Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
708
Favori
138.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syronwar

    quote:

    Orijinalden alıntı: The Last Viking

    Hocam merhaba,

    Ben de şuan 3. sınıfı bitirdim, inşallah bir aksilik çıkmaz ise seneye mezunum. Geçtiğimiz seneyi 3. sınıfın 1. ve 2. dönemini Amerika da University of Mississippi de değişim öğrencisi olarak okudum orada aldığım notlar ortalamama dahil olmayacak (ilk dönem 2.98, 2. dönem 3.06 yaptım Amerikada) Tabi ki oranın ortalamasına göre çok çok düşük bir ortalama biliyorum. Şu anki ortalamam 3.22. Bu yaz GRE ye asılıp inşallah iyi bir puan almayı düşünüyorum ve yöneleceğim alan belli. Şunu da not düşmem gerekir ki yöneldiğim alana dair aldığım derslerin bir veya 2 tanesi dışında hepsi AA buna ABD de aldığım dersler de dahil. Hatta bu yaz o istediğim alanda araştırma görevlisi olarak stajım da var, son yıl özel olarak seçilen 10 kişiye araştırma tezi dersi açılıyor umarım o dersi de alıp bu aynı alanda araştırma yapıp tez yazarsam hatta bunu da bir yerlerde yayınlatabilirsem süper olur, burs bulması da çok kolay olur.

    İstediğim alan Industrial and Organisational Psychology olarak geçiyor. Kafamda master'a tekrar amerikaya gelip belki doktoraya da orada devam etmek tabi bu süre zarfında bulabilrsem bir de iş bulup çalışmak ve oraya yerleşmek. Başvuracağım üniversiteler arasında Rice Universitesi de var. sayfalarını incelerken geçen 12 kişi aldıklarını ve aldıklarının GPA ortalamasının 3.67 olduğunu GRE notlarını da belirtmişler. Şimdi bu ortalama olduğu için direk kafamda elemedim zaten burayı, GRE de elimden gelenin en iyisini yapıp başvuracağım ayrıca 4 tane de referans mektubu istiyorlar. Ben referanslarımın sağlam olduğunu düşünüyorum gerek Amerikada gerek İngiltere gerekse Türkiye de. Ben şu an için GRE de elimden gelnenin en iyisini yapıp Başta Rice'ye ve diğer üniversitelere Cali de Colorado da Florida da vs. başvuracağım. Sadece bunu seninle de paylaşmak istedim ve benim şansımı ne görüyorsun merak ettim. Belki orada da görüşmek nasip olur :)

    Sağlıcakla kal

    Neler yaptın hocam ?

    Güzel hort

    Hocam son sınıfta bu Indastrial Psychology alanında gene bir ders aldım ve sadece o dönemki değil 4 yıl boyunca aldığım en düşük notlardan birini aldım Hocanın sınav tarzı o biçi full ezber hiç sevmediğim, neyse...

    Evet mezun oldum, masterlara falan da hiç başvurmamıştım. Son dönem ekonomi kitaplarına borsaya falan meraksarmıştım. Borsadan bir miktar para da kazandım. SOnra yapılabilecek en iyi işin kendi iş olduğuna karar vermiştim. Bİr başkasının kölesi olup sırf ona çalışmaktansa... Neyse ama istediğim kesin bir şey vardı o da hala yurt dışında yaşamak. Mezun oldum 1 ay içinde turist olarak ABD ye geldim, bir güzel gezdim gördüm... Ve bu 1 sene için de çok iyi insanlarla tanıştım ve çoook öğrendim. Hani derler ya çok okuyan mı çok gezen mi diye? Bence çok gezen ve çok insanla tanışan. Neden mi? Çünkü her zaman ne okuyacağını bilemiyorsun neyin sana neyi öğreteceğine vs. Ama gezerken tanıştığın insanlar sana hiç bilmediğin şeyi bir anda söyleyiveriyor işte kütüphanenin içinde rastgele kitapları hızlıca okuyormuşçasına.

    Öğrendiğim bir şeylerden birisi de harika bir alan öğrendim User Experience diye. Hem psikoloji ile alakalı hem yazılım dünyası ile. Basitçe insan davranışını düşünce yapısını ele alarak daha kullanımı kolayi kullanıcıyı istediği sonuca en kısa nasıl ulaştırırız soruşarını ele alan bir alan yeni büyüyen bir alan. Bunun ile ilgili ABD den bir üniversiteden mastera kabul aldım bölümün adı da Hman-Computer Interaction. bu Eylülde nasipse başlıyorum. Hee onun dışında tabi bu alanı öğrendikten sonra da epey düşündüm çok cazip süper gözüküyor. User Experience ile ilgili dersleri izlemeye başladım, biraz basit geldi bana, yani çok aman aman kadar bi vido izlemedim 3-5 tane. Sonra şu sonuca vardım, eğer Amerikada olucaksan, en kısa sürede öğrenip en çok getiri sağlayacak şey abi yazılım işi, kodcu olma vs. Bu alan bir türlü doymuyor maaşlar çok iyi, kendi işini yapabilme potansiyelin yüksek vs. Şıuan yazılım öğreniyorum, hem masterdan mezun olunca da güzel bir kombinasyon olacak.

