Şimdi Ara

Amplifikatörler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
11.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Bildiğim kadarıyla amplifikatör sesi yükselten araç
    Ben kendi içinde amplifikatörü olmayan vcd min audio R/L çıkışından gelen azıcık sesi yükseltmek istiyorum
    Ama bir elektronik devrede bu parça nerededir nasıl bağlanır bilmiyorum
    Wolkman imin devresinde ses ayar düğmesinin altında 5 lehim vardı(3*2karşılıklı)
    3 volta bağlayıp fm e getirip vcd den aldığım çıkışı bundaki iki lehime bağlayınca ses yükseliyo ama kötü çeken radyo gibi bozuk
    Buna benzer şekilde eski bir aletin anfisini nasıl bağlayıp kullanabilirim yada benim bağlayabileceğim şekilde parça olarak satılırmı(ucuz)
    Yapmak istediğim sesi yükseltmek ve volume ayarı yapabilmek
    Bu konu ile ilgili güzel web siteleri ?



  • elektronik bilgin yoksa ugraşma hazır anfi kitleri satılıyor al.
  • karaköyde bulabilirsin ama uğraşmaya değmez hazır bir amfi al kurtul
  • bu işi ögrenmek istiyosan ugraşıcaksında yoksa degmez gerçekten.ayrıca dip gürültüsü vınlama fln fıtık olr çıkarsın.
  • arkadasım ugrasmaya degmez. yapacagın amfiye alacagın malzemelerin fiyatı hazır alacagın bir amfinin fiyatı ile hemen hemen aynı olur. o yüzden ugrasmaya hiç degmez. hem yapacağın amfinin çalışıp çalışmıyacağının garantisi de yok. piyasada dolaşan amfi devrelerinde doğru düzgün çalışan devre sayısı çok az..
  • devre şeması çalışsada anfinin topraklanmasına kutusuna ve yerleşim planına kadar herşey önemli.bazı anfilerde yıldız yerleşim planı izlenir bazılarında paralel

    bi çok çeşit var.bunlar önce denenmelidir.sonra bi çok test edilmelidir.yoksa işin şansa kalmış demektir.ama şu varki piyasada 5 milyara alacagın profosyonel yaklaşık 2x900 w anfiyi 1-2 milyara maledersin tek olarak.çok yaparsan maliyet düşer.yani bu işin karıda var.
  • TDA 2002 - 2003 entegresi ile cok basıt anfı yapabılırsın.bir araştır bulursun semayı


  •  Amplifikatörler hakkında


    bu entegre ucuz ve heryerde mevcut.

     Amplifikatörler hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 30 Eylül 2004, 6:50:18 >




  • Hazır buraya topic açılmışken bi sorayım. Piyaasa satılan eski veya yeni 2 kanal 4 kanal veya 5.1 kanal amplifikatörlerden almayı düşünüyorum ama bunu aslında sadece temiz sesle bilgisayardaki mp3leri dinlemek için düşünüyorum. 2 de güzelinden kolon alacam. Fakat bu amplifikatörlere girişi bilgisayardaki ses çıkışlarından sağlayabilirmiyim. Bazı arkadaşlarımız olmaz kartı yakma ihtimali var demişler o yüzden soruyorum. Ayrıca sizin öneriniz nedir 2 kanal eski amfilerin yeni nesil 5.1 kanal amfilere göre daha kaliteli ses verdikleri söyleniyor. Biri bana bi akıl versin lütfen. Yani en temiz ses yeni nesil amfilerdenmi yoksa eski nesil metal görünümlü olan 2 kanal amfilerden mi sağlanır. Birde bu amfiye girişi ses kartı çıkışından nasıl bağlarım. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 30 Eylül 2004, 17:25:00 >
  • temiz sesisn 5.1 veya 2 yani stereo ile alakası yok.tamamen sistemle alakalı.ses işi zincire benzer egerki zincirin bir halkası kötüyse bu iş olmaz.

    Amfi iyi olucak.(pro aletler ev aletlerine 10 basar.)sonra kabinler iyi olmalı.ses kartıda tabiki.ve hepsinden önemlisi dinledigin mp3 yada kaynak cd iyi kayıt olmalı.orjinal olan kayıtlarda bile dogru yapılmamış kayıtlar mevcut.

