Şimdi Ara

AMD FX8120 Sistemim için upgrade önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    CAD modelleme ve ürün tasarım alanlarında freelance çalışan biri olarak iş bilgisayarımı en azından 2 yılda bir bütçe elverdiği ölçüde güncellemeye çalışıyorum. Genelde donanım güncesini takip etmeme rağmen biraz iş yoğunluğu sebebiyle son bir yıldaki gelişmelere hakim olamadım. An itibarı ile sistemimde işlemci temelli bir upgrade yapmak istiyorum. Aşağıda sıralayacağım güncel sistemim ve bütçem dahilinde değerli önerilerinizi almak isterim.

    Mevcut sistem:

    Anakart : ASUS M5A97 EVO Rev1
    İşlemci : AMD FX8120 8 Core
    Ram : GSKILL SNIPER F312800CL9 (4GBx2) 8GB 1600
    Ekran kartı: MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit
    PSU: OCZ Fatal1ty 550W
    SSD: Corsair 240GB LS Serisi SATA 3.0 SSD

    99dan beri işlemci seçimim hep AMD oldu. F/P bakımından hala gözüm AMD'ye kayıyor ama bu sefer INTEL denesem mi biraz kararsızım. Hangi modeli hangi nesili nasıldır emin olun hiç bir fikrim yok. İşlemci ve anakartı her halukarda upgrade edeceğimi düşünürsek INTEL önerilerinize de sonuna kadar açığım. 2000TL lik bütçe dahilinde yukarıda saydığım ihtiyaçları karşılayacak ve önümüzdeki 2 yıllık periyodda üzmeyecek tavsiyelerinizi almak isterim. Şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkürler.







  • Kullandığınız programlara göre değişmekle birlikte 6700K+Z170 Yonga bir anakart alabilirsiniz.
  • Anakart işlemci ram kombinasyonu çıkartılabilir. Extreme iş yapmadıgınız ve gereksiz masraf olarak gördüğüm K serisi ve Z platforumuna bulaşmanızı istemiyorum. i7 6700 + h170 anakart + 2x8gb ddr4 ram ile 2000 lirayı aşmayacak şekilde bir sepet çıkar diyorum.

    uygun olan sitelerden alabilirsiniz.
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler. İmzalara bakarak benim gibi AMD kullanıcılarından intel önerileri gelmesi dikkatimi çekti. Varsa sebeplerini öğrenmek isterim :) Kullanım uygunluğu ile ilgili daha açıklayıcı olması bakımından işimi biraz daha açayım. Video render vb bir iş yapmıyorum. 3D modelleme ile ilgili CAD platformları kullanıyorum. İşimin ağırlığı tersine mühendislik uygulmalarından oluştuğundan ekseriyetle 3b tarama datalarıyla haşırneşiriz. Alanım ile ilgili bilgi sahibi olmayan arkadaşlar için açmak gerekirse oyunlarda gördüğünüz çoğu 3b model en dataylı çalışmalarda bile 50.000-100000 vertice aralığında iken tarama datalarında 2-5000000 civarlarında seyrediyor. Bu tür bir datanın üzerinde çalışmanın anahtarı VRAM olmakla beraber uygulamaya verilen komutların hesaplanması bakımından işlemci desteği önemli diyebilirim. Yine de yukarı da saydığım mevcut sistemimle çizim konforu bozulmaksızın modelleme yapabiliyorum. Sadece bir miktar CPU ısısından ve bazı alanım dışı uygulamalardaki eksikliklerden dolayı böyle bir upgrade ihtiyacı duydum. Hala intele ve özellikle i7'ye bu kadar para bayılmak durumundamıyım kararsızım. I5 ile yola çıksam erken tökezler miyiz emin olamıyorum. Son olarak işlemci+anakart upgrade i ile boşa çıkan ekipmanların üzerine GTX970 i de satarak ekran kartına yüklenerek daha iyi verim alır mıyım ondan da emin değilim. Sonuç olarak kararsızlık devam ediyor.




  • 2000 tl zor ama Intel Soket 2011 alt yapısında gibi birsey Düşünsenize daha iyi olur hazır ocak gibi amd zen piyasaya surecekmis az kalmış birazdan bekleyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asig

    2000 tl zor ama Intel Soket 2011 alt yapısında gibi birsey Düşünsenize daha iyi olur hazır ocak gibi amd zen piyasaya surecekmis az kalmış birazdan bekleyin

    Amd zen den aman aman performans beklemeyin. Çok gözünüzde büyütüyorsunuz sonra sonuçlar geride kalınca AMD ZEN kötü yargısı oluyor.

    Bahsettiğiniz modellemede zaten gücünün büyük kısmını cuda çekirdeklerinden alabilirsiniz. 970 in yetersiz kaldıgını düşünüp 1060 a çekesek te arada çok aman aman fark olmayaktır. 6700 size aradıgınız cevabı verecektir. fx8 ile 6700 arasında daglar kadar çekirdek performans farkı vardır.

    Neden intel önerdiğimizi sormuşsun...

    Cevabı basit, 2016 yılında 2012 işlemci kullanılmaz. heleki daha iyisinin skylake i5 i7 oldugundan eminsek.




  • Cevap veren herkese tekrar teşekkür ederim. I76700K ya baya niyetlenmiştim ancak dolar ve malum fiyatlar bütçeyi imkansız kıldı. Anakartta da tercihim MSI Z serisinden olacaktı ancak buna birde DDR4 yeni ramler eklenince işin rengi epey değişti. Dolayısıyla bu bahsettiğim upgrade i CPU ve anakart yönünden biraz erteleyerek bütçeyi mevcut iş konforumu arttıracak ve ilerideki upgradeleri etkilemeyecek parçalara yönlendirmeye karar verdim. Mesaj başında ısı şikayetimden bahsetmiştim. Hafta sonu Thermaltake'in Water3.0 performer 'ı ile su soğutmaya geçtim. PSU dan memnundum ama bu yıl artık 9. yaşına giriyordu verim kaybını ve geleceği düşünerek Corsair in VS serisi 650W lık psu'sunu aldım. Yine 10. yılını dolduran emektar 22inç monitörümü philipsin 27inç 1ms lik monitörü ile değiştirdim. Toplamda 1700 civarı bir masraf ile ara bir güncelleme yaptık denilebilir. Özellikle monitör açısından düşünürsek iş konforumu epey arttıran bir alışveriş olduğunu söyleyebilirim. Bugüne kadar standart 3.1Ghz de kullandığım 8120'yi şuan 4.0Ghz de maksimum yükte 50 derece ile kullanabiliyorum. PSU'nun yaşı itibarı ile veriminin düştüğü varsayımım da yeni PSU ile haklı çıktı diyebilirim. Dolayısıyla aldığım parçaların hiç biri CPU + anakart benzeri upgradeler ile ters düşmeyeceğinden hatta faydalı olacağından iyi bir alışveriş olduğunu düşünüyorum. Değerli fikirleriniz için hepinize tekrar teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.