Şimdi Ara

Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
5
Favori
3.728
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okumak istemeyenler için özet:

    Bosch'un buralarda satılmayan elektrikli el aletlerini yurt dışından acaba getirtebilir miyim diye düşünüp dururken, amazon.de'ye denk geldim. Buradan TR'de satılan fiyata ya da daha ucuza TR'de geçerli garantisi olan bosch akülü el aletleri aldım. İlk siparişime ek yapmak istedim ancak başaramayınca ayrı bir sipariş verdim. Ama destek hattına yazarak bunları birleştirerek kargo ücretini daha aşağı çekmek istediğimi belirttim. Yaklaşık 30 Euro daha ucuza gelsin diye düşünürken, biz size total indirim yapmayalım ama ikinci siparişi geçtiğinizi gördüğümüzde ilk siparişi komple ücretsiz kargo yapalım diyerek hesabıma ikinci siparişi verdikten sonra toplam 66 Euro iade ettiler.

    Ürünler ayrıca TR'de satılan modellerine göre 250-300 lira değerinde özel L-boxx kutulu olarak geldi. Tr'de ise sadece kartonda geliyor.

    Tekrarlamak istediğim en önemli detay ise TR'de 3 yıl garantilerinin geçerli olması :). Yani biraz beklemek dışında hiçbir eksiniz yok.




    Şimdi detaylar;

    Gaza gelip evime Bosch profesyonel seri el aletleri döşemek istedim, henüz çok kullanım alanım olmasa da ileride işime yarayacaktır diye almaya başladım. Bazı aletler TR'de satılmadığı için yurt dışı seçeneklerini araştırmaya başladım. Böylece fark ettiğim şey ise amazon.de'de TR'de hiç satılmayan set kombinasyonları ve bazı durumlarda da TR'de hiç satılmayan ürünler olduğu idi (GSR 12V-35 brushless, GSA 18V li Compact).

    Böylece siparişlerimi geçtim. (ilk başta çok gaza gelmem diye düşündüğüm için ayrı ayrı 3 sipariş vermek zorunda kaldım ama bu yazımı enteresanlaştıran olaylardan biri de bunun sayesinde yaşandı.)

    Ara not: Amazon linkleri Almanya'ya göre açıldığı için ilk başta VAT yani KDV'li olarak göreceksiniz. Sipariş adresini TR yaptığınızda ürün fiyatlarında yaklaşık %12-15 daha indirimli alıyorsunuz. Ama bu fiyat düşüşünü gene de ancak son basamaktaki ödeme sayfasında görebileceksiniz.

    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar




    Multitool (çok amaçlı alet) bana ilk görünüşte 133 Euro + 50 Euro (30 euro gümrük+ 20 euro kargo) ile 1.500 TL'ye geldi. Ama daha sonra belirteceğim başka bir sebepten ötürü bundan 16 euro düşüyoruz ve böylece toplam 167 Euro ile 1.302 liraya almış olduğumuzu görüyoruz.

    amazon.de gop 18v-28 link

    Şimdi TR fiyatına bakalım:
    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

    site link

    Evet tam 1.820 lira ve bu 500 küsür TL fark demek. Ayrıca TR'dekiler karton kutuda geliyor. Oysa Amazon'dan aldığım L-boxx ile geldi. Yani hiç yoktan bir 250 TL de oradan var aslında.




    Kırıcı da ilk bakışta 192 euro + 60 euro (40 euro gümrük+20 euro kargo) ile 252 euroya geldi. Gene dediğim sebepten ötürü bundan da 16 euro düşüyoruz ve toplam 236 eurodan 1.840 TL oluyor.

    amazon.de GBH 18V-26 F link


    Şimdi TR fiyatına bakalım:
    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

    site link

    Bu da 2.100 lira ve karton kutuda geliyor, şu hâliyle bile 250 TL kârdayız. Oysa Amazon'dan aldığım gene L-boxx ile geldi. yani hiç yoktan gene bir 250 TL daha kârdayım.

    Diğer iki ürünü koyamıyorum çünkü onlar zaten TR'de satılmıyor. bir tanesi TR'de tekil olarak 410 tl'ye kartonda satılan GSR 12V-15 FC modeli (baretool). Ben ise GSR 12v-35 fc'yi aldım. Arada tork ve kömürsüz olma farkı var. Yurt dışında kartonda 70 euroya satılıyor. Yani TR fiyatı şu an çok daha iyi, ancak benim aldığım L-boxx'lı hâli içinde ek mandrenle birlikte bana 95 euro + 35 euro'dan (20 euro gümrük + 15 euro kargo) 130 euro yani 1.015 liraya ek iade indirimi dâhil) gelmiş oldu. Dediğim gibi bu modeli TR'de satılmıyor. bende 15 FC modeli var ve kutuları yer değiştirip bunu kullanıp, ötekini satacağım.

