Şimdi Ara

AMD, Starfield’da DLSS’i engellediği iddialarını yalanladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD, RDNA 3 serisini tamamlamak için iki yeni ekran kartını tanıtırken, oyun geliştiricileriyle yaptığı anlaşmalarla ilgili bazı tartışmalara da açıklık getirmeye çalıştı. AMD kanadından yapılan açıklamada Starfield ve Nvidia DLSS konusuna açıklık getirildi. Firma, Bethesda’nın Starfield’a DLSS eklemesine izin vermediği iddialarını yalanladı.



    Starfield’da DLSS için bir engel yok



    AMD Oyun Çözümleri Baş Mimarı Frank Azor, Bethesda'nın yakında çıkacak RPG’si Starfield'da rakip Nvidia'nın DLSS yükseltme teknolojisini uygulamak istemesi halinde AMD'nin buna engel olmayacağını söyledi. Azor, "DLSS kullanmak istiyorlarsa AMD'nin tam desteğine sahipler" dedi ve Bethesda'nın bu teknolojiyi kullanmasını engelleyen hiçbir şey olmadığını da sözlerine ekledi.



    Öte yandan AMD’nin pazarlama anlaşması imzaladığı çoğu oyunda DLSS'nin görünmesi bu şüphelerin temelini oluşturuyordu. Bununla birlikte Nvidia sponsorluğundaki çoğu büyük oyunun AMD'nin FSR teknolojisini desteklediği de bilinen bir gerçek. Azor, anlaşmaların teknik destek karşılığında maddi destek içerdiğini ve AMD'nin iş ortaklarından rakipleri yerine kendi teknolojilerine öncelik vermelerini beklediğini kabul etti ancak DLSS'nin kullanılmasını yasaklamadığını vurguladı.



    Ayrıca Bkz.Alan Wake 2 ertelendi



    Şimdilik Starfield’da DLSS veya Intel'in XeSS'inden hiçbir iz bulunmuyor ve oyun çıkışında sadece FSR 2 desteğine sahip olacak. Azor, Bethesda'nın Starfield için FSR 2'ye odaklanmış olabileceğini çünkü Xbox ve tüm yeni PC ekran kartlarının bu teknolojiye erişebildiğini, DLSS'nin ise GeForce RTX 2000 serisi veya daha yeni bir Nvidia GPU gerektirdiğini öne sürdü.



    Starfield, 6 Eylül 2023 tarihinde Xbox Series S / X ve PC platformlarına çıkış yapacak. Oyun hakkındaki inceleme ambargosu ise 31 Ağustos tarihinde kalkacak. İlk günden Game Pass'e gelecek olan Starfield fiyatı ise PC için 899 TL, Xbox Series X/S için ise 1150 TL olacak. Starfield Premium Edition PC fiyatıysa 1.299 TL olacak. Aynı sürümün Xbox Series X/S fiyatı ise 1.600 TL.






    Kaynak:
    https://www.techspot.com/news/99929-amd-denies-blocking-bethesda-adding-dlss-starfield.html







  • Nvidia çoğu oyunu DLSS ile reklam yaparken sorun olmuyor ama. Hatta DLSS güncel koyup bilerek oyuna FSR 2.2 yetine 1.0 koydurma çabaları bile var.

    Yanlış anlaşılmasın RTX kart kullanıyorum ama Nvidia burada temiz değil hani biliyordur herkes.

    Bu teknolojiler güzel ama son zamanlarda bu iş şirketler tarafından suistimal ediliyor. Sırf DLSS veya FSR olacak diye doğru düzgün optimizasyon yapmıyorlar. Ondan sonra TLOU1 ve Jedi gibi saçma sapan optimazasyonu olmayan oyunlar çıkarılıyor bu teknolojiler olsa ne olur olmasa ne olur bu tarz oyunlarda.
    AMD’nin HYPR-RX ve FSR 3.0 tanıtımlarından sonra çok da manası kalmayan haber. HYPR-RX ve FSR 3.0 vaat ettiklerinin sadece %80’ini bile gerçekleştirse DLSS’in pabucu dama atılıyor. Ondan sonra DLSS olmuş olmamış kimse bakmaz, AMD ekran kartı kullanıcıları FSR 3.0 entegreli HYPR-RX’in keyfini sürerken Nvidia ve Intel ekran kartı kullanıcıları da FSR 3.0’ın keyfini sürer…
  • Nedense ben sevemeyeceğim gibi hissediyorum bu oyunu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nvidia çoğu oyunu DLSS ile reklam yaparken sorun olmuyor ama. Hatta DLSS güncel koyup bilerek oyuna FSR 2.2 yetine 1.0 koydurma çabaları bile var.

    Yanlış anlaşılmasın RTX kart kullanıyorum ama Nvidia burada temiz değil hani biliyordur herkes.

    Bu teknolojiler güzel ama son zamanlarda bu iş şirketler tarafından suistimal ediliyor. Sırf DLSS veya FSR olacak diye doğru düzgün optimizasyon yapmıyorlar. Ondan sonra TLOU1 ve Jedi gibi saçma sapan optimazasyonu olmayan oyunlar çıkarılıyor bu teknolojiler olsa ne olur olmasa ne olur bu tarz oyunlarda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nvidia yapsa haber olmaz !!!!!!!!

