Şimdi Ara

Allaha inanmak ne kaybettirir? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
2
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    ben de senin gibi önyargılı insanlardan tiksiniyorum. ben allaha şükür bir müslümanım ama senin bahsettiğin gibi dinen hata yapan her insanı yargılamıyorum. evet 3 lafımdan biri allah olabilir ama bundan sanane sana bir zararı olmayan bir durum eğer varsa açıklarsın ona göre davranırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netstat

    ben de senin gibi önyargılı insanlardan tiksiniyorum. ben allaha şükür bir müslümanım ama senin bahsettiğin gibi dinen hata yapan her insanı yargılamıyorum. evet 3 lafımdan biri allah olabilir ama bundan sanane sana bir zararı olmayan bir durum eğer varsa açıklarsın ona göre davranırız.

    Eminim yargılamıyorsundur.
  • rocky bayboğa kullanıcısına yanıt
    Sadece muslumanim diyen tecavuzcunun cennete girecegine dair Kuran'dan bir delil sunar misiniz? Ben ateistler hakkinda yorum yapmim ama muslumanim deyip Allahin dinine zarar verenlerin cehennemden cikamayacaklarina inaniyorum. Zaten bir insan gercek anlamda Kurana inansa ve yasasa tecavuzcu olamaz. Allahin kitabinda ibadetlerden cok daha fazla vurgulanan bir sey ahlakli ve dogru olmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasar37 -- 14 Haziran 2016; 0:04:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bu onlara islamin emrettigi bir sey olsaydi o hareketlerden islami sorumlu tutman normal olurdu. Ateist olup kotu davrananlar olunca ateizm din degil bir ateistin yaptigi digerlerini baglamaz diyorlar sonra da nedense muslumanim diyenlerin her dedigini islama yamiyorlar. Sence de burda bir mantik hatasi yok mu? Bir de daha bugun bir tane ateist baska konuda tum inananlari öldürüp yeni bir medeniyet kurma hayalini yaziyordu, sence bu kafa isidden daha mi az tehlikeli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence başlığı yaratıcı yapın, her din için evrensel bir ad olmuş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcan

    -Ömür boyu günün 5 vaktini(30ar dakika) boşa harcamış olursun.
    -Alkolü tatmadan, sarhoş olma zevkini yaşamadan ölürsün.
    -Haksızlıklar karşısında hakkını bu dünyada arama güdün az olur çünkü öteki dünyada hakkını bulacağına inanırsın.
    -30 gün boşu boşuna aç kalırsın.
    -Kadınlar ömürlerini başlarını kapatarak geçirirler.
    -Evlenmeden seks yapamazsın.
    -Camilere harcanan para boşa gitmiş olduğu için ülkenin ekonomik gelişimi tacize uğrar.
    -Domuz eti yiyemezsin.
    -Allah diyerek %50 oy alırsın.
    -İslami terör örgütleri Allah diyere kafa keser. Allah olmasa en azından İslami örgütler olmazdı.
    -Hacca boşu boşuna gitmek gereksiz maddi külfet.
    -Her şeyin Allah'tan olduğuna inandığın için başaramayınca Allah istemedi deyip vazgeçersin.



    Vs...

    Ömür boyu 5 vakit 30ar dakikadan boşa dedikten sonra bi güldüm bi güldüm :d
    Kardeş az araştırma yapmayı bil. Hangi namaz 30dk sürüyor? Sabah namazi bi kere 4 rekat sen her rekati 7.5dk da kilacak kadar ne okursun merak ettim doğrusu. 10 12 rekat vs vs 3 er dk dan sürse anca olur fakat elham ve nas arka arkaya bi internette aç bak bakalim 3 5 dk sürüyor mu. Boş konuşmalar için güzel başlık olmuş açan arkadaşa tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Musluman konusunda haklisin cehenneme giren bir daha cikamaz, ayet var. namazi kilmayan muslumanda katil muslumanda sonsuz cehennemde kalir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki yorumların çok az bir bölümünü okudum lakin forumun genel olarak bakış açısını göz önüne alarak yorum yapacak olursak:

    Allah'a inanmaktan ziyade Allah'ın varlığı üzerine yorumlar gelmiş.Allah'ın varlığı aşikardır sonuçta bilim,evrendeki düzen baz alınarak ortaya çıkmış bir kavramdır bu evrendeki düzeni kör tabiat,akılsız atomlar yapacak diyenler olursa şaşarım ben böyle akla.Allah'ın varlığı hakkında bir çok kanıt var lakin kısa tutmak adına ben burada yazmayacağım.Ayrıca bazı kelime oyunları yaparak ve müslümanların durumuna bakarak Allah'ın ve İslam'ın haşa kötü veya olmadığını iddia edenler de var ki bunlar da bir garip olsa gerek.