    amazon.de GSR 12V-35 FC link


    Diğeri ise panter testerenin kompakt versiyonu. O da yaklaşık 145 euroya (100 euro + 20 euro kargo + 25 euro gümrük) yani 1.131 euroya gelmiş oldu (ek iade indirimi dâhil). TR fiyatına en yakın olan daha büyük ve pahalı modeli ise L-boxx olmadan 1.090 liraya satılıyor. Yurt dışında bu 1.090 liraya satılan model benim aldığımdan yaklaşık 30 euro daha pahalı ancak dediğim bu benim istediğim ürün TR'de satılmıyordu ve gene L-boxx içinde almış oldum.

    amazon.de GSA 18V-LI C link

    TR fiyat:

    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

    site linki 1.090 tl

    Şimdi gelelim en büyük ve normalde benim almayacak olduğum setin fiyat farkına.
    Bu setin ismi GSR 18V-60 FC. Kırıcı-deliciye bile dönüşebilen ağır iş tipi bir vidalama/delme makinesi.

    Amazon.de geçen gün 20 euroluk özel indirim yaptığı için 170 euro + 60 euro (45 euro kargo+ 35 euro gümrük - 20 euro kupon) 230 euroya yani 1.800 tl'ye almış oldum. Bu sürpriz 3. siparişim olduğu için artık indirim istemedim.

    amazon.de GSR 18V-60 FC link

    ve işte TR paketi. Bu ürün sadece akülü setle satılıyor.

    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

    site linki
    Tam tamına 4.650 lira.

    Akü setin TR fiyatı
    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

    site linki
    1.300 lira

    Akülü seti ayrı almak en pahalıya gelen yöntem olsa bile bu 1300 TL'yi benim sete eklersek 3.100 TL ediyor. Toplam 1.500 liralık bir fark söz konusu! eğer ben direkt akülü alsaydım bir 100-200 lira daha ucuza gelmiş olacaktı!

    Şimdi gelelim neden 16'şar Euro düştüğüme. İlk görselde dikkatinizi çektiyse 9 gün arayla 2 siparişim var. (hatta ilkinde bir oyuncak da var 20 Euro'luk ama alakası olmadığı için görselden sildim ama hesaplamadan da düştüm. yani normalde 420 Euro ilk sipariş toplamım)

    Bu nedenle siparişleri birleştirmek istedim (20-30 Euro daha kargo düşsün diye). İletişime geçtim, dediler ki "birleştirme yapamayız ama sen sipariş vereceksen sıkıntı yok biz ilki için tüm ürünlerin kargosunu iade edelim, yeni siparişini geçtikten sonra biz sana ilkini iade ederiz böylece tek kargo ödemiş gibi olursun.Sen yeni siparişini ver, öyle dengelemiş olalım". Ben de tabii ki seve seve kabul ettim :). Toplamda 66 Euro'luk iade aldım. Bunu da üstteki ürünlerde 4'e böldüm sonuçta tek sipariş için hepsinde kabaca böyle indirim olacaktı. Hepsi L-boxx olduğu için desi/boyut aynı, eşit bölmek mantıklı.

    Amazon iade mailleri. Ürünler tek tek iade ediliyor tüm mailleri açmadım ama bu şekilde bildirim geliyor:

    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar


    Dediğim gibi TR'de tekil satılan (aküsüz + şarj cihazsız) hiçbir ürün L-boxx denilen özel kutu sistemi ile gelmiyor, aküsüz alınıyorsa sadece karton kutuda veriliyordu. Oysa Amazon.de aküsüz ve şarj aletsiz olarak hem L-boxx hem de L-boxx içi plastik yerleşim kutusunu veriyor.

    Bu kutuyu TR'de alsanız bile içindeki plastik kalıp (her ürüne göre değişen iç kutu) gelmiyor ve bulma şansınız da yok gibi bir şey.

    L-boxx 102 - 136 gibi boylarla devam ediyor ve fiyatları yaklaşık 200 TL'den başlıyor. İç kutular ise genelde 100-150 lira civarına satılıyor. (TR'de link bile bulamadım, özel siparişle almanız gerek). Bana gelen ürünlerde bir 102 lik 2 136'lık model var şu an.

    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

    site linki

    Yani özetle TR'de aküsüz boş ürün kartonda gelirken, Amazon.de ile genelde L-boxx içinde kutulu olarak geliyor. Nadiren kartonlu satış görüyorsunuz.

