Şimdi Ara

AMD'nin yeni bombası: 7nm Zen 2 işlemciler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD işlemci dünyasındaki yükselişine tam gaz devam etmek ve başarısını 2019'da da sürdürmek istiyor. Şirket gelecek yıl piyasaya süreceği yeni işlemcilerin ilk detaylarını açıkladı. Zen 2 mimarisi ve 7nm üretim teknolojisi yolda. 



  • beter ol intel. Zen 2 istiyorum 3'cü nesil Ryzen'ler süpriz yumurtadan çıkıyor :) hadi bakalım AMD intel'in duvarını kırabilecek misin :) şaka bir yana intel'in özellikle mobil ve sunucu tarafında intel'e darbe indirmesi gerekiyor yoksa intel bu pazarları daha çok yalayıp yutacak :) AMD masaüstü pazarında intel'e darbe indirdi ilk mesaj buydu.
    Dizüstü ve ultrabook alanındaki sözlerinize iki kelam etmek isterim;

    AMD Ryzen 2500U ve 2700U serisi dizüstü APU'lar ile ultrabooklara yönelik 2200U serisi APU aslında hem işlem gücü yönünden, hem de grafik performansı yönünden oldukça üstünler. Peki nasıl oluyor da bir türlü yayılamıyorlar? Cevap; Intel...

    Intel dizüstü sektörünü elinde tutuyor, sadece satış anlamında değil, bildiğiniz avucunun içinde tutuyor, dizüstü üreticileri Intel ne derse onu yapıyorlar. Bu yüzden AMD bu piyasaya bir türlü giremiyor. Peki Intel bunu nasıl başarıyor? Ödül ve baskı (şantaj) sistemi ile. Kendisine sadık olanlara çipleri çok daha uygun fiyata sunan Intel kendisine sadık olmayıp da AMD dizüstülere bulaşanlara çiplerini daha pahalı ve gecikmeli olarak sunuyor. Tabi bunu ört pas etmek için süper bir yöntem kullanıyor; kalitesiz ve sorunlu AMD dizüstüler çıkarılmasına izin vermek.

    İsterseniz araştırın, Dell, HP, Lenovo, Acer vs... hepsi yukarıda saydığım işlemcilere sahip dizüstüler çıkardılar. Peki birebir aynı model dizüstü bilgisayarın Intel işlemcili olanlarında çift kanal ram ve SSD varken, asıl çift kanalda büyük performans farkı oluşan ve çift kanala ihtiyaç duyan AMD işlemcili olanlarında neden tek kanal ram kullanıldı ve neden opsiyon olarak bile SSD konulmadı? Neden düzgün soğutma sistemi konulmadı ve AMD Ryzen APU'lar hep throttling dediğimiz ısıdan dolayı performans kaybı yaşanacak şekilde bırakıldı bu firmalar tarafından? Amaç zaten baştan beri satılmamasıydı. Karşılığında da Intel'den ödüller aldılar! Peki bunun komplo teorisi olduğunu mu düşünüyorsunuz? İsim lazım değil ama hepiniz bilirsiniz, Türk markası olan ve hepimizin soğuk olduğu bir bilgisayar firmasının üst düzey yöneticilerinden biri kendi ağzıyla bunu bana itiraf etti. Zaten Intel'in böyle yöntemlere başvurduğunu ve başvurmaya devam edeceğini biliyordum fakat o itiraf da benim kanıtım oldu...
    Ocakta CES2019 fuarında yeni işlemcilerin speclerinin yayınlancağı ve hemen ardından satışına başlayacağına dayalı haberler gerçekçi değil, EPYC işlemcinin bile specleri çıkmadı ve en erken ikinci çeyrek sonu, muhtemelen 3.çeyrekte çıkacağı ve 7nm teknolojisi sebebi ile fiyatlandırma olarak daha maliyetli olacağı belirtiliyor. Yani ha çıktı çıkıyor, çok ucuz olacak lafları çok şüpheli.

    Bizimkiler zaten burada millet tıklasın diye bomboş başlıklar atıyor, editörler tembel, doğrudüzgün içerikli haberler çıkarmıyorlar. Referans kontrol yapmadan salla gitsin millet tıklasın yeter.
  • Zen2 için Sampling Now yazmışlar. Hiç olmazsa 2019'un hangi çeyreğinde piyasaya çıkacağı söylenmeliydi bence. Ocak 2019 mu Aralık 2019 mu... Arada dağlar kadar fark var.

    Şahsi düşüncem en geç nisan mayıs gibi piyasada olur zen2'ler. Öyle olmasaydı %25 performansı arttırdık deyip ryzen 2000 serisinin satışlarını baltalamış olurlardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ma95 -- 22 Kasım 2018; 21:45:2 >
  • amdnin ryzen 2 yi sürecegi dönemde türkiye ekonomisi düzelecektir. amd bütün planlarını türkiye üzerine kuruyor.

  • gelsin artık

  • 4 bin tl anakart hazır gelsin bu hasret bitsin artık :)

  • edi_büdü E kullanıcısına yanıt
    Amin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad ağzına sağlık. Senden bu tarz videoları daha sık bekliyoruz.

  • AMD güzel işler yapıyor, ancak sunucu pazarı çok uzun soluklu olmayı gerektiriyor.Intel bu pazarda çok uzun dönemdir lider.

    İş istasyonları ve masaüstü oyuncu sistemler deseniz, AMD'nin rekabetçi ürünleri var fakat pazar çok küçük ve fiyatlar yüksek.