    Bazı insanlar da Allah'a inanmanın kaybettireceği şeyler olarak Allah'ın yasakladığı fiilleri yapamamaktır derler.Buna örnek olarak zina yapmak,içki içmek vb. şeyler söylenebilir.Lakin nasıl ki bir mühendis düşünelim.Bir kalem yapıyor ve kalemin programını yani kullanılması gerektiği şeyleri açıklıyor.Aynı şekilde kullanılmaması gerektiği şeyleri de açıklıyor.Şimdi sen o kalemle gidip ekmek kesmeye kalkarsan keser misin evet kesersin ama bir hayli zorlanırsın ve kullanış amacının dışına çıkarsın.Aynı şekilde yapılan aleti yanlış kullanıp zarar verdiğin için de cezasını çekersin ama hür iraden olduğu için bu eylemi yaparsın.Şimdi bu kalemin ekmek kesme için kullanılmaması ona bir şey kaybettirmez aksine bir şey kazandırır çünkü onun mahiyeti ekmek kesmek değil.Aynı şekilde nasıl ki insanın mühendisi Allah olduğu gibi kullanma kılavuzunu Kur'an-ı Kerim gibi bir kitaba dercetmiştir.Şimdi sen o vücudunla gidip içki içip zina yapabilirsin evet yaparsın.Lakin zararını bu dünyada iken zaten görürsün.Ayrıca mahiyetin dışında bir iş de yapmış olduğun için ahirette cezasını da çekersin.Buna rağmen içki içmeyip zina yapmadığın için de bir şey kaybetmezsin çünkü o eylemleri yapmak senin mahiyetin değil.Mahiyetin olmadığı bir şey yapmamak senden bir şey kaybettirmez aksine kurallara uyduğun için çok şey kazanırsın.

    Ayrıca Allah'a inanmanın birçok şey kaybettireceğini düşünen arkadaşlar şunu da göz önüne alsınlar.

    ve

    Yukarıdaki iki emoji verilmiştir birisi ve bağlacının solunda diğeri sağında.Hangisi güzel diye bir soru sorsam elbet soldakini dersiniz çünkü sağda hiçbir şey yok.Aynen de öyle var olan herhangi bir şey yok olan bir şeyden kat be kat güzel ve iyi olduğu gibi aynen öyle de Allah'ın sizi yokluk aleminden varlık alemine getirmesi de başlı başına bir güzelliktir ve siz bu güzelliğe nankörlük ederseniz nankörlerin cezası neyse onu hak edersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

    Bence başlığı yaratıcı yapın, her din için evrensel bir ad olmuş olur.

    İyi de İslam zaten evrensel bir din değil mi?Allah Kur'an-ı Kerim'de ''Seni Biz, sadece âlemlere rahmet olarak gönderdik.''21/ENBİYÂ-107 diyerek alemlerden kastedilen 18 bin alemin hepsinden bahsederken ve bu alemlerin yalnızca biri olan insanlar alemi için neden evrensel olmasın ki?İslam herhangi bir topluluğun veya ulusun eseri değil ki,her ulustan insan dilediği gibi müslüman olabilir.Tabi burada diyeceksiniz ki Hristiyanlık ve Yahudilik vb. şeylerden bahsedeceksiniz.Hakiki bir müslüman olan biri zaten o dinlerin inandığı peygamberlere onlardan daha çok inanır ve daha iyi bilir.Geriye yerel dinler kalır ki zaten onlar da evrensellikten çok uzaktır.O halde İslam elbet de evrensel bir dindir.




  • Grimes e bayildim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • semender96 S kullanıcısına yanıt
    Tabii ki de öyle. İnsanlar için söyledim ben bunu. Kitapta öyle yazabilir ama insanlar öyle kabul etmezler, ortamın yatışması ve tartışılan konunun açıklığı olsun diye söyledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Herkesin görüşüne saygı duyarız, tek bir doğru vardır onun haricinde kalan herşey ise, varsa yanlış yorumlayan birinin birilerinin , insanları yoldan çıkartan insanların kusurudur.

    Kuran -ı Kerim , bir yasadır. İnsanlara insan olmayı öğretir din. Doğru şekilde yaşamayı bunun içinde yasaklar ve ödüller vardır , senin anan bacın değersizdir belki sen rahatlığı zinayı önüne gelen kadınla yatmayı tercih ediyosundur sana bolluk lazımdır.. Cefası seni ilgilendirir , ama bu düzen olmasaydı yüzlerce yıl evvel. Bu kurallar insanlar için çizilmemiş olsaydı , iffet diye birşey en basitinden bugün yoktu , deist ler sever rahatlığı yolda at gibi kişneye kişneye birbirinize atlardınız bunu istersiniz siz..

    Yanlış yazımlar bir saygı unsurundan dolayı eleştirilir , önem verilen bir değer olduğu için , düşünmekte sınırınız yoktur istediğiniz gibi düşüneblir yorumlara bilirsiniz din'de size yasak getirilmemiştir.

    Din ile Allah ile (C.C) ilgili farzı misal birşey söylediniz haşa.. dediniz demediniz tövbe ettiniz etmediniz. Bu dinde bizi okadarda ilgilendirmez sizin boynunuza yazılan bir günah olur biz yanlışı duydugumuz için tövbe çeker geçeriz ,(elzem konularda) sizi zararlıda buluyorsak sizden uzaklaşırız , bu sizi bir boyunduruk altına sokmaz maddem istedğin gibi yaşamak istiyorsun git yaşa kimse kimseye karışmıyor nihayetinde , ama müslimanlık dini yaymayı daha çok insanın doğru yolda buluşmasını sağlamayı gerektirir , hem ölümden sonrası hemde şuanki yaşam hayatı için

    Öyle zannetiğiniz gibide , insanlar müslüman oldukları için sizi yargılama anlamında yargılamazlar insan herşeyi düşünür yanlışın vardır birşeylere ayetlere vb.. şeylere göre adam bunu düşünür belki sana'da söyleye bilir bunu yanlış yapıyorsun der, yargılamak bu'mudur.. Ayetleri görmek bir insan için neden problem olsun , hepsi indirilmiş kurallara sıfatlara insanların anlaya bileceği yüzlerce çeşit şekilde farklı farklı aynı yola çıkacak şekilde anlatılmış , yanlışı yapma. Doğruyu yap denmiş en doğrusu bunlara uymaktır.