    4 kiloluk bir kırıcı delici için kutu olmaması ise amatör kullanıcı için bence saçma sapan bir durum. Amazon'un ilk artısı bu diyebilirim. L-boxx ayrıca özel bir sistem. Ne gibi artıları var diye soranlar izleyebilir:

    L-boxx sistemi


    Ürünler:

    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar

    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar


    Özetle Bosch gibi profesyonel el ürünlerinde indirim, uygun fiyat kovalıyorsanız kesinlikle bakılması gereken yerlerden biridir Amazon.de. Her üründe en iyi fiyat olmayabilir ama bazen çok iyi indirimler yakalayabilir, üstüne iadeler bile alabilirsiniz kargoda.

    Bosch belki bir Milwaukee , Dewalt değil ama benim pil sistemlerim Bosch üzerine ve ince işlerde GSR 12V-35 FC ve GSR 18V-60 FC'nin sunduğu işçilik diğer markalarda yok.

    Örnek inceleme/karşılaştırma: (güsel ama alamanca)

    GSR 12V-35
    https://www.youtube.com/watch?v=XmYbYxEyA3E&feature=youtu.be

    GSR 18V-60 FC
    https://www.youtube.com/watch?v=PSYm6diP0QU&feature=youtu.be

    Kesinlikle tavsiye ederim.

    Alt not: Ups kargo her defasında benden bir form doldurup onlara imzalı göndermemi istedi, attıkları form pdf. Ben bunu word üzerinden açıp imzamı bile foto olarak ekleyip editleyip kaydederek onlara geri yolladım hep. herhangi bir sorun çıkmadı. TR'de ulaşan tüm ürünlerim gümrük dâhil toplamda 2 günde elime ulaştı çünkü gönderim yöntemleri ups express saver. Nispeten sorunlu demem, Amazon.com'dan alınan ürünlerde böyle bir form istenmemesi. Muhtemelen onlar ups ile çalışmadıkları için tabii.

    Garanti nasıl TR'de geçerli diye soracak olursanız da mail attım Bosch Türkiye'ye, Amazon.de'den alınan ürünlerde garanti ve garanti uzatma politikanız nedir diye, "rahat ol genç, bizde sıkıntı yokk" minvalinde bir cevap aldım. 1 aydan kısa sürede gelen ürünler için +1 sene uzatma da yapabiliyorsunuz bosch web sayfası üzerinden.

    Son olarak ürünler arada sırada "TR gönderisi yoktur" durumuna düşüyor. Onu takip edip, denk getirmeniz lazım. Ben de aynı durumu yaşadım. 2 gün sonra açıldığını gördüm. Neye göre değişiyor bilmiyorum ama sanırım yurt dışı stokları durumu farklı. Bizim ek gümrük vergileri de bunu olumsuz etkileyebilir tabii. Ayrıca açıkladığım kargo fiyatları ürün başına bölünmüş hâlde, yani gidip tek ürün alırsanız çok daha yüksek kargo ücreti ile karşılaşabilirsiniz.

    Umarım işine yarayan olur, en azından böyle bir sipariş şansınız olduğunu da bilin :)

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 12 Temmuz 2020; 11:12:30 >







  • Siparişiniz hayırlı olsun linkleri başka bir renk ya da kalın yazı tipi kullanarak değiştirseniz daha kolay fark edilecektir bilginize yazı üzerine gelmeden belli olmuyor link olduğu.

    Gereksiz mesaj atanları (10 ve 45 mesajı olanlara lafım DH ye katkın ne ki çer çöp diye yorumda bulunuyorsun??) ciddiye almayın çabanız ve emeğiniz için teşekkürler.
    Foruma yillardir nokta faydası olmayıp "dükkanınız hayırlı olsun ,çöp ,neden duzgun konu açmıyorsun,link nerde böyle konu mu olur,5 sene önce x fiyata almıştım bu fiyata alınmaz,bu kimin işine yarar vaktimizi çalışıyorsun" vs vs yazan kişileri dikkate almayınız.


    Ben satın alamayacağım ama emeğinizi taktir ettim ,kendi adıma teşekkür ederim.
  • Biri özet gecer mi. Destan gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akülü ürünleri periyodik olarak doldur boşalt yapmanız gerekiyor. bosch firmasından ne kadar sürede yapılması gerektiğini öğrenin
    yoksa bataryalarınız kullanılmaz hale gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yune72 -- 11 Temmuz 2020; 22:11:2 >
  • okumadım, durumumuz yoktu.
  • Siparişiniz hayırlı olsun linkleri başka bir renk ya da kalın yazı tipi kullanarak değiştirseniz daha kolay fark edilecektir bilginize yazı üzerine gelmeden belli olmuyor link olduğu.

