Şimdi Ara

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
5
Favori
35.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fitamino kullanıcısına yanıt

    Al-satçılar piyasayı belirleyemez. Piyasayı arz-talep dengesi belirler. Siz sıfır km araba fiyatlarını ınsanların ulaşamayacağı seviyeye koyarsanız, talepte 2.ele yönelmek zorunda kalır.


    Sonuç olarak talep eden kitle fiyatı yükseltir. Arz zaten az. Talep çok.


    Ben 2.el modem alacam, daha dün baktım. Sıfır 250, 2.eline 200 yazmış. Pazarlık için mesaj bile atmadım. Alırım sıfır geçerim. O da elinde aylarca satılmadan kalınca mecbur ya çekecek fiyatını aşağıya ya da elinde kalacak.


    Sanılanın aksine piyasayı hep alıcılar belirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip ettiğim bir jetta vardı. 204 bin liradan 245 e niye yükseltir insan 1 haftada?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkinci el oto ithalatının önünün açılması bana mümkün geliyor.


    Vergisini öyle bir ayarlarlar ki piyasayı 10.000TL aşağı çeker. Özellikle sıfır olarak bayiden toplayıp, sıfırından pahalı satmaca san bulur.


    • Vergisini doğru ayarlayamazlarsa sıfır satışı toptan çöker. Bu da distribütörlerin, yetkili servislerin ağlamasına ve az bir miktar da işsizlikte artışa sebep olur. En önemlisi, devletin muazzam gelir kapısı azalır.
    • İkinci el araç ithalatının önünü açmaları ile, devlet ikinci el işlemlerin de bir kısmından gelir elde eder.  


    Buradaki espri, vergisini çok iyi ayarlamak olacaktır. Mutlaka bir baz fiyat üstünden vergi hesaplama da yaparlar. Bunu yapmadıkları an, millet 10'a ladığı aracı 2 gösterir üzerinden %609795 vergisi öder sokar. Bunu engellemek için baz fiyat koyarlar muhtemelen. Bu da ucuz arabanın ithal edilememesi ile sonuçlanır muhtemelen. Bir diğer seçenek de "kaça almış olursan ol, emsal değer üzerinden hesabı yaparım" demek olur. Sonuçta bütün araçların Türkiye'de emsal değeri var. Noter'de çıkıyor.


    ----------------------


    Şahsen benim çok işime gelir. Pertten toplanmış araç alma, km ile oynanmış araç alma riskim sıfıra düşer. Böyle bir yasa çıkarsa Türkiye'den araç alma ile uğraşmam. Giderim yarı gelişmiş Avrupa ülkelerinden alır sokarım. Hasarını biliyor olurum. Km'sinden emin olurum. Rahat rahat binerim.


    Hatta, ben muhtemelen şehir içi kazasında ağzı yüzü yamulmuş araç alırım.  Far, tampon, kaporta düzeltme, iki boya, yallah tazzik. Bin on yıl iç ferahlığı ile.  


    ---------------------


    Ben bu yasanın çıkacağına ihtimal vermiyorum. Ama çıkarsa sevinirim. Bakalım kaç yaşa kadar müsade edecekler? Aslında yaşa da çok takılmasalar süper olur. Temiz CRX bulsam Fusion'ı dakikasında sepetler CRX alırım. Böyle de bir cinsim evet.  Sonuçta Fusion'a şehir içinde günde 1km biniyorum. 500 metre gidiş. 500 metre dönüş.  Nadiren Ostim, Konya Sokağa falan gidiyorum. Ona da CRX ile giderim. Çok tatlı olur yani. Ama ikinci el yasası çıksa bile, eski araca müsade etmezler. Ki ben ikinci el yasasının çıkacağından bile şüpheliyim.





  • Almanyanın mobile. de sitesine girip bakın 2015 Civarı golflere 15£ yazmışlar.


    Yani 140 bin tl civarında. buna cüzzi miktarda ötv ve kdv koysa devlet eder 200k.


    Ki bu cari açık varken ötv siz ve kdv siz araba ithalatına izin verileceğini düşünmek hayaldir.

    İstedikleri kadar ikinci el ithalatını açsınlar döviz kurundan ötürü ucuza araba getirmek hayal olur.


    Yüksek sınıf araçlarda d ve e sınıfında biraz karlılık olabiliyor ancak o sınıflar zaten halkın yüzde kaçını ilgilendirir ki Ülkemizdeki +700 k civarı araçlar biraz daha uyguna getirtilebiliyor.

