Şimdi Ara

AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
32
Favori
22.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bekemyigit B kullanıcısına yanıt

    Eğer 8 GB Ram yeter, daha fazlasına ihtiyacı olmayacak, işlemci gücü daha önemli derseniz MSI olanı alın.


    Eğer almışken 16 GB olsun bir de bataryası çok uzun gitsin derseniz son attığım Ideapad 5'i alın.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam çok anlamam rammi önemli yoksa işlemcimi lise ögrencisi kullanacak siz olsanız hangisini alırsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekemyigit B kullanıcısına yanıt
    Her ikisi de lise öğrencisi için uzun yıllar yeterli aslında ama batarya büyüklüğü açısından Ideapad tercih etmeniz daha iyi olabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • bekemyigit B kullanıcısına yanıt
    Bu sanırım Trendyol linki, bozuk oluyor Trendyol linkleri açılmıyor, akakçe den bulup atar mısınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    https://www.akakce.com/arama/?q=5825u&s=2&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekemyigit B kullanıcısına yanıt

    Bu linkte tüm 5825U işlemcili bilgisayarlar var, hangisi :)

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    1. Sıradaki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bekemyigit B kullanıcısına yanıt
    Acer Aspire A5 üstte bahsettiğimiz cihazlara göre geride kalan bir kasa, pek önermiyorum. Ayrıca Acer sitesinde bu modelin IPS olduğuna dair bir ibare bulunmadığı gibi klavye aydınlatması da yazmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 28 Nisan 2023; 16:14:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam lenovoyu alıyorum teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar
    -Idepad 5
    -Thinkbook Gen 3
    -Thinkbook Gen 4
    ve bu Gen serilerinin amd ve Intel olmak üzere hangi işlemcili versiyonu önerirsiniz ?
    Bu modeller arasında kaldım
    ihtiyacım olan en az 16GB ram
    Günlük olarak kullanacağım, ofis programları ve video izlencesi dolayısıyla aşırı maliyetli bir ürün istemiyorum
    sizce hangisini sipariş etmeliyim ya da sizin farklı son öneriniz nedir ?

    Taleplerim ; İPS - güncel bir işlemci- typ c şarj önceliğim
    Oyun neredeyse hiç oynamam

    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlhsrdr -- 29 Nisan 2023; 11:27:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu modeli bizzat deneyimlemiş biri olarak deneyimlerimden bahsedeyim.

    Öncelikle panel kalitesinin rezalet ötesi olduğunu söyleyebilirim. Evet panel ips, ancak bana gelen üründe çok fazla problem vardı. Ekranda bir görüntü açtığınız zaman mouse hareket ettiğinde görüntü gölgeleniyor. Ölü piksel, ciddi ışık sızması gibi kusurlardan hiç bahsetmeyeyim bile. Siyah görüntüden eser yok, ekte görsel ekledim. (İnanın görselde çok daha iyi çıkmış, bizzat gözle kontrol etseniz şok olursunuz.)

    Ayrıca bana gelen ürünün kutu etiketini ilk kez ben açmama rağmen kasa vidalarında deformasyon söz konusuydu.

    Genel olarak batarya ve işlemci performansı günlük kullanıma fazlası ile uygun. Bellek konusunda ise gömülü gelmiyor, 2x4 gb samsung kit takılı. (Değiştirebilir ve maksimum 2x8gb'a çıkarılabilir.)

    Takdir edersiniz ki tamamen plastik bir yapıda, çoğu muadiline göre gayet tatminkâr durduğu da bir gerçek. Klavye aydınlatmasından rahatsız olan arkadaşlar varsa, üç ayrı kademeli olarak değiştirebiliyor ancak tuş kenarlarından ciddi ışık sızması olduğundan rahatsız edebilir.

    Velhasıl, ürünün durumunu MSI Global'e bildirerek servise teslim ettim, doa raporu alıp iade edeceğim. Şahsen bir kez daha denemem, yine de tercih etmeyi düşünen arkadaşların merak ettiği şeyler varsa yanıtlayabilirim.

    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma
    AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iczeleven -- 3 Mayıs 2023; 14:15:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • takip.

  • https://www.gpnteknoloji.com/urun/asus-rog-flow-x13-gv302xv-mu013-ryzen-9-7940hs-16gb-ram-1tb-ssd-8gb-rtx4060-13-4-inc-dokunmatik-qhd-165hz

    Yuh ulan bu ne fiyat? Nvidia vergisi işte böyle bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3Korner1Penaltı kullanıcısına yanıt

    Bana göre normal. Yeğenime 3060 lı Ryzen 6800H 16GB ram Victus makineyi 28 e almıştık. Tabii bizim şartlarda ohaaa. :)

  • Şu cihaz arada kaybolmasın, bence fiyatının tartışmasız en iyi cihazı şu an, bir arkadaşa aldırdım Allah’ın izniyle yarın elimize ulaşacak, ilk elden bilgi de veririm ama ben kolay beğenen biriyim zaten :)

    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-asus-tuf-gaming-a15-fa507nu-lp051-ryzen-7-7735hs-8-gb-512-gb-ssd-rtx4050-15-6-full-hd-notebook-fiyati,431973093.html

    Daha önceki bir mesajda tüm gözüme çarpan özellikleri yazmıştım:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155578602

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 3Korner1Penaltı kullanıcısına yanıt
    Fiyat çok uçuk duruyor evet ama bu cihaz çok niche bir cihaz. RTX 4060, RTX 3070’den bile güçlü ve bunu 13 inç bir kasada sunuyor. Tabi ki bu 60 Watt versiyonu ama yine de takdire şayan. Ayrıca bu cihaz ülkemize gelen ilk Zen 4 cihaz olma özelliğini de taşıyor. Bu iyi bir haber, demek ki Zen 4 cihazlar yaygınlaşacak. Klasik 15-16 inç boyutunda uygun fiyatta olanları da elbette gelecektir.