    Sen bunlara uymadığın zaman , müslüman adam tecavüz ediyor.. adam asıyor adam kesiyor . Diyemezsin , ırkında veya adamın kimliğinde Müslüman yazıyor diye o adam tam manası ile müslüman mıdır.. Dinin gerektirdiklerine uymayan insanlar topluluğu ile tanıyor insanlar dini dinleri.. Işid diye birşey çıkmış dini kullnarak değiştirerek çarpıtaraktan insanları kandırıp birşeyler yaptırıyorlar misal.. Bu adamların yaptığı müslümanlıkmı. Değil. Allahu ekber dedi. Ateş etti diye müslümanmı bu adam. Değil. Müslüman iffet namus gibi veya kendi hayatını sonlandıracak karşısında bir düşman olması durumları hariç. Bir can alamaz.

    Müslüman , müslümanın canını alamaz. Allahu ekber dedi yaptı diye bu adam kesinlikle müslümandır bunu müslmanların üstüne yıkalım denilemez , zaten dini zedelemek için yapılan şeyler bunlar.

    Bırakın müslümanın müslümanı katletmesini. Başka dinden veya dinsiz herhangi bir yere mesup bir canlıyı. İnsanı öldürmesi bile dinen yasaktır. Suçsuz hiçbir insanı öldüremez..

    Ama insanlar bu kurallara uyuyormu ? Uymayan bir çoğunluk göze batıyor, bunlarda yanlış şekilde yorumlanılarak önünüze veriliyor

    Yanlışınızı dinin üstüne yıkamazsınız. Dinde size şu adamın hayatına kastet denilmemiş , o işleyen adamın kusuru velhasıl kelam budur , din size özgürlükte verir , istediğinizi yaşama özgürlüğü vermiştir. Ki size yanlış yapma günah işleme hakkı tanınmış.. Herkes kendinden sorumlu yaptığının cezasını cefasını sen çekeceksin. Ama doğru yoldan ayrılmazsan mükafatını da sen tadacaksın.

    Ve din insan hayatını etkiler etkilemek zorunda dini bir yasa olarak ele alın farz ı misal. Hani uymadığınız devlet yasaları gibideğil. Tek bir kalem , fırça darbesinin bile atlanmadığı dışına çıkılmadığı bir dünya olsaydı. Bu gün ne herhangi bir yerde aç insan olurdu. Ne'de sizin gibi gaflete düşmüş dünyevi arzularından gözleri körelmiş insanlar

    Kimse kimseyi öldürmezdi , bombalar ile uğraşılmazdı insan katli denenmezdi , silahlar pahalı etkenler olunca insanlar insalı dinler veya ekonomi yoluyla vurup yoketmeye çalışmazdı , yokedilen ilimler bilimler olmazdı. Herşey insanların faydasına olur devam ederdi , savaş ekipmanları yerine sağlık üzerine yoğunlaşılır 3 ,5 kişinin değil bütün insanların hayat standartları en iyi standarta yükseltilir herkesin işinde gücünde olurdu.

    Ama din bu dünyaya hiç. Gelmemiş olsa idi. Firavunlar idi , taht makam sahipleri idi kölelik idi ve türevleri hala vardı, bugün yoldan çıkmışlar sayesinde para babaları var, din'den çıkan dini yoksayanlar yüzünden insanların aldığı ilaçlar onlara şifa olsun diye değilde. Borsa kazansın nakit dönsün diye oluşturuluyor. Hastalık şifaları yok ediliyor. Elimizde hala şuşuşu ilaçlarvar. Önce bunlar bitecek. Hastalar siz ölün.

    Kimsenin umrundamı ? Değil. Para. Yaşam önemsiz , senin benim neler çektiğimiz önemsiz. İnsalık yoldan çıkmasa idi bunların hiçbiri olmazdı.

    İlim i bilim i Din. Destekler.. İlim yapmak bilim araştırmak din de övülür ve araştıran geliştiren boş durmayan insanlar içinde ödüller vardır,

    Ama sözde bilim adamlarının afkurmaları ile binlerce yıldır dine olan düşmanlık ve onaylamama süreci devam ediyor , dünyayı kare bilirken insanlık din de yuvarlak . Deve kuşu yumurtasına benzer olduğu yazılıydı.

    Ey ahmak insanlık. Bu gün bile bilinmeyen birşeyin bir sırrın.. farzı misal 2000 yıl önce indirlip bir kitaba yazılmış olması nedemek. Sen bugün bunu bilmiyor bulamıyorsun. Cehalateinizden ödün vermiyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ResulMert

    Kuran ve Bilim Oxford Üniversitesine Tebliğ Dr Zakir Naik (https://www.youtube.com/watch?v=013rYAH3yhk )

    Günümüz bilim ve teknoloji çağıdır.

    Bilim adamları Kur'an'ın modern bilimle uyumlu olup olmadığını inceliyorlar.

