Şimdi Ara

Allah Apple Servisinin Eline Düşürmesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not: İlk mesajımı ve başlığı güncelledim. Mesajım kişiselleştirildi. Olay kişisel değil, tüm Apple kullanıcılarının ortak menfaati içindir.

    Arkadaşlar Apple Türkiye satış sonrası servisinde 2 tane çok net sıkıntı var. Bunları kabul etmeyenler kendilerini kandırıyor ve hizmet kalitesinin yükselmesinin önünü engelleiyor. Boş fanatiklik yapmayın. Ben de seviyorum iphone un donanım ve yazılımını. En başta da dedim problem olabilir. Gayet doğal. Sorun Türkiye'de ki satış sonrası hizmetin yetersiz oluşudur. Fanatikliği kenara bırakın ve kendi menfaatiniz için de olan şeye yani servis kalitesinin yükseltilmesine destek çıkın.

    Apple Türkiye'de bariz olan 2 sıkıntı;

    1- Türkiye'ye 2 tane Apple Store yetersiz. Yıllık 70 milyar$ kar yapan firma, isterse 100 tane Apple store açar Türkiyede, yıllık maliyeti 70 milyon $olur. Bu karının %0,1 i demek. Ama neden karının %0,1 inden vazgeçsin ki, müşteri çok memnun Adana'dan geliyor, Kars'tan geliyor, Ankara, İzmir den geliyor...

    2- Çalışanlar eğitimsiz. 1 saat bekleyeceksin deyip, birkaç defa ertelenip 3 saatten fazla bekletilen müşteri, tamam sıran geldi dendiğinde yok ya gelmemiş biraz daha bekle diye cevap aldığında şikayet edince "sistemimiz böyle beğenmiyorsan KVK ya git diyemezsin"!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sojo- -- 3 Temmuz 2016; 14:49:03 >







  • Hocam aslında apple Türkiye'de de olsa iyi servisiyle müşteri memnuniyetiyle bilinir. Ama böyle bir şey başınıza gelmişse geçmiş olsun. Keşke fevri davranmasaydınız. Olan sizin cihazınıza olmuş. Şikayet edin hocam. O sığırı şikayet edin. Edin ki para kazanamasın bu kendini bilmez şerefsizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef burası Türkiye...
  • adamlarada hak vermek lazım. ne yaparsa yapsınlar 3000 lirayı gözünü kırpmadan borçla ,krediyle vs verecek büyük bir kesim var. forumlarda sağda solda kendilerini savunacak birçok insan da olduktan sonra, size iyi bile davranmışlar bence. en iyisi canımızı yakmayacak paraları teknolojiye harcamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1myst

    Telefonu yenisiyle değiştirmek için; 'nasıl zarar vermeden bozarım' konularını gördükten sonra 'müşteri her zaman haklıdır' sözü geçerliliğini yitirmiştir. Müşteri her zaman haklı değildir.

    Randevusuz gidip 3 saat beklemişsiniz. Ne var bunda? Üstelik özür bile dilenmiş. Gününüzün yarısını geçirdiğinizi yazmakta ne demek. Alakası bile yok. Sanırsınız sadece 1 kişinin işi acele, sadece 1 kişi bekliyor, sadece 1 kişinin sorunu var. Hastaneye gittiğinizde tahlil sonuçlarını nasıl bekliyorsunuz acaba yada arabanızı servise verdiğinizde nasıl bekliyorsunuz. Arabanın anahtarlarını da yere çalıyor olmanız gerekiyor. Çünkü siz bekletilmek istemiyorsunuz öyle değil mi. Ne demek arabayı 3 gün serviste bekletmek. Böyle bir şey mümkün olabilir mi.

    20 iş günü bekleme konusunda haklılar. Bir gerçeği dile getirmişler. Randevusuz 3 saat bekleyip sorunu kısa sürede çözdürüyorsunuz.
    Bunu beğenmeyip, birde, telefonu mağazanın ortasına çalıyorsunuz.
    Sorunlu taraf açık.

    20 iş günü vs 3 saat
    Farkı idrak edemeyen var mı?