    Bu arada Franchising işlerini de kovalıyor olacağım önce biraz para kazanmak lazım ondan sonrası franchise işi tam benlik getirisi daha iyi ve atıyorum 20 yıl sonra elinde satabilecek bir marka değeri oluyor, ancak bir başkasının yanında çalışırsan böyle bir imkan da yok vs. vs. 1 yılı 2 paragrafa sığdırdım ancak özetle bu. 1 yılda en kısa sürede öğrenilip en çok getiri sağlayacak şey kodculuk abi özet bu ve franchising de güzel bir iş, alan vs. Durum şimdilik bu, 2-3 yıl sonra bir hort daha yersek updatelerim
  • Hocam merhaba bende bilgisayar mühendisliği okuyorum Çanakkale 18 Mart Üniversite'sinde. 1.Sınıf bitti ne önerirsin ileride hangi dillere yöneleyim? C öğreniyoruzda yaptığımız tek şey matematik problemleri çözmek oluyor. Kendimi geliştirmem lazım ama nasıl bilmiyorum.
  • Hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müpmühendis


    quote:

    Orijinalden alıntı: xaxa789

    Hocam merhaba bende bilgisayar mühendisliği okuyorum Çanakkale 18 Mart Üniversite'sinde. 1.Sınıf bitti ne önerirsin ileride hangi dillere yöneleyim? C öğreniyoruzda yaptığımız tek şey matematik problemleri çözmek oluyor. Kendimi geliştirmem lazım ama nasıl bilmiyorum.

    almanca ilginizcs hocam .yonelin

    Hocam dil derken programlama dilini kastettim. Belirtmemişim özür dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müpmühendis


    quote:

    Orijinalden alıntı: xaxa789

    quote:

    Orijinalden alıntı: müpmühendis


    quote:

    Orijinalden alıntı: xaxa789

    Hocam merhaba bende bilgisayar mühendisliği okuyorum Çanakkale 18 Mart Üniversite'sinde. 1.Sınıf bitti ne önerirsin ileride hangi dillere yöneleyim? C öğreniyoruzda yaptığımız tek şey matematik problemleri çözmek oluyor. Kendimi geliştirmem lazım ama nasıl bilmiyorum.

    almanca ilginizcs hocam .yonelin

    Hocam dil derken programlama dilini kastettim. Belirtmemişim özür dilerim

    biliyorum espri yaptim.ben.ozur dilerim

  • müpmühendis M kullanıcısına yanıt
    olm manyak mısın jdglfdsk
  • her 3 ayda bir rutinimi tamamlayım up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: misterno5

    ABD de 24 yildir yasayan ve burada dogmus biri olarak belkide binlerce Turk tanidim hatta daha fazla

    Amerikadaki Turklerin ortak noktasi TR de fakir olmalari. 24 yil boyunca bir tane adam gibi duzgun TR de hali vakti yerinde zengin bir aileden gelen birisiyle tanismadim. Amerikaya gelenler tamamen Turkiyenin fakir fukara kesimi. Amerikadaki butun Turklerin belki %1 i egitimli veya TR nin iyi okullarindan mezun duzgun egitim gormus kulturlu insanlari

    Turkiyede hali vakti yerinde olan kurulu duzeni isi gucu olan parasi arabasi yazligi olan cocugunu ozel okula gonderebilen hicbir kisi Amerikaya gocmen olarak gelmiyor. O yuzden Amerikadaki Turk aktiviteleri toplantilari olaganustu moral bozucu.

    Turkiye de surunuyorsundur fakirsindir gecekondu mahallesinde yasiyorsundur he o zaman Amerika tam sana gore. Buraya geldiginiz zaman buradaki Turkleri gorunce cok moraliniz bozulacak

    24 yillik Amerika tecrubesiyle yazilmistir

    Yazdıklarınız Kanada için geçerlimidir. Sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be aradan yıllar geçti konu açılalı acaba konu sahibi foruma giriyormudur arabanın modelinide yükseltmiş imzasına bakılırsa tam bir ibretlik başarı öyküsü herşey azimde bittiğini gösteriyor
  • Okudum moralim bozuldu.Evet sonuna kadar hak ediyorsun orası ayrı.