    Ünlü fizikçi ve nobel ödülü sahibi (bahsetmemi istediler) Albert Einstein'a göre "Din'i çıkardığınızda bilim eksik kalır ve bilimi çıkarırsanızda din körleşir."

    Sizlere şanlı Kur'an'ın B-İ-L-İ-M kitabı değil,D-E-L-İ-L kitabı ve Ayet kitabı olduğunu hatırlatmama izin verin.

    Ve Kur'an'da 6000'den fazla delil ve ayet vardır.Bunlardan binlercesi bilimi oluşturuyor.

    Bugün ki konuşmamda,sadece bilimsel gerçekler hakkında konuşacağım.Hipotezler ve teoriler hakkında değil.

    Bunlara hepimizin az erişimi var,Bu hipotezleri ve teorileri biliyorsunuz.

    Astronomi alanında 1980'lerin başlarında "Varoluşu nasıl bilirsiniz"i betimleyerek nobel ödülü alan bir grup bilim adamı vardı.

    Bunu "Büyük patlama" olarak adlandırdılar.Ve bu bilim adamları evrenimizin başta bulutsu bir yıldız kümesi olduğunu söylediler.

    İkinci bir bölünme oldu ki buda galaksilerin,yıldızların,gezegenlerin,güneşin ve yaşadığımız dünyanın oluşmasına neden oldu.

    Bu da Büyük patlama olarak adlandırılan şeydir.

    Bilim adamlarının 40 yıl kadar önce keşfettikleri bu şey 1400 yıl önce ENBİYÂ Suresi 30'DA Kur'an'da bahsedildi.

    "O inkar edenler görmezler mi ki,göklerle yer bitişikken biz onları ayırdık"(ENBİYÂ 30)

    Bilim adamlarının son zamanlarda keşfettiği Büyük patlama Kur'an'da 1400 yıl önce vardı.

    Önceden biz insanlar dünyayı düz zannederdik.

    Francis Drake Dünya Etrafında Seyehat edip yaşadığımız dünyanın küre şeklinde olduğunu ilk kez kanıtladığında yıl 1577'di

    Kur'an 1400 yıl önce NÂZİÂT Suresi 30.Ayette şöyle der.

    "Ondan sonra da arzı yayıp döşedi"

    "deha" nın bir anlamı masraf dünyanın kendisi masraftır.

    Diğer anlamı ise yumurta anlamına gelen arapça "duyah"dan gelir.

    Ve bugün biliyoruz ki dünya top gibi tamamen yuvarlak değildir.

    Kutuplardan basık,küre şeklindedir ve "dehaha" kelimesini incelersek,bu kime normal bir yumurtayı ima etmez.

    Özellikle deve kuşu yumurtasını incelerseniz devekuşu yumurtası küre şeklindedir.

    Bir hayal edin Kur'an 1400 yıl önce dünyanın küre şeklinde olduğunu söylüyor.

    Evvelden ayın ışığının kendi ışığı olduğunu sanırdık.

    Son zamanlarda ayın ışığının kendisinden olmadığını yani yansıma ışık olduğunu öğrendik.

    Kur'an FURKÂN Suresi 61.Ayette şöyle diyor.

    "Gökte burçları var eden,onların içinde bir güneş ve nurlu bir ay barındıran Allah,yüceler yücesidir"

    Kur'an ay ışığını ödünç alınan yada yansıtılan ışık olarak tarif ediyor.Fakat biz bunu daha son zamanlarda öğrendik.

    Günümüz biliminin 50-100-200 yıllık geçmişi vardır.

    Okuldayken,okulumu 1982'de bitirdim 20 küsür sene önceydi.

    Bilim de,güneşin döndüğünü fakat kendi yörüngesinde ilerlemediğini öğrenmiştim.

    Fakat Kur'an ENBİYÂ Suresi 33.Ayette

    "Geceyi ve gündüzü,güneşi ve ayı yaratan O'dur.Hepsi yörüngelerinde yüzerler."

    Kur'an güneş ve ayın hem kendi etrafında hemde birbirlerinin etrafında dönmeleri ile beraber kendi etrafında döndüklerini de söylüyor.

    Ve son zamanlarda bilim adamları güneşin bir dönüşünü tamamlamak için kendi etrafında 25 gün döndüğünü öğrendiler.

    -ki buda tüm dünyada okul kitaplarında yer aldı.

    Araplar astronomi alanında gelişmiş olduklarından Kur'an'ın astronomiden bahsetmesinin harika bir şey olmadığını söyleyecek olan şüpheci kimseler olabilirler.

    Arapların astronomi alanında gelişmiş olduklarına bende katılıyorum.

    Fakat onlara hatırlatmak isterim ki Araplar Kur'an indirildikten bir kaç yüzyıl sonra Astronomi alanında geliştiler.

    Araplar bu yüzden astronomiyi Kur'an'dan öğrendiler tam tersi bir durum değil yani.

    Hidroloji alanına gelince,okulda su döngüsünü öğreniyoruz.

    Suyun okyanustan buharlaşması,bulutları oluşturması,iç kısımlara doğru hareketi,yağmurun düşmesi-

    ve su tabakası yüzeyinin tekrar doldurulması 1580 yılında ilk kez Sir Bernard Palissy tarafından bulundu.

    Kur'an'da 1400 yıl önce müthiş bir detayla su döngüsünden bahseder.

