Şimdi Ara

AMERIKADAKI OLAYLARI NEDEN GERCEK ANLAMDA KONUSMUYORUZ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Yukarıda birtek art niyetli söylemim olmadı fakat sizin gibi düşünen ve düşüncesini güzel bir yolla anlatmadan direkt olarak art niyetlisin diye suçlayan insanlarla dolu forum ve Türkiye asıl siz art niyetlisiniz.
    Şimdiki tavrınız eğer iktidar olarak başımıza geçtiğiniz takdirde eleştirdiğiniz insanlardan daha gaddar ve yıkıcı olacağınızın bir göstergesi .
    Sizde kin güdüyor ve nefret dolusunuz ve doluyorsunuz .Dünya yangın yeri halen ve Türkiyeyi eleştiriyor rahatlarınızın biraz bile bozulmasına hükümet gitsini tercih ediyorsunuz !

    Çıkıpta biriniz bile ABD de olan olaylarda Türk polis teşkilatının onlara daha iyi ve merhametli olduğunu söylemediniz .Çünkü art niyetli olan sizlersiniz.
  • dünyanın her yerinde olduğu gibi ordada "ASIL OLAN BİZİZ, BİZ DEMEDEN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ " diyen kendini üstün gören kimi zaman sol kimi zaman sağ görünen insancıklar var.
  • şu 18- ekibini salsalar da şu başlıklardan kurtulsak
  • Bu olaylarda siyahiler hiçbir şekilde haklı değil. ABD de suçların yaklaşık %70 i siyahiler tarafından işleniyor. Bu protestolar gösteriyor zaten. Protesto ayağına herfiler hırsızlık ve yağma peşindeler.
    https://twitter.com/KTHopkins/status/1266987192670457857?s=20
    Bu video da görüldüğü gibi beyazlara laf atarlar ama kendileri en Vandal toplumdur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LacWer -- 31 Mayıs 2020; 12:34:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhammet.cskn kullanıcısına yanıt
    Öyle mi? Peki bu konu neden açıldı yoksa tamamen temiz duyguların vardı bir anda aklına esti ABD polisi böyle burada neden Türk polisini övmüyorlar diye dertlendin konuyu açtın öyle mi?
    Hindistan polisi koronada yasağa uymayanları dövüp durdu yine konu açmadık tüh ya. O sana dert olmamış.
    Boşversene ya derdin belli. Başka taktik bul kuzu postu giymiş kurtlar gibisiniz. Sende objektikliğin zerresi yok ama başkaları neden böyle değil diye eleştir dur. İkiyüzlülük bu. Hemen oraya yok iktidar olursan gaddar kinci olursun diye döşemişin. Çünkü sen öylesin ve karşındakini kendin gibi görüyorsun.
    O kutuplaşma mevzularını körükleyen senin tuttuğun taraf ayrıştırarak düşman icat ederek seçmen kesimini bir arada tutmaya çalışıyor birde başkası yapıyormuşta masummuş gibi numara çekiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Hocam benim düsüncemde kimseye mini etek giyiyor diye saldırı yok ama sizin düsüncenize göre Basortusu takan kadınlara ,cubbe giyen insanlara saldırganlık var.Bir ön yargı var.Ben dunyanin bircok yerinde bulundum.Isim geregi bircok insanla calisiyorum , ben namazima giderken bana saygi duyan bircok yabanci oldu ama sizin gibi dusunen insanlar hicbir zaman ibadetimize onlar kadar saygi gostermedi.
    Ben art niyetli bile olsam kendi ulkemin polisini savunurum ,sizin gibi Abd polisini hicbir zaman savunmam.Ben her zaman ulkemin menfaatlerini savunurum sizin zihniyetiniz iktidar olsa bile yine kendi ulkemin menfaatini savunurum.Sizin gibi farkli farkli algilar yaratip ulkemin baskanini bakanlarini kotu gostermeye calismam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ayrica sizin kirli dusuncelerinizle konu buraya geldi.Polis siddeti heryerde ayni deseydiniz buraya baglanmazdi konu ama zihniyetiniz Tartisma ,baski ve sirf sizin desteklediginiz insanlari desteklemiyoruz diye yanlisa yanlis ,dogruya dogru diyemediginizden dolayi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem ama corona muhabbeti varken milletin sokağa dökülmesi, uzun vadede bu eylemlerden daha büyük sonuçları doğurur.
  • Olayların en sakin olduğu yerde bile Ülkenin ne halde olduğunu gösteren Abd deki Türk mutlaka izleyin Kolay kolay bitmez bu iş isterse tank çıkarsınlar sokağa durum ciddi:https://www.instagram.com/tv/CAzuC5_nUtu/?igshid=625hfml4lz3a



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForNx -- 31 Mayıs 2020; 14:10:18 >
  • muhammet.cskn kullanıcısına yanıt
    Tabi canım biz hep kötü oluruz zaten. Siz herkese kardeşim diye sarılır hiç ayrımcılık yapmazsınız. Siz hep mağdur hep Küçük Emrah olursunuz biz hep zalim. Bu kadar senedir senin gibi olan yönetiyor gördük adaleti ve eşitliği. 99 yılında gelen kpssyi bile ne hale getirdiniz. Torpilin yoksa hiç mülakatlı memurluklara başvurma bile.
    Eğer biz size sandığın kadar düşman olsaydık senin kesiminden kim ekmek yiyebilecekti.
    Sonra şu türban yasağı 97de geldi ta 2010 yılında kalktı en çok kim mağdur etmiş bi bak bakalım
    Ayrıca siz çok dindarsınız ama diyanetin finansmanı nerden? Neden kendi aranızda para toplayıp veya Avrupa'daki gibi bu iş için vergi koymuyorsunuz. İçki,kumardan,faizden vergiyi al imama maaş öde. Sen dindar olup bundan rahatsız oldun mu?
    Polis konusu ise kimse babamın oğlu değil. Türk polisi olması farketmez hatalıysa hatalıdır. Polislik maaşlı bir meslek belli kanunu var görev sınırı var hata yaparsa bedelini öder. 90 yılından beri bir sürü kanun çıktı insan hakları diye kafanız hala 1980 yılında kalmış. O polise hata yaparsa devlet bile acımıyor. Böyle davranışlar yüzünden ne tazminatlar ödendi. Askeriyedeki er, onbaşı, çavuş gibi karşılık almadan yapılan bir iş değil ki arkasında durayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • olayların detaylarına bakalım.

