Şimdi Ara

(ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
4
Favori
11.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kütahya'da oturuyor kıçında don yok başkasına üzülüyor bu kişisel eziklik göstergesi


    Normal hiç kimse kendi haline bakmadan başkasına üzülmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsrail'in çocuk katili olduğu yıllardır herkesin bildiği bir şey, toto yiyorsa İsrail'e ambargo koyarsın... Gerçi pardon bizim ihraç ettiğimiz bir şey yoktur onlara. Bizi iplemiyorlar bile   Doğu Türkistanlı kardeşlerimize suspus olan arap sevicileri gelip burada Türklere karşı isyanın sembolünü bayrak edinmiş kanı bozuk Filistin için yırtınmasın.

  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    şakşakçı?

    mı pes

  • Hocam mesele inşaatsa kabeninde ilk yapıldığı gibi durmadığını savaşlardan doğal afetlerden yıkılıp yıkılıp tekrar yapıldığını biliyorsunuzdur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • clef de voûte C kullanıcısına yanıt

    dediğin şeyin konu ile ilgisini anlamadım doğrusu

  • Yani meselenin yapıyla ilgili olmadığını,islam dini kendinden önceki o bölgedeki dinleri peygamberleri yok saymıyorsa,kendi bünyesinde kabul ediyorsa kutsal bilinen çok eski tarihi,mabedleri bulunan o bölgeninde kutsal kabul edilmesi gerektiğini söylüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurana inanıp onu referans gösterip inandığını söylüyorsun daha sonra başka kaynaktan başka olay anlatıyorsun. Müslümanın tek kaynağı kuran değil mi? Peki kuran da namaz veya senin yazdığın hikaye var mı sadece merak için soruyorum. Mesela namaz vakitleri namaz kılma şekli nerede ne okunur. Namaz ibadetini kuran da ki ayetlerini bana atar mısın ben bir kaç kere okudum gözümden kaçmış sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wmbot kullanıcısına yanıt

    başka kaynaktan hangi olayı anlatmışım önce onu açıklığa kavuşturalım. sonra senin soruna döneriz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: clef de voûte

    Yani meselenin yapıyla ilgili olmadığını,islam dini kendinden önceki o bölgedeki dinleri peygamberleri yok saymıyorsa,kendi bünyesinde kabul ediyorsa kutsal bilinen çok eski tarihi,mabedleri bulunan o bölgeninde kutsal kabul edilmesi gerektiğini söylüyorum.

    islamdan önceki dinler diye bir şey yok. insanlara gönderilen ilk -beşer- resul hz ademdir ondan ileri gelen ve onun neslinden gelenler de aynı dini yaymışlardır.


    bu dinin ademden beri tek kutsal yeri mekke ve kabedir.

    kudusu mekke yerine

    mescidi aksayı kabe yerine koymak ancak şeytani bir fitneden ibarettir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 11 Mayıs 2021; 23:9:53 >
  • "Hz. Peygamber (sas) Medine’ye hicret ettikten sonra 16 veya 17 ay Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yönelerek namaz kılmıştı. Bir gün cemaate namaz kıldırırken gelen vahiyle kıblenin Mescid-i Aksa'dan Kabe'ye çevrildiği bildirildi."

    Bir Müslüman olarak tek kaynağın kuran olması gerekmez mi? Hadis vs veya fıkık kitaplarından alıntılar vs deme. Ben Müslüman ülkedd doğdum rehber kuran denildi bana ve bana tek değişmeden gelen kaynaktan sorularıma cevap verirsen sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wmbot

    "Hz. Peygamber (sas) Medine’ye hicret ettikten sonra 16 veya 17 ay Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya yönelerek namaz kılmıştı. Bir gün cemaate namaz kıldırırken gelen vahiyle kıblenin Mescid-i Aksa'dan Kabe'ye çevrildiği bildirildi."

    Bir Müslüman olarak tek kaynağın kuran olması gerekmez mi? Hadis vs veya fıkık kitaplarından alıntılar vs deme. Ben Müslüman ülkedd doğdum rehber kuran denildi bana ve bana tek değişmeden gelen kaynaktan sorularıma cevap verirsen sevinirim.

    of kardeşim tartışmayı baştan sona oku o ifade tırnak içinde onu ben değil tartıştığım adam söyledi

  • Pardon o zaman yanlış ve eksik bakmışım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek çözüm kimyasal

    Bakınız Adolf Hitler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsrailin koronavirüsü bitirdiğine bu hafta tamamen emin oldum. Öyle ki savaş faslına geçmişler yine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Kütahya'da oturuyor kıçında don yok başkasına üzülüyor bu kişisel eziklik göstergesi


    Normal hiç kimse kendi haline bakmadan başkasına üzülmez

    Boş yapma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

    İsrailin koronavirüsü bitirdiğine bu hafta tamamen emin oldum. Öyle ki savaş faslına geçmişler yine.

    Bence de adamlara korona'da işlemiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Tek çözüm kimyasal

    Bakınız Adolf Hitler

    Keşke Hitler tümünü sabun yapsaydı da dünyanın başına bela olmasalardı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -İşgalci İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya yeni bir saldırı başlattı. Gazze'den Tel Aviv'e düşen roketler ciddi hasarlar oluşturdu.Gazze'den atılan füzeler, Gazze'ye 4.7 km mesafedeki Rotenberg Elektrik Santralini de vurdu..