    Kur'an "suyun okyanuslardan buharlaşıp bulutları oluşturup ve sonra yağmur olarak düşmesini su tabakasının tekrar dolmasını anlatır.

    Kur'an su döngüsünden bir kaç yerde bahseder,Hemde müthiş bir detayla.

    ZUMER 21-RÛM 24-MUMİNÛN 18-HİCR 22-NÛR 43-A'RAF 57-RA'D 17-FURKÂN 48-49-FÂTIR 9-YÂSÎN 34-CÂSİYE 5-KEHF 8-9-VÂKIA 68-70-MULK 30-TÂRIK 11

    Sadece Kur'an'ın bir kaç bölümünde müthiş bir detayla su döngüsünden bahsedilen referansları vermeye devam edebilirim.

    Okyanus bilimi alanında Kur'an FURKÂN Suresi 53'de diyor ki

    "Ve iki denizi serbest bırakan O'dur;biri lezzetli ve tatlı,diğeri tuzlu ve acı.İkisinin arasında Engel vardır.Böylece karışmalarına izin vermedi"

    Evvelden,iki tür su çeşidi vardı yani tatlı ve tuzlu olduğunu biliyorduk fakat Kur'an yorumcuları iki çeşit su karşılaştıklarında birbirine karışmazlar-

    Onları birbirinden ayırmak için oluşturulan bir engel olduğunu söyleyerek neyi kastettiğini anlayamıyorlardı.

    Günümüzde bilim adamlarının keşfinden sonra iki çeşit suyun birbirine karıştığı zaman bileşenlerini kaybettiğini ve aktığı suyun içinde homojen haline geldiğini öğrendik.

    Kur'an'ın "berzah sınırı" olarak adlandırdığı şeyi bilim adamları günümüzde "Geçişken homojenleşme bölgesi olarak isimlendiriyor.

    Ve bu da Güney Afrikanın güney kesmindeki "Cape Point" alanında iki çeşit suyun renklerinin birbirinden farklı olduğunu bile görürsünüz.

    Ünlü bir okyanus bilimcisi "bu insanoğlunun bilgi dağarcığına yeni düştü ve bu kitap Kur'an "açıklaması çok zor" nasıl olurda 1400 yıl önce bu olaydan bahseder dedi."

    Biyoloji alanında Kur'an ENBİYÂ Suresinde 30.Ayette

    "Ve her canlı şeyi sudan yarattık.Hâlâ inanmazlar mı?"

    Hayal edin Arabistanın çöllerinde Kur'an "Her canlı şeyi sudan yarattık"diyor.Kim inanabilirdi ki?

    Günümüzde bilim adamları keşfettikten sonra öğrendik ki her canlı hücreden oluşur ve hücrelerde ki sitoplazma %80 sudan oluşur.

    Bugün bilim adamları bize yaşayan her canlı şeyin %50-90'ının sulardan oluştuğunu söylüyor.

    Bitki bilim alanında önceden bitkilerinde cinsiyetlerinin olduğunu "dişi/erkek" bilmiyorduk.

    Kur'an TÂHÂ Suresi 53.Ayette diyor ki

    "Ve semadan su indiren O'dur.Sonrada onunla,farklı farklı bitkilerden çiftler çıkardık."

    Buradaki "ezvac" çift anlamına geliyor ve bitkilerinde erkek ve kız olmak üzere cinsiyetlerinin olduğunu söylüyor.

    Hayvan bilimi alanında Kur'an EN'ÂM Suresi 38.Ayette diyor ki

    "Yerde yürüyen hayvanlar ve kanatlarıyla uçan kuşlarda ancak sizin gibi birer toplulukturlar"

    Günümüzde bilim adamları hayvanların ve kuşların insanlar gibi topluluk halinde yaşadıkları konusunda hem fikirler.Daha önce bilinmiyordu.

    Kur'an NAHL Suresi 68-69'da Arının yaşam tarzından bahseder.

    Kur'an ANKEBÛT Suresi 41 de Örümceğin yaşam tarzından bahseder.

    Kur'an NEML Suresi 17-18'de Karıncaların hayat tarzı ve iletişiminden bahseder.

    Tıp alanında NAHL Suresi 68-69 diyor ki

    "Onun karnından muhtelif renklerde içecek çıkar.Onda insanlar için şifa vardır"(Baldan bahsediyor Ayet)

    Son zamanlarda öğrendik ki,yediğimiz bal,arının karnından elde ediliyor.

    Ve günümüz bilim adamları balın içerisinde hafif ve antiseptik özellikler olduğu konusunda ve insanlar için iyileştirici olduğuna hem fikir.

    Fizyoloji alanında,Kur'an NAHL Suresinde 66.Ayette Kan dolaşımını ve süt üretimini özet halinde anlatıyor.

    Kur'an'ın indirilmesinden 600 yıl sonra İbni Nafis Süt üretimini ve kan dolaşımını dünyaya ilan ediyor.

    400 yıl sonra yani Kur'an'ın indirilmesinden 1000 yıl sonra William Harvey Batı dünyasına bunu duyuruyor.

    William Harveyi Duyduk ama William Harveyden 400 yıl önce kan dolaşımını ve süt üretimi hakkında konuşan İbni Nafis'i hiç duymuyoruz.

    Embriyoloji alanında Kur'an MUMİNÛN Suresi 12-14 Ayetlerinde Müthiş bir detayla insanın farklı embriyolojik gelişim safhalarını anlatır.

