Şimdi Ara

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (2789. sayfa)

5 sn
335.198
Cevap
8.153
Favori
73.605.855
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1595 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27872788278927902791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oppsional O kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum hocam rastgele denk geldim bu cihaza

  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Satıcısı ve gönderici Amazon olduktan sonra sıkıntı oluyor mu ki?
  • gabagool kullanıcısına yanıt

    Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]  fatura resmini çekip gösterseydin keşke

  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bende son 1 adet kala denk geldim aldım sayenizde :)

  • Oppsional O kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocamAmazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 

  • Son siparişimin iadesiyle alakalı saçma sapan bir süreç yaşıyorum. Aldığım elektronik cihazı(satıcı Amazon değil) iade etmeye karar verdim, fakat elektronik iade prosedürünü bilmediğim için Amazon m.h. ile görüştüm. Cihazı alalı 7 gün olduğunu, iade hakkım olduğunu, iade talebi açtığını söyledi. Güya bana satıcıdan bir kod gelecek, ben de sistem üzerinden gelen o kodla kargo yapacaktım. Satıcı 3 gün sonra "size kargo yaptığımız firma ile anlaşmamız var, onunla geri yollayın, adresimiz faturada yazıyor" şeklinde mail attı, ne kod, ne birşey. Tekrar m.h. aradım, iade sürecinin prosedüre uygun gitmediğini, uygulamada da iade talebini göremediğimi ilettim, "birşey olmaz Amazon arkanızda, dediği gibi yollayın" minvalinde birşey söyledi, kayıt altına alınıyor diye yolladım. Kargo satıcıya ulaştığı, birkaç kere mail attı, "neden, nasıl, ilişkimiz nereye gidiyor" gibi sorular sordu, gayet nazik biçimde cevap verdim ve 1 Şubat tarihinde "iadeniz yapılmıştır" diyerek ilişkimize nokta koydu, buna güvenerek daha üst model cihaz siparişi geçtim ben de. Dün, 15 gün geçtiği halde paramın iade olmadığını görerek Amazon'un aradım, uygulamada ya da m.h.'de iade hakkında herhangi bir işlem görünmüyor. Geçmiş aramalarım ve yazışmalarımıza kadar bakınca iade işlemi talep ettiğini görüpte bana inandılar, "aksiyon alacağız, 3 gün bekleyin" dediler, bu gün de iade süreniz dolduğu için talebiniz iptal edilmiştir, diye mail geldi. Tekrar Amazon m.h. aradım, tekrar baştan anlatma seansı vs. Bu sefer de 48 saat istediler. Satıcı firmaya ulaştım az önce, durumu anlattım, "kargo ücretini ödeyip ürünü gönderin" diyorlar. Ürün zaten sizde diyorum, araştırıp döneyim diyorlar. Sonrasında biz iade yaptık, Amazon yansıtmamış, diyorlar. Amazon'u da kendimize benzettik. Siz, siz olan m.h.'ye güvenmeyin.





  • https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07SVHCL7H


    JBL Flip 5 Taşınabilir IPX7 Su Geçirmez 20 W Kırmızı Bluetooth Hoparlör


    818 TL


    Dip Fiyat

  • westberlin kullanıcısına yanıt

    Amazon harici satıcılar problemli maalesef

  • dirty_y kullanıcısına yanıt

    Yurtdışından veya Türkiye'den Anker Soundcore Motion+ veya Boom almak daha mantıklı, buna bu parayı vermeyi düşünenler için yazıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: westberlin

