Şimdi Ara

AMD FX 8350 + Seidon 120M İşlemci Yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son zamanlarda işlemci yanmaya başladı resmen şu anda sadece chrome açık asus thermal radardan baktığımda işlemci sıcaklığı 44 derece olarak görünüyor. Bir hafta öncesine kadar 4.4 de kullanıyordum işlemcimi bu sıcaklık sorunu nedeniyle stock ayarlarına döndüm yine de hiç farketmedi sıcaklığı. Son bir kaç haftadır Battlefield 4 oynarken fark etmeye başladım 70-75 dereceleri görmeye başladı işlemci. Battlefield 4 ten kaynaklanıyodur diye düşünüyordum ama şu an Evolve oynadım sadece yarım saatte 75 dereceyi gördü yine. İşlemciyi aldıktan 3 ay sonra Seidon 120m almıştım tam 1 sene oldu hiç bu kadar ısınmazdı.
    Sizce sorun ne olabilir daha iyi bir soğutucu alsam sorun çözülür mü ? Son bir kaç aya kadar diğer oyunlarda 65 in üstüne çıktığını bile görmemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainFrankCastLe -- 16 Şubat 2015; 5:48:27 >



  • Macunu yenileyip soğutucuyu güzel şekilde takın olmuyorsa noctua nh-d 14 alırsınız aynı fiyattaki sıvı soğutmayı eze ben anlamıyorum bu sıvı soğutma furyasını hava soğutmadan daha az performanslı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla eskiden böyle bir sorunun yoktu ocdan sonra mı böyle oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

    Macunu yenileyip soğutucuyu güzel şekilde takın olmuyorsa noctua nh-d 14 alırsınız aynı fiyattaki sıvı soğutmayı eze ben anlamıyorum bu sıvı soğutma furyasını hava soğutmadan daha az performanslı.

    Daha önce hiç macun sürmedim açıkçası tecrübem yok sogutucuyu nasıl söküp takicagimida bilmiyorum ama yapmaya calisicam olmazsa soğutmayıda değişebilirm. Sogutucuyla alakalı bi sorun oluşmuş olabilir mi peki eski kadar iyi sogutamamasi ondan kaynaklı olabilirmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuscleTower

    Anladığım kadarıyla eskiden böyle bir sorunun yoktu ocdan sonra mı böyle oldu

    Durum şöyle ki aralık 2013 de aldım islemciyi martin 2 sinde de sogutucuyu aldım. Stock faniyla yükte 65 leri görmeye başlamıştı seidonu takmadan evvel. Daha sonra sogutucuyu alınca oc yapmıştım o zamandan beri hep 4.4 de kullandım 60 larin üstüne çıkmıyordu hiç bi oyunda. Prime95 te 65 lere geliyordu en çok. 2 hafta once sicaklik sorununu fark ettikten sonra biosdan default yaptım ayarlarını. Şu anda internette dolaşırken 40 larda ama bi oyuna girince direk 65+ oluyo hatta 75 leri görüyor işte :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainFrankCastLe kullanıcısına yanıt
    Macun değiştir.Soğutucuyu sök hem işlemci hem soğutucunun temas eden yerlerindeki eski macunu yumuşak fırça gibi bişeyle çizmeden temizle sonra yeni macun sur tekrar guzelce oturtup duruma tekrar bak
  • Konulara biraz baktımda noctua nt-h1 için bayağ iyi olduğu söylenmiş tavsiye ederseniz sipariş vericem şimdi inventustan ?

    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2159

    Edit: Arkadaşlar zalman zm-stg1 ile noctua nt-h1 arasında pek fark yok derseniz şu anda vatandan gidip alabilirimde. Hangisini tavsiye edersiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainFrankCastLe -- 16 Şubat 2015; 12:12:10 >
  • CaptainFrankCastLe kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_99461210/tm.htm

    quote:

    Noctua NT-H1 diğer testte olduğu gibi bunda da rüşdünü ispatladı ve en performanslı termal macun. Performans olarak Zalman ZM-STG1 & ZM-STG2 NT-H1'in hemen arkasındaydılar. Teorik olunca bakınca STG1 ve STG2 temel özellikler bakımından neredeyse aynılar. Benim görüşlerimde ikisinin aynı macun olduğu yönünde ve o aradaki 1 derecelik farkın uygulama yönteminden dolayı çıktığını düşünüyorum. STG1'i mecbur fırçayla sürdüm fakat STG2'yi klasik yöntemle uyguladım. STG2 resimlerine bakarsanız macunun tam olarak yayılmadığını göreceksiniz. Ürünü kıvamı oldukça yoğun ve üstten kuvvet uygulansa da tam olarak homojen şekilde yayılmıyor diğerleri gibi.


