Şimdi Ara

Amatör İncelemem :) Philips SPA5300 vs Edifier M3200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,sevgiler.

    İki ses sistemini kendi kendime karşılaştırırken, belki alacak olan arkadaşlara yol gösterir diye düşünerek, bir video çekip inceleme yazmak istedim. Umarım faydalı olur. Bu arada neden iki adet ses sistemi var acaba diye düşünüyorsanız; biri kendim, diğeri de kuzenim için alınmıştır. Hangisinin kime gittiğini yazmayayım ki taraflı falan diye yorumlanmasın :)

    Önemli not! : Kesinlikle profesyonel anlamda bir inceleme değildir. Amatör ötesidir. iPhone 5S ile kaydedilmiştir. Ürünlerin ses kalitesi gerçeği yansıtmayabilir,videoda bahsedilen distorsion'ların bir kısmı iPhone'un mikrofon distortion'u ile birleşmiş olabilir. Ses sistemlerinden çok fazla anlamam. Tamamen tüketici fikirleri içermektedir. İki marka ile de ilgili bir bağım vs. yoktur. Mümkün olduğunca objektif ve açık yorumlamaya çalışılmıştır =)

    Videoyu da upload olduktan sonra ekleyeceğim.

    Round 1 : Dizayn
    Her ne kadar bu round göreceli olsa da, kişisel fikrim ; Dizayn anlamında rakibi Edifier M3200'den çok da aşağı kalmayan SPA5300, sadece kalite anlamında bir tık altta diye düşünüyorum. Phlilips'in ön kısımı açıkta ve oldukça şık. Arka kapak ise bariz plastik malesef. Edifier'da kullanılan yumuşak kumaş kaplama,arkalarının tamamen piano black olması (uydulardan bahsediyoruz) ve üst kısımlarına lazer gibi birşeyle işlenmiş yine cam yüzeyi gibi logoları çok daha kalite katıyor. Kırmızı şerit Philips'te daha mat, Edifier bu çizgiye biraz daha parlaklık eklemiş ve görüntü daha iyi. Pratiklik anlamında Edifier daha yüksek olmasına rağmen daha az yer kaplıyor ve bir LCD nin yanında bence daha iyi duruyor. Philips ise kumaş kaplama kullanmanın ses kalitesini bozduğunu iddia ederek (bknz: internet sitesi) açık kolon dizaynı ve aerodinamik koruyucu + kırmızı şeritleri ile biraz gaming bir tipe sahip. Edifier'in logoları arka kapağın sağına gri bir tonda laser ile yazılmış, Philips'te ise gördüğünüz gibi kolonun tam ortasında bir logo yer alıyor.

    Subwoofer'larda Philips 8'gen ve ahşap bir woofer kullanmış. 8 gen tasarımın performans anlamında daha iyi ve kaliteli olduğunu söylüyor. (yine internet sitesi alıntısıdır.) Uydularda olduğu gibi tasarım burda da aynı, kolon açıkta ve aerodinamik koruyucular ile çevrilmiş, kırmızı şerit ile donatılmış. Arka kısımda ahşap ile plastiğin birleştiği kısımlar daha kaliteli duruyor. Woofer havalandırmasından'dan içeri baktığınızda kolonu görüyorsunuz. Arka kapak da malesef düz mat siyah plastik. Ön aerodinamik koruyucular şeffaf, ve kolonu çevreleyen kapak ise piano black olmaya çalışmış ancak tam olarak başaramamış. Edifier'in subwooferi yine kaliteli bir kumaş kaplama ve parlak kırmızı çizgi ile karşılıyor sizleri. Arka kapaktaki birleşim yerlerinde biraz ucuzluk hissi mevcut olsa da, yine kullanılan ahşap kabin başarılı. Woofer havalandırmasından içeri bakınca benim haz etmediğim bir görünütü ile karşılaşıyorsunuz; kahverengi bir PCB board. Ön kumaşı çıkarırsanız, Philips'in aksine bir adet kolon bir adet de diktörgen mid-range speaker görüyorsunuz.

    Her iki sistemin de uzaktan volume ayarı mevcut. Philips piramitimsi bir tasarım ve daha kolay dönen bir tekerlek kullanmış fakat o yeşil led ışık çok ucuz duruyor. Philips'in sahip olduğu tek piano black kaplama bu parçada mevcut. Edifier ise biraz daha büyük fakat metal bir tekerlek kullanmış. Etrafını saran kırmızı led şerit ise gece gerçekten harika duruyor. Ayriyetten bu parçada birçok yüksek kalite ses sisteminde olmayan da bir özellik mevcut; kulaklık ve mic girişi.

    Dizayn round'unda Edifier diyorum.

    Round 2: Ses kalitesi
    Video'da da bahsettiğim gibi Philips bazı şarkılarda çok fazla distortiona maruz kalıyor. Sesi %40-50'tan fazla açtığınızda speakerlar başka bir dünyaya geçiyor ve ses kalitesi bozulmaya başlıyor.Fakat genelde canlı, sizi saran, hatta bazı parçalarda orda olduğunuzu hissettiren bir kalitesi mevcut. Bas Edifier'a göre daha tok vuruyor, ancak wooferin çıkışının arkada konumlandırılması bence iyi bir fikir olmamış. Tizler çok daha fazla, hatta videoda duyabilirseniz bariz fazla. Edifier açık iken Philips'i devreye soktuğumda tiz farkı bariz iken, tam tersi durumda Edifier'in eklenmesi sanki hiçbir fark yaratmıyor gibi geliyor. Edifier tiz konusunda biraz sıkıntılı. Tizler derinden geliyor, ve canlı değiller fakat kesinlikle vasat değil. Tiz sevmeyen arkadaşlar için ideal. Fakat bahsettiğim gibi bu farkı yalnızca başka bir hoparlör ile kıyasladığınızda fark ediyorsunuz. Tek başına Edifier'da sizi saatlerce başından kaldırmadan eğlendirebilir. Woofer malesef Philips kadar tok değil, daha yapay bir bas sesi var, sanki masa vuruyormuşsunuzcasına. Bu kısımda Philips'in ses kalitesi açıkça önde.

    Edit: Videoda Edifier'in volume'unun daha yüksek olduğunu söyledim fakat iş biraz tersi. Edifier'i sonuna kadar açabiliyorsunuz çünkü ses seviyesi Philips'e göre düşük. Philips'i sona kadar açarsanız ses bozulmaları meydana geliyor ancak desibel olarak daha yüksek.

    Ses kalitesi : Philips distortion'lar olmasına rağmen açık ara önde.

    Round 3: Fiyat

    İki seti de gittigidiyor.com'dan satın aldım, Edifier 119 TL , Philips 179 TL. Bu durumda bu round'un da galibi Edifier oluyor.

    Sonuçlara bakıldığında dizayn faktörünün kişiden kişiye değiştiğini düşünürsek, fiyat/performans olarak Edifier önde duruyor. 60 TL fark sizin için sıkıntı değilse, Philips biraz daha canlı (ingilizce crisp diye bir kelime vardır; tatlı, çıtır çıtır) ses kalitesi sunuyor,atla deve bir fark olmamasına karşın birçok kullanıcı için aradaki fiyat farkının seçimlerde etkilileyici olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghent -- 25 Mayıs 2014; 21:08:14 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.