    Yazıklarını okurken zihnimde canlandırdım ve kendi yerime koydum.
    Ev-iş iş-ev(işsizim orası ayrı)x

    Yaşama hevesim sıfırdı şuan ise hiç kalmadı.

    Türkiye ilginç bir ülke , afrikalısı burada saat satıyor ve neden ingilizce bilmediğimizi soruyor.

    En azından amerikan dizilerini izleyip hayal kurabiliyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilader ne alaka ya ? Ne ailesi ne şansından bahsediyorsun. Sen adam gibi azmetseydin ufak yaşta sokağa çıkıp sapanla milletin evine saldırmak yerine şuan en iyi yere gelirdin. 10 yaşımdan beri çalışıyorum. Allah ıma şükür tr nin en yüksek puanla öğrenci kabul eden lisesindeydim. Şimdi de gene aynı şekilde üniversitedeyim. Bunlar rastlantı değil. Çalışırsan azmedersen tırnağınla kazırsan olacak şeyler. Yok aile yok şu. Ailenin durumu çok ama çok köyü değil ise ve onlar senin ciddi bir şekilde hedefe odaklandığını görürse seni dersaneye de yollar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • There is only one reality; money talks unfortunately.
  • Merhaba,

    Size (OP'a) yönetmek istediğim soruyu, öncesinde reddit, Stack Exchange, Quora ve bilumum turizm tabanlı yardımlaşma sitelerine sorup tatminkâr cevaplar alamamıştım.

    Bir uluslararası turistin Kaliforniya sınırları içerisinde yasal yollarla araba kiralayabilmesi mümkün müdür? Eğer mümkünse, bu kirayı gerçekleştirebilmek için ne gibi bir takım belgelere ihtiyaç duyulmaktadır?

    ABD'nin batısında şark kurnazlığı işe yarar mı bilmem ama, görmek için can attığım üniversiteleri görebilmek adına, o an elimde olacak meblağdan kısmam gerektiğinden, Körfez Bölgesi'nde park hâlindeki bir arabada konaklamanın yasal olup olmadığını, eğer bu durum yasal değilse nasıl bir takım sonuçlarla karşılaşacağımı bilmek isterim.

    EDIT: İmlâ hatası düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susskind -- 20 Kasım 2016; 20:28:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan konu favorilerde kalmis girip resimlere bakayim dedim gozlerim doldu. İçinde 8 tane tüplü bilgisayar olan okulumun bilgisayar odasindan baktim. Curumus cope atilmis bilgisayarlarin olusturdugu bos masada ders calismaya calisiyorum cunku calisma salonunda sinavlardan 2 hafta onceden baslayarak asla yer olmaz. Kutuphaneye 11 kitap sordum yalnizca 1i vardi. Dun 7 saat ders calisirken yan daireden gelen muge anli ve evlenme programlari sesi dinledim, ustelik ogrenciler embesil oldugu icin butun gun ders calismak kitap okumak ve ingilizce calismak icin tek basima ev tuttum, duvar yapmamis muteahhitler sayesinde yandan alttan sokaktan her yandan gelen sesler sayesinde kulak tikaci olmadan birak ders calismayi 1 gece uyuyamadim. Birazdan ders anlatmayi gectim konusmayi beceremeyen beceriksiz bir hocanin sinavina girip kalicam, bu hafta boyu olmus butun sinava gunlerce saatlerce calisip AA bekledigim halde bir embesil yuzunden tum ortalamam baticak. Neyse amerikadaki egitim sistemini ogrenci hayatini vs arkadas cok iyi anlatmis bende turkiyede caliskan insana yapilan muameleyi anlatayim dedim. Su an hayattaki hedefim alt kademe isci olarak abdye kapagi atmak, ne kadar aci dimi cunku burada paran da olsan cok da calissan bu hastalikli toplumdan ve boktan hayat standartlarindan kurtulamiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizi çook tebrik ederim müthiş bir azim bu :)
    benimde böyle kocaman bir hayalim var azmime azim kattınız yazdıklarınızla :)
  • şimdi farkettim mezun olmuşsunuz, tebrik ederim adaş. :)

    ilham kaynağı oldunuz, elinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    There is only one reality; money talks unfortunately.

    Adam haklı beyler dağılın
  • vay be
  • En son 2 sene önce editlemiş konuyu.Keşke tekrar gelse de deneyimlerinden bahsetse
  • Şuan ne yapıyor acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.