Şimdi Ara

AMD - Intel : Tam şikayetname, (Tercüme) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
5.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dünyana ne yazık ki kitabına, kılıfına uydurulduktan sonra, pazarlamada her şey mübah...
  • 19. Bilgisayar endüstrisi AMD’nin 64-bit bilgi işlemini bir mühendislik zaferi olarak karşıladı. Infoworld 24 Ağustos 2007 tarihli sayısında şöyle dedi:

    “Sindrella hikayesini sevmelisiniz. AMD’nin sıfırdan hızlı bir şekilde 5 milyar dolarlık yarıiletken üreticisi olması, Humphrey Bogart’ın İngilizce öğretmeninin bir keresinde söylediği gibi, rüyalardan imâl edilmiş bir şey. Bu işte AMD, Intel’i dürüstlüğe zorlayan firma, yarıiletken dünyasının Linux’u olarak tanındı. Intel’in mimarisini taklid etmenin onyıllar ardından (Ara not: Bu zamana kadar taklid olarak tanımlanan kısım IBM’e işlemci tedarikçisi olarak çalışmak karşlılığında imzalanan anlaşma gereğiydi, önceki kısımlara bakınız.) , Opteron ve Athlon 64 işlemcilerine kök salan AMD64 mimarisi, Intel tarafından Nocona olarak, Intel’in 64-bit Xeon’u olarak taklid edildi. Sersemletici bir şekilde dönen talih sonucunda, Intel o çipi yapmak zorundaydı çünkü Opteron, Intel Itanium’un domine edeceği farzedilen sunucu pazarını istila ediyordu.”

    Mikroişlemci dünyasında model değişiminde, Microsoft AMD’nin 64-bit komutsetini onayladı ve Windows’un bunu destekleyeceğini duyurdu. Infoworld’ün dikkat çektiği gibi, Intel kendi 64-bit çözümü için, AMD’nin teknolojisini kopyaladı ve üzücü bir şekilde AMD’nin teknolojik çıkışını lekedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 26 Ekim 2007; 18:22:15 >




  • 20. AMD işlemci gamına AMD64 teknolojisini yaydı (şimdi buna sahip işlemciler: AMD Athlon 64, Athlon 64 FX, Mobile AMD Athlon 64, AMD Sempron ve AMD Turion64 ürünleri). Çift çekirdekli işlemcilerin geliştirilmesine öncülük ederken, daha gelişmiş bir mimariyi tanıştırması, mikroişlemcinin bellek ve giriş/çıkış cihazlarıyla iletişimini hızlandırması, AMD’ye mikroişlemci pazarında teknolojik liderliği getirdi. İcatları 70’in üzerinde liderlik ve endüstri ödülü kazandı ve Nisan 2005’de, Intel’i utandırarak, Intel sponsorluğunda olan endüstri ödülleri şovunda “2005’in İşlemci Üreticisi” ödülünü kazandı.

    21. Anlatmak gerekirse, AMD’nin pazar payı teknolojik liderlik hızıyla aynı süratte artmadı.
    Intel’in davranışı bunun sebebiydi. IBM’in ona sunduğu tekel imkanını yasadışı bir şekilde devam ettirdi ve sistematik olarak AMD’nin rekabet şansı olacak şeylerden dışladı, mahrum bıraktı, firmaların özgürce AMD işlemcileri alarak bilgisayarlar üretmelerine engel oldu, Intel’e karşı rekabet edebilecek minumum yeterliliğe ulaşmasına engel olarak, AMD’yi pazarın dibine itti ve AMD’nin işlerini köstekleyip yavaşlatarak, sonraki nesil üretim ve kendisiyle rekabet ve alternatif olabilmek için gerekli olan kapasite arttırımına engel oldu. Intel’in dışlayıcı davranışları, bu şikayetnamenin temelini oluşturmaktadır.




  • Yukarıda arkadaş netburst mimari işlemciler bile hala bulunabiliyo demiş ne güzel işte keşke 939 Amd'de bulabilsek misal belki bende 2.4 ghz p 4 var anakartımı yenilemek istemiyorum bana yetiyor fakat biraz daha performans almak istiyorum gidiyorum kolayca 3.2 p4 alıyorum takıyorum buda ben tatmin ediyor ama şu durumda Amd bana anakartını değiştirmekten başka çaren yok diyor müşterinin alım gücünü zorlamak markadan soğumasınada sebep olur bence kısaca 939 x2 istiyorum ama her hızdaki modellerini istiyorum ayrıca kimse bana dfs demesin çünkü stok görmek istiyoruz stokta olmayan işlemci için sipariş vermek akıl işi değil.
  • ABD, Kanada, bazı Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde yaşasan bu dertten muzdarip olmazdın.
  • "söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil" neriye cekersen oraya gider amd bir takım suclamalarda bulunmus haklı oldugu taraflar şüphesiz var ama intelin yerinde amd olsaydı emin olun amd tekelleşmye giderdi
  • Bizim burada bahsettiğimiz rekabet için daha iyi ürün ve daha iyi satış politikası değil, ticari bir suç. Intel tekelini devam ettirmek istiyor, cefasını da kullanıcı çeker, sorun numara 1, bunun için de ticari suç unsurları kullanıyor, diğer firmayı batırmak istiyor, sorun numara 2.