    "Sonra Nutfeyi bir alaka(embriyo) yarattık,derken o alakayı bir mudga(çiğnenmiş et parçası halinde)yarattık, derken o mudgayı bir takım kemik haline getirdik,derken o kemiklere bir et giydirdik sonra onu diğer bir yaratık olarak yarattık"

    Bu 1980'lerin başlarında o zamanlar Toronto'nun yeni şehrinde embriyoloji anatomisi alanında yetkili olan Dr.Keith Moore'a gösterildi.

    Dedi ki,Kur'an'ın tanımı günümüzde embriyolojinin 1-3 safhalarındaki tanımından çok daha ileridir.

    Ve herhangi bir insanın bunları Kur'an da bahsetmesinin mümkün olmadığını söyledi.

    Bu Kur'an Yüce Allah'ın sözleridir.Muhakkak ve Peygamber efendimiz Muhammed(s.a.v)'in Yüce Allah'ın Elçisi olduğunuda tasdik ediyor.

    Bilim hakkında daha fazla konuşmama zaman fırsat vermiyor sadece Kur'an da bahsi geçen bir örnek daha vereceğim.

    Kur'an KIYAMET Suresinde 3-4.Ayetlerinde

    "İnanmayanlar bizler öldükten,kemiklerimiz parçalara ayrıldıktan sonra nasıl olur da Yüce Allah mahşer günü onları tekrardan birleştirir diye söylediklerinde"Yüce Allah onlara Kur'an da cevap verir.

    "Onlara De ki,Yüce Allah sadece kemikleri birleştirmekle kalmayıp parmak uçlarını bile mükemmel sırasında birleştirebilir."

    Kur'an Allah sadece kemiklerinizi birleştirmekle kalmayıp parmak uçlarınızı bile mükemmel sırasında birleştirebilir diyerek ne demek istiyor?

    1880'de Sir Francis Galton parmak izi methodunu keşfetti ve milyonlarca insan içinde hiç bir parmak izinin benzer olmadığını söyledi.

    Günümüzde parmak izi yöntemi polisler tarafından suçluları bulmada kullanılıyor.

    CIA-FBI ve dünya çapındaki polisler tarafından kullanılıyor ki bunu Kur'an 1400 yıl önce söyledi.

    Çok ünlü bir filozof Francis Bacon "Bilim hakkında az bilgi insanı ateist yapar,fakat derin bilgi sahibi olmak Allah'a inanan bir kul yapar."

    Bu yüzdendir ki günümüzde bilim adamları Allah'ı saf dışı bırakmıyorlar.Onlar Tanrı modellerini saf dışı bırakıyorlar.

    LA İLAHE İLLALLAH (ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR)

    Nerden kopyaladın bunu? Yazılan ayetler yanlış veya çoğu yok.:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    Musluman konusunda haklisin cehenneme giren bir daha cikamaz, ayet var. namazi kilmayan muslumanda katil muslumanda sonsuz cehennemde kalir.

    aslında durum pek öyle değil..müslüman iman etmiş olması sebebiyle günahı kadar ceza çeker çıkar

    ama mesele buda değil

    zira bu tür karşılaştırmalarda şöle bi alicengiz oyunu yapılıyor

    atesit çok iyi

    müslüman çok kötü

    ateist cehennemde

    müslüman cennnetde



    sormazlarmı adama ne biliyon diye ..nerden biliyon..

    son nefeslerine mi şahid oldun be adam ..

    müslüman tecavüz ediyor eninde sonunda cennete...yok ya

    ne biliyosun son nefesinde iman ile öldüğünü..adamı iman ile öldürüyor hayalinde sonra cennete sokuyor..

    ne biliyorsun onun tecavüz fiiline Allahın ne karşılık vereceğini...ula bunları geçtim kul hakkı var kadın hakkını helal etmezse Allah bile karışmıyor ..nasıl sokuyon cennete adamı

    Allahı zalim adaletsiz gösterecek ya...sevgi kelebeği ateist tecavüzcü müslüman kıyasını bu amaçla uyduruyolar

    ayıp ama ya zalimler yani zülmedenler ile alakalı korkunç tehdidler var kuranda tecavüzde zülüm ..ama tecavüzcü cennetde..

    iyi iş ha




  • Eminmisin tum ayetlere bak bakiyim iyice ben onlari yazarken hepsine baktim.DrZakir Naiki tanirmisin kardes oxford universitesine teblig videosu bak basina videoyuda koymusum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

    Tabii ki de öyle. İnsanlar için söyledim ben bunu. Kitapta öyle yazabilir ama insanlar öyle kabul etmezler, ortamın yatışması ve tartışılan konunun açıklığı olsun diye söyledim.

