Şimdi Ara

Amino mu ? Glutamin mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hangisi daha yararlı ? biri amino diyo diğer taraftan bi hocam amino sadece türkiyede bu kadar meşhur diyo artık whylerde onun taşıdıklarını taşıyor diyo glutamin daha yararlı diyor kafam karıştı resmen.



  • Wheylerde Glutaminde oluyor yeteri kadar,hiçbirine gerek olmadığını düşünüyorum.. Şu Supplementlerden çok beklenti içinde olmayın arkadaşlar.Yanlış anlamayın bilmiş gibi böyle aksi bir tavırla değil tam tersi çok sakin birşekilde dostça söylüyorum.. Adı üstünde arkadaşlar ''Gıda Takviyesi'' yani yemeniz gereken gıdalara ek alınıyor,buda demektirki Güzel bir diyetiniz yoksa aldığınız bu ek gıdanında bir önemi çok bulunmuyor..

    İlla bir Supplement kullanıcaksa bu Whey Protein,Creatine Mono ve Multivitamin(sebze,meyve çok yemiyorsanız) takviyesi olabilir,bunun dışındakilere gerçekten ihtiyacınız yok çünkü alıcağınız Whey Protein tozunda yeterince amino asit profilinde glutaminde,aminolarda barındırılıyor..
  • Yok hocam öğreniyoruz creatib ne işe yarıyor tam olarak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glutamin zaten amino asit. Kompleks aminoasit almanı tavsiye etmem pek etkili değiller. BCAA ve Glutami ayrı ayrı alabilirsin.

    Not : Protein tozu , creatin , multivitamin , balık yağı benim öncelikle tavsiyemdir. Bunlar yoksa bunları tamamla bence.
  • Hocam kreatini demin bir arkadaşta söyledi ancak işlevini tam olarak bilmiyorum biraz açıklarmısın özetle.
  • Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Protein tozlarının içerisindeki amino asit profilleri üründen ürüne değişir, kimisinde değerler çok daha etkilidir kimisinde daha düşüktür. Bunun sebebi genellikle içeriğindeki protein oranına bağlıdır.
    Ama burada önemli olan bir konu vardır oda protein tozunun kalitesi, bazı ürünlerde protein değeri çok yüksektir ama protein kalitesi düşük olduğu için kaslar %100'lük bir emilim gerçekleştiremez.

    Hocanın söylediği ve senin kafanı karıştıran konuya gelince:

    Amino asit kullanımı vg sporunda belirli bir seviyeye gelmiş kişilerin kullanımı için daha uygundur. Yoksa kullandığın bu ürünler genel olarak çok fayda etmeyecektir.
    Glutamine kas onarımında çok etkili olan bir amino asit çeşididir ve kompleks bir amino asit ürünü ile karşılaştırmak çok doğru olmaz, burada önemli olan sporcunun daha çok neye ihtiyacı olduğudur (buda beslenmesine göre değişir)

    Bu spora yeni başladıysan (3-4 ay) şimdilik düzgün bir protein tozu kullanman yeterli olacaktır, durumu ilerlettiğinde hedefin doğrultusunda ihtiyacın olan ürünleri tercih edebilirsin.

    Saygılar,




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.