    Intel'in yerine pazarda dominant AMD olsaydı, rekabette üstünlük kurmaya çalışırdı derseniz, tamam makul, olur ama suç işlerdi demeniz, daha suç işlemeden atılan bir iftira olur. Daha geçen gün Transmeta'ya 250 milyon USD ütüldüler. İşlediği suçlardan birisi tasdiklendi. AMD ile diğer ülkelerde davalı olmak istemiyor, çekiniyor, hukukun güzel yanlarını (!) kullanıyor, ABD'de ise mesele başka sebeplerden davada takipsizlik ile kaldırıldı. Kaldı ki daha önce AMD'ye de dava kaybetti, AMD ondan sonra kendi mimarisi ile x86 üretmeye başladı. Ama anlaşılan, Intel ahlaksız politikalarından vazgeçemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 27 Ekim 2007; 11:16:55 >




  • Zaten rekabet için burada konuşuyoruz biz sanıyorumki hiçbirimizin dileği birinin diğerini açık ara geçmesinden yana değil ama şunu söliyim hangi firma olursa olsun Amd, İntel veya x firma farketmez hangisi öne geçerde diğerini silmeyi başarırsa o tekel oluyor ve her türlü terbiyesizlik başgösteriyor bu kaçınılmaz çok çok güzel bi kızın rakipsiz bi kızın bi daha inmemek üzere mötünün kalkmasına benzetebilirsiniz dünya kuralı böle.
  • Merak ediyorum bu firmalar bizim kadar düşünüyor mu bu durumu
  • PC kullanıcısıysan, elin mahkum x86 alacaksın, 4 üretici var masaüstü için, Intel, AMD, Via, Transmeta. Bu durumda kim beni alakadar etmez diyebilir? Via+Transmeta pazarın %1-2 lik kısmı zaten.
  • X86 İşlemci Endüstrisi
    Rekabet Yönü:

    22. İş ve tüketici dünyasına hakim olan Windows ve Linux’un x86 versiyonları, çok büyük sayıda Windows ve Linux uyumlu, sadece x86 komutseti ile çalışabilen programlara taban oldu.
    Bu Intel’e kişisel bilgisayarda (PC) etkin bir sahiplik verdi. Satışta diğer tip mikroişlemciler olmasına rağmen, x86 tipi olmayan işlemcilerin x86 ile değiştirilmesi mantıken mümkün görünmüyor çünkü hiçbiri Windows veya Linux’u çalıştıramaz veya onlar için yazılmış olan yazılımları.

    23. İlgili ürün pazarı x86 işlemcileri, çünkü faraza bir tekelci çıksa, diğer mikroişlemcilere (x86 olmayanlara) çok müşteri kaybetmeden x86 işlemcilerinin fiyatlarını rekabet seviyesinin üzerine çekebilir. Teorik olarak, son kullanıcı diğer işletim sistemi platformlarına geçiş yapabilir, ama hem yazılım, hem donanım değiştirmek için gereken yüksek maliyetler bunu imkânsız yapar. Dahası, tekelci yaklaşımla artan fiyatlara karşı çıkmak için farklı bir işletim-platformu seçecek yeni, ilk kullanıcların sayısı çok çok az. Ayrıca bilgisayar üreticileri de x86’dan diğer mimarilere geçmek için yüksek maliyetlerle karşı karşıya gelirdi ve hiçbir büyük bilgisayar üreticisi bunu yapmadı. Kısacası, x86 işlemcileri ile diğerleri arasındaki geçiş için talep, rekabet seviyesinde yeterince esnek değil.

