orda hayattan hiç bir beklentisi olmayan çok çocuk var. Senide alırlar içine görürsün o zaman
  • anadolu lisesinin hiç bir + sı yok bu sene son senem tekrar okuma sansım olsa emin ol duz lisede okurdum

    hiç bir + sı yok
    bazı yonlerden duz liseden cok daha kotu
  • Senin görüşün tabi..Ayrıca sanada bağlı biraz bu durum
  • Bende 1 saat yol çekiyorum Anadolu lisesine gidiyorum fakat iyikide gidiyorum.. İleride çektiğim 1 saatlik eziyet bana kazançlı olarak dönecek.. Düz liseler şuan berbat durumda.. Oraları bir gör sonra kararını kesin verirsin..
  • Dostum ATL gel eğer sıkarım dişimi diyorsan hepsinden iyi tabi 10 11 saat ders görmeyi göze alıyorsan hem normal dersler hemde bölüm dersleri..
  • şu an çoğu düz liselerde eğitim bitmiş durumda.disiplinsizlik aldı başını gidiyor.anadolu lisesinde devam etmen senin yararına olacaktır...
  • Mersin 1. Anadoluda okuyorum, bazı hocaların yararı yok. Konuyu bile bilmeyenler var. Bence büyük okula gidersen ismi için gitmelisin, gerisi sana kalıyor çünkü.

    Not: Ben de her gün o dertten muzdaripim. Tarsus-Mezitli arası her gün git gel bayıyor.
  • valla bornova anadolu lisesi almanca bölümünden zorunlu olarak bandırma şehit mehmet gönenç lisesine geçen biri olarak söylüyorum hayatının en büyük hatasını yaparsın ve bunu söyleyen ben 25 yıllık hayatım boyunca yaptığım en buyuk hata olarak goruyorum bu eylemimi yinede sen bilirsin...
  • Şimdi düz liseden düz liseye fark var benim gittiğim düz lise sınıflar 20 kişilik, hiç öyle çavo apaçi tipte insanlar yok kavga ortamı yok herkez temiz insanlar, öyle kıllatma gibi durumlarda sınıflarda çok yaşanmıyor.Senin gideceğin düz lisede böyle ise geç derim.Sonuçta anadolu lisesinde çalışmadıkdan sonra birşey değişmez.Düz liseye geçersin çalışırsın adam gibi kazanırsın öss nide.
  • Bu kadar eğitim aşkıyla yanıyosan düz liseye geçme sakın varsın günde 120 dk kaybın olsun ama düz lisede bütün gününü kaybedersin.Şöyle söyleyeyim; eğitim gördüğümüz yok sadece yok yazılmamak için okula gidiyoruz,hocaları ayrı mal,öğrencileri ayrı mal 2 dk duramazsın.
  • Konu yanlış yerde ve uyarı aldınız.

    Lütfen konuları forumdaki uygun bölümlere açınız.

    Bölüm Kuralları:http://forum.donanimhaber.com/m_21275389/tm.htm




    2) Konularınızı lütfen ilgili bölümlere açınız. Teknik konular ilgili bölümlerine aittir.Sorularınıza hızlı yanıt almak için konu dışına ait olmayan konuları bu bölüme açmayınız. Bu konular taşınmayıp, silinecek ve konuyu açan üyeye uyarı verilecektir. Bu davranışın devamında üyeye Konu Dışı bölümüne bir daha mesaj atamama cezası verilecektir.Fıkra, komik olaylar ve eğlence ile ilgili herşey Mizah / Eğlence , Spor ile ilgili herşey Futbol ya da Diğer Sporların Gündemi , MSN ile ilgili herşey MSN ve türevleri , film, müzik ve kitaplar adına her şey Sinema - Müzik - Kitap bölümüne aittir. Bu kurala uymayan üyelerimiz 3 uyarı puanı, tekrarında konu dışı yasağı alacaktır.



    İyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.