    Gereksiz mesaj atanları (10 ve 45 mesajı olanlara lafım DH ye katkın ne ki çer çöp diye yorumda bulunuyorsun??) ciddiye almayın çabanız ve emeğiniz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 11 Temmuz 2020; 16:3:9 >
  • Bence faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi şehirdeydiniz? Alet lazım olursa haberleşelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis bırak tornavidayı penseyi bosh buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi lazım. İndirimde olan dip fiyat olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir paylaşım, ilgisi olmayan yorum yazmak yerine işine baksın. Emeğinize sağlık Hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Düzeltiyorum hocam şimdi, ekşiden kopyaladığım için bir sürü hata oldu şimdi linkleri de kalınlaştırıyorum. Sağolun
  • Foruma yillardir nokta faydası olmayıp "dükkanınız hayırlı olsun ,çöp ,neden duzgun konu açmıyorsun,link nerde böyle konu mu olur,5 sene önce x fiyata almıştım bu fiyata alınmaz,bu kimin işine yarar vaktimizi çalışıyorsun" vs vs yazan kişileri dikkate almayınız.


    Ben satın alamayacağım ama emeğinizi taktir ettim ,kendi adıma teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    ekşide görmedim mesajınızı PM den atabilirsiniz ifşa olmak istemiyorsanız :)
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Yok canım ne ifşası :). Orada amazon.de başlığı altına girdim sadece buyrun;
    https://eksisozluk.com/entry/110049725
  • Yune72 kullanıcısına yanıt
    6 ayda maksimum öneriliyor, ben zaten pas18 li rl süpürgesi kullanıyorum evde tüm pillerle. Sıkıntı yok onlarda.

    12 volt olanları da fenerlere falan taktım artık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam,güzel fırsat.
  • Hayırlı olsun,ömürlük yatırım olmuş sizin için. Bu aletler yılda 1-2 kez lazım olur onda da dandiği olursa insanı sinir hastası yapar, bosch alarak en iyisini yapmışsınız . Güle güle kullanın
  • Bugüne özel bir sürü Bosch'ta gene indirim var.
    https://www.amazon.de/gp/angebote?ref_=nav_cs_gb&nocache=1595383592453

    Satın aldığım kırıcı-delici 40 euro fiyat kırmış ekstradan! Tek başına bile 230 euroya geliyor Türkiye'ye (300 lira daha ucuza)
  • Gsr 18v-60 ürünü elime ne yazık ki kutu hasarlı olarak ulaştı, sanırım yan kısımlarından gümrükte kanırtıladak kutusu açılmış ve bu yüzden iki köşede ufacık kırıklar vardı.

    amazon.de ile iletişime geçerek ne yapabileceğimizi sordum ve bana 3 tercih sundular. iade-değişim-kısmi iade.

    iade için ben geri kargoluyorum, ürün onlara ulaşıyor ve iademi alıyordum. gönderiyi de onlar bana sonra geri ödüyor.

    değişimde de aynısı geçerli sadece gönderi onlara ulaşınca yenisi yollanıyor.

    kısmi iade ise ürünün kargo gümrük hariç fiyatının %15ini iade ediyorlar.

    ben kısmi iade aldım ayrıca hasarlı ulaştığı için gönderi ücretimi de iade almak istediğimi belirttim. böylece 43 euro gönderi + 23 euro kısmi iade ile 66 euroluk geri ödeme aldım.

    ürün bana böylece hasarlı kutusu ile 170 euro civarına gelmiş oldu yani bir 530 lira daha cebimde kaldı. kutuyu tamir ettim, yeni bir kutu daha aldım iade parasıyla ve ürünü bosch garantiye kayıt ettirdim sorunsuz şekilde.

    gene mest oldum anlayacağınız




  • Bosch Pro-mix kampanyası bu Türkiye'de satışı mevcut, ancak ürünler ev kullanıcısından ziyade endüstriyel kullanıma hitap ediyor. iş yerlerinde kullanılan makineler.
    Makinelerden ziyade zaten batarya fiyatları oldukça yüksek almış olduğunuz ürünler batarya yok ayrıyeten satılmakta.
    Her ne kadar lityum bataryada olsalar belirli bir kullanım ömürleri var zamanla kapasitelerinde düşüşler yaşanıyor. Ayda yılda evde 1-2 kere kullanma için gereksiz pahalılar.
    Türkiye de uygulanan kampanya kapsamında ürünlerin bir kısma karton kutulu bir kısmı plastik çantalı gelmekte ( Kırıcı-delici matkaplar gbh serisi plastik çantalı)
    Ürünleri tek tek almaktansa set olarak alırsanız yanında kanvas çanta batarya gibi hediyeler var, biz işyerinde bu ürünlerden kullanıyoruz internet fiyatları yanıltıcı olabiliyor, Bosch bayilerinden daha uygun fiyatlara bulabiliyorsunuz.https://www.bosch-professional.com/tr/tr/ozel/one-cikanlar/pro-mix/
    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar
    Amazon.de Bosch Profesyonel El Aletleri için fırsatlar




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.