    Bizim insanımız bakarken aldığı araca güvenmiyor arabaya 10 kişi bakmaya gidiyor fotoğraflardan gördüğü aracımı alacakda getirecek,hayal dünyası bunlar.


    Ülkemizde de bu paralar.

  • araba fiyatlari dusunce hersey duzelecek mi yani

  • Normal piyasada dedigin gibi ama suan bizdeki 2. El piyasası anormal. Yani cogu zaman alıcı gibi gorunenler bile aslında saticilar. İlanlarin cogu fake tamamen piyasayi sisirmek icin. Fake ilanlar bir sure sonra kaldirilarak araba o fahiş fiyata satilmis gibi gosteriliyor ve piyasa sisiriliyor. Yani suan malum sarı sitedeki dönen uckagitciligin haddi hesabi yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    5 yıl önce o araba 50 bin km de idi, şimdi 300 bin km de, motor ve otomatik pert, yakında elinde patlarsa, onu napıcaz?

    Alıntıları Göster

    300 binde alma kardeş.


    2015 dolar 2.50 egea 50.000 tl.


    2020 dolar 8.40 150.000 kmde 100.000 tl



    11 900 dolar nire 20.000 dolar nire.

    bu aracın ortalama ömrü 30 sene desek sadece %15 ini kullanılmış.


    TÜRKİYEDE 2.EL ÇOK UCUZ.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lunique

    Haber sabah gazetesinde çıkmış. Hiç de inandırıcı olmayan bir haber gurubu.
    Sorunun hala al sat olduğu gibi bir düşünce ile yine vatandaş suçlanıyor.
    Kimse demiyor ki dolar 8 i geçti araçlar ithal pandemi başında 6 liradan şimdi 8 e çıkmış dolar ile ithal araç aldığında aradaki yüzde 35 lik fark giriyor bize diyen yok.
    Hemen vatandaş suçlanıyor.
    Ne yapsın vatandaş? Güya düşük motor seçenekli araçlarda ötv den dolayı fiyat düşecekti tam tersi oldu direk 8 10 bin arası sıfır araçda fiyat arttı.
    Şimdi bu ithal 2. El aracı siz ucuzamı gelecek diye düşünüyorsunuz?
    Şahsen ben bunlara inanmıyorum.

    Piyasayı bu şekilde yükselten ler al-sat cilar. Dolar in da biraz katkısı olduğunu görmezden gelemeyiz. Arkadaşım aracını 7 ay önce sattı 33 bin e koydu. Adam 1 gün sonra 90 bin e çekti. Embesil misin sebebi ne dedim bro herkes böyle yapıyor uçuk rakamlar dan koyuyor sonra birer tik indiriyor imiş dedi. O aracı 2 ay da sattı 54 bin e. Demem o ki al-sat cilar da aynen böyle yapıyor. Kemal arabayı 19 a koymuş benim ki daha iyi 22 yapayım. Mehmet 22 ye koymuş ben şunu 25 e çekeyim pazarlik olsun. Mehmet 25 yazmış Mehmet ben 30 çekeyim de satılmaz sa inerim. Bu böyle böyle böyle derken balon gibi şişti piyasa sadece al-sat cilar değil mal sahipleri araç sahipleri de buna sebeb oldu. Alicilar da Bu araçları alarak görmemiş gibi hücum etti oda tuzu biberi oldu ohh simdi Durum ortada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden yok olmaz, imkansız, böyle birsey mümkün değil falan fistan diye kötülüyor sunuz anlamıyorum. Fahis fiyattan araç mi aldınız, al-sat cimisiniz. Olsa da olmasa da güzel haber inşallah olur deyin geçin. Yani olursa işimize gelir olmaz sa da yapacak birsey yok. Ama full karalama. İnsanlar heves etse ne var sanki, sırf şu haber yayıla herkesin kulağına gitse araçlar da şu andan itibaren bile düşüş olur. Millet kazık gibi fiyattan aldım ileride sıkıntı olur 3 5 aşağı ya satalım şunu der kendi kendine. Veya 2. El piyasası durgunlasabilir beklemeye başlar alıcılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet yerli otomobil piyasaya çıkana kadar bu çözümü getirebilir. Çünkü hem süre az bunu devlet kaldırabilir piyasayı düşürebilir hemde benim tahminim seçime kadar kemer sıkma politikası uygulayacaklar ve seçim zamanında devlet tüm gücüyle piyasaya para akıtacak ki (ötv indirim de olabilir, 2.el ithalatı olabilir) milletten oy alabilsin. Bunlar hep strateji.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu haberlere inanicak kadar cahil olmamiz şu anki ülkenin neden bu halde olmasinin en buyuk kaniti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3000 Euro'ya araç alsak


    3000x10= 30 bin TL

    Lojistik masrafı vs. 35000 TL ile gümrükten girer.