    Cihazın minnacık gövdede 75 Wh kocaman bir batarya taşıması, USB4 desteği, Pantone onaylı 500 nitlik DCI-P3 renk destekli muhteşem dokunmatik ekranı, HDMI 2.1 olması, Wifi 6E, 3 mikrofonlu kızılötesi destekli 1080p kamera vs. gibi hepsi uç seviye özelliklerini de unutmamak gerek. Ayrıca Ryzen 7040 Phoenix ailesi donanımsal yapay zeka hızlandırıcıya sahip ilk ve tek işlemci ailesi. Öyle ki yapay zeka hesaplamalarında daha önceden açık ara lider olan Apple M işlemcileri bile geçen bir yapay zeka performansına sahip.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam, attığınız linkteki asus için sorum olacak. Birçok youtube videolarını izleyip, altlarındaki tüm yorumları hatim edip bir haftada son durak buraya geldim. İki laptop arasında kararsız kaldım. Daha doğrusu 4050 ile 4060 arasında yorumcular kapışmış. Şöyle ki günümüz şartlarında 4050 olana o para vereceğine 4060 olanı tercih edilmeli diyor. Sizin fikriniz nedir? Amacım bir oyun laptopu değil. CAD,PS programlarını kullanıp, render alacağım ve arada müzik, torrent gibi uygumalar için bir laptop arayışındayım. Sizinde öneriniz varsa çok makbule geçer. (Asus ilk önceliğim)

  • Lamy kullanıcısına yanıt

    Fiyat çok da benzer değil işin doğrusu, şu anda 4050 olan 23.600 TL iken 4060 olanı en ucuz 29.000 TL görünüyor, bir de 4060 olanı 16 GB Ram'li ama çok önemli değil o bir tane 8 GB ram alıp takmaya bakıyor. Tabi ki para varsa 4060 olanı tercih edilir çünkü mobilde hepsi düzgün Watt'a sahip olması kaydıyla 4050, 3060'dan güçlü, 4060 ise 3070'den güçlü bir ekran kartı.


    Bu arada bugün elimden geçti bu cihaz. İlk başta kutusu geldiğinde çok şaşırdım, o kutudan 15.6 inç bir cihaz çıkamaz, kesin 14 inç yollamışlar dedim ama kutu üstünde 15.6 yazıyıordu, bir açtım, kutuyu neredeyse cihazın kendisi kadar yapmışlar zaten, sadece biraz daha kalın tutup şarj aletini arkasına yerleştirmişler. Bu arada ekran kartı 4050'nin en güçlü versiyonu yani 140 Watt olduğu için gelen şarj aleti tam 240 Watt; oldukça güçlü, biraz da büyükçe bir alet. Kutu tasarımı çok hoşuma gitti, açtığında üst iç tarafı çapraz hale geliyor, üzerindeki çıkartmalar filan on numara.


    Kasa güzel, kapak metal, geri kalanı plastik. Görünüm olarak çok kaliteli bir his sunmuyor öyle Thinkpad'lerdeki gibi ama dokunulduğunda kesinlikle kaliteli. Cihaz ile ilgili 2 tane şikayetim olabilir. Bir tanesi güç girişinin sol tarafın ortasında olması, kabloyu cihazın arkasından dolaştıracaksanız sola bakan ızgaranın da önünden geçtiği için oyunda kesinlikle ciddi ısınır. İkincisi kasanın hoparlör sistemi. Çok berbat değil ama çok daha iyilerini duymuştum. Ayrıca hoparlörün mono olduğundan şüphelendim, sanki sadece sağ üstteki deliklerden ses çıkıyordu ki başka bir yerde hoparlör deliği farketmedim zaten, sadece klavyenin sağ üstünde hoparlör çıkışı var. Bunun dışında klavye güzel, klavyenin üzerindeki ek ses açma, kısma ve mikrofon kapama ile Asus Armory tuşu olması da güzel. Klavyenin birçok tuşuna FN fonksiyonu atamışlar, hesap makinesi vs. gibi birçok hızlı uygulamayı klavye FN tuşları ile açabiliyorsunuz.


    Günlük kullanımda ısınma ve ses yok, sesi sadece çok aşırı sessiz bir ortamda duyabilirsiniz. Normal bir ortamda 2400 RPM'de çalışan fanları dahi kulağımı oldukça yakınlaştırma suretiyle duyabildim. Oyun veya test programı denemedim. Arkadaş ile yakında görüşürsem bir şeyler deneyebilirim ama gördüğüm kadarıyla Asus Armory bir hayli karmaşık. Ayarlayabileceğiniz şeylerin haddi hesabı yok. Bundan çok uğraşmadık çünkü alan arkadaş genellikle günlük işler için kullanacak. Öyle MUX Switch'i filan denemedik. USB4 var cihazda evet, USB4 üzerinden başka cihazlara 100 Watt şarj desteği de sunuyor. Fakat haliyle elimizde o şarjı deneyebilecek bir cihaz olmadığı için onu da deneyemedik :)





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.