    Tabi ki haklısınız lakin insanlar kabul etse de bu öyle sonuçta İslam hiçbir şekilde bir ulusa mâl edilemez Arap'lara indirilmiş olsa bile.Bunun en basit kanıtı İslam'ın her insan için bir şeyler sunması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    Musluman konusunda haklisin cehenneme giren bir daha cikamaz, ayet var. namazi kilmayan muslumanda katil muslumanda sonsuz cehennemde kalir.

    aslında durum pek öyle değil..müslüman iman etmiş olması sebebiyle günahı kadar ceza çeker çıkar

    ama mesele buda değil

    zira bu tür karşılaştırmalarda şöle bi alicengiz oyunu yapılıyor

    atesit çok iyi

    müslüman çok kötü

    ateist cehennemde

    müslüman cennnetde



    sormazlarmı adama ne biliyon diye ..nerden biliyon..

    son nefeslerine mi şahid oldun be adam ..

    müslüman tecavüz ediyor eninde sonunda cennete...yok ya

    ne biliyosun son nefesinde iman ile öldüğünü..adamı iman ile öldürüyor hayalinde sonra cennete sokuyor..

    ne biliyorsun onun tecavüz fiiline Allahın ne karşılık vereceğini...ula bunları geçtim kul hakkı var kadın hakkını helal etmezse Allah bile karışmıyor ..nasıl sokuyon cennete adamı

    Allahı zalim adaletsiz gösterecek ya...sevgi kelebeği ateist tecavüzcü müslüman kıyasını bu amaçla uyduruyolar

    ayıp ama ya zalimler yani zülmedenler ile alakalı korkunç tehdidler var kuranda tecavüzde zülüm ..ama tecavüzcü cennetde..

    iyi iş ha



    dünyada milyarlarca insan yaşamış milyarlarcasıda yaşayacak bu kadar insan arasından iyi ateist kötü müslüman örnekleri bulunamayacak mı bu kadar örnek arasından karıncayı incitmemiş ateist ve son nefesinde imanla ölen müslüman tecavüzcü bulunamayacak mı ? siz demiyor musunuz iman olduktan sonra cezalar çekilir cennete girilir diye. kul hakkının sınırlı cezası var demiyor musunuz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    Musluman konusunda haklisin cehenneme giren bir daha cikamaz, ayet var. namazi kilmayan muslumanda katil muslumanda sonsuz cehennemde kalir.

    aslında durum pek öyle değil..müslüman iman etmiş olması sebebiyle günahı kadar ceza çeker çıkar

    ama mesele buda değil

    zira bu tür karşılaştırmalarda şöle bi alicengiz oyunu yapılıyor

    atesit çok iyi

    müslüman çok kötü

    ateist cehennemde

    müslüman cennnetde



    sormazlarmı adama ne biliyon diye ..nerden biliyon..

    son nefeslerine mi şahid oldun be adam ..

    müslüman tecavüz ediyor eninde sonunda cennete...yok ya

    ne biliyosun son nefesinde iman ile öldüğünü..adamı iman ile öldürüyor hayalinde sonra cennete sokuyor..

    ne biliyorsun onun tecavüz fiiline Allahın ne karşılık vereceğini...ula bunları geçtim kul hakkı var kadın hakkını helal etmezse Allah bile karışmıyor ..nasıl sokuyon cennete adamı

    Allahı zalim adaletsiz gösterecek ya...sevgi kelebeği ateist tecavüzcü müslüman kıyasını bu amaçla uyduruyolar

    ayıp ama ya zalimler yani zülmedenler ile alakalı korkunç tehdidler var kuranda tecavüzde zülüm ..ama tecavüzcü cennetde..

    iyi iş ha



    dünyada milyarlarca insan yaşamış milyarlarcasıda yaşayacak bu kadar insan arasından iyi ateist kötü müslüman örnekleri bulunamayacak mı bu kadar örnek arasından karıncayı incitmemiş ateist ve son nefesinde imanla ölen müslüman tecavüzcü bulunamayacak mı ? siz demiyor musunuz iman olduktan sonra cezalar çekilir cennete girilir diye. kul hakkının sınırlı cezası var demiyor musunuz ?

    İşlenen suç farklı. Cezalarda farklı. Allahı inkar eden birisi eğer sizin iddia ettiniğiniz gibi çok iyi biriysr sadece inkar etmenin cezasını çekiyor. MMüslüman birisi Allahı inkar etmediği için o cezayı çekmiyor. Eğer tecavüz, zulüm veya cinayet gibi suçları işlediyse onun cezasını elbette çekiyor. Ateist işlerse oda artı olarak o cezayı çeker. İşlemediyse çekmez. Siz günahkar Müslümanlarda sonsuza kadar yansın istiyorsunuz. Bu noktadan yola çıkarak adaletsiz bir durum var diyorsunuz. Ortada bi adaletsizlik yok. Herkes karşılığını alıyor. Suça göre ceza. İnkar ise Allah katında en büyük suç olarak görülmüş. Bunada bizim yapabileceğimiz bişey yok. Akıllı olup inkar etmemek gerekiyor. Kibrin gururun isyanın kimseye faydası yok. Allaha karşı bunlar işlemiyor. Herkes kendine yapar. Dönüp dolaşıp Allahın huzuruna çıkacağız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

    quote:

    Orijinalden alıntı: zirve011

    Musluman konusunda haklisin cehenneme giren bir daha cikamaz, ayet var. namazi kilmayan muslumanda katil muslumanda sonsuz cehennemde kalir.

    aslında durum pek öyle değil..müslüman iman etmiş olması sebebiyle günahı kadar ceza çeker çıkar

    ama mesele buda değil

    zira bu tür karşılaştırmalarda şöle bi alicengiz oyunu yapılıyor

    atesit çok iyi

    müslüman çok kötü

    ateist cehennemde

    müslüman cennnetde



    sormazlarmı adama ne biliyon diye ..nerden biliyon..

    son nefeslerine mi şahid oldun be adam ..