    Mağazanın tüm bu olumlu tavrına rağmen ürünün fiyatından, sizi beklettiklerinden dem vuruyorsunuz. Randevusuz gelen herkes gibi beklemek zorundaydınız. Fiyatı pahalıysa hizmeti de yukarıdaki paragraftaki kısa özetle paralel. Ayrıca "Ayağını yorganına göre uzat." diye de bir atasözü var. Fiyatı cebinize göre pahalıysa satın almamalısınız. Seçenekleriniz 4(Dört) Dolarlık telefonda bile kullanılan Android ile sınırlı kalacak. Sorun çıkarsa da 20 iş günü bekleyip asıl zulüme katlanma zorunluluğuyla karşılaşacaksınız.

    Saçma ve boş konu.

    Bugün yaşadıklarıma paralel bir uslüp kullanmışsın. İlginç...

    Randevusuz gittim çünkü telefon aniden bozuldu. Minor bir hata değil olabilecek en major durum, yani acil servislik bir durum.

    Randevu almaya kalksan da gir bak ne yazıyor Akasya şubesinde. Bana güvenmezsin belki ama yinede yazıyım " Bu mağazada boş randevu yok."

    Randevusuz gitmişsin 3 saat değil 30 saat de bekleyeceksin diyorsun. Bravo sen bekle kardeşim. Gerçi Apple çalışanısın herhalde seni 3 dakika bekletmezler.

    En baştan 3 saat bekleyeceksin deseler insan razı olur ona göre plan program yapar, bekleyecek durumu yoksa gider, programlarını iptal etmez vs. Ancak Apple 1 saat bekleyeceksin diyor. Sonra sms geliyor ertelendi diyor. Sonra yine sms geliyor ertelendi diyor. Sonra gel diyor gidiyorsun bekle biraz daha diyorlar. Özür dilemişler diyorsun ama okumadın herhalde sms de otomatiik yazan bir yazı o, kimse gelip yüzüme kusura bakmayın sizi beklettik özür dileriz demedi. Sistemimiz bu beğenmiyorsan KVK ya git dendi... Bu müşteriyi insan yerine koymamaktır, aşağılamaktır, değer vermemektir.

    3 saate karşılık 20 gün demişsin. Buradan Apple'ı nasıl savunuyorsun anlamadım. Apple yetkilisi KVK ya git derken, Samsung al ona KVK bakıyor, KVK yani Samsungunn servisi rezil onlar 20 günde iş yapıyor biz 1 günde yapıyoruz demiyor. Apple'ın servisi de KVK diyor. Bizi beğenmediysen oraya git diyor. Hem Öyle bir yazmışsınki sanki "o ulaşılamaz" Apple teknikeri ile görüşebilseydim anında sıfır cihaz mı verecekti? Ben o aşamaya ulaşamadım ama gözlemlediğim kadarıyla o başlangıç aşamalardan sadece birisi. Belki de kullanıcı hatası diyecekti. Bir çok insana da öyle dediler.

    Fiyat konusunda ne yazdığını anlamadım. Apple ı savunayım derken mantıksızlığa sürüklenmişsin. Fiyatı ön plana çıkarmamdaki neden, Apple'ın fiyatıyla paralel bir şekilde servis kalitesinin yüksek olması gerekliliğidir. 4$ lık telefon 20 günde servis veriyorsa zaten 250 katı daha pahalı olan 1000$lık telefon 20 günden daha kısa sürede hizmet versin bir zahmet.




  • adam haklı 3 saat bekletseler kafalarına vururdum telefonu yere değil. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Keşke telefonu kafasına atsaydınız en azından parçalanmazdı. gitti para böyle durumlarda biraz sabırlı olmak gerekiyor.
  • eskiden böyle değildi bu işler, adamların iyi niyetini bizim çakalların kötüye kullanımı sonucu böyle oldu artık
  • ben de iki hafta evvel randevusuz gittim 10 da gittim işim saat 2.40 da halloldu en basta 12.40 demişlerdi iki saat erteleme oldu ama randevum yoktu neticede doğal hocam ki ben sabah gitmiştim aksama doğru daha fazla sıra oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin başınıza gelmiş olması genellemeyi bozmaz. Ben dahil iki arkadaşım direk değişim aldık ve sıfır telefonla çıktık. Hadi bunlarda olmasın müşteri desteği, teknik destek, satış sonrası hizmet vs. denilince Apple gelir akla. Allah Apple'ın eline düşürmesin diye konu açmadan önce daha iyi bir alternatif varsa onu da bildirmeniz gerekir. Samsung ve lg müşteri hizmetlerine ulaşırsan bir şans zaten. Böyle cihaz değişimi almak vs. oralara hiç girmiyorum zaten. Apple'ın pahalı olması cihaz ile ilgili değil yazılım ile ilgilidir. Apple'ın diğer markalardan en büyük farkı insanlar donanımdan önce yazılımı satın alırlar. Şahsen ben ve yakın çevrem öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık biraz abartı olmuş.
    Niyetli olduğunuzdan agresif düşünmeniz doğal.
    Başka markaların teknik servisiyle muhatap olmadığınızı tahmin ediyorum.
    Üstteki çok beğeni alan yoruma katılmakla birlikte,daha geniş düşünüldüğünde,Apple firması,en az şikayet alan firmadır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kardeşim adamın işi acele o patron çünkü 3000 TL verdi ve Apple firmasını satın aldı ona bakacaklar randevu alanlar niye alıyor ki almasınlar arkadaşım suç onların sen kesinlikle haklısın kardeşim.

