Şimdi Ara

AMD HD 7970 ve PSU sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, (Okumak istemeyenler direk 2. bölüme geçebilir :) )
    Öncelikle kısaca hikayemden bahsetmek istiyorum. Her şey Crysis 3'ün devasa sistem gereksinimleri ile başladı. Bir Crysis fanı değilim ve hiçbir zaman da olmadım ama oyunu beğenirim orası ayrı. Bir oyun için sistem toplayan biri değilim ama Crysis 3'ün gelmesiyle ve yeni gelecek oyunları da düşünmemle birlikte, kullanmış olduğum sistemin artık sona ulaştığını anladım. Kısaca sistem özelliklerimi söyleyeyim. AMD Phenom II X4 964 3.40 GHZ CPU / 2 x 2 GB RAM / AMD HD 5770 1 GB Ekran kartı ve 600 Watt PSU (Thermaltake Litepower 600 - LP-600AL2NH P/N: W0355). Öncelikle artık gözüm o kadar alışmış ki, 15 - 20 FPS'e bile akıcı der olmuşum onu fark ettim. Öyle FPS delisi biri değilimdir ama artık DOTA 2 ve Starcraft 2 gibi oyunlarda bile rahatsız oluyorsam zamanı gelmiş demektir. Uzun süredir bilgisayarıma format atmamış olmamın da bunda etkisi var tabii ama kendimi kandırmama da gerek yok, sistem eskidi. Ekran kartımı bundan 2 sene önce, F/P oranına güvenip almıştım 300 TL gibi bir fiyata ve beni çok güzel idare etti. Açıkçası ben bu kadar uzun götüreceğini düşünmemiştim. Amacım yine orta karar birşey alıp yoluma devam etmekti ama teknolojinin büyüsüne kapıldım. GTX 660 ile başladığım upgrade düşüncesi beni AMD HD 7970 noktasına getirdi. Tabii bu noktada sistemde tek bir parçayı değiştirmek çok saçma olacaktı. Bunun üzerine SSD ve 4 x 4 GB RAM'i de sisteme katmaya karar verdim. Sonrasında okuduğum konularda işlemcide oluşabilecek dar boğazdan bahsedildiğini gördüm. Onu da yaza doğru artık değiştiririm ama zaten bütçemi epeyce açmış bulunuyorum. Benim kafamı kurcalayan asıl soru "PSU" idi. Thermaltake olsa da düşük model bir PSU kullanıyorum ve acaba yeter mi diye ufak bir araştırma yaptım. Açıkçası gördüğüm kadarıyla yeterli gözükmüyor. Bu noktada maliyetim yine artıyor. Bu noktada sizlerden fikir almak ve sormak istediğim bazı sorularım var. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

    1- Ekran Kartı:
    Öncelikle araştırdığım kadarıyla HD 7970'i (Referans kart değil) en uygun alabileceğim yer vatan bilgisayar gözüküyor. Aslında Fix Kart kullanıyorum ve gördüğüm kadarıyla finansbank kartlarına taksit yapmıyorlar. Dolayısıyla bu durumda nakit harcamam gerekicek. Ürünü daha uygun alabileceğim bir yer varsa düşünmek isterim ama %25 indirimden sonra (Gerçek anlamda %25 olmadığının farkındaym) daha hesaplı satan bir yer göremedim. Öncelikle düşüncem Powercolor idi ama onun da ne zaman stoklara gireceği belli değil. Bu noktada 2 seçenek ön plana çıkıyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11197-01-40g-hd7970-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59833
    ve
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-hd7970-dc2t-3gd5-hd7970-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59358

    Aralarındaki fiyat farkı küçümsenecek boyutta değil. Tamam bilgisayarın sessiz çalışmasını ben de isterim ama sapphire uçak motoru seviyesinde değilse de o kadar fark vermek istemiyorum. Diğer bir durum ise kartlara riske girmeden OC yapmak istiyorum. Voltaj muhabbetini tehlikeli buluyorum biraz bu yüzden fazla riske girmeden şansımı denemek de istiyorum, bunu da göz önünde bulundurun lütfen. Öte yandan 7950 al, ileride crossfire yaparsın ve fiyat perforans açısından daha karlı derseniz, o yorumlarınızı da değerlendirebilirim ama üzerine şu kadar daha koy ile başlayan cümlelere hiç girmeyelim, bütçemin üzerindeyim ve açılma şansım yok