    14 bin TL civarı da vergi tutuyor. (1.6 motordan az olduğunu varsayarsak)


    49000 TL oluyor. Devletin kendi kar payını eklemesiyle ve diğer oluşacak masrafları da göz önüne alırsak 55 bin TL civarına araç almak mümkün olabilir. Bu sayede ithalatın oluşturduğu açık da vergiler sayesinde kapanacaktır. Devlet de kazanacaktır halk da. 55-60 bin TL'lik araç almak şu fiyatlara bakılırsa iyi bir eylem.

  • umarım yaparlar  

  • Hükumet hiçbir zaman yurtdışından araç getirilmesinin önünü açmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda seçim öncesi seçim sonrası faktörünün etkili olacağını sanmam, Sisam Depreminde İzmir de yıkılan binalar da bir nevi imar affı veya çeşitli gözardı etmelerle ne duruma getirildiklerini hepbirlikte gördük.Bu araç ithali konusunda da seçim kriteri önemli rol oynamayacaktır düşünceme göre....Ya ithal edilir ya da ithal edilmez...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroll -- 2 Kasım 2020; 11:46:39 >
  • Birde şu emlak piyasasına el atsalar da vatandaş bir rahatlasa artık . Bu konuda ev ve araba konusunda kim adam akıllı çalışma yapıp , millete faydası dokunursa Allah ondan razı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı belirleyen unsur arz-talep ilişkisi arz artarsa fiyatlar da düşer inşallah bu olur ama bunun doğru ayarlanması lazım hükümetin yerinde olsam yurt dışından ihale ile toplu 500 bin araç getirtir kasko fiyatından yüzde 10-30 indirimle satardım aradaki kâra emsal vergisi derim hem bu işten güzel para kazanır hem rant sağlar hem vatandaşı mutlu edip belki yüzde 1-2 giden oyu geri alırdım düşünsenize 500 bin araçtan ortalama 50 bin lira kar etse 25 milyar tl eder sakın ha döviz yükselir demeyin yurt dışında ikinci elde değer kaybı çok olduğundan yurt dışından sıfır geleceğine ikinci el gelmesi cari açığı da azaltır bir araç yerine 5 araç gelir olan karaborsacıya olur çoğunluğun işine gelir patates soğan kıymaya müdahele eden devlet buna da müdahele etsin araba zaruri bir ihtiyaçtır.


    Düzeltme: İmla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akmina34 -- 2 Kasım 2020; 11:29:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fitamino

    Normal piyasada dedigin gibi ama suan bizdeki 2. El piyasası anormal. Yani cogu zaman alıcı gibi gorunenler bile aslında saticilar. İlanlarin cogu fake tamamen piyasayi sisirmek icin. Fake ilanlar bir sure sonra kaldirilarak araba o fahiş fiyata satilmis gibi gosteriliyor ve piyasa sisiriliyor. Yani suan malum sarı sitedeki dönen uckagitciligin haddi hesabi yok.
    Bu dediklerin her zaman olabilir çünkü ülkede işsizlik yüksek galerici ve emlakçılar bile işsiz sayılır ve dediğin manipülasyonları yapıyorlar. Mart ayındaki pandeminin başında 40 liraya makarna 200 liraya kolonya satmaya çalıştılar. Ekonomi bozuksa hükümet güven vermiyorsa bu sorunlar her zaman olur. Hükümet cari açık bütçe açığı olmayan ekonomi yaratmali gerçek enflasyon ile işsizliği dusurecek adımlar atmalı temel sorun bunlar... Memur+emekli sayısıyla ssk'lı çalışan dengesi olmadan bu sorunlar da çözülmez zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 2 Kasım 2020; 12:34:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İkinci el ithalatın anlamı nedir ? Devlet yine vergisini alıcak fiyat nasıl düşecek ? Arabanın sıfırı artıyorsa ikinci el fiyatı da artacak tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • williamwellington kullanıcısına yanıt

    Bir yandan en kötü arabadan 50 binden fazla vergi kazancı sağlamak var iken (egea ki 5 ay sonraya sıra yazılıyor üstelik yerli) bir yandan 6 bin ikinci elden sizin dediğiniz vergi almak.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.