    Son siparişimin iadesiyle alakalı saçma sapan bir süreç yaşıyorum. Aldığım elektronik cihazı(satıcı Amazon değil) iade etmeye karar verdim, fakat elektronik iade prosedürünü bilmediğim için Amazon m.h. ile görüştüm. Cihazı alalı 7 gün olduğunu, iade hakkım olduğunu, iade talebi açtığını söyledi. Güya bana satıcıdan bir kod gelecek, ben de sistem üzerinden gelen o kodla kargo yapacaktım. Satıcı 3 gün sonra "size kargo yaptığımız firma ile anlaşmamız var, onunla geri yollayın, adresimiz faturada yazıyor" şeklinde mail attı, ne kod, ne birşey. Tekrar m.h. aradım, iade sürecinin prosedüre uygun gitmediğini, uygulamada da iade talebini göremediğimi ilettim, "birşey olmaz Amazon arkanızda, dediği gibi yollayın" minvalinde birşey söyledi, kayıt altına alınıyor diye yolladım. Kargo satıcıya ulaştığı, birkaç kere mail attı, "neden, nasıl, ilişkimiz nereye gidiyor" gibi sorular sordu, gayet nazik biçimde cevap verdim ve 1 Şubat tarihinde "iadeniz yapılmıştır" diyerek ilişkimize nokta koydu, buna güvenerek daha üst model cihaz siparişi geçtim ben de. Dün, 15 gün geçtiği halde paramın iade olmadığını görerek Amazon'un aradım, uygulamada ya da m.h.'de iade hakkında herhangi bir işlem görünmüyor. Geçmiş aramalarım ve yazışmalarımıza kadar bakınca iade işlemi talep ettiğini görüpte bana inandılar, "aksiyon alacağız, 3 gün bekleyin" dediler, bu gün de iade süreniz dolduğu için talebiniz iptal edilmiştir, diye mail geldi. Tekrar Amazon m.h. aradım, tekrar baştan anlatma seansı vs. Bu sefer de 48 saat istediler. Satıcı firmaya ulaştım az önce, durumu anlattım, "kargo ücretini ödeyip ürünü gönderin" diyorlar. Ürün zaten sizde diyorum, araştırıp döneyim diyorlar. Sonrasında biz iade yaptık, Amazon yansıtmamış, diyorlar. Amazon'u da kendimize benzettik. Siz, siz olan m.h.'ye güvenmeyin.

    kesinlikle amazon dışı satıcıdan alşveriş yapmamak lazım. ben ilk açıldığında 2 siparişim vardı amazon dışı ikisi de iptal edildi. sonra bi daha bakmadım bile bırak aışveriş yapmayı. ilk işim soldaki menüden amazon.tr ya da germany yi işaretlemek





  • Amazonda telefonlar bazen taksitli satılıyor. Alınca taksit yapıyor mu ? MH öyle görünüyor ama taksit yapılamıyor dedi bana.


    ve amazon türkiyede hediye çeki yüklediğimiz zaman amazon dışındaki satıcılarda kullanımı olmuyor siparişler iptal ediliyormuş var mı deneyen başına gelen ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 16 Şubat 2021; 20:55:19 >
  • 39 liradan aldığım BASEUS mini powerbank bu akşam teslim edildi.. güvenlik bandı üzerinde hiç açılmamış sıfır kutu geldi.. bir de fotokopi kağıdı almıştım, onun ağzı açık geldi.. daha önce forumda aynı olaydan bahsedenler olmuştu, bana da denk gelmiş oldu.. 500 adet eksiksiz içindedir umarım yoksa oturup sayamıcam yani Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 


    Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt

    Hocam link verme şansınız var mı. Bir de boom hangisi onu bilelemedim.

  • antique kullanıcısına yanıt
    Hocam sayarsan net viral olur sana diyim. 🤣
  • antique kullanıcısına yanıt

    2 adedini sevk irsaliyesini basmak için almışlardır Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canixxx -- 16 Şubat 2021; 21:7:46 >
  • antique kullanıcısına yanıt

    hocam yazıcıdan boş sayfayı 500 kere bastır de finalde eksikleri raporlar yazıcı sana en temiz yöntem.

  • dirty_y kullanıcısına yanıt




  • jay jay justified kullanıcısına yanıt

    Hocam ilginiz için teşekkür ederim öncelikle. Dediğiniz modellerin fiyatları ile arada 300 tl ye yakın fark var. Ev kullanıcısı olarak bu fiyat farkını vermeye değer mi. Zaten Boom modelinin baktım da Türkiye satışı yok galiba.

  • dirty_y kullanıcısına yanıt

    Motion+ Türkiye'de HB'de 700-800 bandında satılıyor stokta bulabilirseniz. JBL'yi yok eder ses ve ses yüksekliği olarak.


    Boom bizde yok evet, dışarıdan getirebilirsiniz. Başka ürünlerle alırsanız kargo masrafı da düşer epeyce. İkisi de JBL'den çok daha yüksek başarıma sahip her anlamda.

  • jay jay justified kullanıcısına yanıt

    Hocam Motion + baktım da yok maalesef hepsi burada da. Anker Rave Neo 50W var 999 TL ye. Onu önerir misiniz. Düzeltme yapayım. Motion + var ama 1100 Tl ve satıcı hepsiburada değil. Rave Neo satıcı hepsiburada 50W ve fiyatı daha uygun.


    Sanki bana daha uygun bir seçenekmiş gibi geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirty_y -- 16 Şubat 2021; 21:54:6 >
  • 
Sayfa: önceki 27872788278927902791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.