Şimdi Ara

Altyapı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netspeed'i 58 tl'lik tarifesi için aramıştım,bana alabileceğim hız 35 mbps denildi fakat modem arayüzünde ulaşılabilir hız 119 mbps idi.Neyse btk'ya altyapı güncellemesi için şikayet oluşturdum herhangi bir cevap gelmedi ama modemden baktıgımda ulaşılabilir hız 101 mbps'ye sabitlenmiş Sİzce bir işlem yapmışlar mıdır? Netspeed'i tekrar arasam 35'den fazla alabileceğimi söyler mi?
    Altyapı sorunu
    Altyapı sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Altyapıların sorgulandığı sistem güncellenmediyse yine 35 derler. Bence kolay kolay güncellenmez. Bütün firmalar aynı sorgulama havuzunu kullanıyorlar. Bu havuz her zaman doğru bilgi vermiyor tabii. Mesela bana en fazla 24mbps diyordu Türknet ama 45mbps'ye kadar destekliyor hattım.

    Altyapı sorgulama havuzunda sizin adresiniz için 35mbps görüyorlarsa onun üstünü vereceklerini sanmıyorum "bağlantı sağlanmadan önce". Daha önce de anlattığım gibi önce Netspeed 35mbps lik paket alacaksınız. Bağlantı sağlanacak. Modem arayüzünden hat değerlerine bakacaksınız. Yine 100mbps falan gözüküyorsa Netspeed'i arayıp "benim hattım 100mbps ye kadar destekliyor, 50mbps lik pakete geçmek istiyorum" diyeceksiniz onlarda sizi geçirecek. 100mbps de kullanabilirsiniz o size kalmış artık.

    Kısacası bütün firmaların kullandığı altyapı sorgulama havuzunu boşver önemsiz bir şey o. Senin asıl alacağın hız bağlantı sağlandıktan sonra belli olur. O sorgulama havuzunda sadece tahmini hızlar yer alır. Zaten şuan ki hat değerlerine baktığımız zaman santrale çok yakınsın değerlerin gayet iyi.

    Max hızın 119 dan 101 e düşmesi gayet normal bir durum. Hız değerleri sürekli değişkendir sabit değildir. Benim de max hızım bazen 50 ye çıkıyor 42 ye falan düştüğü oluyor. Onu çok takma...

    Bu arada siz şuan hangi iss yi kullanıyorsunuz? o iss türk telekom altyapısını mı kullanıyor yoksa kendi altyapıları var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 23 Aralık 2017; 18:7:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.