    Floyd alışveriş yapıyor, alışverişi senetle ödüyor, senet sahte çıkıyor mağaza çalışanı polisi arıyor.

    Amerika'da suçlar listesinde cinayet, uyuşturucudan sonra 3. sırada sahtecilik gelir. yani ihbar asayiş olaylarında 3. sırada olan bir suç eylemi. dolayısıyla polis memurlarının psikolojisini irdelersek, 1. derece de önemli bir olaya gidiyorlar, gergin, stres altında olmaları muhtemel.

    karşılarına çıkan adam maşallah 2 ye 5 ve afro-american. suçlandığı durumda sahtecilik olunca polisler üzerindeki baskı artmış olabilir.

    bunu şöyle örneklendireyim, kendinizi düşünün birde haber bültenlerinde yakalanan suçluluların haberlerini, hani yaptıklarımdan pişman değilim aklım hal yapmadıklarımda diyen yada ben mi almışım 5 milyonu diyen insanlarla

    herhangi bir asayiş durumu olsa polis o tarz insanlara yaklaşımı ile size olan yaklaşımı aynı mı olur?

    peki bu durumu ırkçılığa bağlayanlar olursa, neden şu anda Floyd öldüğü için protesto diye yağma oluyor? ve neden yağmacılar hep afro-amrikanlar?

    Peki neden Usa nufusunun %13'ünü oluşturan Afro-Amerikalılar Amerika Suç dağılımının %58 inde kanıtlanmış, mahkemeler, kanıtlar ışığında suçlu bulunan kişiler?

    Burada açıkça bir psikolojik bir durum olduğu kesin ve bu bozuk psikoloji Police brutality yani polis şiddetini getirdiği de aşikar.

    Bu durumun psikoljik olduğu ile ilgili en önemli detay ise olayın faili olan Chauvin'in geçmişinde saklı sanırım.

    Chauvin'in görev süresi boyunca 18 resmi şikayeti, 2 kınama yazısı, 1 i ölümcül 3 polis çatışması yaşamış. ayrıca polis olmadan önce bir Latin bir gece kulubünde görevlik görevlisi olarak çalışıyormuş. ve bu gece kulubünde çalışırken burada düzenlenen Afro-Amerikan etkinliklerinde Chauvin'in o müşterilere sert davranıyormuş.

    Dahası Chauvin'in ve mesai arkadaşlarından biri de tahmin edin kim? George Floyd

    görüntülerdeki Asyalı polis Hmong'unda memmurluğu pek parlak değil, 2009 da akedemiden mezun olmuş, 2012 de tam zamanlı olarak göreve başlamış, 2017 de ise aşırı güç kullanımı nedeni ile görülen hukuk davasında 25 bin dolara mahkum olmuş biri.



    Olay 2 polis memurunun psikolojik durumlarından kaynaklı iken, bunu ırkçılıkla bağdaştırıp protesto diye kendisi gibi vatandaş olan kişilerin dükkanlarını yağmalamak, kendisinin vergisiyle alınan araçları ateşe vermek, bunda da Afro-Amerikan kişilerin yapması? işte bu durum düpedüz mağduriyeti oynamak, olayları saptırmak, toplum ilgisini değiştirmek için vahşet kullanmaktan başka bir şey değil.

    Adli bir olayda 2 memurun münferit ve psikolojik durumlarından ötürü olaya yaklaşımı, adli olayın evrakta sahtecilik olması, suçu gerçekleştirenin Afro Amerikan olması,USA 'da Sahtecilik olaylarında başı Afro Amerikanların çekmesi, olaya giden polis memurunun zanlıyı geçmişten tanıması belki aralarında bir husumet vs. olabilme durumlarını büyütüp olayı faşizm, ayrımcılık olarak büyütüp sokaklarda talan, yağma, şiddet göstermek.




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Siz bana kötü düşünceli derseniz bende size aynısını derim .
    Bak hocam haklı olduğun noktalar var mesela imamların maaşlarının ödenmesi konusunda bu konuda Rahatsızlık duyuyorum fakat biz her hafta en azından oturduğum semtte ve gittiğim camide kendi aramızda para toplayıp devletin parasına dokunmadan camimizi tadilat ettirip, eksiklerini tamamlıyoruz.

    Ayrıca türban konusunda yapılanların yanlış olduğunu kabul ederseniz ,bu konudada hem fikir olabilirim sizinle fakat sadece Türban değil laiklik zırhının arkasına saklanıpta bu insanlara baskı kurulamaz kim olursa olsun.Laiklik bu ülkeye 1930 yılında getirildi yani Cumhuriyet temellerine bile tersken bu konuyu kimse tartışmamalı.

    Polislik konusunda tamamen katıldığımı söyleyebilirim sadece polislik değil kimse mesleğini kötüye kullanmamalı .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.