    2- PSU
    An itibari ile PSU'mun yetersiz olduğunu öğrendim, biri yanıldığımı söylerse çok sevinirim :) Dolayısıyla PSU'yu da değiştirmem gerekicek ama bunu yaparken evladiyelik bir PSU alıp da çok para vermeyi düşünmüyorum. 200 TL'yi geçmezse hatta çok memnun olurum. Bu noktada 1-2 model buldum ve sizlerin de fikirlerini almak istiyorum, alternatiflere de açığım.

    https://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/ocz-ocz600mxsp-eu-modxstream-pro-serisi-80plus-600w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=35126
    ya da
    https://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/ocz-ocz-zs650w-eu-zs-serisi-80plus-650w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=59915

    Eğer yukarıda Asus modelinden vazgeçersem, burdaki bütçeyi 250 TL'ye kadar çıkartabilirim. Kabaca sorularım bu şekilde. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.







  • şu sorunsal kelimesini kullanmasanız olmuyor değil mi ?
  • Amacını anlamış değilim. Ne geçti eline bu yorumu atınca? Gereksiz bir tartışmaya girmek istemiyorum. Teşekkürler değerli yorumunuz için.
  • Şimdiden hayırlı olsun o zaman.

    Sapphire kötü bir marka değil. Uçak gibi ses Falan da çıkarmaz içiniz rahat olsun. Bütçe kısıtlıysa directcuya gerek yok. Derinden küçük bir vınlama yoğun yük altında duyma ihtimaliniz var/yok öyle söyleyeyim. Psu olarak da güzel şeyler bulmuşsunuz.

    650w ocz zsyi alabilirsiniz ocz güzel kaliteli marka. Zaten 600wlık olanı ile fiyatı aynı şu an vatanda.
  • Şimdiden hayırlı olsun o zaman.

    Sapphire kötü bir marka değil. Uçak gibi ses Falan da çıkarmaz içiniz rahat olsun. Bütçe kısıtlıysa directcuya gerek yok. Derinden küçük bir vınlama yoğun yük altında duyma ihtimaliniz var/yok öyle söyleyeyim. Psu olarak da güzel şeyler bulmuşsunuz.

    650w ocz zsyi alabilirsiniz ocz güzel kaliteli marka. Zaten 600wlık olanı ile fiyatı aynı şu an vatanda.
  • asus direct cu 2 ler çok güzel. imkanın varsa 7950 crossfire yapmanı tavsiye ederim.
  • aynı işlemciyi ve7950 kullanıyorum işlemciye oc şart,zira bf3 te stok hızda gpu kullanımı %70 civarı takılıyor ,4.2 ye çektiğimde ise %90 dan aşağı inmiyor ki ekran kartında oc yok kesinlikle, 7970 kullanmak istiyorsaniz işlemciyi anakart müsaitse fx 8 çekirdeklilere upgrade edin yoksa karttan tam olarak faydalanamazsınız ben 550 w psu yu işlemci 4.4 ghz de gpu stokta kullanıyorum sıkıntı olmuyor
  • AMD fx 8350 düşünüyorum ama tabii board da değişeceği için, yaza olcak o değişiklikler. O zamana kadar OC ile idare etmeyi planlıyorum. 200 TL asus modeline verene kadar, güzei bir psu almam daha mantıklı olacak sanırım. Tabii o zamana kadar stok kalmazsa, mecburen Asus olcak gibi duruyor. Yorumlarınız için teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnoX

    AMD fx 8350 düşünüyorum ama tabii board da değişeceği için, yaza olcak o değişiklikler. O zamana kadar OC ile idare etmeyi planlıyorum. 200 TL asus modeline verene kadar, güzei bir psu almam daha mantıklı olacak sanırım. Tabii o zamana kadar stok kalmazsa, mecburen Asus olcak gibi duruyor. Yorumlarınız için teşekkürler şimdiden.

    msi öneririm hem asustan daha ince hem bir tık daha iyi bence
  • Vatandaki MSI modeli referans kart olduğu için düşünmüyorum. Vatan dışındaki yerlerde de fiyat yükseliyor fazlasıyla. Yılların eksen bilgisayarı bile vatanın yanında pahalı kalıyor.
  • PSU'da kişisel olarak OCZ'yi önermiyorum. Diğer kaliteli markalara göre daha fazla sorun çıkartıyorlar. Size önerim 200TL'ye Seasonic M12-620w. 260TL'ye Seasonic M12-750w, 250TL'ye Corsair TX650M, 290TL'ye Corsair Tx750M olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.