  • AMD’nin HYPR-RX ve FSR 3.0 tanıtımlarından sonra çok da manası kalmayan haber. HYPR-RX ve FSR 3.0 vaat ettiklerinin sadece %80’ini bile gerçekleştirse DLSS’in pabucu dama atılıyor. Ondan sonra DLSS olmuş olmamış kimse bakmaz, AMD ekran kartı kullanıcıları FSR 3.0 entegreli HYPR-RX’in keyfini sürerken Nvidia ve Intel ekran kartı kullanıcıları da FSR 3.0’ın keyfini sürer…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 27 Ağustos 2023; 23:46:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cıkınca görecegiz AMD efendi :))) Hogwart legacy`ta yaptiğiniz yamuk hala hafizalarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 27 Ağustos 2023; 23:46:55 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Manası hala var, Fsr 2 Dlss'e göre belirgin şekilde daha kötü görüntü sağlıyor(özellikle çözünürlük düştükçe). Haliyle Rtx kullanan insanlar için Dlss hala daha mantıklı bir tercih. Bir diğer konu da Dlss 3(diğer adıyla frame generation) bile bazı konularda sıkıntılarını çözememişken, Fsr 3 yeni çıkması sebebiyle muhtemelen sorunlu olacaktır ve Fsr 2'ye baktığımızda sorunların çözülüp çözülmeyeceği de belirsiz. Bunu da düşününce Nvidia kartı olanlar yine Dlss görmek isteyecektir daha sorunsuz bir deneyim için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem DLSS hem de FSR olmuyor mu? Şöyle:

    if(ekran kartı = AMD)
    FSR();
    else
    DLSS();

    Olmaz mı yani?

  • Basının Nvidia ağzı ile yaptığı boş haberler. Eğer Amd engel olsaydı çoktan bir belge sızardı veya geliştiricinin biri konuşurdu. Açık kaynak yapıp engel olduğunu iddia etmek tamamen Nvidia'nın hiçbir çaba sarf etmeden Dlss ekleme tatiği. Hayır Nvidia efendi eşşek gibi vereceksin geliştiriciye destek dlss ekletmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boş yapma beni dinle -- 28 Ağustos 2023; 08:00:44 >
  • Oyuna FSR 3.0 geldikten sonra DLSS gelmese de olur zaten. Bunu bir RTX 3060 kullanıcısı olarak söylüyorum çünkü asıl performansı kazandıran çerçeve oluşturma özelliğini NVidia sırf bir nesil eski diye kendi kartına vermezken AMD verecek. Oyun yapımcısı olsaydım piyasadaki seçkin bir azınlık yerine daha fazla satış yapmamı sağlayacak olan çoğunluğa hitap eden teknolojiyi desteklerdim oyunumda.

  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Nvidia'nın daha fazla kar uğruna ne sahtekarlıklar yapabileceğini geçmişte yaptıklarından az çok tahmin edebiliyorum.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    papucunun dama atıldığını nerden uydurdun adamlar fsr 3.0 çıkarana kadar 3.5 u çıkardı. fsr 3 çıktığı zamanda dlss 4 çıkar

  • Exploitgaming kullanıcısına yanıt
    aynen mesela fx8350 gerçek 8 çekirdek diyip sonrada ht ile 8 çekirdek olduğu ortaya çıkması gibi

  • Amd tabanlı oyunların bir çoğu optimize özürlü buda öyle çıkmış şaşırtmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Birçok oyunda ikisinin birden desteği var.

  • Neyse ki millet mod yapıp DLSS Frame Generation'a kadar ekliyor. Firmalara kalırsak çok bekleriz.

  • ExclusivePack kullanıcısına yanıt

    Bu nereden çıktı, 8/8 her yerde?


    https://www.amd.com/en/products/cpu/fx-8350

  • Zenohsama kullanıcısına yanıt
    Ödediği cezaya bak sen gerçek 8 çekirdek değil o işlemci

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    AMD’nin gerçek 8 çekirdek sloganıyla pazarladığı FX işlemcilerin aslında tam manasıyla 8 çekirdek olmadığını düşünen müşteriler açtığı davada tazminat kazandı.

    AMD bu yöntemi kullanan Bulldozer mimarili işlemcilerinin gerçek 8 çekirdekli olduğunu belirtmişti ancak aslında birbirinden bağımsız çalışmadığı için 4 adet çekirdek söz konusuydu. Kullanıcılar bu yanlış bilgilendirme nedeniyle bir hukuk bürosu üzerinden firmaya dava açmıştı.

    2015 yılından bu yana devam eden davada AMD ve davalı tarafın avukatları, 12 kişilik jüri önünde dosyayı tartıştılar. Sonunda pazarlama konusunda hata yapıldığı kararına varıldı ve AMD tazminat ödemeyi kabul etti.

    Buna göre AMD, satılan söz konusu 8 çekirdekli işlemci başına mağdurlara 35$ ödeyecek. Toplamda ödenecek tazminat miktarı ise 12.1 milyon dolar civarında yapıyor. Davalılar ise AMD’nin bu satışlardan toplamda 60 milyon dolar civarında bir gelir elde ettiğini savunuyordu.


    https://www.donanimhaber.com/Bulldozer-cekirdek-sayisi-davasinda-AMD-tazminat-odeyecek--113706


    https://www.donanimhaber.com/AMDye-cekirdek-sayisini-dogru-vermedigi-icin-dava--80056




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExclusivePack -- 12 Eylül 2023; 11:53:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.