    Hala anlamıyorsunuz Apple Store Türkiye'de 2 tane var bu Apple Storelar tüm doğunun yükünü dahi taşıyor heriflerin anlaşmalı firmaları var git bırak işte KVK'ya Genpa'ya ama yok Apple Store olacak.Git KVK randevu sayfasından randevu al onlarda 1 günde çözüyor problemleri genel olarak ne Apple Store arkadaş bu firma hatayı Apple Store'leri Türkiye'ye getirdiğinde yaptı zaten.
  • Iphone 6s icin verdigimiz vergi 800 kusur TL. Vergiyi çıkardığın anda yine yüksek bir rakam seni bekliyor. Anca diger ulkelerin vergisiz rakamina geliyor. Cunku apple yuksek ihracat bedeliyle (hatta dunyada ki en yuksek ihracat bedelinde rahat ilk 3 tur) senin ulkene ihrac ediyor. O zaman da ne olur biliyormusun? Esek gibi de 2 degil 20 magaza acacak, esek gibi de ilgilenecek. Ulan kafayi mi yediniz nasil savunuyorsunuz firmayi ya. Parasini veriyorsun birader. Hic Abd ye gittin mi sen ya? Burda Apple a giren kendini star saniyorken, orda Apple calisanlari ezik olarak goruluyor. Napacaksin apple da mi calisacaksin deniliyor. Konuyu acanin yerinde olsam, apple globale ingilizce bir yazi hazirlar, once magazalarin durumunu, sonra size boyle laubali davranan arkadasin ismini vererek yaptiklarini anlatirdim. Su kafadan kurtulun. Devlette de sira bekliyormussun. Devlet de sana en iyisini olusturmak zorunda kardesim. Trt vergisinden tut, kacak elektrik vergisine kadar veriyorsun. Sana hastanede saatlerce sira beklememen icin imkan olusturmak zorunda. Apple Tr ye geldi diye cildirmissiniz. Bu bize bir lutuf degil bunu anlayin artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @otostopcu97 ye katılıyorum.

    Apple'ın karı 70 milyar $. Hem toplam kar hem de kar/ciro oranı olarak rakiplerine göre açık ara önde. Demek oluyor ki çok yüksek marjlarla ürün satıyorlar. Türkiye'de ise bu kar marjını daha da yüksek tutuyorlar.

    Ancak gel gelelim ABD de 263 Apple Store varken, Türkiye'de 2 tane var. BOM'u 50$ olan ürünü, 1000$ a sattığı müşterisine bu Apple Store lar kimine göre zulmederek kimine göre "bedava ürün veriyor kardeşim gerekirse çadır kurarım" dedirterek hizmet veriyor. Aldığım eleştirilere göre birçok kişi de "çadır" hizmetinden memnun. " Bu mağazada boş randevu yok." yazısı görmekten memnun. Apple da haklı müşteri memnun diyor iyi ikinci Apple Store u açmış.
  • Kardeş kusura bakmada neyin atarını yapmışsın sen anlayamadım. Ben Adana dan İstanbula randevu alıp gittim. Hiçbir sıkıntı olmadı. Çünkü randevum vardı. Randevusu olmayanları da sıraya sokmuşlardı. Normal birşey bu. Hıı randevun olur 3 saat oyalanırsın ayrı. Haklısın dicem. Ama randevusuz gidilmiyor. Gidilmediği halde adamlar randevusuz gelenleri sıraya koyuyorlar. Sizin randevunuz yok bakamam dememişler. Daha ne istiyorsun ?
  • Nasıl bir fanatiklik var sizlerde.