    müslüman tecavüz ediyor eninde sonunda cennete...yok ya

    ne biliyosun son nefesinde iman ile öldüğünü..adamı iman ile öldürüyor hayalinde sonra cennete sokuyor..

    ne biliyorsun onun tecavüz fiiline Allahın ne karşılık vereceğini...ula bunları geçtim kul hakkı var kadın hakkını helal etmezse Allah bile karışmıyor ..nasıl sokuyon cennete adamı

    Allahı zalim adaletsiz gösterecek ya...sevgi kelebeği ateist tecavüzcü müslüman kıyasını bu amaçla uyduruyolar

    ayıp ama ya zalimler yani zülmedenler ile alakalı korkunç tehdidler var kuranda tecavüzde zülüm ..ama tecavüzcü cennetde..

    iyi iş ha



    dünyada milyarlarca insan yaşamış milyarlarcasıda yaşayacak bu kadar insan arasından iyi ateist kötü müslüman örnekleri bulunamayacak mı bu kadar örnek arasından karıncayı incitmemiş ateist ve son nefesinde imanla ölen müslüman tecavüzcü bulunamayacak mı ? siz demiyor musunuz iman olduktan sonra cezalar çekilir cennete girilir diye. kul hakkının sınırlı cezası var demiyor musunuz ?

    benim itiraz ettiğim nokta kıyasa dahil edilen melek gibi ataiz ve sapık zalim mumin

    ilk olarak hatasız kimse yoktur peygamberler bile zelle işler ..

    bu kıyas yapılırken afaki konuşup kesin sonuca ulaşıp kanaat geliştirmek..bu mantıksızdır akıldan uzak bir önerme yani..

    ne yapıyorlar peki

    melek gibi karınca ezmez ataiz..sahimi bana bi tane örnek verin böyle bir ateist olduğuna dünya tarihinde

    bi tane ya çok değil..nasıl karar veriliyor melek gibi olduğuna ..ben kısa süre önce duydum abd de 45 sene yaklaşık bi eğlence parkında dondurma satan yaşlı bi ihtiyar 2 çocuğu kaçırmış ve tecavüz edip öldürmüş..

    son senesinde işlediği korkunç suç olmasa adamı herkes melek bilecekti..ki o olaya dek hakkında bir tane şikayet gerçekleşmemiş sabıkası tertemiz..

    kimin ne olduğunu ne haltlar karıştırdığını Allahdan başka kimse kesin ve net şekilde bilemez..kesin ve net şekilde diyorum

    kesin ve net konusunda emin olmak kesin net gözlem gerektirir hayatın tüm safhalarına dair bu mümkün mü..

    hayalcilikten başka bir şey değil..

    geçen gün okudum hadisi şerifde peygamberimiz israiloğullarından bir kadının miraç gecesi cehennemde olduğunu haber veriyor ..üstelik bu kadın abid ibadet ehli ancak kedisini eve kapatıp açlıktan ölümüne sebeb olması nedeniyle cehennemde azap gördüğünü belirtiyor..

    hadi burdan yak iman etmiş ibadet ehli ama kedi yüzünden cehennemde..dışardan bakan kimseler kadını çok iyi zannedebilir..ama öyle değilmiş..

    anlatabildim mi meseleyi..

    son nefesde iman ile ölmek öyle kolay bişi değil..

    hz peygamber nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz nasıl ölürseniz öylece dirilirsiniz buyuruyor..her türlü melaneti işle son nefesde iman ile öl cennete yallah yok öyle bi manzara ..

    üstelik o melek gibi aslen var olmayan ateistin son nefesinde iman ile ölmediğini kim söyleyebilir..dimi ama..madem farazi konuşuyoruz..




    itiraz gelecekse anlamlı mantıklı elle tutulur örnekler üzerinden olmalı ..melek gibi ne ataiz varr nede müslüman

    kişi imansızlığı tercih ediyorsa inkarda diretiyorsa iyiliği olsa dahi inkarın neticesi olan cehennem hayatına da razı olmuş demektir ..inanmıyor olsa bile kavram ve anlam noktasında durum bu

    zira cennete giriş veya cehenneme iman ve inkar neticesi gerçekleşir işlenen ameller ilgili yerlerde derecesini belirler..

    ve inkardan daha büyük zülüm yoktur..etraflıca kafa yorarak düşünürse insan alemi sahib olduğu sayısız nimeti hülasaa her şeyi yokluğa hiçliğe abesliğe manasızlığa mahkum etmek..başkalarınıda bu inkarı seçmelerinde önayak olmak..

    düşün şimdi ihtimal üzerinden konuşuyoruz

    peygamberler doğruyu söylemiş..anlatılanlar gerçek ve biri herhangi biri seni inkarcı yaptı..anlattı etti..aklını çeldi imansızlığı seçtin..öldün baktın ki durum çok farklı ne hissedersin imansızlığı seçmene önayak olan aklını çelen kimseye karşı..ebedi hayatın mahvolup gitti..düşün ya

    o ruh halini hayal et ..inkar hakkında ne düşünürsün..

    işte inkarın ne derece büyük yıkıma sebeb olduğuna dair sana bir örnek.. hafife alınır suç mu bu ..




  • mirzZza kullanıcısına yanıt
    günahkar müslümanlar sonsuza kadar yancak zaten.

    http://www.kuranmeali.org/23/muminun_suresi/103.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.