Şimdi Ara

Almanya , Amerika , Kanada (Hangisini Seçmeliyim?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu 3 ülke arasında arada kalmış bulunmaktayım.
    Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.
    Amerika için diploma notum önemli sanırım. diploma notum 80 geldi.
    İyi denilebilecek ingilizcem var ama herhangi bir belgem yok, Almancam çok kötü seviyede. Gidersem bu 3 ülkede de hazırlık okuyacağım zaten.
    Acaba hangi ülkeyi seçmeliyim ?
    (Arkadaşlar birde Almanya için bir sorum var : 15 Temmuzda çoğu şartlı kabul veren üniversitenin başvuru kabulu sona eriyor. Öğrenci Adayı vizesi alamayacağım sanırım. Dil için vize almam gerekiyor. bunuda tercih etmeyin sıkıntı çıkarabilir diyenler oldu. ne gibi bir sıkıntısı olabilir ? )

    Şimdiden teşekkür ederim , Düşünceleriniz benim için önemli arkadaşlar.



  • Bilgisayar mühendisliği okuyacaksan sana İngilizce lazim olacak bence önünde Amerika ve kanada seçenekleri varken Almanya yi düşünme bile normalde direk Amerika derim bilgisayar mühendisliği için ama orada cok fazla alternatif var nerede okuyacagina bagli her turlu burada okumaktan iyidir tabi kanada tip alanında çok ileri diye biliyorum ama bilgisayar müh. için bir şey diyemeyeceğim o konuda bir bilgim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız. ama hayatımın devamında da o ülkede yaşamak istiyorum o yüzden iyi araştırma yapmam gerekli :)

    konu hala güncel arkadaşalar. başka fikri olan yok mu :)
  • Hayatinin devaminda da o ülkede yasamak istiyorsan, öncelikle hangi ülkede yasamak istedigine karar ver. Sonra o ülkedeki iyi bir okuldan kabul almaya bak derim. Almanya bilgisayar mühendisliginde diger mühendisliklerde oldugu kadar basarili degil sanirim. Diger mühendisliklerde sürekli dünya devi sirketleri var ama bilgisayar/yazilim sirketi olarak duymadim hic. Belki de ben duymamisimdir. Hangi ülkeye gidersen git ama siradan üniversitelerde okuma derim. Gidebildigin en iyi üniversiteye gitmeye calis ve gittikten sonra da kendini gelistirmeye bak. Yaz tatillerinde sadece tatil yapma, eksiklerini kapat ve seni öne cikaracak ekstra beceriler kazan (dil, programlama vs).
  • Üniversite rankinglerini vereyim bilgisayar mühendisligi icin: Üniversite Siralamalari

    Ayrica yazilim alaninda da Almanya'nin dev sirketi varmis, ben bilmiyormusum.http://tr.wikipedia.org/wiki/SAP

    15 temmuzdan sonra da basvurabiliyorsun bildigim kadariyla sartli kabul icin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nockeee

    Üniversite rankinglerini vereyim bilgisayar mühendisligi icin: Üniversite Siralamalari

    Ayrica yazilim alaninda da Almanya'nin dev sirketi varmis, ben bilmiyormusum.http://tr.wikipedia.org/wiki/SAP

    15 temmuzdan sonra da basvurabiliyorsun bildigim kadariyla sartli kabul icin.

    evet hocam Qs sıralamaya bende baktım. Almanyanın en iddialı üniversitesi Technische Universität München her mühendislikte ilk 50 ye oynuyor.

    Diğer yandan Amerikayı sildim gibi aklımdan. bir kaç görüşmede yaptım bu 3 ülkede okuyan kişiler ile. amerikada sağlam bir üniversitede okumak fiyatları çok yükseltiyor. ilk 50 de bir üniversitede okumaktansa kanada da toronto üniv. de okumak çok daha uygun oluyor ayrıca toefl derdi de olmuyor. ama bir yandan da yaşamak içinde en uygun gördüğüm yer Almanya. bu bakımdan da Almanya yı düşünüyorum. kararsız kaldım işte :)
    Ayrıca yazılım konusunda bi merakım var ama makine mühendisliğini de düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wulkas06 -- 12 Temmuz 2014; 17:38:18 >




  • Bence zaten Amerika'da top 10 üniversitelerde okumayacaksan Amerika'da okumak cok da mantikli degil. Niye mantikli degil diye sorarsan, ayni sevide okullari Avrupa'da da bulabilirsin ve okullar genelde devlet üniversiteleri oldugu icin 20-40 bin dolar/euro'luk yillik ücretleri yok. Dersen ki ben ille de Amerika'da yasiyacam, onun icin de Amerika'da bir üniversite okumaliyim, orasi sana kalmis. Avrupa'da da cok iyi egitim alip yine Amerika'ya gitme sansin olur, ama Amerika'da okudugun zaman daha kolay olabilir kalman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nockeee

    Bence zaten Amerika'da top 10 üniversitelerde okumayacaksan Amerika'da okumak cok da mantikli degil. Niye mantikli degil diye sorarsan, ayni sevide okullari Avrupa'da da bulabilirsin ve okullar genelde devlet üniversiteleri oldugu icin 20-40 bin dolar/euro'luk yillik ücretleri yok. Dersen ki ben ille de Amerika'da yasiyacam, onun icin de Amerika'da bir üniversite okumaliyim, orasi sana kalmis. Avrupa'da da cok iyi egitim alip yine Amerika'ya gitme sansin olur, ama Amerika'da okudugun zaman daha kolay olabilir kalman.