    Apple CEO su Tim Cook'a ulaşşam ve hizmet yetersiz desem adam haklısın der. Ama burada öyle fanatikler varki hizmet kusursuz ve yeterli onlara göre.

    Adam Adana'dan gelmiş. Adana'da Apple Store neden yok diye sorgulamıyor. Bana İstanbul'dasın şükret diyor, atar yapma diyor...

    Arkadaşlar 2 tane çok net sıkıntı var. Bunları kabul etmeyenler kendilerini kandırıyor ve hizmet kalitesinin yükselmesinin önünü engelleiyor. Boş fanatiklik yapmayın. Ben de seviyorum iphone un donanım ve yazılımını. En başta da dedim problem olabilir. Gayet doğal. Sorun Türkiye'de ki satış sonrası hizmetin yetersiz oluşudur. Fanatikliği kenara bırakın ve kendi menfaatiniz için de olan şeye yani servis kalitesinin yükseltilmesine destek çıkın.

    Apple Türkiye'de bariz olan 2 sıkıntı;

    1- Türkiye'ye 2 tane Apple Store yetersiz. Yıllık 70 milyar$ kar yapan firma, isterse 100 tane Apple store açar Türkiyede, yıllık maliyeti 70 milyon $olur. Bu karının %0,1 i demek. Ama neden karının %0,1 inden vazgeçsin ki, müşteri çok memnun Adana'dan geliyor.

    2- Çalışanlar eğitimsiz. 1 saat bekleyeceksin deyip, birkaç defa ertelenip 3 saatten fazla bekletilen müşteri, tamam sıran geldi dendiğinde yok ya gelmemiş biraz daha bekle diye cevap aldığında şikayet edince "sistemimiz böyle beğenmiyorsan KVK ya git diyemezsin"!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sojo- -- 3 Temmuz 2016; 15:18:59 >




  • Apple hakkında tüm eleştiriler doğru bile olsa agresif bir müşteri profilinin çözüm alma olasılığı düşer.

    Hem Londra'da hem de New York'ta Apple mağazalarından servis almış biri olarak söylüyorum.

    Agresif davranırsanız güvenlikle muhatap olursunuz.

    Amerika'da veya İngiltere'de müşteri kurallara uyar. Mümkün olduğunca da uyumludurlar.

    Örnek ben geçtiğimiz aylarda Grand Terminal mağazasına randevusuz gittim. Türkiye'den aldığım iPhone'un ön kamerasına toz dolmuştu, ne yapabiliriz dedim danışman ekranı değiştiriz ama 4-5 saat sürer yoğunuz kesin süre veremem dedi. Ben de sorun değil dedim. SMS attılar 3 saat sonra gidip aldım. İnanılmaz yoğundu ve benimle birlikte telefonları teslim almak için bekleyen bir sürü insan vardı. Garantinin ikinci yılında olmasına ve orada geçerli olmamasına rağmen ekran değişimi yapılmasından memnun oldum. Servis süresini de önemsemedim.

    Ben benzer şekilde davransam sizce ne olurdu? Güvenlik gelip nazikçe terminal dışına çıkarırdı, en iyi ihtimalle...

    Biraz empati iyidir. İyi servis beklemek hak ama haklı iken haksız duruma neden düşüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sobriquet

    Apple hakkında tüm eleştiriler doğru bile olsa agresif bir müşteri profilinin çözüm alma olasılığı düşer.

    Hem Londra'da hem de New York'ta Apple mağazalarından servis almış biri olarak söylüyorum.

    Agresif davranırsanız güvenlikle muhatap olursunuz.

    Amerika'da veya İngiltere'de müşteri kurallara uyar. Mümkün olduğunca da uyumludurlar.

    Örnek ben geçtiğimiz aylarda Grand Terminal mağazasına randevusuz gittim. Türkiye'den aldığım iPhone'un ön kamerasına toz dolmuştu, ne yapabiliriz dedim danışman ekranı değiştiriz ama 4-5 saat sürer yoğunuz kesin süre veremem dedi. Ben de sorun değil dedim. SMS attılar 3 saat sonra gidip aldım. İnanılmaz yoğundu ve benimle birlikte telefonları teslim almak için bekleyen bir sürü insan vardı. Garantinin ikinci yılında olmasına ve orada geçerli olmamasına rağmen ekran değişimi yapılmasından memnun oldum. Servis süresini de önemsemedim.