    Anfi tavsiyesi istersen EV,C-audio,martin,Crestaudio,amcron,crown, vs.....
  • Sağolasın. Aslında dediğin doğru. Dün uydudan Michael jacksonun mp3 leri geldi. Bendekiler çok netti diye biliyordum. Gelenler 48Khz vede 224kbps. Acayip farketti ses kalitesi. Ayrıca senin belirttiğin markaları hiç duymamışdım açıkcası. Ben ev için düşünüyorum. Yani bu markalar ev için olurmu. Mesela sansui akai nakamichi pioneer sony marantz gibi.. Yanigaliba bunlar öbürlerine göre dahamı ucuz oluyo. Tekrar teşekkürler
  • söyledigim aletler pahalı aletler.ancak ikinci elini fln bulursan bir miktar ucuza sahip olabilirsin.ve kesinlikle home cinama sistemleriyle kıyaslanmayacak kadar kaliteli ve güçlü aletler.
  • eeee ne yaptın bu konuda?
  • aslında basit anfi istiyorsanız en iyisi TDA 2002 veya 2003
    şema için burayı tıklayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simetrik -- 31 Ekim 2004, 21:28:17 >
  • ABİ TDA PAHALIDIR AMA KALİTELİDİR AMA ANLADIĞIM KADARIYLA PEK ANLAMIYON ELEKTRONİKTEN O ANFİNİYİ YAPMAKLA BİTMİYO GÜRÜLTÜ OLAYLARI FİLAN VAR ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ İYİ BİR TOPRAKLAMA YAPMALISIN EN İYİSİ HAZIR HEM YALNIŞ BİŞEY YAPARSAN ALETE ZARAR VEREBİLİRSİN
  • kardeşim bırak bu tda2003ü filan tda 1554 diye bir entegre var devre şemasını daha sonra istersen gönderebilirim. bu entegre ile yapılan anfiyi 12 v la çalıştırabilirsin yanii arabada da kullanılabilir. ses kalitesi çok iyi cızırtı filan olmaz. gücü istersen 4x11 köprü bağlarsan ben öyle yaptım 2x22 oluyor. devre çok basit wolkmande kullanabilirsin. istersen rahatlıkla bilgisayarada bağlayabilirsin. piyasada 20-30 milyona satılan anfilerden daha fazla ses veriyor maaliyeti güç kaynağını saymazsan 10 milyon civarında. ben şuandsa bilgisayarda kendi yaptığım bu anfiyi kullanıyorum.


    birde şunu ekliyim tdanın kalitesini labratuarda ölçtüğünüzde bi boka benzemiyor. bütün tdalar öyle ama ucuz ama kötü derken sen kulakla dinlerken bunu anlamazsın

    en kalite anfiler stk serisidir ama 50wlık bir stk yıllar önce 30 milyon civarındaydı yani çok pahalı




  • arkadaş hayatında bi anfi yapmış gelmiş burda profosor olmuş TDA yı kötülüyo.

    TDA nın THD sinin ne kadar düşük oldugunu bilmiyorsun heralde.THD yi biliyorsundur umarım.biliyor olsaydın gerci böyle yorum yapmazdın neyse.
    stk entegrelere gelince onlar tarih oldular antika olarak satılmalılar.sonra o biçim pahalılar.

     Amplifikatörler hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 6 Kasım 2004, 1:18:34 >
  • entegre olmayıp çok iyi ve güclü anfi istiyorsan h-class anfi diye bir yapı var.hem düşük enerji sarfiyatı hem düşük ısı hemde yüksek güç.

     Amplifikatörler hakkında


     Amplifikatörler hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 6 Kasım 2004, 1:23:53 >




  •  Amplifikatörler hakkında


     Amplifikatörler hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 6 Kasım 2004, 1:29:03 >
  • Faruk Babaya cevap: Eger 5.1 ampli alacagin fiyata stereo ampli alirsan cok daha iyi sonuc elde edersin. Pioneer'in 60, 75, 90 wattlik stereo integrated amplileri giris seviyesi ev kullanicilari icin ideal. A, B cikislari mevcut yani 4 kolon baglayabiliyorsun, ama stereo. Sony'den kacmani tavsiye ederim. Kolonlarini da aldigin ampliye gore secmelisin. Cok yuksek veya cok dusuk watajli urunler almamalisin. 90 wattlik ampli icin ideal olani 150 wattlik bir hoparlordur mesela... 60 watta 100 wattlik bir hoparlor de iyi olur. Ampli ve hoparlor secimlerini de kac metrekarelik bir alanda muzik dinliyecegine gore secmelisin. Hoparlorler buyudukce urettikleri sesi tam alabilmen icin hoparlorle aranda olmasi gereken mesafe artar. Seskartini yakamazsin. Seskartiyla da bir problem olmadan baglarsin. Ancak seskarti source olarak hic de iyi degil. Cd deckden ses cok daha kristalize ve dogal geliyor. Ve cd deckte caldigim cdler gene mp-3 den cd ye cekilmisler.Ve ben Audigy 2 platinium kullaniyorum ve memnun degilim. Bir zamanlar Yamaha ses kartlarini ovuyolardi muzik dinlemek isteyenler icin; ama hic kullanmadim, bilemem.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.