Şimdi Ara

Altyapı yetersiz kalması ve güçlendirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşıyorum. Burayı bilen bilir bilmeyenler içinse Türkiye’nin en güzel tatil bölgelerinden birisidir. Burada yaşayan çoğu insan gibi burada da benim bir işletmem var ve insanlara internet sağlamak da benim vermiş olduğum hizmetlerden birisi. Bulunduğum bölge 2 paralel sokak ve ve her sokakta ortalama 15 otel bulunmakta. Hepsinin genel bir sorunu olduğundan eminim. Yani sadece kendi adıma konuşmuyor tüm işletmeciler adına konuşuyorum. Şu an için Türk Telekomdan altyapı sağlamaktayız ve paketimiz 8 Mbps AKN’siz paketi ve bir üst paket olan 16 Mbps’a geçemiyorum çünkü alt yapı kaldırmıyor. Burada yeri geldiğinde 60-70 kişi internete bağlanıyor. Ama sizinde tahmin edebilceğiniz üzere interneti kullanamıyor. Düşünsenize tatil bölgesinde bir çok insan internete ihtiyaç duyuyor ama 2017 yılında olmamıza rağmen internete bağlanamıyorsunuz. Buna kızıp bize isyan eden müşterileri saymıyorum bile. Ne biçim internet nasıl bir işletme burası gibi. Tüm bu problemlerden dolayı elimden geleni yapacağım ve alt yapı çalışmalarını hızlandırmak istiyorum. Gerçi bir işe yaramayacak gibi hissediyorum ama benim gibi insanlar seslerini duyurduğu sürece bir şeyler yapma şansımız var.

    Konu ile alakalı Telekom Genel Müdürlüğüne ve BİMER üzerinden BTK’na dilekçe yazdım uygun bir vakitte buraya da yüklerim dilekçeleri. Sizlerden başka neler yapabilirim diye yardımlarınızı bekliyorum. Tekrardan herkese iyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bahsettiğiniz oteller hiç girişimde bulunmuyorlar mı ? Yoksa girişimleri sonuçsuz mu kalıyor ?
    Ben de Serik'te oturuyorum, Belek oteller bölgesini bilirsiniz veya duymuşsunuzdur. Bireysel müşteriye olmasa da bütün otellere fiber bağlantı sağlanmış durumda.
    Altyapıyı sağlayan Türk Telekom değil Superonline. Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) diye bir dernek var mesela sırf altyapı ve benzeri sorunları çözmek adına kurulmuş.
    Muhtemelen bu fiber altyapı da onların çabaları sayesinde otellere sağlanmıştır.
    Orada bulunan oteller ve turizmciler de benzer bir dernek kurabilir, böylelikle bölgeye altyapı yatırımı yapılması konusunda daha ikna edici olabilirler.
  • Topluca dilekçe verirseniz bölge müdürlüğüne altyapınız gelir fiber veya vdsl olarak. Turistik bir yerde 8 MBps hız nedir ya?
  • sonholigan kullanıcısına yanıt
    Girişimde bulunan işletmeciler de var fakat onlarda pes etmiş durumda olanı veririz gerisi bizi bağlamaz modundalar. Birde Belek’de çoğunlukla yıldızlı oteller bulunmakta. Buradakinler küçük 25-40 arasında odaya sahip butik oteller ve çoğunun derdi de ne kadar az masraf o kadar iyi. Yine burda da bir dernek var fakat hiçbir çalışma içerisinde değiller. Kimse bu işlerle uğraşmak istemiyor sanırım ama altyapı gelicek olursa hepsi paşa paşa kullanacaklarından eminim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir yazı yazıp burdaki diğer otelciler ve işletmeciler ile konuşup genel bir dilekçe daha hazırlamak istiyorum. Sanırım İl merkezine de olan uzaklığımız altyapı için bir sorun yaklaşık 180 km Antalya ya olan uzaklığımız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Antalya'yı CEO gelse düzeltemez. Antalya'nın iletişim kaderi Turkcell'in elinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık birinin düzeltmesi gerekiyor bu durumu. İletişim çağındayız ve hala internete bağlanamıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paralr cepe ama altyapı çalışması yapılmıyor. Durum çok fena
  • Çok haklısınız üzerine birde şöyle yatırım yaptık böyle yaptık diye anlata anlata bitiremiyorlar. Onu geçtim emniyete kimlik bildirmemiz gerekiyor bu sisteme bile giremiyoruz, ama gönderemezsek cezasını ödettiriyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam özel fiber çektirmek isteyenler genelde turknet'i tercih ediyor fiyatları daha uygunmuş sanırım diğerlerine göre turknet'e başvurursanız bölgenize fiber çekebilir kurumsal olarak birde diğer otellerde kullanırsa kabul edilebilir fiyatlara anlaşabilirsiniz bence.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Türknet ile konuştum fakat bu bölgede sadece Telekom altyapısı kullanıyorlarmış herhangi bir çalışma yapılmıyormuş. Yakın bir yerde altyapısı olsa ücreti karşılığında binaya kadar çektirmeyi düşünüyordum fakat olmadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az önce Turknet ve Superonline’a mailler attım konuyu özetleyen ve açıklayıcı şeklinde. Geri dönüşlerini bekliyorum konu ile alakalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sokakta ne kadar işletmeci varsa hepsinden imza toplayın rakip firma olan turkcell sol'a gidin boş dönmezsiniz bence 15 otel ve 3-5 tane işletme için sokağa hat döşerler diye düşünüyorum özellikle oteller için anlaşma imzalayın hepiniz turkcele geçin türk telekom baka dursun bence bi deneyin derim zarar gelmez yetkili bir bayiye gidin bunu bi sorun ilgilenirler büyük ihtimal bunla işletmeciler için cidden can sıkıcı bir durum aynı zamanda müşteriler içinde bazen bende sinir oluyorum açıkçası 2-3 megabit interneti görünce insanın morali bozuluyor
  • BTK yapmış olduğum şikayete cevap geldi. Aynen paylaşıyorum. Daha çok beklersiniz demişler özeti.

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu üzerinden şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetiniz hakkında gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.

    Fiber İnternet erişim hizmetinden yararlanmak istediğiniz lokasyonda internet hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda Fiber internet hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır.

    Bununla birlikte söz konusu lokasyon 2017 yılı içerisinde yatırım planına alınmadığından çalışmaların tamamlanacağı net bir süre bilgisi iletilemeyeceğini üzülerek belirtmek isteriz.

    Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı kurulumunun henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır.

    Bilgilerinize arz ederiz.

    Saygılarımızla.
    23/08/2017

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • baracuda07 B kullanıcısına yanıt
    Önceden hazırlanmış metin, bir şikayetim için ben de benzer bir mesaj almıştım. BTK ve Bimere yapılan şikayetlerin pek bir anlamı kalmadı gibi geliyor Bimer BTK'ya, BTK ise sorumlu firmaya yönlendiriyor, onlar da hazır bir cevap metni ile cevaplıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.