    Ben benzer şekilde davransam sizce ne olurdu? Güvenlik gelip nazikçe terminal dışına çıkarırdı, en iyi ihtimalle...

    Biraz empati iyidir. İyi servis beklemek hak ama haklı iken haksız duruma neden düşüyorsunuz?



    Üstad burada danışmana ulaşmak 3+ saat sürüyor. Daha işin en başı yani. Senin danışmana "ne yapabiliriz" deme safhasına ulaşma çabası daha.

    Ona ulaşmaya çalışırken 40 takla attırıyorlar. 1 saat beklersiniz deniyor. Sonra erteleme. Erteleme üstüne erteleme. En baştan peşinen 4 saat beklersin demiyorlarki güzelce bir sürün. 3 saat oluyor gelin deniyor. Haydi biraz daha bekle sen diyorlar. Üstüne senden sonra gelenler önüne geçiyor nasıl oluyorsa. Üstüne şikayet edince küstah bir cevap alıyorsun. Hizmet bu beğenmiyorsan git deniyor. Tekrar hatırlatıyım bu aşamada daha teknik danışmana ulaşamamış oluyorsun.

    İnanın devlet daireleri böyle değil artık. Q-matic den sıranı alıyorsun 10-15 dk bekliyorsun işlemini yapıp çıkıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sojo- -- 3 Temmuz 2016; 15:21:00 >




  • -Sojo- kullanıcısına yanıt
    Amerikan şirketlerinin Türkiye'ye uyum problemleri var. Amerikalı ile Türk görüldüğü üzere aynı beklentilere sahip değiller. Apple Türkiye merkez ekibi de sonuçta Türk iş dünyasından toplanmış profesyoneller tarafından yönetiliyor. Bu nedenle bazı konularda duyarsızlar. Amerikalılar kontrol etmese satış sonrası şikayetleri de önemsemezler. Bana güvenin!

    Unutmadan Apple Türkiye politika olarak mağazaya merkezin aksine piyasadan tecrübeli eleman almıyor. Bu bir yandan iyi bir yandan kötü. Başlangıçta bilgi eksiklikleri fazla önyargıları azdı. Şimdi önyargıları artıyor, bilgiler için bir şey diyemiyorum. Apple'da çalışmanın verdiği hafif ukalalığı da pas geçmeyelim. Sabah toplantılarında çok gaz veriliyor. Hepsi genç insanlar bazen doğru yanlış karışabilir. Hata olabilir.

    Şu kesin; Apple cansız bir şey gibi konuşuyoruz ama markayı temsil eden insanlardan oluşuyor. İnsan insana iletişim de bu zamanda zor. Ve gördüğünüz üzere Türk usulü bir sistem gelişiyor. Vurdulu kırdılı akdeniz heyecanı barındıran...

    Tekrar ediyorum haklı iken haksız duruma düşmemek gerek!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3000 TL verince beni kapida karsilasinlar, sirtimi sivazlasiar istiyorsunuz. 3000 TL'nin buyuk bir kismi devletin uyguladigi vergi. Aslinda Apple, her ulkeye yakin fiyat politikasi uyguluyor. Apple'i kotulemissiniz ama diger markalarda mahkemelik olup parasini alamayan var. Apple yine de musterisini zorda birakmiyor. Randevu almadiginiz halde size randevu vermisler. 10 dakika daha bekleyemeyip artislikle telefonu parcalamissiniz. Bu kafaypa giderseniz daha cok parcalayacak seyiniz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünüşe göre kimileri için birkaç kişinin mağdur olması sorun değil. Sen kendi milletinin arkasından durmazsan onlar bunu fark ettiğinde daha çok mağdur etmeye başlayacaklar.

    Ben İstanbulda oturmuyorum, dolayısıyla servis için oraya gitmek zorunda değilim. Kendi ülkesinde her yerde dükkan açmış belki burada daha çok satıyor ama sadece iki dükkan var. Akıl var mantık var ilk 10 büyük şehirde mutlaka birer tane olması lazım bir kere. Elalem aynı gün randevuyu alıp değiştiriyor fakat burada günlerce randevu almaya çalışan insanlar, aynı mağduriyeti yaşayan insanlar tarafından hor görülüyor çok ilginç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.