    -İsrail Başbakanı Netanyahu: "Bir savaşın ortasındayız ve tüm gücümüzle saldırmaya devam edeceğiz.Savaş uzun sürebilir,biz kazanacağız.Hamas'ın kanları kendi ellerinde."


    -İsrail Genelkurmay Başkanı Kochavi: Yoğun bir şekilde saldırmaya devam edeceğiz, Gazze'deki terör örgütleri şimdiye kadar ödediklerinden daha pahalı bir bedel ödeyecek ve gerektiğinde operasyonu genişletmeye hazırız.500 hedefi vurduk ve onlarca teröristi öldürdük."


    -Yaşanan çatışmalar sonucunda İsrail yarından itibaren şu okulları iptal etti: Rishon Lezion, Rehovot, Givatayim, Petah Tikva, Givat Shmuel, Ramla, Lod, Bat Yam ve Tel Aviv.


    -İsrail Kanal 12: "İsrail, tarihi boyunca böyle bir roket saldırısına tanık olmadı."


    -Lübnan Hizbullahı seferberlik ilan etti 10 larca Füze bataryası Lübnan'ın güneyine sevk ediliyor.


    -Hamas’ın yoğun füzelerinden sonra Lübnan sınırı yakınlarındaki Acre’de halkın evlerini terk ederek sığınaklara göç ettiği aktarılıyor.


    -İsrail Askhelon kentine düşen 15 füzeden sonra kentte büyük yangınlar çıktı.


    -Filistinliler, Lod şehrinde işgalci Yahudi yerleşimcilere ait araçları ateşe verdi. Ramlaya zorla yerleştirilen Yahudi yerleşimciler araplara ve Filistinlilere saldırıyor.Kentte iç çatışma çıkma üzere.


    -Hava Kuvvetleri karargahında saldırıları yöneten İsrail Savunma Bakanı Gantz: “Gazze’de binalar çökmeye devam edecek.Çok sayıda hedef var.Uzun süreli sessizliği ve güvenliği sağlayacağız.”


    -ABD Başkanı Biden, Filistin Devlet Başkanı Abbas’a mektup gönderdi ve gerilimin düşürülmesini istedi.


    -Hamas lideri Heniyye: "Kudüs çağrı yaptı biz de harekete geçtik. Gazze her zaman Kudüs'ün yanında.Kudüs'ü birleştirme' adı altında işgali genişletme kutlamalarını reddettik, reddediyoruz.Bugün düşman ile mücadelede yeni bir aşamadayız.Kudüs terk edilmeyecek. Halkımız aşırılıklara karşı birleşti. Mescid-i Aksa ve kutsal Filistin'in kurtuluşu karşısında aramızdaki tüm bölünmeler sona erdi."


    -Irak Hizbullah Tugayları: Filistin'deki kardeşlerimizi sahip olduğumuz her şeyle destekliyoruz.Irak Mücahidleri Büyük ödeşme Günü'nü özlüyor.


    -Almanya Dışişleri Bakanı Maas:“İsrail’e yapılan roket atışları kabul edilemez ve hemen son bulmalı.İsrail’in bu durumda meşru müdafaa hakkı var.Şiddetin artırılmasına tolerans gösterilemez ve kabul edilemez.”


    -Twitter, Kudüs Tugayları askeri sözcüsünün hesabını kapattı


    -İsrail Lod Belediye Başkanı: “Şehirde kontrolü tamamen kaybettik.Sokaklarda Araplar ve Yahudiler arasında iç savaş yaşanıyor.Başbakan Netanyahu düzenin sağlanması için orduyu buraya göndermeli.”

    (Başbakan Netanyahu orduya lod kentine girmesi talimatı verdi)



    -Eski ABD Başkanı Trump, İsrail'e destek bildirisi yayınladı, İsrail ile ilişkilerini övdü ve Biden yönetimini eleştirdi.




    -İsrail olağanüstü hal ve savaş hali ilan etmeye hazırlanıyor..



    Her hava savunma sisteminin zayıf karnı olan salvo atışlar ve bunun sonucu oluşan "satürasyon" denilen açık Iron Dome'un da tökezlediği nokta oldu. Uzun ve sürekli atışlar sonrası roketler HSS'leri aşıp hedeflerine ulaşmaya başladı ve ölümcül sonuçlar doğurdu.Hamas'ın roket atma stratejiside yoğun atışlarla israil'e kayıp verdirmek yönünde.Hamas ve el kassam'ın 800e yakın roket attığı rapor edildi ve gece boyuncada roket atışlarının devam edeceği duyurldu..Çoğu mahallede çatışmalar ve kundaklamalar başladı.İsrail ise "savaş hali" durumuna geçeceği konuşuluyor.





  • israil ordusu Hamasa ait binalari vurmadan önce sivillere zarar gelmesin diye önceden arayip haber veriyormuş. israilin davasinda hakli olduğunu biliyordum fakat bu kadarini da beklemiyordum. Bence konu başliğini Hamasin sivilleri katli ve zulumü diye değiştir.


    İsraili takdir ettim. Başka kimse bunu yapmaz. Sen git Tel Aviv ve Kudüsü füze yağmuruna tut, Masum insanlari katlet. israil gitsin Hamasa ait binalari vurmadan önce sivillerin hayatini kurtarmak için arayip haber versin. Zaten israil ordusu boş binalari vuruyor diyorlardi. Nedenini bugün anladim.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.