    Dizüstü ve ultabook pazarı büyük ve en hızlı gelişen pazar. İntel bu alanda rakipsiz. AMD'nin bu pazara yönelik hiçbir ürünü yok.

    AMD'nin üstün olduğu tek pazar oyun konsolları. Ancak bu alanda kar marjları çok düşük.

    Ekran kartları deseniz, Nvidia fersah fersah AMD'nin önünde. Masaüstü sistemlerde AMD fiyat avantajı ile rekabet etmeye çalışıyor, ama dizüstü pazarında yine yok.

    Bence AMD'nin asıl gelişmesi gereken alan dizüstü pazarı. Yakın zamanda AMD işlemcili ve ekran kartlı diz üstü sistemler göremedikce AMD'nin bu yükselişinin kalıcı olacağını düşünmüyorum.

    Teşekkürker.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebulabado -- 22 Kasım 2018; 23:40:04 >




  • beter ol intel. Zen 2 istiyorum 3'cü nesil Ryzen'ler süpriz yumurtadan çıkıyor :) hadi bakalım AMD intel'in duvarını kırabilecek misin :) şaka bir yana intel'in özellikle mobil ve sunucu tarafında intel'e darbe indirmesi gerekiyor yoksa intel bu pazarları daha çok yalayıp yutacak :) AMD masaüstü pazarında intel'e darbe indirdi ilk mesaj buydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 23 Kasım 2018; 10:13:4 >
  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde haklı olmak ile beraber üreticilerin İNTEL sistemlere gösterdiği özeni AMD cephesine de yapması lazım çünkü zamanında Core 2 duo döneminde TRUİON olan cihazların en büyük sorunu gelen kartlardaki lehimlerin dandik olması oldu. Garantiye gidip gelen ve hiç tamir görmeyen bildiğim cihazlar var. Garanti de ne mi oldu yeni sıfır ana Kart ve işlemci geldi yurt dışından notebook için. Aynı durum Core 2 duo içinde geçerliydi ama çok nadir çıkıyordu. Üretim kalitesi iyi olmadığı sürece AMD isterse Sunucu cephesindeki işlemciler kadar performans sunsa dahi kabul görmeyecektir. Üreticiler' de zaten bilinçli olarak yapıyor.
  • Intel in 2.nesil core işlemciler ile yaptığı sıçramayı göreceğiz AMD den. Ryzen 2000 serisi çıkarken de aynısını söylemiştim ilk nesil ryzenı olanlar elinde tutsun 2000 serisine geçmeye gerek yok en fazla %5-7 arası koyarlar ama 7nm ryzenlar çok ciddi artışla gelecek diye.

    İşin kötü tarafı sırf oyun için 2700X alanlara oldu 4-5 ay sonra AMD 330-350$ arası 3700X i satarken bu adamların gözü yaşlı 2.el de işlemcilerini satmaya çalışıcaklar çünkü aldıkları paraya artık çok çok daha iyisi var yani intel gibi değil ki 8700K aldın 9700K çıktı aynı halt birebir aynı performans sadece adı değişiyor ama AMD aynı fiyata çok ciddi performans artışı sunacak. Şimdi diyenler olabilir ee 2700X her şeye yetiyor yetiyor da oyun anlamında tek çekirdek sorunları hala devam ediyor bir 8700K performansı yok. Şimdi 350$ a 2700X almak var bir de 350$ a 9900K ayarında 3700X almak var.

    Açıkçası ben buradan dünya para bayılıp sırf oyun için 2700X alanlara geçmiş olsun diyorum.




  • Ipc artısı %10 ve 5ghz 8c 16t gelsın yeter artar bıle
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    8 çekirdekli bir işlencinin 5 ghz leri göreceğini sanmiyorum ama 6 çekirdekli 4.5 ghzlerde takilan bir Ryzen gelirse 7nm sürecinde çok süper olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 zen 7nm

    2019 1 dolar 7 TL.

    hayırlısı be gülüm..
  • AMD nin elindeki gerek Apu gerekse ryzen kozunu Notebook ve Ultrabooklara hatta Mini Pc lere getirmesi gerek.İntel'i tahtından edebilmesi için bu en gerekli şart bence.Sonrasında ise Sunucu Pazarı.Ayrıca; Kim istemez 1050ti/1060 ayarında apulu bir ultrabook da oyun oynayabilmeyi ya da render alabilmeyi..

  • amdde kullandım, intelde kullandim. stream yapacak arkadaşlara tavsiyem kesinlikle intel çünkü amd sapıtıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2600 bu indirimde alınmalımı yoksa 7nm ler beklenmelimi sanki biryandada cpu tarafında çağ atlanabilir gibime geliyor şayet öyle olursa 2600 veya 8400 gibi işlemciler elimizde kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edi_büdü E kullanıcısına yanıt
    Seçime kadar usd 7 tl olacak



    Kaynak Atilla Yeşilada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vartolu Saadettin kullanıcısına yanıt
    Hangi işlemcilerde sorun yaşadınız. Açıklamanız mümkün mü?

  • bahner B kullanıcısına yanıt
    2700x modelinde yaşadım. garip şeyler oldu. yayin sirasinda ani kullanim yuzdelerinin nedensiz firlamasi, islemcinin %60a kafasina gore tum cekirdekleri sabitlemesi falan filan. hepsi görüntüde yırtılma ve fps drop olarak geri dönüyordu. offstream tercih edilebilir sorunsuzdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.