    Fiyatları ne durumda bilmiyorum ama noctua pahalı geliyorsa kargo vs. derken zalman alabilirsiniz 1-2 derece fark için değmez




  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Inventustan verdim siparişi noctua nt-h1 yarın elimde olur sanırım. Montaj işlerinden hiç anlamıyorum ama bi şekilde sökmeye çalışıcam yarın işlemci üstündeki soğutucuyu. Macun sürme işlemini uygularken hangi yöntemi tavsiye edersiniz ?
  • CaptainFrankCastLe kullanıcısına yanıt
    Youtubede videosu vardır çok sıkıntı değil söküp takma işi hele ki hazır sıvı soğutmalar lego gibi kolay takılıp çıkarıldığı için birkaç videoda olayı çözersiniz.

    Açıkçası ben ortaya ufak bir yeşil mercimek kadar bir şey sıkıp sonrasında sert düz bir materyal ile yayıyorum, X seklinde sürenler de var ince bir tabaka halinde ya da fırçayla sürüp dağıtan da var ama size önerim şu olacaktır;

    - Özellikle macun sürme öncesi sistemi sökerken dikkat edin işlemci soğutucunun altına yapışmış olabilir bu yüzden önce 70-80 derecelere çıkacak kadar kastırın sistemi hemen ardından da fişini edevatını söküp işlemci soğutucusunu macun kıvamlı durumdayken sökün. Sistem soğukken sıkıntı olabiliyor işlemci soketten kurtulup soğutucuyla geliyor çünkü.

    - Ardından eski macunu hem işlemci üzerinden hem de soğutucu üzerinden temizleyin, saf alkol ile temizleyebilirsiniz bazıları kolonya ile temizliyor ama önerilmiyor pek o yöntem.

    -İşlemciyi sokete takıp çok kalın bir tabaka olmayacak ve yeterli gelecek şekilde macunu tüm yüzeyine yayıp soğutucuyu montajlayın.






  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Yardımın için çok teşekkürler arkadaşım. Saf alkolü nerden temin edebilirim peki eczanelerde satışı yasaklandı diye hatırlıyorum.

    Edit: Birde kafama takılan birşey daha var soğutucunun performansı 1 sene sonrasında düşüş yaşamış olabilir mi ? Ne biliyim içindeki sıvıyla alakalı falan herhangi bir sıkıntı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainFrankCastLe -- 16 Şubat 2015; 13:34:03 >
  • Hocam bence windowstan kaynaklanıyor arka planda sömüren bişi olabilir durduk yere soğutucu almasaydın keske

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kolonya, saf alkol yerine aseton kullanıyorum.Tertemiz ediyor.Ufak bir parça pamuğa aseton döküp işimi hallediyorum.
  • Yok işlemlerden baktığım zaman sistem boşta görünüyor tamamen pc i 10 dk boş bırakınca 37 38 e falan iniyor sadece chrome açıkken 43 44 lerde yani battlefield da 70 + oluyor. Şimdilik soğutucu almadım da macun için sipariş verdim yarın elime geçer diye umuyorum macun işini bi halledebilirsem güzelce ona göre bakıcam ne yapıcağıma.

    Bende kolonya yada aseton ile yaparım olmazsa aseton peki aşındırma falan yapmıyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainFrankCastLe

    Yok işlemlerden baktığım zaman sistem boşta görünüyor tamamen pc i 10 dk boş bırakınca 37 38 e falan iniyor sadece chrome açıkken 43 44 lerde yani battlefield da 70 + oluyor. Şimdilik soğutucu almadım da macun için sipariş verdim yarın elime geçer diye umuyorum macun işini bi halledebilirsem güzelce ona göre bakıcam ne yapıcağıma.

    Bende kolonya yada aseton ile yaparım olmazsa aseton peki aşındırma falan yapmıyor mu ?

    Hiç bir sorun olmaz hocam inşallah macun çözer çözmezse soğutucu güç kaynağı ve ya anakart arızalıdır.
  • macunu güzelce yenileyip hortumlar aşağıdan yukarı doğru gidiyorsa onu yukardan aşağı klima mantıgıyla takın .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğutucun tozlanmış olabilir.Temizlemeyi denedin mi? benim masaüstü bilgisayarda oluyordu bu dediğim.
  • CaptainFrankCastLe kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 3-4 belki de daha fazladır ürüne ulaşılabilme kolaylığı sebebiyle aseton kullanıyorum.Henüz bir sıkıntı yaşamadım.
  • Sivi sogutmanin pompasi calisiyor mu kontrol ettiniz mi ? Herkes macun demis bu zamana kadar sikinti cikartmayip 70 dereceyi vurmasi bana pek mantikli gelmedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Nasıl kontrol edebilirim pompanin çalışıp çalışmadığını işlemci üzerine monteli olan kısımda mavi ışık yanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.