Şimdi Ara

Amazon TR Siparişimi İptal Etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon Türkiye alışveriş sitesinin mobil uygulaması üzerinden 11-12 Ekim 2022 günlerinde yapılan "Prime İndirimleri" kapsamında, 11 Ekim 2022 günü, satıcısı "Amazon Germany" olan Lexar Ares ram aldım. 4x8 gb olacak şekilde. İthalat ücreti depozitosu ve kargo bedeli dahil 2620 Türk Lirası'na satın aldım. Ertesi gün yani 12 Ekim 2022 günü tarafıma Amazon'dan bir mail geldi ve ödeme yöntemimi güncellemem gerektiği aksi takdirde siparişin 1 (bir) gün içerisinde iptal edileceği bildirildi. Sipariş verdiğim mobil uygulamaya girdiğimde sipariş verdiğim ürünlerle ilgili ödeme yöntemini güncellemem hakkında uyarı bulunmaktaydı. Uyarıya tıkladığımda ise elimde ekran görüntüsü bulunan sayfada "Bu siparişin ödeme süreci tamamlanmıştır." şeklinde sorun olmadığına dair bir bildirim vardı ve benim ödeme yöntemiyle ilgili olarak herhangi bir güncelleme yapmama müsaade etmedi. İlerleyen süreçte 12 Ekim 2022 günü Amazon Müşteri hizmetleri ile +44 20 3741 1895 numaralı hattan yaptığım görüşmede sorunun sistemsel bir hatadan kaynaklandığını bu uyarıyı dikkate almamam gerektiğine dair sözlü olarak bilgilendirildim ve aynı zamanda buna dair bir mail aldım. O mailde duruyor. Bugün yani 13 Ekim 2022 tarihinde ise bahse konu siparişimin iptaline dair bir mail alarak siparişimin iptal edildiğini öğrendim. Tekrar yukarıda geçen telefon numarası üzerinden müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede sorunun sistemin söylediği gibi benim ödeme aracımdan değil sistemsel bir hatadan gerçekleşerek siparişin iptal edildiğini ve hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Zaten benim ödeme aracımda sorun olsa aynı gün yaptığım 2 alışverişte daha sorun olurdu. İndirim kapsamında uygun fiyatlı ürünün siparişinin iptal edilmesini teknik sebeplere bağlayarak hiçbir şey yapamayacaklarını bildirmelerinde net art niyet arıyorum. Ve bu şikayetin üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne de gittim şikayet var’a da yazdım hakkımı sonuna kadar arayacağım.

    Millete Amazon övüyoruz TR firmaları gibi değil diye adamlar ülkeye girince zaten tüketiciyi kanun korumuyo yapıştıralım demişler. Kanuna aykırı bir iptal bu. Bana ücret iadesi yapılmasını bir marifetmiş gibi söylüyolar onu zaten yapacaksınız olay ürünümü elimden aldınız resmen telafi etmeniz gerekiyo. Ülkede buna itiraz edecek makam olması değil aslında adalet olay bunu yaptığında firmaların başına ne geleceğini bildirecek kanunlarımız yok.







  • Selam,


    Sonucu paylaşabilir misiniz bizimle?

  • Hocam konuyu hem hakem heyetine taşıdım hem şikayetvar’a yazdım hem de şikayetvar’ın global bir sitesi var şu an adını hatırlamıyorum oraya taşıdım. Şikayetvar’dan Amazon cevap dahi vermedi. Hakem heyetinin karara bağladığını e devlet’ten görünce telefonla arayarak sonucu öğrenmek istedim. Bana telefonda hakem heyetinin pazar yeri satıcılarıyla ilgili firmayı sorumlu tutamayacağını söylediler ben de satıcı direkt Amazon dedim haa öyle mi dediler daha okuduğunu anlamaktan acizler yani. Daha imzalanmadı ben aktarayım konuyu dedi görevli. Sonra imzalı hali tarafıma tebliğ oldu telefonda söylenenin aynısı yönde karar verilmiş. Aynı konuda tekrar itiraz etmek aleyhime olabileceği için bir sonraki durak tüketici mahkemesiydi ben de taşımadım. Bu şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.