    24. İlgili x86 pazarı, dünya çapında. Intel ve AMD küresel olarak rekabet ediyor, PC platformunun mimarisi ülkeden ülkeye aynı, mikroişlemciler kolayca ve ucuz bir şekilde dünya üzerinde dağıtılabilir ve öyle de oluyor ve arbitraj potansiyeli chip üreticilerinin fiyatları ülkeden ülkeye değiştirmesini engelliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 29 Ekim 2007; 15:31:48 >




  • bu konuyu güncellemek şu anki durum için en iyisi ve bazı körlerin görmesini sağlamak

    up
  • amd kullanmak lazım..
  • Selamlar

    Bu bir satış politikası, eğer güçlü olsa AMD nin yapıp intelin dava edeceğinden emin olabilirsiniz.
    Her alanda güçlü olan kazanır onu bunu engelliyormuş tabi engelleyecek engellemezse bi terslik vardırç
    Satış için her alanda benzeri opresyonlar yokmu ? her alanda Fazlası var
    İntel daha fazlasını yapmadığına şükretsin AMD ama AMD de silinip gitmesin Arada sırada tamam Bu sefer AMD
    alacağım derken tekrar intele dönmek gerekiyor.


    Saygılar...
  • Keşke önceki yazışmaları okusaydınız. İlk söyleyenin siz olmadığını görürdünüz. Ve cevaben, ahlaksızlık ve yasadışılığın da böylesine kolay mübah görülmesinin ne kadar saçma olduğunun söylendiğinin...
  • her zaman amd alırım!
  • Haklı adamlar o gelmiyor bu gelmiyor diyorsunuz Nasıl gelsin baskı var ortada Ne yani Tek elmi olsun işlemcilerde Windows belası yetiyor zaten 60 kuruşluk DVD yi 240liraya satıyorlar ve Milyarlarca üretiyorlar maliyeti ne İşlemcide öyle olursa İntel reklam a para dökmektende kurtulur teknoloji üretmektende şimdiki işlemcilerinizide 10sene kullanırsınız bekle yenisi çıkar die dua edersiniz. Bence Çini de İntelide boylot etmek lazım İnşallah 45nm geçer AMD de Nvidia nın yediği tokatı oda yer. Bizde kazık yemeyiz İlk çıkan şey hep pahalı olur bu normal zamanla düşer fiyatlar herşeyde bu böyle

    2.Bi öne geçme vakası olursa Amd den bu sefer 4sene öncekinden daha şidetli olur altında kalkamaz İntel Şimdi yesin contilerin parasını 1000$ 500liralık işlemci satıyolar bakalım napıcak aç gözlü intel Nvidia Bi feyk yedi 3800 serisi gazına yeni paket yaptı bi baktı tsunami arkada 4800 gelmiş şimdi nasıl çıkcacak işin içinden geride çekemiyor 9800leri 260 ları milletin dile cuda buda oda pshyx:) dolamış tutunmaya çalışıyor fun lar açıyor sponsorluk yapıyor ekmek gidiyor elden diye:) Rekabet Eşit olsun Baskı olmasın kim iyi ise o kişiye kalsın onu alsın 1üründen 3 değil 10kar etçem diyen İnteli övmeyin




  • AMD Opteronu ortalığa saldı, 64bit devrimi diye iteledi. Oysa itanium lar 64bit değilmiydi?
    AMD CEOsu pek bi mutluydu dünyanın en gelişmiş mikroişlemci üretim fabrikasında(!) Kol gibi dayatıp reklam yapmadımı 64bit de teklermiş gibi. Buda tekelcilik değilmiydi?
  • Acilen sözlüğe ihtiyacın var arkadaş.
  • Tekelcilik Yapıldığını idda etmen için Rakip firmaya baskı yapman lazım ürünlerini sattırmaman lazım Amd bunu yapacak güçte değil zaten sadece daha çok kar yapmak için uydurulan bi haber diyebiliriz ona Kaldıkı Bir teknoloji ilk çıktığında Pahalı olur şuan bluray yazıcılar nasıl pahalıysa ve üreten az firma varsa buda ona benzer yaygınlaştıkça rakibi çoğaldıkça ucuzlar.Bunu hepimiz biliyoruz.Örnekler çoğaltılabilir Cep tel gibi.Burda bahsettiğimiz Başka birşey.İntelin Adi pazarlama stratejisi Bu ve diğer forumlarda İntel funboy u birçok arkadaşta şunu çok iyi biliyorki İntel İşlemci pazarını Tekel e alsa Q6600 belki piyasada bile olmazdı e8400 de 400$dan aşağıya alamazlardı. Kıyaslamayı Microsofta göre yapıyorum Hala düzgün güvenli ve hızlı bir işletim sistemi kullanamıyoruz. Linux u geliştiremiyorlar nedeni bütçeleri yok diyemez kimse. Sülalesini kaldırırlar ortada o kadar büyük bi pastayı tek başına yemek varken :)))




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.