    Haklısınız hocam. benim planlarım arasında suanda Almanya da lisans yapıp çin e master a gitmek (ve tabi aynı zamanda çinceyi de öğrenmek) oradan da tekrar artık Almanyaya gelmek ve orada çalışmak olacak. tabi zaman ne gösterir bilinmez ama insanın iyi kötü en azından bir planı olmalı.
    Dediğiniz gibi Amerika da ilk 10 a ilk 20 ye baktığımızda 30- 80 bin dolar arası bir fiyat söz konusu oluyor. onun yerine Kanada'da toronto üniversitesi hem ilk 20 de hemde fiyat olarak 20bin kanada doları istiyor. bu bakımdan eğer olursa kanada çok daha cazip duruyor.




  • Cince'yi ögrenmek istemenin ve Cin'de master yapmak istemenin nedeni ne?
  • Amerika ve Kanada'da okuyabilecek kadar bütçeniz paranız varsa Kanada'da okuyun.
  • bence çinde mühendislik oku
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nockeee

    Cince'yi ögrenmek istemenin ve Cin'de master yapmak istemenin nedeni ne?

    Çin de işletme üzerine master yapmayı düşünüyorum. ekonomi konusunda çin bir numara malumunuz. ve ayrıca sadece dil olarak da değerlendirirsek çoğu kişi çincenin zor olmasından dolayı çince öğrenmeyi pek göze alamaz. çince iş hayatında çok büyük avantajlar sağlıyabiliyor fazla kişinin bilmemesinden dolayı(tabi ki kendi 1.5 milyarlık nüfusunu saymazsak :) )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terminatorXxX

    Amerika ve Kanada'da okuyabilecek kadar bütçeniz paranız varsa Kanada'da okuyun.

    Hayatın devamını okuduğum yerde geçirmek istiyorum. o yüzden oralara sıcak bakmıyorum. ama malum zaten ilk 10de 60 dan fazla Amerikan okulu var. Oralarda okuyanlardan aldığım bilgilere göre Kanada'da 90 üniversite varken 70 i ilk 500deymiş buda eğitimlerinin ciddi derecede iyi olduğunu gösterse de yaşamak için pek de uygun görmüyorum (yani kendi açımdan. yoksa orada da farklı yerlerden gelip yaşayan bir çok kişi var)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

    bence çinde mühendislik oku

    hocam Çin ekonomi konusunda ön planda. mühendislik olarak henüz bu 3 ülke ile yarışabilecek seviyede değil ama eminim ki 10-20 sene sonra bu düzeyi yakalar
  • Wulkas06 kullanıcısına yanıt
    Almanya'da veya Avrupa yasiyacaksan ve lisansta makina veya bilgisayar mühendisligi okuyacaksan master'ini da o konuda yap derim. Yoksa kisaca git lisansta da isletme oku masterini da isletmeden yap. Almanya'da mühendislerin büyük bir cogunlugunun master'i var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wulkas06

    quote:

    Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

    bence çinde mühendislik oku

    hocam Çin ekonomi konusunda ön planda. mühendislik olarak henüz bu 3 ülke ile yarışabilecek seviyede değil ama eminim ki 10-20 sene sonra bu düzeyi yakalar

    doğru hocam fakat demek istediğim + bilr çince öğreneceksiniz bir adım farkınız olacak karar sizin tabii ki. çinin zaten dünyaya hükmetmesine 10-15 sene var
  • Kanada'da çok az Türk var söyleyelimde yalnızlık çekebiliyorsun büyük çoğunlukta yok ben dil geliştircem Türk olmasın felan deme acayip özlem duyuyorsun. Dönmek için gün sayıyorum Türkiye'ye ...
  • Valla eğitim konusunda çok fazla yorum yapamam ama yaşamak konusunda ikisinde de hatrı sayılır sürelerde kaldım.
    Kesinlikle Amerika derim özellikle New york, harika bir şehirdir Almanyadaki gibi ruhsuz insanlar yaşamaz bir kere kendini yabancı hissetmezsin çünkü sokakta İngilizceden çok başka diller konuşulur hatta 10 kişiden 8i amerikalı değilmiş newyorktaki. Ona göre yap kararını :)
  • almanya secmen dogru olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nockeee

    Almanya'da veya Avrupa yasiyacaksan ve lisansta makina veya bilgisayar mühendisligi okuyacaksan master'ini da o konuda yap derim. Yoksa kisaca git lisansta da isletme oku masterini da isletmeden yap. Almanya'da mühendislerin büyük bir cogunlugunun master'i var.

    Şuanda karar vermek ne kadar doğru olur bilmem. önümde 4 sene var daha minimum. master için normal olan durum sizin dediğiniz zaten. ama işe farklı bir dalda daha diploma katıldığı zaman durum farklı oluyor. birde çinde masteri yapıp çince eklenince durum çok daha farklı oluyor. şu anda bile çok iyi avantaj sağlayan bir dil iken çince, 4 sene sonrası için çok daha işe yarar olacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.